Vi har försökt..
få ihop skötbordet som ska sitta på badkaret nu ikväll..det är ett begagnat som vi fått ifrån svärmor så vi tänkte att det kunde vara smart att ha ett på varje våning men nu har vi kommit på bättre tankar. ;) Det var nämligen helt vint och snett och gick inte alls att få till...

Det rasade ihop ett par gånger och till slut gav vi upp. Men roligt hade vi, och båda var överens..där lägger vi inget barn. :)

Barnen höll dessutom på att bli tokiga på oss, dom ligger i sina sängar och ska sova och det dundrade ifrån badrummet varje gång det rasade ihop.. Nej det där skippar vi! :)

Publicerad: klockan 20:26:23.
Arkiverad under: Allmänt

Clownen Daff-Daff.
Det gick bra förut hos arbetsterapeuten, det är med största sannolikhet Karptunnelsyndrom som domningarna beror på. Fick prova skenor till händerna och oj vad skönt det var. Köpte dom inte dock, kostade 153 kr per skena och tydligen så brukar man testa övningarna man får först innan man köper skenorna. Så vi får göra det då.

Åkte förbi på affären efteråt och hittade flingor som jag tror kan vara bra för Adrian. Det återstår att se hur hans blodsocker ligger efteråt. Sedan åkte jag förbi hos pappa där han jobbade på för fullt för att få klart deras hall. :)

Jag hann inte mer än vara hemma en liten stund innan det var dags att åka på sjukhuset och kolla på clownen Daff-Daff...barnen hade så kul och det var rätt många barn där. Sedan blev det fika inne på lekterapin och Adrian blev besviken då vi skulle åka hem.

Vi har hunnit tillaga lite middag här hemma och det var A som kockade...nu har han dragit iväg för att kasta skräp på tippen, så skönt att det försvinner en massa skrot ifrån Garaget.

Jag sitter här, trött och helt slut, barnen fikar kvällsfika och jag har fasligt ont i njurarna..! Jag hoppas det inte är en UVI!? Det känns inte som så då jag inte har några symptom förutom ont i njurarna, men man vet juh aldrig!?





Publicerad: klockan 19:19:53.
Arkiverad under: Allmänt

Arbetsterapeut.
God morgon!
Alldeles strax ska jag göra mig klar för att åka iväg till Arbetsterapeuten och prova ut skenor till dom bortdomnade händerna.
Jag klev upp med barnen denna morgon och har sovit mycket bättre inatt. Vaknade till vid 6-tiden av att A gått upp och hjälpt Tindra på toaletten och sedan somnade hon om inne hos oss en stund.

Det blev gröt till frukost denna morgon...det går rätt fort att tillaga och är bra för magen. ;)

Imorgon ska jag till BM igen, tiden går så fort vi har gått 34 fulla veckor och går nu in i vecka 35. Tänk att det känns som om det var för någon månad sedan jag berättade att vi skulle ha en till liten här i bloggen och nu sitter man här höggravid och slut i kroppen i väntan på ännu ett litet barn. Den vackraste gåvan i livet!

Nu till lite smink och byte av kläder.


Jag bekymrad? Nej inte då.. ;)

Publicerad: klockan 09:53:21.
Arkiverad under: Allmänt

Dags att lägga sig!
Nu är det dags att gå och lägga sig och sova. Först ska jag ta en snabb svalkande dusch bara.

Har suttit framför datorn och läst en massa om Diabetes och Vårdbidrag osv.. det är mycket funderingar och tankar så här i början. Snart 2 månader har gått sedan han fick diagnosen Diabetes och vissa gånger känns det som att det är väldigt länge sedan, andra gånger känns det som om det vore igår. Tiden står still samtidigt som den går alldeles för fort.

Nej som sagt dags att lägga sig, imorgon ska jag vara uppe med tuppen, vi ska försöka få en del gjort här hemma, A är ledig och klockan 15 ska vi på sjukhuset och kolla på Clownen Daff-Daff..

God Natt..

P.s Vi blev hemma från Julskyltning hela familjen, vi kurerar våra förkylningar istället och hoppas på att vi är piggare denna vecka.


Bilden på Daff-Daff är funnen på Google..

Publicerad: klockan 00:23:12.
Arkiverad under: Allmänt

Söndag och pyntandet fortsätter.

Inatt sov jag otroligt dåligt, var upp säkert 10 ggr för att kissa, ta nässpray, hämta kuddar, osv.. till slut låg jag och kollade på en film på 5:an, Housesitter tror jag den hette. Alex sov hårt bredvid mig, tror han fick lite feber av sprutan igår för han var väldigt varm. Somnade nog vid 4.30 tiden..och vaknade 6.45 av att Tindra ropade.

Så hon fick komma in och ligga hos oss en stund och vi kikade lite på barnprogram. Vid 8-tiden klev A upp med barnen och jag sov som en stock fram till 10.30! Tack för den sköna morgonen.

Sedan dess har jag tvättat, vikit tvätt och rensat ur bland en massa kläder..när jag fått upp allt ur tvättstugan gick jag ner och tog itu med adventljusstakarna som vägrade lysa i köksfönstret, men nu lyser dom allt. :) Sedan tog jag itu med vår överfulla tvättstuga, så nu är det rensat och fint därinne. A blev förvånad när han såg skillnaden.. då kan ni juh tänka er hur förfallen den blivit. ;) När jag kom ut därifrån så kunde jag konstatera att det faktiskt finns ett golv därinne också! ;)


Vi funderar på att åka till Julskyltning, men vet inte riktigt hur vi ska göra..vi är inte så krya här hemma, barnen är förkylda, Adrian är fortfarande lite röd i ögonen och A mår sådär, känner sig halvhängig (förmodligen efter Svinsprutan) och jag är jätteförkyld. Men det är juh så mysigt att gå dit och kolla iaf.

Nu ska jag laga lite middag så får vi se hur vi mår efter middagen. :) Tindra håller på att somna här bredvid mig..


Vår sällskapssjuka katt Bisset... :)



Publicerad: klockan 16:07:01.
Arkiverad under: Allmänt

Update!
Nu har vi suttit inne på Adrians rum hela familjen i flera timmar, barnen har lekt medans mamman och pappan har försökt rensa ur hela rummet och städa rent. Och äntligen är vi klar! Otroligt skönt att få det gjort så nu är det skrubben och Tindras rum kvar på övervåningen sedan ska det dammtorkas, dammsugas och torkas golv innan vi är klar med övervåningen.

Massa trasiga leksaker har kastats bort och en del hela har sparats och dom ska vi åka med till Erikshjälpen.

Jag gillar när det är mycket att pyssla med även om jag kan tycka att det såklart är skönast då allt är klart. :)

Nu ska vi laga middag och ha myskväll snart!

Publicerad: klockan 16:17:28.
Arkiverad under: Allmänt

Frostiga Lördag.
Vilken morgon vi haft..full fart fram tills nu. Vaknade upp med barnen och gick ner och gjorde lite god frukost åt oss, ute låg hela marken och träden vita av frost! Det är så fint. Längtar tills det kommer snö på detta också. ;)

Efter frukosten tog jag itu med tvätten, håller på att vika och bära upp allt, samt tvättar. Sedan satte jag mig ner med mina barn och medans Adrian tränade på att räkna och skriva siffror så fick Tindra en pysselbok där man ska hitta ut ur labyrinter, finna fel och para ihop olika saker. Båda barnen satt koncentrerade på sina uppgifter och tyckte det var jätteroligt.

Nu har vi hunnit äta lunch och hängt tvätt. En ny maskin är igång och A har blivit ivägskickad för att vaccinera sig emot Svininfluensan. Adrian har nog fått ögoninflammation, för hans öga är illrött...! Detta gör att hans blodsocker stuckit iväg lite idag. Vi hoppas han inte blir jättesjuk.

Vi håller på att pyssla lite och gör kottebarn..vi får lägga ut en bild sen så får ni se dom. :) Vi har med andra ord en superhärlig dag här med Julmusik på Spotify. Njuter av att det är första advent imorgon.

Tänkte försöka hinna med att åka och kasta lite skräp också, men vi får se hur vi hinner med idag. Kvällen igår var otroligt tuff, jag låg med foglossning och förvärkar hela kvällen. Tur att jag har A som är med och masserar och tar hand om mig.


Lägger in en bild på snygga Gösta (mammas kisse) som är så duktig och
går på toaletten och kissar. ;)
  


Och JO han kissar... :)

Publicerad: klockan 12:38:23.
Arkiverad under: Allmänt

Foglossning.
Jag lider inte mycket i vanliga fall av foglossning men nu när jag slitit så känner jag direkt. Jag kan knappt gå!
Men det blev fint i vårt sovrum som städades från tak till golv, rensade ur garderober och sängbordslådor och dammtorkade hela rummet. Tvättade fönster och ni vet väl att man kan hälla i lite T-sprit när du tvättar fönster så fryser det inte?! :)

Sedan var vi upp på vinden och hämtade ner julsaker, jag och barnen. Dom var så duktiga och städade sina rum medans jag fixade vårt sovrum. Så nu sitter det adventsljusstakar uppe på övervåningen. Mysigt!
När vi var på vinden såg jag dessutom spjälsängen, gissa om jag var sugen på att dra ner den och sätta ihop den.

Nu ligger jag utslagen på soffan med ond rygg och njuter över det jag fått gjort idag. ;)

Förresten, ni ser väl IDOL? Erik är bara sååå bra.. :D

Publicerad: klockan 21:59:10.
Arkiverad under: Allmänt

Lunch till gubben.
För ett tag sedan drog gubben tillbaka på jobbet efter att fått tillagad lunch av frugan sin! ;) Jag gjorde iordning Tacos, jag och barnen ska äta det till middag så nu har jag gjort klar middagen också. Behöver bara värma på det lite grann då det är dags.

Ska snart hämta hem barnen från Dagis, mina små fina mirakel! Jag saknar dom här hemma nu. Tror vi ska ägna oss åt lite pyssel då dom kommit hem, om dom orkar vill säga? Annars får vi ta det imorgon. Städa ska jag försöka hinna med att göra lite iaf.

Idag kom det hem papper om Vårdbidrag för Adrian, jag är tacksam över att vi bor i ett så bra land som vi gör. Får se när dom tar beslut om detta men det är skönt att få hem papper, det känns som att saker och ting går framåt. Det stack dock till lite i hjärtat då man läste läkarintyget som dom skickat ifrån barnmottagningen till försäkringskassan, att se på papper vad en läkare skrivit om ens barn, om hans sjukdom.

Jag hoppas man finner bot på Diabetes, det är en otroligt jobbig sjukdom och jag tror att många tar lite lätt på sjukdomen. Man förstår inte riktigt allvaret med Diabetes, hur sjukt barnet kan bli och hur allvarligt det är att man har bra koll på barnet i fråga. Det är en riktig balansgång att få till blodsockret och jag imponeras över hur kroppen på en frisk människa lyckas fixa detta, kroppen är fantastisk.

Vi börjar lära oss leva med Diabetes men vi är långt ifrån färdiglärda..jag tror detta är en sjukdom som man ständigt får lära sig nya saker om. Och Adrian, han är helt underbar, han har sina ledsna stunder såklart. Men han är en otroligt klok liten kille som förstår när man förklarar för honom, han tycker såklart det är väldigt orättvist emellanåt.

Men bara orden som han sa i början på November: "Mamma, jag hoppas att Tindra aldrig behöver få Diabetes!" Det får en att gråta av både lycka och sorg..! Och att höra Tindras ord till honom som visar hur mycket hon älskar honom, saker som: "Snälla Adrian kan jag få en kram!" Hon har varit orolig för honom, det märks. Tänk vilka fina små människor!

Älskar er mina fina barn!! ♥♥♥


En gammal bild på tomtarna för 3 år sedan ungefär

Publicerad: klockan 14:31:17.
Arkiverad under: Diabetes

God Morgon Fredag!
Tänk vad veckorna går fort nu! Redan fredag igen.. ikväll blir det lite kvällsmys med barnen. Popcorn och lite julmust.

Om en timme ska jag gå bort till dagis och ge sprutan så nu tänker jag först lägga mig och sova bort en 40 minuter innan jag går dit. Inatt somnade jag ungefär runt 4, kunde inte sova, svårt att andas nu. Blev så less till slut att jag klev upp och samlade på mig 3 stora kuddar sedan lade jag mig igen med 2 stora kuddar under huvudet. En kudde mellan knäna och en kudde under magen. Så somnade jag och fick sova 3 timmar innan vi fick hasta upp och göra barnen klara.

Så jag är trött, som ni kanske förstår. ;)
Så natti natt...vi ses senare!

Publicerad: klockan 09:45:44.
Arkiverad under: Allmänt

God Natt..
Nu har vi hunnit se klart Inglorious Basterds...vi tyckte båda två att det var en bra film.

Ska snart lägga mig, men innan kommer här en alldeles färsk bild på magen!

Sov Gott!! :)


Vecka 34 (33+3)

Publicerad: klockan 23:41:55.
Arkiverad under: Graviditet

Our Christmas.
Har ni lyssnat till Our Christmas med Shirley, Sonja och Sanna?! Den är riktigt fin och man får julkänslor utav den!



Vi har fått i oss Köttsoppa och Pannkaka..! Barnen var superglada över maten, Adrian älskar soppa och pannkaka, Tindra hurrade mest över pannkakan hon. Jag har till och med hunnit plocka undan i köket och nu väntar vi på att klockan ska bli lite mer så ska vi åka och hämta hem Alex från jobbet. Vi saknar honom nu!

Igår kväll såg vi Inglorious Basterds..jag tyckte den var superbra men somnade till slut på soffan. Vaknar till med ett ryck och tittar efter Alex, han sitter i någon typ av fosterställning och sover?! Väckte honom och sedan gick vi upp, när jag kommer upp har det hänt en olycka i sängen, stumpan låg där och sov och vi brukar ta henne och kissa om hon inte kissat precis innan hon somnat. Det hade hon inte gjort och eftersom vi somnat nere så hade olyckan skett. Det blev en dusch mitt i natten och byte av sängkläder.

Hon somnade om efter en liten stund..tog sockret på Adrian som låg bra. Otroligt skönt när han ligger så bra, man kan sova gott om natten då. Imorse vaknade jag av att Tindra sprang på toaletten, klockan var 7.07..och när hon kom och kröp ner hos oss så slog jag på tvn och barnprogram. Sedan klev Alex upp med barnen och tog dom till dagis...JAG fick sova ut! Så himla skönt.

Publicerad: klockan 18:19:19.
Arkiverad under: Allmänt

Tjock..jag?!
Ibland som GRAVID kan man möta många människor som inte tänker sig för innan dom säger något. Dom kan klappa en på magen, som om man helt plötsligt blivit allmän egendom?!

Idag mötte jag en karl som då inte tänkte på vad han sa.
Jag kommer fram till kassan och han säger:
"Men du som är sådär ska väl inte bära så mycket?"
Jag skrattar och säger att det går bra.
Han: "Ja du kanske inte tänkte handla så mycket?"
Jag: "Nej det blir juh ofta mer när man väl är på affären!"
Han: "När ska du kläcka?"
Jag: "I januari, så snart så.
Han: " I JANUARI, Oj jag trodde det var dags om ungefär en MÅNAD eller så?!"

Sedan vände han och gick..!! Hahaha...det är tur att man inte tar åt sig, men nog gör sådana människor mig mållös iaf! Och dessutom, det är juh ungefär en månad..jag menar det är juh nästan December. :)


Vi tar en klockren bild till denna...! ;)

Publicerad: klockan 15:56:23.
Arkiverad under: Graviditet

Pynta?!
Jag var iväg och handlade lite förut innan jag hämtade hem barnen. Och jösses så mycket fina julsaker det finns på bara ICA! Jag kunde inte sluta kika på alla saker, vi köpte dock inget då denna månad är extremt tight! Ser ut som vi får vänta tills nästa månad innan vi får pengar, allt på grund av att A var tvungen att VABBA förra månaden. Det känns dock som att det var värt det även om han inte får lön denna månad utan bara lite VAB pengar.

Däremot har jag för ett tag sedan köpt hem lite pyssel att fixa här hemma med. Apelsiner och nejlikor, pepparkaksdeg (så vi kan baka lite), lite pyssel till adventsljusstaken och även en del annat pyssel.

Så nu ska jag försöka ta itu med städandet här igen, sedan ska det plockas ner julsaker. Och så fort vi städat blir det julpynt, jag har sett en hel del pynt i alla andras fönster idag. Så då tycker jag det är fritt fram, trots att jag har en svärmor som säger att man inte "ska" ta fram pyntet förrän 1:a Advent. ;)


Idag fick Teodor följa med hem. Så Adrian och han leker tillsammans nu och verkar ha så kul! :)




Publicerad: klockan 15:49:11.
Arkiverad under: Allmänt

Att gråta inför främlingar.

Det tycker jag borde är ombekvämt och otäckt. Jag gillar inte att lämna ut mig själv på det sättet, men när tårarna väl kommer så kan jag bara inte hejda dom, särskilt inte då jag är GRAVID. Det är som lilleskutts tårar som sprutar ut ur ögonen i jättelika fontäner. Och det hände nyss.

Jag pratade med kuratorn som vi fick i samband med Adrians Diabetes och när jag berättar om vilken ångest jag fått pga av att jag går och oroar mig här hemma och att jag nu mår sämre så kan jag inte sluta gråta. Då kommer lilleskutt fram i mig och tårarna sprutar som aldrig förr..extra känslig är man juh också just nu som höggravid.

Jag är så tacksam gentemot hennes och vår diabetessköterska som verkligen förstår hur jobbigt detta är och som hjälper oss igenom allt. Samtidigt känner jag mig nervös, vad kommer hända? Hur kommer dom reagera? Kommer dom bli sura på oss eller förstår dom oss och vår oro som föräldrar? Det handlar juh ändå om en av dom dyrbaraste vi har o vårt liv. Det handlar om honom och vad som är bäst för hans skull. Det handlar om att Adrian ska må bra! Och vi kommer göra det som krävs för att det ska vara så.

När det kommer till våra barn är vi starka som lejon, jag skulle bita huvudet av vem som helst för att skydda mitt barn. Så är det bara. Och jag tror att alla föräldrar som läser detta nickar igenkännande.

Det känns hemskt att bloggen känns så ledsam just nu, men jag måste få ventilera och få ur mig lite av situationen nu..om ett år så kan jag titta tillbaka och förhoppningsvis känna att vi gjorde allt och förhoppningsvis kommer jag också att kunna läsa om vändningen då det började funka. Jag kommer att känna glädjen i den kamp vi nu genomför.





Publicerad: klockan 12:25:39.
Arkiverad under: Diabetes

Planering!
Nu ska jag gå ner till gubben och sätta mig en stund, vi ska prata lite bebissaker som ska fram samt hur vi gör med vagn?!

Sedan ska det planeras lite för julklappar som ska handlas i December, blir nog jag som står för det då han jobbar grymt mycket då! Men det är skönt om man bestämmer ungefär vad som ska handlas som man slipper springa runt och leta klappar som en höggravid stressad tok! ;)

Sedan blir det film och mys..bara me and my baby!!

♥lOvE♥



Publicerad: klockan 20:04:19.
Arkiverad under: Allmänt

Handla?!
Måste iväg och inhandla middag till oss nu..vet inte riktigt vad vi ska äta för något idag, skulle vara skönt med något enkelt en regnig dag som denna!

Fick en liten hjärnbreak förut..satt och pratade med vovven och i ögonvrån såg jag min tjockmage, kommer på mig själv med att tänka, "Men GUD så TJOCK jag ser ut!?" För att i nästa sekund inse att : Just ja jag är GRAVID! Hahaha..jag vet, det är väldigt knäppt men jag skyller på att jag precis legat och vilat mig på soffan och helt enkelt inte tänkte mig för! :)

Nej nu tar vi affären och sedan får vi se om man kanske sover en stund på eftermiddagen.. :P

Tacopaj vore väl inte så tokigt! ;)

Bilden är Googlad...

Publicerad: klockan 16:00:27.
Arkiverad under: Allmänt

Vi har återigen bytt..
VECKA! Vi har nu gått 33 fulla veckor och 2 dagar..vi är nu alltså inne i vecka 34. :) Dags för magbild snart igen kanske? Ska försöka få till en ikväll..får se hur vi lyckas!? Om jag får plats i bilden? ;) 
Nyss rörde bebis så jag kunde följa med rörelsen med handen...så mysigt!

Bebisen

Din bebis längd är denna veckan ungefär 32 cm från huvud till stjärt och 46 cm totalt. Den väger nu omkring 2.2 kg. Håret fortsätter att växa sig längre och tjockare. Bebisens hårfärg kommer troligen att förändras efter förlossningen, så om den är blond finns det en chans att det mörknar senare eller vice versa.

 

Det mesta av lanugohåret trillar av vid den här perioden, men vernixproduktionen ökar. Bebisen tar kalcium från dig för att kunna bilda skelett så därför är det viktigt att du för i dig mycket kalcium, antingen genom att dricka mjölk och/eller genom kosttillskott.

Om du skulle föda bebisen nu skulle den klara sig bra utanför livmodern, den största skillnaden mot ett fullgånget barn är lungornas mognad. även om lungorna i vecka 34 inte är helt färdigutvecklade så är chanserna goda att bebisen skulle klara sig utan intensivvård.

Bebisen flyter inte längre omkring utan vilar på livmodern. Naglarna har nu vuxit över kanten på fingrarna och bebisen kan riva sig på dem.

Du

Från naveln är det c:a 14 cm till den övre delen av din livmoder, men tänk på att detta mått kan variera från individ till individ. Du ska inte oroa dig om du inte har exakt samma mått som dina gravida vänner så länge som du växer som du skall. En växande livmoder är ett tecken på att bebisen där inne växer bra.

Dina Braxton-Hickssammandragningar tilltar i styrka och frekvens allteftersom din kropp förbereder sig för förlossningen. Sammandragningarna börjar i övre delen av livmodern som blir spänd och hård för att sedan sprida sig nedåt och slappna av. Många misstar de här “övningssammandragningarna” för verklilga förlossningsvärkar, men det är oftast falskt alarm. Ett sätt att avgöra om det är Braxton-Hicks eller “verkliga” sammandragningar kan vara att gå omkring en stund. Om spänningen då släpper, och om det inte gör ont så är det nästan säkert Braxton-Hicks du upplever.

 



Publicerad: klockan 15:54:16.
Arkiverad under: Graviditet

SvinVaccin!
Igår kväll hade det tydligen kommit vaccin igen så idag åkte A iväg för att ta sin spruta..klockan var strax efter 13 och vi kollade innan vi for om det fanns vaccin, vilket det gjorde. Men när vi väl kom dit så hade det tagit slut.

Så nu får han vänta tills på Fredag, men vi vet inte om han kommer kunna ta då heller eftersom han jobbar. Det tar juh slut på en gång vaccinet nu. :/

Nu gick han just iväg och skulle hämta hem barnen..jag är så glad att jag slipper gå bort dit idag och bara för att jag slipper så känner jag nästan för att städa undan lite här hemma. Vilken lättnad att slippa gå bort till dagis ännu en gång idag. Jag har ont i fogarna nu..

Förut låg jag på soffan och såg Förlossningskliniken på 4:an..man måste ju förbereda sig! ;) Det ser så hårdhänt ut när bebisen kommer ut och barnmorskor och läkare vara drar och sliter i dom små...usch lite läskigt är det allt. :) Eller som när det kommer ut en bebis som inte skriker..då sitter jag som på nålar i soffan! Dom är otroligt snabba att få dom små att skrika och få "igång" dom.

Nej nu fortsätter jag njuta av lugnet som snart kommer brytas av att min familj kommer inramlandes..det ska bli mysigt att få hem dom!! :)



Publicerad: klockan 14:58:02.
Arkiverad under: Allmänt

Morgonstund har guld i mund?
Klockan 7.40 vaknade jag av en liten Tindra som kilade in på toaletten. Sen dess har vi varit vakna. Vi låg och myste en stund och kollade på barnprogram innan vi släpade oss upp och klädde oss.

Vi hann med mycket denna morgon, Gröt till frukost, dammsuga av nere och sedan sprang barnen upp med alla sina leksaker. Lagomt tills vi skulle gå kom lilla Lexie, Per & Marias hund, så idag är vi hundvakt åt den lilla sötnosen. Barnen blev superglada och vovven fick såklart följa med och lämna på dagis.

Nu sitter jag här, helt trött och slut, tror jag ska passa på att vila sedan då jag varit på dagis och gett Adrian insulinet och mötet på min rehablitering.

Är det bara jag som får otroligt ont i huvudet då jag är trött??



Publicerad: klockan 10:33:05.
Arkiverad under: Allmänt

Enough is Enough..
Jag orkar inte mer idag nu. Känner att kroppen är trött och sliten, den skriker efter vila nu.

När vi hämtade Adrian hos Teodor så blev vi kvar där nästan en timme, barnen lekte med varandra och hade skojj och Teodors mamma är både trevlig och lätt att prata med så vi fastnade där. :) När vi kom hem var vi hungriga som vargar, tur att maten var klar redan då jag gick hemifrån..mycket smidigt.

Nu ligger båda barnen äntligen..tog tid för Adrian att få i sig fikat ikväll och A som kom hem från jobbet strax innan 19 verkar vara lika slut som mig. Så nu ska jag krypa ner bredvid min lilla tjej som kliver upp 1000 ggr ungefär och försöka få henne att somna.

Jag ska njuta av att ligga ner och vila..varje sekund ska jag njuta! Dagen har juh som ni kanske förstått på inläggen nedan inte varit tipptopp. Jag har känt mig ledsen idag över att visa saker inte funkar som vi velat. Så nu glömmer vi denna dag och hoppas att morgondagen har något nytt och bra att komma med! ;)

Natti...!!






Publicerad: klockan 20:48:53.
Arkiverad under: Allmänt

Hämtat från dagis..
så nu är jag och Tindra på hemmaplan, Adrian fick följa med Teodor hem och det var två riktigt GLADA killar som åkte iväg. Ska hämta hem honom strax efter 16 så nu ska jag laga mat så den är klar tills pojken kommer hem.

Ingen vila, ingen ro..känner mig mer eller mindre helt slut just nu. Hinner inte fixa här hemma heller då barnen är på dagis dels så går jag emellan och tar insulinsprutan fortfarande och det stjäl lite tid av mig.

Nej nu sätter vi fart med middag.

Publicerad: klockan 15:27:35.
Arkiverad under: Allmänt

Att föra en kamp för sitt barn!?
Alla föräldrar ser det nog som en självklarhet att man kommer kämpa in i det sista för sitt barn i alla lägen, så även vi. Men nu måste jag säga att tårar tar över och orken är slut, jag kämpa med näbbar och klor för Adrians skull. Så känns det iaf även om jag utåt sett kanske är en person som hellre försöker säga saker på ett för snällt sätt så brinner jag inuti, jag brinner för mitt barns bästa. För att han ska leva ett så normalt liv som möjligt, för att inte låta Diabetesen ta över livet. Han ska leva så normalt som möjligt.

Men vissa delar funkar bara inte längre. Hur hårt ska man behöva kämpa för sitt barns rätt? Ska inte det vara en självklarhet att alla barn ska behandlas lika i största möjliga mån?! Trots sina sjukdomar? Var finns respekten hos oss vuxna gentemot barnet?

Jag är otroligt ledsen just nu, jag vill helst inte skriva ut allt här då jag inte vet vilka som läser min blogg. Jag vill inte smutskasta andra men allt jag begär som förälder är RESPEKT och att mitt barn tillåts samma saker som andra barn. Han ska inte behöva känna sig utanför och ensam för att han är sjuk, är det för mycket begärt??

Nu väntar jag på att sköterskan och kuratorn hör av sig, tack och lov för gullig personal på sjukhuset, annars hade jag nog gått under just nu. Det här funkar ta mig tusan inte..men har jag något val? Jag gör det tills hjälp kommer..för min sons skull..för hans rätt att vara barn och behandlas som ett.



Jag älskar dig gubben! ♥

Publicerad: klockan 12:24:47.
Arkiverad under: Diabetes

Bråttom..sovmorgon?
Nu är det bråttom...vi var klantiga och försov oss såklart!
Så nu ska vi iväg på dagis och jag ska sitta ner med fröken för utvecklingssamtal om barnen.
Vi kan väl hoppas att dom utvecklats väl! ;)

Tjingeling!

Publicerad: klockan 09:32:54.
Arkiverad under: Allmänt

Meet me halfway!
Nu sover barnen, inte konstigt kanske någon tänker nu? Klockan är juh trots allt 22.25 på kvällen..! Men våra är inte alls inne i rätt rutiner nu, inte på långa vägar och vi kämpar varje kväll för att få till det.

Något som går desto bättre är juh sluta-med-blöja-på-natten på Tindra. Hon har inte haft blöja på dagtid på länge nu men nu har vi även tagit bort den om natten! Hon är så duktig stora tjejen! Och varje morgon hon vaknar och ser att hon har trosor blir hon lycklig! "Titta vem som är stora tjejen då?" säger hon.. :) Hon blir så stolt, och vi är lika stolta föräldrar!

Meddelade A för en stund sedan att det nu är 49 dagar till BF...Gissa om han blir stressad?! ;) Jag förstår honom delvis vi har en del som vi skulle behöva fixa innan lillen anländer såsom skötbord uppe, bebissängen ska fram (den vill jag helst hinna måla vit dessutom), det ska shoppas en del småsaker som saknas. Och vagn har vi inte ens beslutat klart om än! Men jag känner mig rätt lugn ändå..49 dagar är låång tid eller?! ;)

Denna ska ni lyssna på...Black Eyed Peas - Meet me Halfway..den är mycket bra!!




P.s Ni som ville ha Spotify inbjudan..glöm inte lämna er mejladress! Jag har 1 inbjudan kvar, försten som vill ha en och lämnar mejl får den. ;)

Publicerad: klockan 22:37:15.
Arkiverad under: Allmänt

Underkänt..?!
Eftersom jag får underkänt på städningen idag som inte alls blev av i den mån det var tänkt så får jag passa på att bedöma det positiva jag hunnit istället. Jag har hela veckan på mig med städningen. ;)

Jag har hunnit prata med Försäkringskassan, varför är det så många sura och irriterade människor som tar emot en där? Först fick jag ringa åt A (som jobbar) och prata med dom om hans VAB dagar för Adrian i oktober, vi fick hem papper idag om att vi måste skicka in läkarintyg (vilket redan är gjort) samt papper på att han inte varit på dagis (vilket vi också gjort för bra länge sen)...och jo men visst ser hon på kundtjänst det! Allt fanns där, och hennes kommentar var : "Dom får väl kolla nogrannare!" Haha...lite trött lät hon allt. ;) Men så hade jag en massa annat att ta upp också, tex att jag fått hem papper jag ska fylla i om mitt jobb till föräldrapenningen!? Jag blev juh av med mitt jobb i mars i år så det finns inte så mycket att fylla i där. Dessutom är jag sjukskriven. Dom har lite taskig koll just nu tror jag?!

Vi hann inte mer än lägga på så fick jag ringa upp igen,
kom då på att jag var tvungen att ändra om lite av Alex FP dagar som han ska ta ut för Tindra..det är lägsta nivå dagarna det handlar om och nu när han fick nytt schema stämde ju ingenting. Men denna gång fick jag en trevlig karl på tråden! :) Så han fixade det där åt mig.

Jag har nu suttit framför datorn och redan bestämt hur jag ska ta ut FP i januari - Februari...nu börjar det kännas nära! Jag har hunnit ändrat A:s årsinkomst som var helt fel på FK:s hemsida.

Ja ni ser, man hinner med en hel del nytta ibland..och vet ni, medans jag gjorde allt detta kunde jag både äta barnens låtsasmat som dom gjorde åt mig och surfa på nätet! Man får inte vara dum, det gäller att utnyttja tiden till max! ;)


Adrian när han var bebis, rödgråten efter timmar av ond mage och en
sliten pappa som gått och vaggat och burit! Jag bara älskar denna bild!
Mina fina killar!♥


Publicerad: klockan 22:21:04.
Arkiverad under: Allmänt

Det gick sådär..
Jag hamnade lite ur fas med städningen kan jag säga. Jag hann påbörja det och sedan kom dom nya grannarna förbi och hälsade på. Så trevliga! Så vi satt och pratade en massa, dom ska få 3dje barnet i början på Februari och har barn i exakt samma ålder som oss. :) Lite småroligt sådär.

Så nu måste jag istället sätta igång med middagen så vi får i oss något här hemma. Fick nyss ett gulligt sms att min fina vackra make! Jag älskar sånt, spontant och visar att han tänker på oss..det är viktigt att göra små saker för varandra tycker jag även i vardagen. Jag älskar dig A!♥

Det blir till att fortsätta städa sen då.. Jag måste få lite ordning här hemma nu! Gillar inte alls när det är halvstökigt överallt. :)

P.s Finns fortfarande chans för 2 stycken att få en Spotify invite...!!



Publicerad: klockan 16:11:15.
Arkiverad under: Allmänt

Och medans jag städar!
Så passar jag på att fråga...Någon som vill ha Spotify inbjudan!?

Dom 3 första som skriver en kommentar i detta inlägg får en utav mig.
P.s Glöm inte att skriva din mejladress!! :D

Gotta love Spotify! ;)


Bilden är Googlad..

Publicerad: klockan 13:12:21.
Arkiverad under: Allmänt

Då kör vi igång då!
Dagen har gått segt fram tills nu. Adrian har precis fått hit Albin och dom leker på hans rum. Tindra tar det lugnt och kollar för en gångs skull på barnprogram, hon är en trött tjej idag och har haft en jobbig förmiddag. Hon blir jättesur nu när hon inte är först med att tex klä på sig..så hon surade stort då både jag och brorsan hann före. Hon brukar vara snabbare än mig som numera har en stor mage i vägen. ;)

Jag tänkte ta itu med städandet så att det är rent och fint här tills 1:a Advent på Söndag, då ska det pyntas och göras julfint. Jag längtar otroligt mycket nu..det är helmysigt med jul. Så idag blir det städning för hela slanten och det kan behövas, en riktig storstädning blir det. Rensa och kasta massa skräp som legat och samlat på sig här under dessa snart två månader sedan Adrian fick Diabetes. Vi har städat det synliga men lite överallt kan man hitta små högar med papper och sådant som samlat damm i väntan på att vi ska hinna med.

På mitt Spotify spelas just nu bland annat :
Seal - Amazing
Leona Lewis - Run
Black Eyed Peas - Meet me halfway
Britney Spears - 3
Kelly Clarksson - My life would suck without you

Med andra ord en salig blandning! :)


Våra små tomtar för 2 år sedan...

Publicerad: klockan 13:05:10.
Arkiverad under: Allmänt

En het mamma!
Just nu känner jag mig otroligt snygg..ironin flödar...jag sitter och har för första gången tagit på stödstrumporna. Tantvarning på mig. Men vad ska man göra då när vaderna samlar på sig vätska och det gör väldigt otroligt ont!? Jag frågade Barnmorskan sist dom sa just detta: "Ta på stödstrumpor".

Så jag gör väl det då..jag tar på mig stödstrumpor och känner att detta blir nog inte det nya modet iaf! Men jag överlever, för vet ni vad, om cirka 50 dagar så kan jag ta av mig dom igen och sedan slipper jag dom. Då är bullen i ugnen färdiggräddad, då ska vi få liten igen.


Bilden är Googlad..

Publicerad: klockan 16:49:48.
Arkiverad under: Graviditet

Vilket kön?
Nu ska ni få gissa Hejvilt här!
Vilket kön tror ni det är på vår bebis??

Gissa på!! :) Vi vet inte vad det är i magen men vi "tror" på ett mer än det andra. Eftersom vi kunnat jämföra graviditeterna lite, dock kanske det visar sig att vi har helt fel? Men vad gör väl det. :)



Det blev en gammal bild på söta Tindra som bebis...


Publicerad: klockan 14:32:01.
Arkiverad under: Graviditet

En fuling..
..idag gjorde jag en riktig fuling, mest för Addes egna skull. Men han vet inte om det bara. Jag gav honom flingor och lite mjölk till frukost, men jag hällde varken på hans sylt eller hans ersättningssocker. Jag tänkte att vi ska försöka köra på som dietisten sagt och begränsa sötsmaken mycket så han vänjer sig av med den. Underbara tanke va?!

Det verkar funka bra, inte ett ord har jag hört från honom, han har med andra ord inte ens märkt något. Skönt!
Det kommer fortfarande en del sorg ifrån honom om Diabetesen, man märker det främst då han märker att han är annorlunda om han jämför sig med andra barn. Eller då han måste ta sprutorna, ibland, då kommer det upp saker emellanåt. Så som han sa imorse "Mamma, jag längtar efter vår gamla bil då jag inte hade Diabetes"...kanske vissa tycker detta låter dumt men inga känslor i det fallet är dumma. Han smälter fortfarande saker och ting, det har trots allt bara gått snart 2 månader.

Igår kväll visade blodsockermätaren ännu en gång "HI"...det var bara att behandla med lite extra insulin och göra sitt bästa för att få ner det. Jag blir lika kall inuti varje gång detta händer. Rädslan för att något ska hända honom, att han ska bilda syror eller kanske rent utav svimma.

Många gånger kan man märka hur lätt en del tar på detta med Diabetes, man blir inte alltid tagen på allvar. Många förstår inte den kamp som ligger bakom för att få till ett bra blodsocker, för att barnet i fråga ska må bra. Allt man måste kunna som förälder, att lära sig bli expert på sitt eget barns blodsocker, för det som funkar för andra kanske inte alls funkar för oss?!

Adrian tar 6 insulinsprutor och ungefär 7 blodsockertester om dagen. Det är en hel del stick om man jämför med hans tidigare 0 per dag. Jag vet att jag skulle inte klara det hälften så bra som han, han är en liten kämpe i mina ögon. Han gör mig stolt varje dag över att få vara hans mamma.
♥Båda mina barn gör mig stolt! ♥


Här är killen våran 3 år och "chillar" i Tindras babysitter...


Publicerad: klockan 09:34:33.
Arkiverad under: Diabetes

Dagen har rusat fram..
och det är redan kväll! Hinner knappt med mig här hemma. Jag fick sova denna morgon, tack älskling, det behövdes! Jag vaknar om nätterna nu av att jag vänder mig emot höger sida och får världens förvärk! Det blir flås och pust och stön och så fort jag kommer runt på vänster sida så släpper det?! Så knepigt! Hela magen blir alldeles hård och jag får så ONT. Och tänk då vet jag att förlossningsvärkarna gör sååå mycket ondare. ;)

Adrian har legat bra i blodsockret hela gårdagen och idag fram till middag idag...nu är han alldeles för hög igen! Jag blir halvt tokig på detta, det är en enorm balansgång det här med blodsocker.

Tindra har lekt med mig en stund och Adrian har spelat sitt nya spel som han fått av sin far, Indiana Jones 2. Vi har fått i oss middag och inväntar nu pappa A som jobbar enda tills 18.15. Jag tror jag ska sätta lite fart och städa lite här hemma, ni kommer väl ihåg att det imorgon är endast 1 vecka kvar till 1:a advent..då är det fritt fram med julpyntet! :) Jag längtar så!! Det blir så mysigt då man får ställa fram adventsljusstakarna och det står lite tomtar och annat framme. Jag älskar verkligen JULEN, det är min favorithögtid på hela året, och då menar jag inte bara självaste julafton utan även allt det innan och efter!

Nej som sagt, nu ska jag sätta igång och få fint här..!! Lite julmusik till städandet kanske?! :) Det vore inte så tokigt!





Publicerad: klockan 18:07:06.
Arkiverad under: Allmänt

Tävling!

Jag tävlar om en top från Kan Dee hos Familjebloggarna
Tävla HÄR du med!




Publicerad: klockan 12:29:28.
Arkiverad under: Tävling

Just ja...
Igår kväll innan Tindra duschade så fick hon klippa sig lite, vi tog väldigt lite på längden och lite på luggen så hon ser igen... ;)

Här kommer före och efter...



Publicerad: klockan 19:57:20.
Arkiverad under: Allmänt

Härliga Fredag.
Idag har det hunnits med en del. Alex pappa & Ingrid skjutsades till Midlanda, dom flög till Stockholm idag för att gå på en massa teater. Så just nu har vi 2! bilar..otroligt skönt.

Var inne i stan en sväng och hämtade ut 2 xbox spel, och sedan på väg till bilen gick vi förbi H&M. Fastnade där en stund och fyndade lite kläder åt barnen, alla 3...hahaha..konstigt det känns att skriva så! Det blev iaf 1 par jeans åt Adrian, 2 toppar åt Tindra och en mjuk, mysig och varm björndräkt åt bebisen. Den var otroligt söt och har till och med en liten svans därbak! :) Det var vårt FÖRSTA inköp åt bebis tror jag, nej förresten förrförra veckan inhandlades 2 pyjamaser på ICA Maxi. Det är så mysigt att få handla bebiskläder igen!

En bild på jeansen och björndräkten kommer här, Tindra har sprungit iväg med sina tröjor, nöjd som hon blev lillskruttan! :) Alex har lagt barnen och jag sitter här och tar det bara lugnt. Jag mår inte så bra idag? Vet inte riktigt vad det är men jag hoppas att jag inte håller på att bli sjuk. Huvudet bultar som aldrig förr.


Björndräkten och Addes Jeans... :)

Syskonbilden för i år... Våra otroligt fina barn! ♥

Publicerad: klockan 19:54:04.
Arkiverad under: Allmänt

Man glömmer lätt bort..
att ta hand om sig själv med två barn och ett till på väg, men igår tog jag itu med mina fötter. Maken imponerades över min vighet då jag har en stor mage i vägen. ;) Hahaha...kylskåpsvarning.

Jag gjorde iordning ett varmt fotbad, satt med fötterna i läääänge.. och sedan filade jag dom. Målade tånaglarna och så fick Alex smörja/massera fötter och vader. Otroligt skönt! Det ska göras om snart igen.

Sådant är faktiskt vardagslyx numera, att ta hand om sig själv. Att få sitta i lugn och ro och bara njuta av lugnet.



Bilden är lånad ifrån Google.

Publicerad: klockan 16:56:18.
Arkiverad under: Allmänt

Fördriva tid?
Åkte in till Birsta och skulle kika på lite julklappar hade jag tänkt men det blev inte riktigt som jag tänkt det. Jag hamnade på Change och där fastnade jag pratandes med Amanda. :) Det var skönt att sitta ner på en stol och surra en massa.

Åkte direkt och hämtade hem barnen efteråt. Bilen gick inte igenom besiktningen, men det trodde jag inte heller. Lite småfel var det, trasig lampa fram och lite strul med handbromsen. Så nu får vi nog ta och lämna in den på verkstaden för att få det åtgärdat.

Barnen kikar på Teskedsgumman. Och jag funderar på att ta itu med lite städning, inge sugen men det måste göras. Får se om jag gör det ikväll eller imorgon, är fruktansvärt trött och slut idag efter en vecka med en massa att göra. Alltifrån att vara med på dagis till att åka på olika möten och stressa emellan alltihop. Imorgon blir det en lugn dag iaf.

Har insett att julklappshandlandet kommer bli i sista minuten även i år..för A jobbar mest hela tiden i December och barnen är lediga dom två sista veckorna. Kommer bli tufft tror jag med en make som arbetar mer än heltid och två barn som kommer klättra på väggarna av all extra energi dom har och därpå en stor och höggravid mamma som ska hinna med allt hemma också. :)

Publicerad: klockan 17:40:37.
Arkiverad under: Allmänt

Dagen BF närmar sig..

Uträkning utgår från dagens datum: Tors 19 nov 2009.

Din graviditet startade Tis 7 apr 2009.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Tis 21 apr 2009 (ägglossningen).

Du är på dag 227 av 280. (81,1%).

 
Du är i vecka 33.
Du har gått 32 fulla veckor och 2 fulla dagar (v32+2).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Mån 11 jan 2010
Du har 53 dagar kvar till beräknad förlossning.


Publicerad: klockan 17:28:48.
Arkiverad under: Graviditet

Out..again..
Dags att vandra bort till dagis en gång till. Idag ska en fröken ta insulinsprutan för första gången. Så får vi gå emellan såhär ett par gånger tills det funkar.

Vi har haft en mysig morgon, igår fick Adrian se Teskedsgumman och han tyckte den var rolig så imorse fick dom se en stund på den igen. Vi har haft en lugn morgon utan stress..Vi hann i god tid till dagis också. Otroligt skönt när morgonen börjar såhär bra.

Idag ska jag iväg och besikta bilen..lite nervös blir jag allt inför detta moment. Ska den gå igenom eller inte? :p Håll tummarna, vore skönt om allt ser bra ut. ;)

Jag är sugen på att lyssna på gammal musik nu och städa lite här hemma..snart dags att börja ta fram julsaker. 10 Dagar kvar till 1:a Advent! :)

Nu ska jag och min foglossning ta och gå igen..!


Publicerad: klockan 10:31:26.
Arkiverad under: Allmänt

Aurorabesök.
Nu är vi hemma igen både jag och barnen. Vid 13.30 var vi på sjukhuset jag och A för ett möte med Aurora barnmorskan, som för övrigt var väldigt bra. Vi diskuterade förra förlossningen och lade upp en förlossningsplan.

Så detta bestämdes:

* Vi ska åka så fort värkarna sätter igång. (Detta pga mina snabba förlossningar)
* På en gång då vi kommer in ska man lägga antingen EDA eller Spinal för att det ska hinnas med.
* Dom får inte göra hål på fosterhinnorna innan jag fått smärtlindring.

Detta känns otroligt skönt att ha bestämt. Jag har väldigt snabba men INTENSIVA förlossningar och därför är det bra att planera det såhär. Värkarna blir som en enda lång värk.

Annars konstaterade hon att jag är som gjord för att föda barn. Både jag och gubben skrattade då vi vet vilket kaos det kan bli på förlossningen. ;) Särskilt då föderskan lägger sig och vägrar andas pga smärtan.

Fick lite tips på hur vi ska träna här hemma för att få mer kontroll över själva öppningsskedet, hur man låter kroppen följa med i smärtan istället för att känna den där paniken då man får så ont att allt bara känns för j*kligt.

Innan vi gick så sa Barnmorskan att hon hoppades att hon skulle jobba då vi kommer in då hon gillar snabba förlossningar.. :) Vi får väl se framöver. ;)

Genast kändes allt så mycket verkligare..vi ska få en till knodd..om en sisådär 8 veckor, +-2! :D



Publicerad: klockan 17:18:17.
Arkiverad under: Graviditet

Raindrops falling on my head!
När ska det sluta regna? Jag bara undrar..det är inte kul längre. Jag vill ha snö nu. SNÖ!

Alex klev upp med barnen och lät mig sova lite längre, oootroligt skönt. När jag klev upp var det bara att göra sig klar och åka iväg till dagis. Där skickades Tindra ut med dom mindre barnen medans Adrian och dom större var inne..

Alex och Jag drog vidare till MVC, andra gången A får följa med då han antingen jobbat eller varit tvungen att vara med barnen tidigare. Men idag var han alltså med. Jag har symptom på Karptunnelsyndrom så nu blir det remiss till arbetsterapeut och där ska det provas ut skenor. Har aldrig haft detta under tidigare graviditeter. Iaf så vaknar jag på nätterna av att händerna domnat bort, inge skönt alls, och det beror inte på att jag ligger konstigt. Tydligen kläms en nerv i armen och det är det som göra att det domnar av.

Jag har verkligen världens gulligaste BM, det tror jag faktiskt att jag har. :) Har inte någon gång under graviditeten känt som att jag inte fått den hjälp jag behövt.

SF måttet låg på 30 idag, har växt 1 cm på 2 veckor, vi ligger strax under mittenkurvan. Blodtrycket låg bra. Hjärtljuden låg på 128-130.

Om en timme beger jag mig iväg för nästa Bm-besök på Aurora mottagningen, där ska vi diskutera förlossningen. Spännande! :) A följer med på detta så jag ska hämta upp honom på jobbet.

Titta vad jag var tvungen att köpa på ICA..endast 75 kr och 10 kr går till Childhood.


Nu blir det julmusik... ;)


Publicerad: klockan 12:08:53.
Arkiverad under: Allmänt

God Natt..
Sweet Dreams.. Nu ska jag gå och lägga mig och sova! Hoppas man slipper kliva upp 511 gånger för att kissa!? :)
Har fått en skön massage av gubben också, ryggen värker, men det blev lite bättre efter iaf.
Så nu hoppas jag att vi får en god natt inatt och får sova, imorgon ska vi vakna pigga och alerta för en ny dag!

En ny dag med bland annat Barnmorskebesök * 2.. Först hos vår vanliga barnmorska och sedan ska vi till Aurorabarnmorskan. Spännande. ;)

Publicerad: klockan 23:53:34.
Arkiverad under: Allmänt

Glöm ALDRIG!
Glöm aldrig att du som förälder är den som känner ditt barn bäst. Så om du någon gång känner att ditt barn inte mår bra, stå på dig och se till att ni får den hjälp ni är berättigad till.

Ni kanske ser detta som en självklarhet..men det är det inte. Min kusins son råkade i kläm pga detta, dom kollade helt enkelt upp honom för dåligt för att ställa rätt diagnos. Min lilla kusin blev sjuk och min morbror kämpade i några veckors tid för att få hjälp men dom slog dövörat till och till slut efter att min morbror varit rasande fick dom hjälp, dom hittade en hjärntumör på honom.

Det var samma visa för oss när jag kontaktade sjukvården när vi misstänkte att Adrian var sjuk, jag fick tjata och till slut sa tjejen med en lätt suck... "Ja om du vill så kan du juh åka upp till Distriktsläkarjouren ikväll då?"
Hade inte vi gjort det så hade Adrian hunnit bli mycket sjukare..Så jag tackar instinkten man får som förälder! Den sa att något inte stämde och vi hade så rätt..

Så stå på er!! Sedan finns det juh många underbara människor inom vården också, vi träffade många gulliga människor när Adrian låg inlagd.






Publicerad: klockan 20:30:43.
Arkiverad under: Allmänt

En Pause?
Jag behöver en pause just nu känner jag. Hjärnan går på högvarv hela tiden, ingen vila ingen ro. Skulle vara så skönt att få gå ut med Alex en kväll, äta god mat på restaurang, gå på bio, hålla handen och mysa. För att sedan sova ut tillsammans en morgon.

Men det går juh inte, iaf inte nu. Vi har ingen som kan ta hand om Adrian, ingen som lärt sig sprutorna, osv. Jag börjar bli lite smått stressad inför förlossningen och att vi måste "lära" någon som kan vara med barnen när det är dags. För det är otroligt svårt att planera en förlossning när man inte vet när det sätter igång?! Vem/Vilka ska lära sig?

Dessutom är det juh inte direkt läge just nu då hans blodsocker inte alls är med på noterna. Skulle behöva få till det lite stadigare innan vi börjar lära upp någon. Vi har pratat om att barnens farmor ska få lära sig, då hon är hemma så kanske hon kan vara här några dagar i samband med BF och sedan om bebis inte kommit kanske barnen kan följa med henne hem några dagar?! Men man kan juh inte garantera att bebis kommer till dess heller så någon fler måste nästan lära sig.

Dags att laga middag...jag känner mig sjukt oinspirerad av matlagning just nu. Antar att det är för att jag är trött och slut som jag känner så. Någon som har lust att komma hit och laga oss lite middag? ;)

Publicerad: klockan 16:11:46.
Arkiverad under: Allmänt

Fick en fråga..
Har ni fått någon ordning på Adrians höga blodsocker nu?

Vi har tyvärr inte fått till det riktigt ännu men Läkaren har ringt nu i eftermiddag och vi ökade på doserna litegrann för att se om det blir bättre. Tror vi ska avvakta och se så att han inte håller på att bli sjuk eller har en förkylning i kroppen som ger det höga blodsockret. Så nu hoppas vi att detta hjälper till att få sockret lite stadigare. :)

Tänkte att jag skulle svara på denna fråga i ett eget inlägg då det kanske är fler som funderar?!


Publicerad: klockan 15:17:21.
Arkiverad under: Diabetes

Snart dags!
Nu ska jag kila och göra mig klar för att gå ut i REGNvädret..uff! Det verkligen öser ner här nu. :/
Måste nog leta rätt på ett paraply om vi ska slippa bli dyngsura!

Inte fick jag något rolig på posten heller..! Tar en himla tid för försäkringskassan med vissa saker...långgggg handläggningstid...suck!



Publicerad: klockan 14:14:00.
Arkiverad under: Allmänt

1, 2 , 3...
3 med Britney Spears, vilken kalaslåt. Jag blir så sugen på att gå ut och dansa, jag tvivlar dock på att mina fogar skulle gilla det lika mycket?! :) Jag älskar musik, har alltid gjort..ända sedan jag var liten och uppfann mina egna sånger som jag spelade in på band.

Det roliga är att Tindra är likadan..jag märker det alltmer. På dagis ber hon fröknarna spela musik så hon får dansa och hemma dansar hon och sjunger båda kända och egen komponerade sånger.

Det var tufft att komma upp ur sängen imorse..! Men vi släpade oss upp och gjorde oss klara, det tog en del tid med sminkandet utav mina skogsdjur. Idag var maskeraden på Dagis, Adrian förvandlades till en Fladdermus och Tindra till Ekorre, som ni såg i ett tidigare inlägg. ;) Så fina så! Vi var lite sen till dagis men det gjorde inte så mycket.

Jag stannade till efter sprutor innan jag gick hemåt. Jag tog insulinsprutan idag då Adrian inte kände sig riktigt redo för fröken ännu. Det blev lite nervöst och vi bestämde att då tar vi det imorgon och testar då istället. :) Han måste få bestämma lite själv. Och dessutom kan jag förstå honom också, tänk er själv att den som ska ta en spruta på er börjar fråga er mamma hur man ska göra osv?! Klart han blir lite nervös, men det kommer gå så bra sedan. Det är jag säker på. :)

När jag kom hem gjorde jag lunch åt mig själv..ännu en positiv sak som kommit utav regelbundna kostvanor. I vanliga fall skulle jag letat rätt på något enkelt, en smörgås, frukt eller något sånt, inte göra lunch när det bara är jag som ska äta. Men inte nu, nu gjorde jag lunch. Så njuter jag av lugnet innan jag ska hämta hem barnen igen.

Ahh...ska hämta in posten och hoppas på att det kommit något spännande idag! :)


Mini Me... :)

Publicerad: klockan 13:08:09.
Arkiverad under: Allmänt

Imorgon byter vi vecka..
Vi har då gått 32 fulla veckor och påbörjar den 33:de.. :)

Uträkning utgår från dagens datum: Mån 16 nov 2009.
Din graviditet startade Tis 7 apr 2009.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Tis 21 apr 2009 (ägglossningen).
 
Du är på dag 224 av 280. (80%).
Du är i vecka 32.
Du har gått 31 fulla veckor och 6 fulla dagar (v31+6).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Mån 11 jan 2010
Du har 56 dagar kvar till beräknad förlossning.


Läste en rolig sak i ett forum.. Det var en tjej som berättade att en hon kände, på BF dagen hade åkt upp till förlossningen och knackat på dörren. När dom öppnade så sa hon, "Det är meningen att jag ska föda barn idag?!"
BM frågade om hon hade några känningar, vattenavgång eller värkar?
Tjejen svarade: Nej men enligt Ultraljud ska jag föda idag!

Hahaha...tycker denna var klockren!! :)


Vårt plus i April 2009...


Publicerad: klockan 23:22:43.
Arkiverad under: Graviditet

Gravida kvinnor = Allmän egendom?
Jag kan tycka att det är superjobbigt med alla okända människor som tror att det är okej att komma fram och ta på magen. Jag menar bara för att man är gravid kanske man inte gillar att folk smeker ens mage?

Vänner och familjen är helt okej. Men främlingar? Njaeee...helst inte.

Tänk om man vågade ställa sig och smeka deras icke-gravida mage, undrar just hur dom skulle reagera då?



Publicerad: klockan 23:09:19.
Arkiverad under: Graviditet

Dinnertime..
Nu har Albin åkt hem, pojkarna har röjt här hemma med både lek och spel, bra att dom får leka av sig. Särskilt dessa dagar då regnet ÖSER ner. Tindra har mest matat mig med sin låtsasmat..mycket gott, särskilt den där soppan med lakrits och musost i! ;)

Alex har hunnit varit hem på lunch också och nu står jag återigen i köket och lagar middag. Det blir kryddkorv, wokgrönsaker och Ris..får se om vi får till något gott utav detta. ;)

Kuratorn har ringt och hört hur det går för oss med allt, och nästa vecka skulle hon höra av sig igen. Diabetessköterskan har ringt oss och skulle be en läkare höra av sig senare..men det ser inte ut som att det blir idag?! Klockan är juh rätt mycket nu.


Bild lånad ifrån Google..

Publicerad: klockan 16:44:24.
Arkiverad under: Allmänt

Smått Kaos på Söndagskvällen!
Vi har juh problem nu med Adrians blodsocker, börjar fundera på om han har en svårinställd Diabetes för det här är knepigt. Vi har inte ändrat någonting i kosten, han har ingen feber eller liknande men ändå ligger han alltså väldigt högt. Vi diskuterade med Diabetessköterskan i fredags och höjde den långtidsverkande dosen men det har inte synts någon skillnad. Bestämde även med henne att vi nu skulle ta blodsockertester innan måltiderna samt 2 timmar efter.

Så igår kväll skulle vi ta, 2 timmar efter kvällsfikat. Blodsockermätarens utslag gav endast ifrån sig "HI"..vilket betyder att det är riktigt högt. Vi har aldrig tidigare fått så och det var bara till att ringa upp på sjukhuset.  En läkare ringde upp och tyckte vi skulle ge 2E extra insulin på en gång, det var några svettiga minuter, man är så rädd för att det ska bli syraförgiftning eller att han ska hamna i Diabeteskoma. Särskilt då han legat så här högt en tid nu.

Klockan 2.30 inatt togs ett nytt test som visade att det sjunkit men är fortfarande på tok för högt, 17,9. Sov faktiskt lite oroligt om natten och känner mig rätt trött idag. Idag inväntar vi samtal ifrån Diabetessköterskan och hoppas på att få lite mer råd och tips på varför det är såhär nu?!

Nu ska jag väcka Alex innan han ska till jobbet..Han kommer bli så glad över att jag strykit hans jobbkläder, så nu får han en lugn morgon.



Publicerad: klockan 09:55:30.
Arkiverad under: Diabetes

Smaklösa Chokladmuffins..!
Idag har jag haft en riktig tröttdag..jag fick sovmorgon imorse och när jag vaknade efter en HÅRD natt fylld av mardrömmar och springandet upp och ner för att kissa så var jag inte det minsta piggare. Så jag har inte haft orken att sitta framför datan ens.

Försökte få Tindra att se Teskedsgumman med mig, trodde på något fånigt sätt att hon skulle gilla den men helt plötsligt låg jag ensammen och tittade på filmen..då slog jag av och fann Tindra liggande på golvet på Adrians rum där hon byggde med Lego. Förvånad frågar hon om jag inte ville se filmen? :) Jag gillade Teskedsgumman när jag var liten!

Så gick jag och lagade middag istället, det blev Potatis, Fiskpinnar och Stuvad Spenat..Alex frågade hur i hela friden jag kunde ha köpt spenat, det som är så äckligt?! Men jag tyckte om spenat som liten...han hade tydligen kväljningar när han åt Spenat. Adrian åt och tyckte det var hur gott som helst, Tindra däremot har nog fått pappas gener och vägrade att ens smaka den gröna soppan på tallriken. ;)

Till efterrätt hade jag bakat muffins på ersättningssocker..måste juh testa. Men hädanefter blir det vanligt socker i mindre mängder istället för till oss vuxna smakade det juh ingenting. Barnen åt upp dom i ett nafs och ville genast ha fler? Bra att dom gillade dom för dom var bättre för Adrian, och det är aldrig fel att inta mindre mängder socker eller?! ;)

Nu har Alex duschat båda barnen
och jag tror jag ska lyfta på mig och göra iordning lite kvällsfika åt barnen när han varit så gullig och gjort dem redo för kvällen. :) Måste byta sängkläder också. :P







Publicerad: klockan 18:53:52.
Arkiverad under: Allmänt

Så här ska våran Ekorre se ut!
Vad tycker ni?? ;) Vi fick "stränga" order av dagis att man skulle ta utav det man har hemma, inte åka och köpa en dräkt. Och så ska dom klä ut sig till något djur i skogen.


Så nu har jag och Tindra suttit och pysslat och fixat och Tindra är förvandlad till en EKORRE. :)







Publicerad: klockan 15:16:06.
Arkiverad under: Allmänt

Nostalgitripp..
Sitter här och kika på Gamla bilder på datorn.. Det är otroligt roligt att se en massa från när barnen var små, finns även en del filmklipp. :)

Kika här till exempel..


Tindra när hon var bebis.. :)


Adrian är här ca.. 2½ år.. Sötnosen! Detta är alltså taget för ungefär 3 år sedan.


Nu ska jag gå och kolla vad vi kan hitta på till maskeraden på dagis den 17/11...barnen ska vara ett djur ifrån skogen och Tindra beslutade sig nyss för en EKORRE.. Den blir nog svår. ;)

Adrian sitter nere och leker med sin kompis Albin som är här och hälsar på.

Publicerad: klockan 14:02:45.
Arkiverad under: Allmänt

Buzzador...?!
Jag gick med för ett bra tag sedan att bli en buzzador.lät roligt att få hem lite GRATIS produkter och skriva en rapport om vad man tyckte om sakerna.

Och för ett tag sedan fick jag hem min första kampanj...
Neutrogena 2 in 1 wash mask är kampanjen. Den är perfekt då den både är en ansiktstvätt som du kan använda varje dag, plus att du om du vill kan lägga en ansiktmask någon gång ibland. :)

Fick en massa varuprover att dela ut till vänner. Dessutom fick jag en egen tub att testa vad jag tycker om produkten.

Jag gillar den supermycket. :) Någon som vill ha varuprover?? Mejla mig.. :) Så skickar jag iväg några.

Känner ni att ni vill testa att bli BUZZADOR?
Bli medlem HÄR:https://www.buzzador.com/buzzador/index.php?file=u-regstep1〈=SE&refstr=johannajois




Bilden lånad ifrån Google.





Publicerad: klockan 11:06:13.
Arkiverad under: Tips & Tricks

Godmorgon Lördag!
Imorse var jag trött...Jisus! Adrian förberedde blodsockersticket åt mig..snällaste grabben. Sedan masade jag mig upp och gjorde en rejäl frukost, det blev gröt och smörgåsar med pålägg och Gurka! Barnen åt nöjt och jag tvingade i mig själv en tallrik gröt..har fått dålig aptit på sistone.

Nu sitter jag här med ett dunkande huvud..tror jag ska byta plats med Alex en stund. Lägga mig och förhoppningsvis sova en timme. Det vore skönt. Men först måste jag fixa lunchen.

Kvällen igår var en av dom bästa på länge,
barnen somnade lite väl sent men tidigare än vanligt iaf. Och sedan låg jag och Alex och myste och bara pratade en massa, om allt och inget. Skönt att få sitta och bara umgås med varandra..vi har inte hunnit med oss riktigt på sistone här. Alex jobbar och sliter och jag gör detsamma fast på hemmaplan med dagis och barn och hem.

Nu ska jag laga lunch här så den inte blir för sen...sedan eventuellt vila innan det blir en varm dusch. :)

Ni missar väl inte tjockmagen?...Mamma?? ;)


Ps..Denna magbild är 1 vecka gammal, dags att ta en ny igen. :)

Publicerad: klockan 10:55:39.
Arkiverad under: Allmänt

Idol och mys...
Nu ska jag krypa ner bredvid Tindra och se om hon kan somna tidigt ikväll.. mina barn har lite svårt att komma till ro om kvällarna just nu. Men vi jobbar på det.

Blir lite idolmys med Maken då han kommer hem ikväll..nu är han äntligen ledig i 2 dagar.

Vem vill ni ha ut i Idol??

Här hemma gillar vi inte Mariette...gjorde förut men inte längre..! :)
Så hon kan gärna få åka hem. Erik däremot, han är grym!! :) Hejja!

Och såklart GILLAR VI : JIHDE!!! :D



Publicerad: klockan 20:23:58.
Arkiverad under: Allmänt

Glöggkväll?!
Jag sitter och funderar på om vi ska kunna fixa barnvakt här hemma och ha en liten glöggkväll med bara tjejer?! Jag dricker inte glögg men tycker det luktar gott och är mysigt med en tjejkväll och lite glögg! Kanske gå ut en sväng och dansa lite?

Förra året var vi några tjejer här hemma som satt och myste och hade trevligt.
Kanske ska satsa på det i år igen?!

Det vore toppen, för visst jag är GRAVID men jag har inga problem med att gå ut och dansa för det! Och inte behöver jag vara onykter för att ha roligt heller. ;)

Det vore guld värt att få träffa alla tjejer som jag inte träffat på ett tag nu! :)






Publicerad: klockan 18:32:54.
Arkiverad under: Allmänt

Alla som inte dansar...
..Maskinen... Vilka minnen jag får av denna låt! Hahaha...sitter och ler åt minnet!
Jag och Marie lyssnade alltid på denna förut då vi skulle ut och festa till det lite grann. ;)
Jag har en massa roliga minnen ifrån den tiden som inte var för så länge sedan..1½ år sedan.
Och tänk vad tiden har gått fort.

Alltför fort.. man hinner inte med sig längre. Jag kan sakna tiden vi hade, den tid då vi hade så roligt vi fyra.




Publicerad: klockan 18:23:25.
Arkiverad under: Allmänt

My baby...
Jag lyssnar på en otroligt fin låt just nu.. Britney Spears - My Baby. Den är så fin!

Här kan ni se hur det går med bullen som jäser på i ugnen.. det är inte långt kvar!

Uträkning utgår från dagens datum: Fre 13 nov 2009.
Din graviditet startade Tis 7 apr 2009.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Tis 21 apr 2009 (ägglossningen).
Du är på dag 221 av 280. (78,9%).
Du är i vecka 32.
Du har gått 31 fulla veckor och 3 fulla dagar (v31+3).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Mån 11 jan 2010
Du har 59 dagar kvar till beräknad förlossning.


Bilden är tagen i slutet av förra veckan... :)

Publicerad: klockan 18:14:15.
Arkiverad under: Graviditet

Fredag..igen!
Imorse var det släpande fötter upp ur sängen klockan 8..stick i armen och stick i benen klarades av relativt snabbt. Barnen hoppade i kläderna och sedan blev det frukost. Vid 9, gick vi ut genom dörren. Adrian skulle iväg på gympa med 5-årsgruppen och jag skulle följa med och "hålla" koll på grabben. Det gick utmärkt. Dom lekte skeppsbrott och svansjakt, jag kom ihåg båda lekarna från min egna gymnastiktid..hur roligt som helst juh! :) Blev nästan sugen att hoppa runt och gympa lite men som tur var, för fogarna så satt jag stilla! Sedan gick vi tillbaka och Adrian låg bra i socker, okej kanske lite högt men hellre det än för lågt.

På förskolan blev det blodsockerstick och sedan insulinspruta innan jag gick hem. När jag kom hem så satte jag fart och försökte få tag på vår Diabetessköterska och efter mycket slit och 3,5 timme senare fick jag tag på henne! Hon är verkligen superbra, så nu ökade vi på insulinet lite till kvällen här och får se om det gör underverk?! Håll tummarna är ni gulliga. ;) Så nu blir det upp på nätterna ett tag framöver för att ta prover och se så han ligger bra och inte blir för låg istället.

Nu inväntar vi kvällen och kvällsfikat här, sedan har jag lovat Adrian POPCORN och mys framför en film i sängen.. tänk vad härligt att kunna ge honom popcorn och veta att det åtminstone inte kommer påverka blodsockret!

Dagisdagen har gått finfint...
jag är glad över det! Han har legat fint i blodsocker och direkt efter lunchen fick dom varsin glass på dagis..trots detta hade han utmärkt socker till mellanmålet.




Publicerad: klockan 18:10:33.
Arkiverad under: Diabetes

Men GAAAHHH...
Jag blir less, sur och arg... jäkla blodsocker! Om det kunde hålla sig inom en bra nivå då? Nej nu ska det minsann ligga högt hela tiden och det känns som att inget vi gör hjälper?! Vad är det för fel?

Han hade MAXIMALT med socker i urinen då vi tog en sticka ikväll..blir så stressad att vi måste få ner det så han inte får Ketoner också..då blir det sjukhuset igen. Han får inte bli så sjuk. Ingen syraförgiftning... No thanks.

Jag blev så glad nyss då jag kikade in på en diabetesblogg jag läser; HÄR; och fick se inlägget Rekommendation. Tack snälla du för det fina inlägget! Detta gjorde mig otroligt glad mitt i allt kaos här.

Nu ska jag kolla till mina fina barn och sedan rådgöra lite med Alex om sockervärden..!

Publicerad: klockan 21:36:45.
Arkiverad under: Diabetes

Footprints in the Sand..
Jag sitter här och i huvudet maler alla tankarna, jag funderar fram och tillbaka. Idag gick vi till dagis vid 10-tiden och fröknarna hade kommit på att det blir sådant kaos runt lunchen då alla barn ska stå och kolla på Adrian när han tar sprutan. Vilket jag såklart kan förstå blir lite jobbigt men då beslutade dom att vi kanske ska ta sprutan i ett annat rum, innan lunchen. Tyckte det lät bra men det visade sig bli tvärtemot.

Medans vi tog sprutor i ett avskilt rum hade barnen samling och Grönsaksstund, Adrian hörde dom prata och ville så gärna vara med. När han till slut var klar med alla provtagningar och sprutor så sprang han in och ropade "Vänta ni är inte 5 killar, vi är 6 killar, ni räknade inte med mig" Varpå en fröken svarar, "Jamen nu var inte du här och vi räknade bara med dom som var på mattan"..Detta resulterade i att min son kom tillbaka med stora TÅRAR rullande ner för sina kinder.

Han missade hela samlingen och Grönsaksstunden för han tog sprutor då..hur positivt tror ni att detta blev för honom?! Han ville inte vara kvar på dagis, han grät och var jätteledsen..sa att innan han blev sjuk fick han göra allt annorlunda. Han blev alldeles ifrån sig och vad händer vid sådana tillfällen då? Jo då blir han påmind om vilken otrolig skitsjukdom han fått..medans dom andra hade roligt fick han ta sprutor! Jag förstår honom så och det gjorde verkligen ont i hjärtat på mig.

Söta Tindra frågade fröken varför man inte "pausade" och väntade på Adrian..blir varm i hjärtat när jag hörde hennes oro. Hon gillar inte alls när Adrian är ledsen. Jag sa till fröken att detta funkar inte, vi får lösa det annorlunda för han ska inte behöva känna såhär, att han missar saker för att han är sjuk. Så nu ska vi försöka lösa det på något annat sätt.

Men som mamma och Gravid blir man väldigt känslig..och jag kände hur tårarna brände bakom ögonlocken! Det gör så ont att höra honom så ledsen och att inte kunna göra något åt det.

Denna sång tillägnas mina fina barn! ♥Jag älskar er!♥



Publicerad: klockan 13:23:48.
Arkiverad under: Diabetes

Svin Vaccinering.
Dags att svinvaccinera oss här nu... Vi börjar med barnen klockan 14 i eftermiddag. Förhoppningsvis får Adrian ta sin dos nu också då vi missade deras vaccinationsschema och att han skulle tagit förra måndagen.
Men han borde få sin dos ändå, dessutom är han lite i riskgrupp också med sin Diabetes.

Jag kommer åka iväg och ta min ikväll..så Alex får nog kanske pyssla om hela familjen ikväll.. ;) Tur att han är ledig. :) Jag har hört att barnen ofta klarar av vaccineringar bättre än oss vuxna så vi hoppas på det och att om någon ska få feber så får det vara jag då. ;)

Nej dags att göra sig redo och fara..håll tummarna för att det går bra för barnen nu, nervöst!



Publicerad: klockan 13:26:42.
Arkiverad under: Allmänt

Förlossningen..
igår blev jag tvungen att fara upp till förlossningen för en undersökning av magen och bebis. Jag fick en blödning och eftersom jag aldrig tidgare haft det så ringde jag och pratade med förlossningen. Jag kände mig först väldigt orolig men då det inte kom något mer blod så kände jag mig rätt lugn.

Efter att ha pratat med förlossningen så ville dom ändå att vi skulle komma upp så dom fick kolla mig. Jag är juh rätt sent i graviditeten och har haft kraftiga förvärkar.

Allt såg bra ut med bebis och mage och allt...så jag fick efter ca 3 timmar åka hemåt igen..mycket skönt! Men jag kände mig rätt lugn redan innan. Men det är bra att dom är noga och kollar, bättre en gång för mycket än för lite, right?! ;)

Jag gillar personalen på förlossningen, hitills har jag bara träffat trevlig personal! Mycket bra bemötande. Jag hoppas det blir så då man kommer upp med värkar också så man inte möter på någon otrevlig då..? Jag har mött 1 enda otrevlig människa på förlossningen och då är detta tredje graviditeten och jag har varit in några ggr under alla ggr som gravid. ;) Bra odds med andra ord! :)

Igår bytte vi vecka också...nu är vi i vecka 32. 


Bebisen

I vecka 32 väger din bebis närmare 1.8 kg och är c:a 44 cm från topp till tå.

Under den här perioden rör bebisen sig mer och kraftfullare än någonsin. Kommande veckor bli utrymmet att röra sig allt mindre, och den så kallade fosterställningen blir den enda möjliga. Håll reda på fosterrörelserna och kontakta MVC om de plötsligt skulle minska i frekvens och/eller intensitet.

Tillväxttakten avtar nu något och utgörs främst av ökat underhudsfett som också gör att bebisen ser rundare och mindre skrynklig ut. Amningsreflexen är utvecklad och vid beröring av kinden vänder bebisen på huvudet för att söka efter bröstet, och beröring av underläpp gör att den öppnar munnen. Den klarar också att suga och svälja på ett koordinerat sätt.

Du

Din livmoders översta del finns nu c:a 13 cm ovanför naveln. Nu när bebisen vuxit sig så stor och livmodern är högre i buken kan du märka av en ny upplevelse: när bebisen ligger uppochner i mage kan den sparka uppåt och träffa dina revben. Trycket kan göra att det känns ömt, särskilt om bebisen fastnar med en fot mellan revbenen. Du kan delvis förhindra detta genom att sitta upp så mycket som möjligt.

Då bebisens behov av vitaminer och mineraler är större än någonsin nu så bör du fortsätta att äta ditt vitamintillskott ända fram till förlossningen. Om du inte redan har gjort det så kan det vara ide att skriva ett förlossningsbrev där du bland annat berättar om hur du ser din förlossning och vad du vill undvika.



Publicerad: klockan 13:21:34.
Arkiverad under: Graviditet

Leona Lewis - Run.
Sitter och lyssnar på denna låt här och myser, den är wonderbar! Skrålar med och funderar på om maken kommer be mig vara tyst eller låta mig skråla?! ;) Verkar som att jag får skråla bäst jag vill.. :P

Idag gick vi till dagis 9.30. Jag stannade kvar till 11.40 ungefär då sprutorna var tagna, då gick jag hem. Ska hämta dom små om en halvtimma..Adrian är så duktig och jag är så stolt över mina fina duktiga barn! Denna vecka ska fröknarna ta blodsockret på dagis och nästa vecka ska dom få börja ta insulinsprutorna och jag ska stå brevid och kolla på. Känns lite läskigt att lämna över sin son sådär i någon annans händer och då gillar jag verkligen dessa fröknar, dom är superbra alla 3. Men just att man måste lita på att någon annan kan göra detta, när man gör det själv är juh en helt annan sak, eller när Alex gör det, han litar jag på till 100%. Men när det kommer till andra runt omkring oss..då känns det genast lite osäkrare.

Igår hade det gått superbra för honom på dagis iaf..blodsockret låg bra då dom hade varit ute och lekt och jag kom dit lagomt till mellanmålet, sedan gick vi hem vid 15-tiden.

Alla barnen är nyfikna och står gärna runt honom då han ska ta sprutan och vill titta på. Det är något som Diabetessköterskan gett som råd, att vi inte ska gå undan med honom då han ska få sprutorna utan istället låta dom andra se och Adrian får visa vad han måste göra varje dag.

Fröknarna är så imponerade av honom, han är verkligen superduktig och berättar hela tiden för fröknarna hur dom ska göra, vilka inställningar sprutan ska stå på osv.. Sedan har dom även en fusklapp vilket är skönt både för dom och oss. Men Adrian är en hejjare på att veta hur man ska göra med allt och oftast fixar han alla sprutorna själv.







Publicerad: klockan 13:12:06.
Arkiverad under: Diabetes

En mamma med nerver av stål?!
Nej den gruppen mammor kan jag inte påstå att jag tillhör. Inte just nu i varje fall.
Vi gick till dagis vid 10.40 idag, jag stannade kvar i ungefär en timma.. tog insulinsprutan på Adrian och sedan kollade jag då en av fröknarna tog blodsocker. Stannade och kollade vad Adrian tog för sig på tallriken och sedan fick jag om jag ville gå hem? Tvekade lite men tänkte att det kan vara skönt för mig som har en j*kla foglossning idag, skönt för Adrian att se att det funkar utan mamma och pappa där och skönt för fröknarna att få testa lite själv. Så vi bestämde att jag ska komma tillbaka nu vid 14-tiden.

Men sedan jag gick därifrån blev jag så otroligt nervös..jag ringde Alex som lugnade mig lite och kom hem och sällskapade med mig på lunchen. Tack Älskling!♥

Jag går alltså runt med mobilen i handen hela tiden ifall dom ringer..?! Men det är bra för oss oxå, vi bor så pass nära att det tar ca 2 minuter att GÅ till dagis. Annars hade jag ALDRIG gått hem, jag hade varit för nervös, och fröknarna sa själva att dom aldrig hade låtit mig gå hem annars heller. Men eftersom jag till och med kan spana lite på dom i fönstret hemifrån så är det okej både för mig, barnen och fröknarna.

Men nu tror jag att jag börjar få slut på tålamod..dags att gå tillbaka. Håll tummarna för att allt har gått superbra nu! :)

Publicerad: klockan 13:51:47.
Arkiverad under: Diabetes

Måndag - Ny vecka.
Idag börjar vardagen igen. Vi har idag varit på dagis emellan 11-15...det gick väldigt bra! Till lunch tog jag sprutorna på Adrian och alla barn och fröknar tittade på. Till mellanmålet tog ena fröken blodsockret och kollade, det gick jättebra. Sedan visade hon Adrian hennes blodsockermätare och stack på sig själv. Hon har typ 2 diabetes.

Så imorgon ska vi vara där mellan 10.30 och 15 igen.. jag måste säga att det är skönt att vi påbörjat inskolningen igen och barnen var glada. Tindra grät en skvätt då vi skulle dit och när vi gick hem var hon så trött och slut att allt som kunde gå fel, gick fel. Ledsen liten söt tös! Men sedan åt vi middag och medans jag plockade undan i köket så somnade hon till på soffan, tittade på klockan som "bara" var 17.30, så jag bar upp henne, borstade tänder och slog på en film så hon vaknade till lite då..och nu ska jag lägga mig och mysa med henne och se om hon somnar om snart igen. Hon behöver sömnen nu!

Men det är iaf anledningen till dåligt uppdaterande..plus att jag efter en kväll full av förvärkar igår kom hem vid 20-tiden och lade mig med barnen, helt slut i kroppen..! Så jag somnade tidigt tidigt. 

Nu kom Älsklingen hem också..ska se om han vill göra lite kvällsfika åt Adde medans jag och Tindra gosar ner oss. 
Kram!!  

Publicerad: klockan 19:02:38.
Arkiverad under: Allmänt

Kalas hela helgen.
Igår var vi på kalas hos Viktor och idag ska vi till Hannes och kalasa. Sedan drar vi hem till Pappa och säger Grattis på farsdagen och Grattis till Eva på födelsedagen, äter lite middag där innan vi beger oss hemåt igen. :)

Så nu ska jag leta fram en maskeraddräkt åt Adrian, det var tänkt att han skulle vara Spiderman..men han har juh växt ur den märkte vi nu då han testade dräkten. Han har dragit iväg rejält på längden! Blir till att köpa 120 i kläder nu tror jag. :)

Måste lägga på ett kol tror jag för vi ska hinna göra klar mamman också och Tindra ska vara hos morfar medans vi är på kalaset. Så nu sätter vi fart här hemma. :)

Publicerad: klockan 11:58:02.
Arkiverad under: Allmänt

Sjukhusprover och bankärenden!

Imorse gick jag upp med barnen och frågade dom om vi skulle fira pappa idag, en låtsas farsdag eftersom han jobbar på söndag?! Och det tyckte dom var en bra ide.. så Adrian gjorde fika alldeles själv åt A och sedan gick vi upp med fika på sängen. Barnen gav honom paket och visade alla fina teckningar dom gjort åt honom.

Sedan blev det bråttom då Tindra skulle iväg och ta prover på sjukhuset, jag hade EMLAT hennes armar i tid så det gick hur bra som helst på sjukhuset. Hon sa inte ett knyst när dom tog proverna och för att hon var duktig fick hon välja leksak, hon valde 2 ballonger.

Nästa anhalt för familjen var Banken. Där vi öppnade ett sparkonto åt Adrian, ska starta ett åt Tindra också nästa gång vi åker förbi med papper dit, vi hann inte riktigt med oss för sedan bar det av hemåt eftersom lunchen var en aning försenad.

Så nu har vi suttit och softat en stund och barnen har lekt som aldrig förr.. Jag tänkte ta och åka på affären och handla lite middag. Så skönt när Alex är hemma, vilken hjälp det är! Man hinner juh sitta och vila emellan varven..som nu tog han och gjorde mellanmål och jag fick bara ta det lugnt. Otroligt mycket värt när man har vandrat in i vecka 31 och känner sig trött och tung. ;)



Publicerad: klockan 14:26:14.
Arkiverad under: Allmänt

Farsdag närmar sig..
och vi är redo! :)
Jag handlade present åt pappa A redan när pengarna landade på kontot. Han har fått en liten grejj då vi inte kunde håll oss förra veckan så han tror att han fått sin farsdagspresent redan, men icke. Idag har jag och barnen slagit in 2 paket. Sedan skrev jag ett fint kort till honom och barnen gjorde varsin teckning.

Detta gömde vi sedan undan i väntan på FARSDAG... fast jag är bra sugen att fira honom imorgon istället då han är ledig. På söndag ska Adrian på kalas, Eva (pappas fru) fyller år så vi ska nog dit en sväng och dessutom jobbar Alex på farsdagen och allt.




Nu ska jag försöka få barnen att somna..rutinerna finns inte längre sedan efter sjukhusvistelsen. Och sedan blir det slappt i soffan, igår fick jag inga Polly då Alex kom hem innan jag hann be honom, men ikväll så!! :P

Publicerad: klockan 20:08:46.
Arkiverad under: Allmänt

Samla vatten?
Tydligen så har mina vader börjat svullna och samla på sig vätska?! Förstår inte varför dom gör såhär..har inte direkt hänt tidigare. Är juh ett tag kvar så jag tycker det kan vänta med sånt där..

Jag har inte haft urinvägsinfektion på väldigt länge..jag är så glad! Tänk vad skönt. Annars mår vi fin fint jag och magen. Alex tycker att jag är stor nu, jag får nog hålla med honom om det. ;) Man blir större fortare som omföderska sägs det, ja det kan jag nu säga : "Det är ingen myt".

Ont i höger revben har jag också..skitont..men igår fick jag veta varför!? Bm kände när hon mätte att högsta punkten på livmodern är just över dom revbenen. Väldigt skönt, or not! Varför växer jag snett, undrar jag då?!

Idag fick jag ett efterlängtat samtal, den 18/11 ska vi till Aurora barnmorskan och hon lät verkligen otroligt gullig. Ska bli skönt att diskutera förlossningen och prata om Tindras förlossning som blev lite kaosartad. Det blir nog skönt för Alex också att få prata och berätta om hur han upplever det. Alla förlossningar är verkligen olika, mina har hitills varit snabba men då har jag istället väldigt intensiva värkar hela tiden. vilket i sig är både positivt och negativt..

Jag är så lycklig över det lilla livet i magen och kan knappt fatta att vi ska få en till liten!? Känns lika overkligt som det gjort med både Adrian och Tindra, dessutom känns det som att det var länge sedan vi hade bebis! Tiden springer i från oss.. snart är det vår tur! :)



P.s Läste just på en sida att bebisen rör sig mindre vid den här tidpunkten då den inte har lika mycket utrymme längre. Stämmer inte för oss kan jag säga, det märks att den har plats att röra sig på, antar att syskonen banat väg för det! ;) För här sprattlar hela magen, det sparkas, dras med händer och fötter efter insidan på magen. :)

Publicerad: klockan 19:04:13.
Arkiverad under: Graviditet

Jag ser det snöar..
det var väl roligt hurra! ;)

Imorse fick jag sova, underbar fina Alex skippade en utbildning på jobbet bara för att jag skulle få sova. Och delvis för att Tindra skulle till doktorn som krockade med Adrians lunch. Jag vaknade till då Tindra och Alex väckte Adrian, och låg i sängen och log för mig själv...deras glädje var enorm då dom såg att det snöat inatt. Dom skrek och hoppade av glädje. Somnade sedan om med ett leende på läpparna.

När jag vaknade fick vi fart jag och Tindra..vi skulle iväg till läkaren på barnmottagningen, detta har blivit uppskjutet flera ggr också då Adrian blev inlagd osv. Men nu idag var vi där, läkaren tyckte allt såg bra ut, hon har haft lite problem med magen så han vill att vi ska lämna lite blodprov. Men då vi skulle lämna provet så tyckte sköterskan att det var lite väl många rör för att sticka i fingret. 5 rör vill dom ha, och då tänkte dom ta det ifrån fingret! Så vi skulle komma tillbaka imorgon istället..vi fick med oss Emla plåster hem och ska tillbaka imorgon igen och ta proverna. Det känns bra, hon är så liten och man vill inte att hon ska bli spruträdd heller. Hon var kalasduktig hos läkaren!

Att göra nu: Hämta in posten!

Publicerad: klockan 12:59:50.
Arkiverad under: Allmänt

I väntan på Polly.
Jag tror jag har ett fett CRAV denna graviditet förutom IS...Jag bara ÄLSKAR Polly!
Ikväll är jag extremt Polly sugen..jag är en trött..grinig..hormonell..tjock..gravid kvinna i mina bästa år! ;)

Jag tror det blir lite dator ikväll och mycket vila. Kommer nog att somna tidigt, kanske med munnen full av Polly? Barnen ligger äntligen i sina sängar och ikväll ska jag minsann få dom att somna i tid. Ett måste! Dom är inte sig själva när dom är trötta, precis som mor sin.

Imorgon ska jag upp på Sjukhuset med stumpan, inget allvarligt men vi ska kolla upp henne lite grann då hon ibland får ont i magen. Så denna tid på Barnmottagningen har vi väntat länge på..!

Vi ska skriva ett schema också att ha på dagis och till eventuella barnvakter i framtiden när det är förlossningsdags så dom vet hur dom ska handskas med Adrians Diabetes. Dels ska jag skriva upp hans rutiner som man "MÅSTE" följa..dvs han säger nu när man ska trycka när han mäter blodsocker. Vi har råkat ta för tidigt någon gång både jag och Alex och han blir verkligen hysteriskt ledsen, vilket jag kan förstå, han måste finna sig i alla sprutor och då måste han enligt vår åsikt också få vara med och bestämma lite själv.

Jag ska nu kolla vad det är på tvn..skicka iväg ett sms med beställning om Polly...lägga benen högt...och bara z(l)appa!!


Bilden är lånad ifrån Google.

Publicerad: klockan 20:03:35.
Arkiverad under: Allmänt

Dags att laga middag!
Nu börjar vi bli hungriga...! Eller iaf jag. :P
Dags att laga middag, ibland känns det som att det enda man gör är att stå i köket. Laga olika måltider, ta undan disk, torka bänkar och bord..osv. Men det börjar bli rutiner här..och det är det vi eftersträvar.

Jag har hunnit med en del här hemma också. Rensat bland papper (alltifrån papper om Adrian till räkningar till info om olika saker), ringt till Försäkringskassan och kollat hur det går för dom med handläggningen av Adrian, det gick tydligen framåt, sakta men säkert. Pratat med banken angående ett sparkonto åt barnen, så det ska vi in och skriva på här någon dag framöver. Dessutom glömde jag återigen att be om moderskapsintyget så då jag kom hem från MVC fick jag ringa och be dom skicka det istället, annars glömmer jag det säkert nästa gång igen. :)

Vad jag inte hunnit med: Vila! Och det känns kan jag säga.. tröttare kan ingen vara. ;)

Måste göra en lista till imorgon med saker som ska göras..jag glömmer nämligen hälften nu för tiden?!



Publicerad: klockan 16:28:45.
Arkiverad under: Allmänt

Laga mat är överskattat!
Jag lovar att varje dag jag lagat lunch eller middag så skriker mina barn rakt ut...Nääää, det där tycker inte jag om. Dem får såklart äta iaf. Lite får dom åtminstone peta i sig.

Här är maträtterna mina barn inte gillar:
* Allt med korv
* Spagetti och Köttfärssås
* Köttbullar
* Fiskpinnar
* Köttfärs

Ja listan kan göras enormt lång...och jag börjar tappa lusten till att laga mat. Det är helt klart överskattat. Någon med tips på recept på maträtter som ni vill bjuda på när ni ser denna lista? 

Idag blir det iallafall köttsoppa och pannkaka efteråt. Då hurrade dom två små!  

P.s Jag antar att detta är en period då dom är dålig på att äta.. ;)

Publicerad: klockan 15:13:05.
Arkiverad under: Allmänt

Glukosbelastning och Barnmorskebesök!
Imorse klev jag upp klockan 7, gjorde mig klar och åkte till Mödravården för att göra en Glukosbelastning. Usch och fy och tvi... det var inte alls någe vidare. Först fick vi lämna kissprov och ta stick i fingret. Sedan var det dags att dricka sockervattnet, 3 ynka DL på 5 minuter.. tänkte att det ska inte vara några problem. Men uj vad illa det smakade! Som att dricka rent socker.. Kände mig rätt illamående.

Sedan skulle vi sitta stilla i 2 timmar.. 2 TIMMAR..som sakta förflöt sig framåt. Jag var hur trött som helst. Det var 3 andra mammor där som också gjorde belastningen. Det var inte så att vi satt och surrade en massa så tiden gick heller..Nej där satt vi, tysta och läste på varsitt håll. Vi fick bara kliva upp för att gå på toaletten. Annars skulle vi sitta. Det klämde och tryckte överallt när man satt på dessa obekväma stolar. Men till slut hade tiden gått och jag fick veta att allt såg bra ut för mig.

Sedan blev det besök hos BM. Blodtryck var bra, magen har växt och ligger nu exakt på mittenkurvan. Hjärtljuden lät bra och vi pratade lite om alla förvärkar jag har nu. Så det blev en läkartid den 17/11 för att se så inte livmodern påverkats av dom.

Jag svängde in på affären och handlade med mig lunch åt barnen och lite annat nödvändigt. När jag kom hem skakade jag i hela kroppen, så otroligt obehagligt! Jag var hungrig som aldrig förr..! Kanske inte så konstigt med tanke på att man inte fått äta sedan 20 igårkväll.

Så nu tänkte jag ta 2 alvedon, lägga mig på sängen och vila lite och hoppas på att jag är piggare sedan. Kanske barnen vill se en film med mig? Sova kan man juh inte göra men lite vila är bättre än inget.


Ser ni vilken fin bild jag lyckas ta på vårt köksbord.. ;)

Publicerad: klockan 13:05:50.
Arkiverad under: Allmänt

Katten Bisset..

I söndags förmiddag såg jag vår katt ute på tomten då vi krattade och fixade ute. Och sedan efter det har han varit borta..nu idag innan Alex åkte till jobbet så tänkte jag att jag får ta en runda och leta efter honom. Och det är inte första gången jag får göra det. Men eftersom han är kastrerad så vet jag att dom inte brukar springa bort, mycket riktigt, då jag gått en runda i kvarteret och letat och ropat så hör jag på vår tomt hur en katt svarar svagt.

Så det var bara att leta upp garaget han satt i och knacka på dörren och hoppas grannarna var hemma. Knäppa katt! Det är juh så man skäms då han springer in till grannarna..!! Som tur var så är denna granne trevlig och nästan lika gravid som mig. :) Hon ska ha i början av Februari. Så vi får nog liten ungefär samtidigt..hon ska dessutom göra planerat kejsarsnitt så hon kommer juh veta exakt datum. Jag hoppas bara att jag slipper gå över 13 dagar som jag gjorde med Tindra. :)

Så nu är jag inne igen, Bisset är hemma och ordningen är återställd. Nu hoppas jag att min stackars okloka katt lärt sig att man inte ska gå in i andras garage och hem!! :/



Publicerad: klockan 12:29:18.
Arkiverad under: Allmänt

Renoveringen av Tindras rum.
Här kommer Före och Efter bilder...det är dock inte riktigt klart, en del tavlor och grejjor ska upp på väggarna innan det är helt klart, men nu har hon fått flytta in i sitt nya rum och gissa om hon var en nöjd och GLAD tjej! :)

Orkanen Tindra har dragit fram genom rummet...



Vi har tömt hela rummet.

Renoveringen går framåt...duktiga karl! ;)

Färdigt...! Ja eller så gott som.. ;)


Publicerad: klockan 17:59:35.
Arkiverad under: Inredning

1 Månad sedan..
Idag är det exakt 1 månad sedan vi fick veta att Adrian har Diabetes. En hel månad har gått och det är skönt med den trygghet man börjar känna igen och samtidigt så jag kan känna att Oktober månad var ett totalt kaos när man tänker tillbaka.

Nu har vi hunnit laga middag och ätit och varit iväg med bilen till Alex så han slipper gå hem ikväll! ;)
Det gick bra på sjukhuset, vi fick först träffa vår Diabetessköterska Jenny som verkar superbra och gullig. Sedan gick vi vidare till Björn, diabetesläkaren och allt så helt okej ut därmed. Dom kollade benen hans så att vi stack på olika ställen och att det såg bra ut. Sedan frågade dom Adrian om han tyckte det gick bra osv. Han vägdes och mättes också och hade växt hela 0,7 cm sen vi blev inskriven för exakt 1 månad sedan idag.

Vi ska kvällsfika om en timme ungefär och sedan är det läggdags. Ska nog ta och duscha av barnen nu innan också så har vi gjort oss klar för kvällen. :)





Publicerad: klockan 17:50:02.
Arkiverad under: Allmänt

Första dagen ensam.
Idag är Alex tillbaka på jobbet igen och det är första dagen ensam hemma på länge, med två barn. Det är första dagen jag är ensam sen Adrian fick diabetes, och det är med blandade känslor. Det har varit skönt att ha Alex hemma samtidigt är det skönt att det blir lite vardag här igen. Tidigare har alla dagar snurrat i ett enda virrvarr.. Idag vet jag att det är måndag.

So far so good...kan man samanfatta dagen hitintills. Vi klev upp i tid i morse och barnen var aningen piggare än tidigare mornar, dom somnade 21.20 igår! För oss är det tidigt då dom haft en vana av att somna 22.30-23.00 om kvällarna de sista månaderna. Och vi har väl mer eller mindre försökt ändra detta beteende men igår tog vi itu med det på "riktigt". Inga halvdana försök längre. Och det gick juh rätt okej. Vi vill helst att dom ska sova åtminstone en timme tidigare än igår så vi kämpar vidare.

Jag har hunnit med mig rätt bra här hemma, så skönt. Lunchen i rätt tid och sedan hann jag fixa matlåda åt Alex också som han fick då han kom hem med bilen åt oss. Sedan åkte jag förbi Apoteket och hämtade ut papper på hur mycket vi har kvar att hämta ut där samt lite nya kanyler och teststickor då det nästan är slut här hemma. Köpte även med mig lite kompresser och koksalt så jag kan rengöra Alex sår på tummen ikväll..det såg inte bra ut imorse.

När vi kom hem tillagades mellanmål av Adrian och Tindra alldeles själva, jag fick bara titta på. Adrian fixade även sina stickor och sedan testade jag honom..blodsockret låg bra. :) Medans barnen fikade så passade jag på att hoppa in i duschen. Ska alldeles snart ta på oss skorna och åka iväg till Dr Björn på sjukhuset. Dags för första återbesöket..jag är lite nervös över att åka ensam då han "testar" oss lite emellanåt. Tex frågar om hur vi tycker blodsockret sett ut då och då för att se så vi tänker rätt! Mycket bra, men ett litet stressmoment för en gravid redan virrig person. ;)


♥ Våra vackra barn... ♥

Publicerad: klockan 14:29:09.
Arkiverad under: Allmänt

Blodsocker problem?!

Igår var en jobbig lördag...jobbig i den bemärkelsen att Adrians blodsocker sköt iväg högt upp i det blå. Till mellanmål låg det på 12, middag över 18 och till kvällsfika över 20. Kan säga att man blir nervös när det blir så, särskilt då man vet att ett bra värde är mellan 4-6.

Så det blev en urinsticka och kolla hur det såg ut, som tur var så såg det bra ut. Han hade inga syror..puh.. så sedan försökte vi finulura på vad som kan ha gjort det så högt..men helt ärligt så kan vi inte komma på något!?

Nej nu ska jag göra klart Tindras rum och sedan är det mellanmål som står på listan. :)



Publicerad: klockan 13:11:13.
Arkiverad under: Diabetes

Kontakta mig



Sök i bloggen
Statistik
  • Besökare just nu:
  • Besökare idag:
  • Senaste veckan:
  • Senaste månaden:
  • Besökare totalt:

bloglovin



BaraBlogg - De bästa föräldrabloggarna

Joinat
Allmänt
Blogglista.se Top Personligt bloggar
Lägg till Blogg
Blogglistan Blogvertiser
bloggar SvenskaSajter.com - Den ständigt växande länkkatalogen
BloggRegistret.se bloggstarts Topplista

Reklam
RSS 2.0