Hipp hipp hurra på din 70-årsdag!

Hej och hå...sitter och myser med tjejen min, vi ser Bollibompa och lägger pussel här. Grabbarna spelar och umgås, Alex har jobbat hela helgen och Adrian har längtat efter att få spela lite tvspel tillsammans med sin pappa.
Jag mår faktiskt riktigt bra trots förkylning och det onda av graviditeten. Det här är nog bästa tiden som gravid, man är lagomt rund och magen är mest bara mysig nu. Mår toppen i kroppen trots allt.

Idag fyller min kära mormor år, närmare bestämt 70 år. GRATTIS MORMOR!! Jag ska åka och fira henne så fort jag är piggare, vill inte smitta henne med någon förkylning. Jag hoppas du får en fantastisk dag mormor!! Kramar

Såg nu när jag lade in lite bilder på datorn att jag börjar få lite bristningar på sidan av magen, undrar hur man ser ut innan detta är klart?! Jag måste erkänna att jag inte är vidare förtjust i dessa märken, men det kommer ut nåt fint utav det och det är väl så man får försöka se det. ;)

Tindra håller på att göra mig fin nu, kammar håret, sminkar mig osv.. Lilla tösen våran! 

Här kommer en magbild...134 dagar till dagen D!



 

Du är på dag 146 av 280. (52,1%).
Du är i vecka 21.
Du har gått 20 fulla veckor och 5 fulla dagar (v20+5).
Du är i 5:e kalendermånaden.
Du är i 6:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Mån 11 jan 2010
Du har 134 dagar kvar till beräknad förlossning.




Publicerad: klockan 19:15:17.
Arkiverad under: Allmänt

Tillbaka i verkligheten..
Jag har haft ett litet blogguppehåll denna vecka då jag legat på sjukhus en natt och sedan efter detta inte mått jättebra. Jag blev tvungen att åka upp med onda urinvägar och feber, läkarna på KK (kvinnokliniken) ville ha kvar mig under natten och så blev det. Dagen efter kom jag hem runt 12-tiden, då dom konstaterat att det förmodligen är så att bebis klämmer på vissa delar av urinledaren och därmed gör att all urin inte kan rinna förbi och fastnar på vägen så att säga. Det gör ont kan jag säga. Men så har jag två alternativ till att lösa detta, Stå ut eller operera in en slang i ryggen som gör att kisset kommer ut den vägen istället. Just nu har jag valt att stå ut trots det onda. Jag ska åka upp om jag får feber igen för då behöver jag förmodligen antibiotika rakt ut i blodet.
Så jag lever på alvedon och hoppet nu.. ;) Men jag står ut, huvudsaken är att allt är bra med bebis.

Idag har jag dock varit lite piggare och bättre. Jag har orkat renstäda hela köket, tvättat fönster och bytt gardiner. Så nu är det rent och snyggt i köket, otroligt skönt. Ska försöka vila ofta och lyfta mindre tyckte doktorn oxå. Men det är skönt att få lite gjort här idag, det behövs juh..och 7 katter ger juh en del katthår så köket behövde få en ordentlig renstädning.

Det är skönt att vara hemma, BB vill jag inte till förrän vi ska få en liten..otroligt jobbigt att gå runt där och vänta och längta medans dom flesta andra där redan fått och går och snusar på sina småbebisar. Man blir lite avundsjuk när man kommer på sig med att det är halva tiden kvar... =) Men det går nog fort och det är fortfarande mycket jag vill hinna göra innan vi for bebis. Såsom lite rensning och annat stök här hemma.

Nu ska jag återgå till att laga middag här, det blir något enkelt idag tror jag.




Publicerad: klockan 17:00:08.
Arkiverad under: Allmänt

Nu har man varit
hemma i ca 50 minuter...Ikväll var det dags igen för Medialcirkel, nu startad här i Sundsvall. Och det är juh så roligt och givande, iaf för mig som har intresset. Man träffar mycket nya människor men otroligt varma och trevliga sådana! Man lär sig nya saker och får dessutom träna upp sin egen intuition och personlig utveckling. Jag gillar sådant, lite utmaning ska det vara.

Jag tycker det är så spännande..!!

Publicerad: klockan 22:28:08.
Arkiverad under: Allmänt

Tisdag - Ny vecka.
Ny babyvecka, tiden går framåt. Inatt har jag haft en riktigt tung natt och ska ringa Bm nu strax. Jag vaknade av att jag hade så ont i magen som aldrig förr. Bebis sparkar och rör sig och verkar må fint vilket är skönt, men för mig var det värre. Jag grät och Alex fick trösta, hämta alvedon och försöka lindra på alla sätt han kunde. Han var på väg att ringa akuten men jag ville inte. Lyckades till slut somna om och var så otroligt trött imorse då jag klev upp med barnen. Dessutom var dom på sitt eget allra tjurigaste humör, Tindra skrek och grät för minsta lilla och till slut kände jag att det inte var värt att ta den fighten så hon fick dom kläder hon ville. Det vill säga, en vit prinsessklänning, Gråa mysbyxor och röda strumpor. Såg inte klokt ut men lilla damen blev nöjd. Alex sa till mig ; Det är den där stilen dom kallar Shabby Chic va?! Då kunde jag inte hålla mig.. han fick mig på bättre humör efter att ha varit stressad, skrikarg och hormonig.

Till slut kom vi iväg till dagis men allt maskande gjorde att jag inte hann äta frukost innan mötet jag skulle iväg på. Tur att det blev ett kort möte. ;-) Jag har påbörjat min rehabliteringsplan nu, första träffen idag.

Har även hunnit varit på Birsta och handlat strumpor åt mig. Köpte med mig en kladdkaka åt Alex och åkte förbi på jobbet hans med, han blev rätt glad. =) Sedan fyllde jag på olja i bilen, åkte förbi Babyproffsen och kollade på bebissaker. Kändes rätt overkligt! Ska jag få handla en massa smått igen? Såg en fin babysitter som var nedsatt och rätt billig, blev lite sugen men jag ska försöka få med Alex nånting framöver så vi får kika tillsammans vad vi vill ha.

Dessutom mötte jag den ena vännen efter den andra på Birsta så det gick någon timme åt att surra skit där.
Nepp dags att hämta hem barnen, har lovat att jag ska ta med cykel och vagn till dom idag. Tindras cykel är trasig så då får hon åka vagn då hon tycker det är roligare än att gå.

Ikväll ska jag iväg på Cirkel igen oxå, det var länge sen sist så det ser jag framemot.
Nej dags att gå och hämta hem barnen då!


Denna vagn var supermysig, både inuti där bebis ligger och att dra!
Märke: Teutonia Spirit S3


Publicerad: klockan 14:47:41.
Arkiverad under: Allmänt

Halvtid!
Vi har äntligen nått halvtid och det är alltså 20 veckor kvar tills vi får träffa bebis. Tiden har gått lite segt här på slutet tycker jag men nu hoppas jag att veckorna rinner iväg igen tills jag står här med ännu större mage och skriker "Äntligen vecka 30". Jag njuter av min stora mage! Den är mysig, stor, rund och så innehåller den världens finaste gåva! Vårt barn!

Dagen har gått förbi rätt fort..vi har satt igång med garage rensning. Vi samlar på oss lite för mycket skräp därute, tex som nu i sommar då jag och svärmor kom på att vi skulle riva det genomruttna trä-staketet som fanns på vår uteplats redan då vi köpte huset för 3 år sedan. Vi rev det där utan problem..men vad gör man av allt trä sedan? Vi hade ingen bil med dragkrok på men vi har juh ett garage, vi ställer in det där SÅ LÄNGE...och nu har det stått där hela sommaren. Men så idag kom jag på idéen att det är dags att städa ur garaget så bilen får plats när det blir kallt ute. Och jag på den vägen är det. ;-)

Vi har även sprungit och städat undan här hemma då vi fick främmande av min Kusin Helen och hennes lille söte Wilmer. Han tyckte om våra småkissar, det kan jag lova! =)

Vi håller tummar och tår här hemma just nu för en lösning av vissa saker denna vecka..!! Håll en tumme är ni snälla! =)

Publicerad: klockan 17:53:58.
Arkiverad under: Allmänt

Vilken helg!
Jag har äntligen fått lite gjort. Börjat Boa för bebis redan?! Igår så fick jag världens ryck och satte igång att rensa ur vinden på en massa skräp som legat där sedan urminnes tider. Sedan tog jag tag i Tindras rum, Alex fick hjälpa till att få upp hennes sänghimmel och skåp. Jag rensade ur rätt bra därinne, trots att det inte var så länge sen sist då lyckades jag fylla en överfull ICA kasse med bara skräp och sedan skulle lite saker upp på vinden.

Så idag tänkte jag ta tag i Adrians rum medans han leker med en kompis och Alex klipper gräset, sista gången för i år? Tvätta ska jag passa på att göra oxå medans det är så här fint väder och man kan hänga allt ute.

Bilder från Tindras rum...
Före



Efter


Nu sitter skåpet uppe som ni ser oxå.. En liten kökshörna till tösen! =)
Någonting framöver så vill jag tapetsera om detta rum.

Publicerad: klockan 14:33:21.
Arkiverad under: Allmänt

Lördag
Jag ligger hemma. Mår inte så jättebra nu, ont ont ont. Och ingen hjälp får man som är bra heller utan alla skickar runt en. Igår kväll så hade jag så ont att jag låg på soffan och grät, Alex satt bredvid och tröstade och höll om. Jag kan ta alla urinvägsinfektionerna men inte när dom gör ont, det enda jag vill ha är något som gör att det onda försvinner. sen är jag nöjd.

Jag pratade med sjukhusrådgivningen igår om detta och hon tyckte jag skulle åka på Distriktsläkarjouren, men sist jag var där så skickade juh dom mig vidare så jag vet verkligen inte om jag orkar med att åka upp och sedan bli runtskickad. Så däför sitter jag fortfarande hemma. Får jag feber så är det bara att åka upp på en gång.

Ni kanske tycker jag är knäpp som inte åker upp på en gång!? Men efter att ha gått över en vecka med ont och ingen hjälp vad jag än säger så känns det som att jag lika gärna kan ligga hemma och vänta och se om jag blir sämre?!

Alex har precis skjutsat iväg Adde på kalas nu. Det skulle bli skattjakt och fiskedamm och hamburgare och fika! Han får nog en toppendag med andra ord. Jag ska gå och lägga mig på soffan med Tindra och mysa..hon fick inte följa med på kalas och blev lite ledsen så vi ska duka fram lite gott och njuta en stund.

Hörs och ses senare...förhoppningsvis mår jag bättre då. Ledsen att det blivit så mycket deppinlägg på slutet men jag vill så gärna bara få njuta av denna graviditet och när man inte kan få göra det på grund av att man inte får rätt hjälp så känns det lite sorgligt.

Lilla speciella du i magen...du är värd allt detta och mycket mer!! Längtan är stor hos oss alla i väntan på dig. *älskad*

Publicerad: klockan 12:02:51.
Arkiverad under: Allmänt

Hej sköna Helg!
Idag jobbar Alex till 20 och sedan får vi äntligen helg här hemma! Skönt..ser framemot detta!
Igår hann jag med en hel del tycker jag. Först en fika med Lisbeth på Charm, vi hade inte setts på länge så vi blev sittande i 2 timmar innan vi båda var tvungna att pysa ivägvåt varsitt håll. =)

Sedan for jag iväg ut till Lina, tog med mig lite bullar och så fikade vi och pratade lite mer strunt. Alltid lika trevligt att åka ut och hälsa på. Och Linnea har juh blivit stora tjejen! Helt sjukt vad tiden går fort..man märker liksom inte hur ens egna barn växer men då man ser andras barn som är lika gamla så tycker man att dom blivit stora!

Jag var även förbi och överraskade maken med lunchen. Jag åkte först och handlade lunch, dricka, snus, glass och lite lotter åt honom och sedan upp på jobbet och gav honom hans "lunchpåse" och jag kan säga att den var uppskattad! Tror han fick en riktigt mysig lunch i lugn och ro. Man får inte glömma bort att skämma bort varandra litegrann i vardagen, det är så viktigt!!

Har precis suttit och pratat i telefonen med min kära vän Lina och vi diskuterade hur viktigt det faktiskt är med beröring i förhållandet och att inte glömma bort detta! Man måste hålla varandra "vid liv" om man vill att det ska fungera. Och jag tror bara man kommer in i det så går det av sig själv! Vi har det otroligt bra med varandra, jag och Alex och det är jag så otroligt lycklig över! Han är min andra hälft och jag känner mig hel med honom.

Nu ska jag laga lite lunch..för idag när han kommer hem så ska han få Kycklingsallad med baguette och vitlöksdressing! =) GOTT!!

Publicerad: klockan 12:20:14.
Arkiverad under: Allmänt

Pistvakt..
just nu är det pistvakt på SVT24, ligger på sängen och vilar. Idag är kroppen trött och slut, hade svårt att somna inatt. Trots att jag sov länge idag så känns det som att energin saknas till att göra något bra här hemma.

Jag har gjort ren kattlådor..jag vet att man inte ska pyssla med detta som gravid men jag är noga med hygienen och använder handskar som skydd. Svårt att låta dom vara då det stinker om man inte byter varannan dag, det är juh trots allt 6 katter som går på lådorna. Smulan är dålig igen, hon var bättre i 2 dagar nu och imorse så var det sämre igen. Lilla kissen! Så jag ska köpa hem torsk och koka tillsammans med ris som är bra för magen. Håll tummarna för att det gör henne bättre igen.

Jag har hunnit haft lite egentid här iaf. Fixat till mina naglar och gjort dom snygga igen, länge sen sist nu. Har inte haft orken men igår då jag äntligen hittade två bra webshopar med saker till naglarna så blev jag sugen igen. Jag har fått äran att göra en kär väns naglar till hennes bröllop nästa sommar. Ska bli så kul! Jag tycker det är väldigt roligt att hålla på med naglar.

Nu ska vi strax lägga våra supertrötta barn här. Alex är äntligen hemma, vilket känns superskönt för ibland när man är trött och slut så tryter tålamodet och då är det bra att få lite hjälp och avlastning så man får vila sig. Speciellt nu som gravid! Jag har dock inte så kraftiga hormonsvängningar som tidigare graviditeter, men ibland kommer det små djupdykningar.

Publicerad: klockan 19:15:55.
Arkiverad under: Allmänt

Knocks you down!
Jag sitter här hemma, pigg och utvilad! Jag fick sova otroligt bra inatt och dessutom fick jag en lång och härlig sovmorgon. Tabletten jag fick igår gjorde mig bara gott.

Jag klev upp åt lite frukost och har även hunnit få i mig lite lunch. Katterna har jag fått stängt ut från köket, dom är helt tokig att klösa i våra stolar = Inge fina stolar. Så nu ligger dom med mig i vardagsrummet och busar för fullt. Ska filma dom nånting och lägga ut, dags att börja söka ägare åt dom små. Dom är lite långhåriga hela bunten oxå..sötnosar. Vi har döpt dom tillfälligt nu oxå, jag och Adrian kom på namnen. Det blev Sigrid, Ruben, Tussen, Simba och Tiger. Tiger är bortlovad redan.

Nu ska jag försöka få tag i maken på hans lunch...skulle vilja få hem bilen. Klockan 15 hämtar jag hem barnen igen, så det blir vila fram till dess så jag är pigg och alert tills dom kommer hem.

Nej nu måste jag springa och fixa håret lite innan han kommer hem med bilen och vill att jag ska skjutsa tillbaka honom.

Publicerad: klockan 12:57:53.
Arkiverad under: Allmänt

Måndag
Och imorgon sätter vardagen igång igen. Vi har juh långhelger här då hela familjen är ledig på måndagar. Idag har jag sysselsatt mig med diverse saker som tvunget behövdes göras. Först tog jag tag i och ringde runt lite, sedan hamnade jag framför datorn och fixade med mitt telefonabonnemang. Jag har fått en massa onödiga extra tjänster som inte används men som kostar pengar, har tänkt fixa det där rätt länge men det har liksom inte blivit av förrän nu idag. Gick även in på apoteket och kollade om jag fått någon ny pencillin ifrån Läkaren för Uvin. Vilket jag inte hade, så det blev till att ringa MVC igen, andra gången idag och äntligen en vettig människa på tråden. Hennes ord var enkla men vettiga, Åk upp på sjukhuset du ska inte gå och ha sådär ont.

Så vi har ätit middag nyss och jag tog lite energi att plocka undan i köket och städa undan lite leksaker tillsammans med Tindra som hade dragit fram massor här hemma. =) Tänkte hinna duscha både mig och Tindra nu och göra klar damen för Bollibompa. Tidigt men det hjälper Alex om det tar lång tid däruppe på Akuten, vilket det av erfarenhet oftast gör.

Ont bakåt ryggen och tänker inte plåga mig någe mer nu..har juh varit såhär i princip hela helgen men igår fick jag onda sammandragningar och blev lite orolig för bebis. Känns otroligt dumt att gå en kväll till utan hjälp då. Dessutom börjar jag känna mig sjuk, ingen feber men känner mig hängig och trött.

Imorgon är det tisdag och förhoppningsvis är jag piggare igen och orkar ta itu med lite nödvändig rensning här hemma, börjar tro att "boandet" håller på att ta fart redan nu. För jag är sugen att baka och städa riktigt ordentligt. Det är så mycket jag vill hinna med nu, innan bebis kommer och då har jag ändå 21 veckor på mig. =)

Publicerad: klockan 17:30:32.
Arkiverad under: Allmänt

Söndag - Vilodagen?!

I helgen har det varit full rulle, vi har inte gjort mycket egentligen men jag och barnen har varit ensamma då Alex jobbat mellan 8-18. Jättetråkigt att vi knappt fått se honom. Igår gick jag ut med barnen och grillade till middagen, grillningen var inga problem men så fort jag fått fart på den så började det regna så jag fick leta efter ett bra ställe så den blev skyddad från regnet. Så var vi ute en stund i regnet och grillade, till detta åt vi strips, sås och lite sallad! Jättegott..

Annars har jag fått städa en hel del oxå då katterna stökar på här.. Smulan (våran stora katt) är fortfarande inge pigg och springer och skiter lite överallt, då hon inte kräks vill säga. Måste ringa veterinär imorgon och rådfråga vad vi ska ta oss till med henne?! Stackarn.. och stackars mig som måste torka och göra rent! Urk.. ;-) Kan juh inte precis låta det ligga till kvällen då A kommer hem heller. =)

Idag var jag iväg med Adrian till Albin, det var ett tag sedan grabbarna lekte nu men desto roligare hade dom idag. Jag och Tindra passade på att springa förbi Amanda på Change och visa upp magen och prata lite oxå. Sedan höll jag inte på att få hem lilltrollet, hon skulle kolla på filmer och sedan så måste vi kolla lite till. ;-) Lagom till vi klev ur bilen här ute så kom Adrian hem. Lite tur där med andra ord.. ;-) 

Kvällen har varit full av sammandragningar och ont i magen..får se om dom hör av sig imorrn eller om jag ringer. Så här kan man juh inte gå runt! Veckan är fullbokad. Jag har tänkt hinna hälsa på hos Lina och Helen. Har bokat in träff med Lisbeth och Kicki oxå så jag vill vara frisk och pigg nu. Bara få njuta av det lilla livet som sparkar och rör sig i magen. =) Och hinna träffa lite kära vänner. <3 Dessutom måste jag hinna städa lite i veckan så, lite storstädning och utrensning!

Om ni försöker smsa eller ringa mig nu så ska ni veta att det är nåt tok med telefonen och jag måste ringa och kolla detta, om ni funderar varför jag inte svarar!? ;-)

Nu ska jag lägga mig på soffan och äta lite av mitt lördagsgodis då jag inte var sugen på det igår. ;-)



Publicerad: klockan 21:37:02.
Arkiverad under: Allmänt

10 dagar kvar..
..tills vi har gått halva tiden av graviditeten! <3 Helt troligt vad fort tiden går. Magen putar allt mer och naveln börjar snart stå ut. Jag mår kalasbra förutom då jag får ont av urinvägarna. Men på det stora hela mår vi fint.

Igår kväll fick Alex känna på den första sparken...vi bara låg och myste och njöt av att han äntligen fick ta del av det underbara! Jag är i vecka 19 nu (18+4).

Barnen har den senaste veckan överraskat oss och sovit i sina egna sängar ända fram till morgonen.. otroligt skönt att dom känner sig trygga och sover gott därinne. Dessutom har vi så mycket mer plats i sängen helt plötsligt, skönt när man bara blir större och större.

Idag ska jag iväg och hämta ut min medicin så nu kommer jag förhoppningsvis bli lite piggare igen och slippa det onda. Har haft onda sammandragningar under morgonen, superjobbigt och kanske inte sådär jättebra. Så medicinen behövs verkligen.

Bebis busar på för fullt i magen och jag känner av den lilla i skrivandets stund... vilket mirakel att få bära ännu ett barn under mitt hjärta!

Nu ska jag invänta Alex och städa lite i tvättstugan så det blir lite rent och fint därinne igen.

Publicerad: klockan 12:50:34.
Arkiverad under: Allmänt

Torsdag - Vilken natt det varit.
Igår kväll såg jag och Alex Watchmen, eller såg och såg..jag somnade efter en stund. Filmen var så seg i början att jag helt enkelt inte orkade. Vaknade när filmen var slut och vi gick upp och lade oss, då slog det till. Jag hade fruktansvärt ont i magen och bak i ena sidan av ryggen, förmodligen njuren och urinvägarna eftersom jag har UVI igen. Så jag har sovit urdåligt inatt..alvedon hjälpte inte heller. Klockan 4 vaknar jag av vår katt som fått en massa dumheter för sig och nu sätter sig i vårt sovrum när hon bajsar. Det var bara att kliva upp och torka upp och försöka få bort lukten, jag håller på att bli halvt tokig på katta! Men jag tror att det beror på att hon inte mår så bra och därför sätter sig där hon inte får. Vi håller på att avmaska nu och ser om det blir bättre?! Håll tummarna.

Så imorse var Alex gullig och klev upp med barnen och jag ringde både vårdcentral och MVC. Mvc ville att jag skulle komma med ett urinprov till klockan 10...så det var bara att hålla sig inte det lättaste när allt klämmer på därinne men det gick! =) Och sedan ringde jag och rådfrågade vårdcentralen då barnen har myggbett som är sönderkliade och dagis var orolig över att det skulle vara svinkoppor. Men det är som sagt myggbett. Så länge dom ser fina ut så behövs inget göras.
Jag skulle ha träffat Johanna idag men det orkade man juh inte när man har såhär ont..tråkigt. Sedan smsade dessutom Jessica och ville ses och jag fick återigen tacka nej. Jag har legat på soffan under filten och läst MAMA och Veckans Nu nästan hela dagen. Känner mig inte alls i bra skick. Ska strax laga middag här. Med en supertrött Tindra och Adrian, Alex ska dessutom spela Badminton ikväll efter jobbet så han kommer inte hem förrän klockan 22 ikväll. Men det ska nog gå bra. Lite mat, barnen i säng och vila på soffan är nog det enda jag orkar med ikväll.

Dags att försöka hålla Tindra vaken.. bara det är ett litet projekt. ;-)

Publicerad: klockan 15:44:13.
Arkiverad under: Allmänt

Onsdag
Idag var jag på möte under morgonen med min rehabliteringshandledare, det gick väldigt bra och vi beslutade att jag nu i 8 veckor ska gå en liten "kurs" i stresshantering och börja planera min fortsatta rehablitering. Känns otroligt skönt att veta vad man ska göra även om det bara är 8 veckor framöver.

Sedan åkte jag hem, åt lite lunch och skjutsade Alex på jobbet. Sedan åkte jag förbi Johanna på mitt förra jobb och pratade lite "skit"...som jag saknar att jobba med henne. =)

Hann vara hemma en stund innan det var dags att hämta hem barnen. Vi lagade pannkakor idag och åt glass till. Jag har dessutom fått dammsuga idag igen, kattsand och kattmat över halva golven här hemma. Buskattungar! Men dom är duktiga och gör allt som dom ska på lådan. Hann prata med mormor en sväng förut idag oxå.

Så nu sitter man här framför datorn och kikar lite och vilar kroppen som blir allt tyngre..
Läste på en Hannas blogg om en pedofil som är förskolelärare, och jag blir så förbannad när jag ser vad han skriver. Fy vad hemskt! Tänk om man visste vem han var så man kunde anmäla honom. Jag blir så arg och ledsen på samma gång!!! Läs inne hos henne på egen risk, man blir väldigt upprörd.

Nu ska jag fortsätta mitt tv tittande, det är juh 2½ män!

Titta vad vår kisse tog in förra veckan...BLÄ och URK! Den var över 20cm lång... :S


Publicerad: klockan 19:33:39.
Arkiverad under: Allmänt

Tisdag och veckobyte.

Vi är hemma, eller vi kom hem sent i söndags och jag var helt slut då. Ingen ork till att blogga. Det första vi gjorde på söndag kväll då vi kom hem var att ta rätt på en massa kattbajs. Dom hade varit så gulliga och lagt 6! högar bajs i vårt sovrum..och inte var det kattungarna heller utan dom stora katterna som gjort det. Så vi fick ställa oss och storstäda klockan 23 på kvällen. Gissa om vi var trötta och slut i huvudet!?

Sedan på måndag morgon var det bara att kliva upp klockan 7.20 och väcka hela familjen, som inte alls ville vara med på noterna. Jag fick kämpa för att få upp dom.. men till slut kom vi iväg och hann i tid till vårt Ultraljud efter att ha snabbt lämnat barnen hos sin morfar. Ultraljudet gick superbra! Allt såg fint ut och både jag och Alex var helt trollbunden av det lilla pyret i magen. Fantastiskt att se dom därinne. Och vilken lättnad att allt såg så bra ut. Vi fick inte veta om det var en flicka eller pojke så nu funderar vi på om vi ska boka ett könsul eller om vi ska vänta tills den dagen den vill titta ut. Jag är så fruktansvärt nyfiken bara så jag vet inte om jag kan hålla mig. =)

Idag har jag hunnit med en del oxå, var iväg på affären och handlade lite som behövdes till middagen. Sedan lagade jag tacogratäng med Guacamole och Sallad..otroligt gott. Därefter satte jag igång med städandet av nedervåningen, ni skulle bara veta hur stökigt det blir av 5 små kattungar. =) Men nu är här rent och fint. Jag har oxå hunnit med att färga utväxten på mitt hår och tagit en dusch. Barnen ligger i sängen och har haft första dagen på dagis efter semestern. Jag sitter nu och väntar på att Alex ska komma hem från sin första arbetsdag efter semestern. Det blir en skön kväll framför tvn med lite glass. Jag börjar känna av ryggen mer och mer nu så städandet gjorde sitt.

Fick idag reda på att en dagisfröken på barnens dagis ska ha ungefär samtidigt som oss. Det var roligt att höra så jag blev kvar nästan en halvtimma extra på dagis och pratade med henne om allt som har med graviditeten att göra. =)

Här kommer bilder från UL på vårat lilla pyre!!


Världens finaste bebis... ;-)



Publicerad: klockan 20:32:12.
Arkiverad under: Allmänt

Härliga sommardag.
Igår eftermiddag bestämde vi oss för att åka upp till svärmor, vi ska vara hos Alex pappa i helgen och tänkte att vi kan lika gärna åka upp redan  igår. Datan funkar inte som den ska, därav dålig uppdate. Och sämre blir det nog när vi är i Svärfars stuga, där finns det förmodligen inte Bredband.. ;-) Så i helgen blir det dåligt med uppdateringar.

Nu ska jag gå och se om jag orkar hjälpa Adrian att slänga ihop lite äppelpaj.

Ha en underbar helg!!

Publicerad: klockan 11:32:40.
Arkiverad under: Allmänt

Ute skiner solen..
och så sitter man här framför datorn. Vet inte riktigt vad det är med mig idag, ont i huvudet och trött..kan i för sig bero på mina konstiga mardrömmar som jag har nu. Sover lite sämre då. Så nu sitter jag och funderar på vad vi ska hitta på med barnen idag så dom inte blir uttråkade. I för sig kanske vi ska gå ut på gården bara och göra lite nytta här hemma?!?

Fick brev idag om Sweden Sport Academy som lät intressant. Barn mellan 5-10 år som får testa sig fram mellan olika sporter och se vad dom gillar bäst. Funderar på om vi ska anmäla Adrian till detta..han som tjatat om att få börja med fotboll eller något sånt och nu är han tillräckligt gammal för att äntligen kunna börja. Men först ska vi prata om det jag och Alex innan vi pratar med Adrian om det och frågar om han vill.

Nu gick dammsugarn igång därnere..maken är duktig och flitig han! Och jag är så glad över att jag har honom, han är en sådan enorm hjälp härhemma med allt.

Gick ner för en stund sedan och då har han dessutom rakat av sig håret igen..mitt snyggo.
Dags att göra någon nytta härhemma nu...vad vet jag inte riktigt ännu, det finns 10 saker att ta itu med.

Jag hoppas oxå på en lösning av vissa saker här hemma... HOPPAS och håller tummarna för att det fixar sig. Så håll gärna en tumme eller två för oss... vi får se om jag någon gång avslöjar vad det handlar om, just nu känns det lite för privat. Jag har juh trots allt en familj att tänka på. ;-)

Publicerad: klockan 14:07:04.
Arkiverad under: Allmänt

Tävling..
Jag måste tipsa om denna tävling som jag är med i. Du kan vinna en minidator, tävlar gör du HÄR!



Gå in och tävla du med, det kan inte bli lättare än såhär... jag håller tummarna!! =)

Publicerad: klockan 10:58:03.
Arkiverad under: Allmänt

En dag i köket.
Idag har jag stått i köket nästan hela dagen. Först gjorde jag och Adrian Hallongrottor, dom blev goda men såg inte riktigt ut som dom brukar göra. ;-) Och sedan städade jag undan och så kom Tindra in och vi gjorde Kärleksmums tillsammans. Direkt efteråt satte jag igång med middagen. Gjorde kyckling och klyftpotatis med lite Tzatsiki och Sallad till. Helt sjukt gott!! Alex tyckte det var en smaksensation så det var nog rätt bra betyg. Ibland lyckas man.. ;-)

Klyftpotatisen var den godaste jag ätit på länge och vi testade ett nytt recept idag.
Här är receptet.

Klyftpotatis
225 grader ca 20-25 min

Ingredienser

8 stora potatisar (mjölig)
1 msk olivolja
2 msk olja
2 vitlöksklyftor
1 tsk timjan
1tsk rosmarin

Skala och klyfta potatisen och förkoka den i ca 3-5 min. Häll av vattnet. mortla timjan och rosmarin. Häll olja, olivolja, vitlök,timjan, rosmarin och potatisen i en fryspåse. skaka påsen så allt blandas, häll ut potatisen i långpanna och sprid ut den. tillsätt eventuellt lite mer olja innan den stoppas i ugnen.

Det är ungefär vad vi gjort idag och nu ligger man i sängen och är helt slut, det märks redan att kroppen inte orkar lika mycket längre. Får ont i fötterna då man står en hel dag.. och det gjorde man juh jämt då man jobbade. Men det är bara att känna efter vad kroppen orkar och vill nu. =) Alex rensade ur vårt garage lite idag, han var iväg med lite skräp till fyndlagret och kom hem med lite pengar. Inte mycket men så skönt att slippa sakerna som ändå bara ligger därute och skräpar.

Nu ska jag kika på lite mer tv här och fortsätta vila!

Publicerad: klockan 20:36:07.
Arkiverad under: Allmänt

Bake a cake?
Jag är så sugen på att baka lite här hemma. Tänk vad gott med nybakta bullar med vaniljfyllning och kärleksmums!! Jag vill verkligen men jag vet inte om jag verkligen orkar ta itu med det idag?

Idag har vi varit på möte på banken och Alex pappa och Ingrid har varit här en sväng. Dom skulle vidare ner emot Stockholm och kommer inte hem förrän till helgen. Vi ska kanske till deras stuga på Fredag och hälsa på. Spännande, vi har varit tillsammans i 6½ år och jag har aldrig varit där tidigare. Det har bara liksom aldrig blivit av, så nu är det väl på tiden. ;-) Så det blir en liten miniweekend innan allvaret börjar igen. På tisdag börjar Alex jobba igen.

Nu är det dags att fika lite känner jag.. Pyret är hungrig.. ;-)

Publicerad: klockan 20:20:01.
Arkiverad under: Allmänt

Feng Shui..
som ni kanske vet så är jag väldigt intresserad av Feng Shui. Och idag har jag för första gången på länge orkat ta itu med städandet. Något som är viktigt om man vill leva enligt Feng Shui, det ska vara rent och var sak på sin plats. Allt onödigt ska man kasta eller göra sig av med då det hindrar en och ger negativt energiflöde. Så nu har jag precis blivit klar med toaletten, den är renare än någonsin förr och jag har gjort rent i från golv till tak, bokstavligt! Rensade nämligen avloppen oxå,...usch vad äckligt det är!! Men nu är det som sagt rent och fint iaf.

Nästa steg är toaletten uppe och tvättstugan som oxå stått och förfallit under tiden då jag inte orkat mycket pga graviditetsillamåendet och tröttheten. Men nu känner jag mig fit for fight igen. Otroligt skönt! 

Varje rum är juh dessutom olika baguer, tex är vår tvättstuga vår ekonomibagua, vill man ha positivt energiflöde därinne så ska man se till att rummet är bra balanserat emellan alla olika element som vatten, eld, trä och metall. Och sedan se till att det inte finns en massa saker därinne som man inte använder. Sist men inte minst så ska det vara rent och snyggt. Och man kan även försöka "lyxa" till det därinne då det är bra för ekonomiflödet. Vad är lyx då kanske man undrar, det kan vara vad som helst, huvudsaken är att man själv känner att man tycker det är lyxigt. Färska blommor är oxå bra att ha i ekonomibaguan. =) 

Ja lite så funkar det iaf..jag är inte jätteinsatt i detta men jag läser mycket böcker om det och försöker hela tiden lära mig mer nytt om detta ämne. 
Nu ska jag börja med middagen, vi ska äta våfflor med grädde och sylt idag. Gott!!   

Publicerad: klockan 16:11:20.
Arkiverad under: Allmänt

Måndag och sista semesterveckan..
iallafall för Alex. Jag vet inte när jag och barnen sätter igång igen..funderar på om dom ska få vara hemma en vecka till.. men jag måste kolla upp och jag har något möte inplanerat med rehabliteringen och så.

Här har vi iaf pysslat lite smått hela dagen, jag lyckades äntligen ta mig för och rensa ut ena skåpet i köket där det bara hamnat en massa saker som växt på hög. Så nu är där städat och rent..otroligt skönt. Tindra hjälper mig att tvätta och vika tvätt. Och nu ligger hon här på golvet och är trötter.

Jag funderar på vad jag ska ta itu med härnäst..? Vill hinna med att baka lite bullar idag, städa undan lite mer och göra fint här hemma. Tvätten skulle inte vara fy skam att bli klar med heller. ;-) Så ser vår dag ut i sommarvärmen.. Såg dessutom att det snart är dags att skörda Svartvinbärsbusken, kanske man kan göra lite god saft någon dag framöver?! =)

Adrian är och leker med Viktor. Så roligt att han äntligen fick träffa Viktor igen, var ett tag sedan dom träffades.
Dags att fortsätta här..

P.S fick ett tips av min kära mor att Trolltider har lite ljudsagor och personifierade sagor man kan ladda hem helt GRATIS. Kan juh vara lite roligt.. ;-)

Publicerad: klockan 13:59:47.
Arkiverad under: Allmänt

Tårar av glädje.
Nu under kvällen har det runnit några tårar längs mina kinder. Tårar av ren glädje. Jag har ikväll känt dom första rörelserna ifrån pyret. Alex kom och skulle känna men såklart slutade det just precis i samma ögonblick som han lade handen på magen. Jag är så otroligt glad, lycklig över våra fina barn, över min fina vackra familj. Det bästa jag har.







Idag var vi på kalas som sagt jag och Adrian, vi hade det väldigt trevlig. Satt och pratade med dom andra mammorna och åt god fika. Fick reda på att det är en annan mamma som ska ha i slutet av september oxå. =)

Ikväll blir det filmkväll med maken och kanske lite godis ifrån helgen. Jag har precis sett en Shopaholics bekännelser, faktiskt rätt mysig film, lite romantisk. Och jag kan inte svara på om det är hormonerna som gör att jag tyckte om den eller om den bara var bra. Medans jag kikade på filmen kurade en kattunge ihop sig intill mig och sov. Så fin!!

Nu måste jag dricka en massa vatten, idag är jag supertörstig.

Publicerad: klockan 22:07:05.
Arkiverad under: Allmänt

God Morgon Härliga Söndag!
Vi har varit vakna ett tag här hemma nu, iaf jag och barnen. Alex ligger och sover, tyckte jag han var värd efter att ha klivit upp och fixat frukost flera mornar i rad så jag har kunnat legat och dragit mig i sängen innan jag klivit upp. Min man är GULD värt.

Idag har vi full rulle, jag och Adrian ska duscha och göra oss fina. Sedan bär det av till Barnens hus och inhandla en födelsedagspresent åt en dagiskompis. Och klockan 13 ska Adrian på kalas. Han har med andra ord en rolig dag framför sig trots trist väder.

Så nu ska vi sätta lite fart här hemma så vi hinner bli klar i bra tid.

Publicerad: klockan 10:05:58.
Arkiverad under: Allmänt

Regn och rusk..
hela dagen har gjort att vi tog en innedag. Jag har fått lite gjort här hemma, lyckades städa undan lite i tvättstugan och sedan rensade jag ur vårt skåp i vardagsrummet som av någon okänd anledning ofta lyckas bli fylld av alla möjliga saker som inte ska ligga där. =)

Annars har vi tagit det mestadels lugnt, spelat spel har pojkarna gjort och Tindra har lekt med sina leksaker och målat. Vi hade bestämt att vi skulle grilla så det blev grillat till middag idag..mycket gott...börjar märka nu att man inte får plats med lika mycket i magen längre, det är lite mindre portioner som gäller men så äter vi mer regelbundet än någonsin tidigare. Så skönt när man får in lite rutiner i vardagen igen.

Alex har en semestervecka till innan han ska tillbaka på jobbet igen, så till veckan ska vi njuta till max!
Nu ska vi fortsätta mysa här, ser lite barnprogram på tvn och äter lite godis!!

Kattungarna har äntligen börjat förstå sig på hur man äter kattmat... Dom tyckte det var lite svårt att få in snitsen i början! =)

Publicerad: klockan 20:39:44.
Arkiverad under: Allmänt

Kontakta mig



Sök i bloggen
Statistik
  • Besökare just nu:
  • Besökare idag:
  • Senaste veckan:
  • Senaste månaden:
  • Besökare totalt:

bloglovin



BaraBlogg - De bästa föräldrabloggarna

Joinat
Allmänt
Blogglista.se Top Personligt bloggar
Lägg till Blogg
Blogglistan Blogvertiser
bloggar SvenskaSajter.com - Den ständigt växande länkkatalogen
BloggRegistret.se bloggstarts Topplista

Reklam
RSS 2.0