Hipp hipp hurra på MIN födelsedag.
Idag fyller jag år, närmare bestämt 27 år. Tiden går fort när man har roligt. ;)

Dagen har jag tillbringat sovandes, ätit lite Pizza till middag och sedan vilat igen. Jag är nämligen dunderförkyld med lite feber. Och detta kom över natten. Så idag fick jag avstyra lite besök och bara vila upp mig. Otroligt skönt.

Gårdagen var rätt skojj. Jag låg i vårt sovrum och njöt av Robinson, godis och lite mer tv..nere var det en hel del människor, Alex hade bjudit hem lite kompisar på Tv-spelskväll. Jag var ner några gånger och var social då Pär flickvän Maria hämtade honom och sedan kom Marie förbi och vi hann sitta och prata lite om allt möjligt, allt för länge sen sist vi sågs. :) Under tiden blev grabbarna mer rund under fötterna, detta resulterade i en del mulningar ute, andra hoppade ner i snön ifrån garagetaket, någon somnade under tv spelsmatchen och sist men inte minst så blev en kille rakad och allt hans hår försvann (med hans tillåtelse förstås) och jag måste säga att dom är rätt roliga. :)

Dessert hade jag slängt ihop också, Vit Chokladmousse..med en massa bär. Så det bjöds det på. :)

Nej nu ska jag krypa ner bredvid min minsta lilla kille och njuta lite till, Alex och barnen är nere och gör tårta! Gott!! :P


Tindra & Oliwer...Adrian hade fullt upp och lekte med en kompis. Bilden är tagen i fredags! :)

Publicerad: klockan 16:54:14.
Arkiverad under: Allmänt

Huvudvärk..
Jag borde sova men jag har så förbenat ont i huvudet..jag har tagit lite alvedon och ipren nu så jag inväntar lite smärtlindring och hoppas på lite sömn därefter.

Det finns en sjukdom jag verkligen inte vill ha hem och det är magsjuka, främst för Adrians skull. Läste precis inne i en tråd om just barn med diabetes, en pojke hade blivit sjuk och kräkts 2 ggr och dom fick ringa ambulans och skicka in honom, då han blev jättedålig. Usch så hemskt! Jag hoppas vi slipper magsjuka i år.

Nej nu ska jag sova.. Natti!!

Publicerad: klockan 01:33:47.
Arkiverad under: Allmänt

I got a feeling..

lyssnar på musik här hemma och njuter av det tillfälliga lugnet som intagit vårt hem. Oliwer sover i sin säng, Adrian leker med Albin på sitt rum och Tindra sitter och spelar på min telefon. Jag är såå trött idag! Oliwer har en period på morgonen som är lite jobbig för honom, han vaknar strax före 5 och somnar om strax efter 7...så då är han och jag vakna. Men det är lite magknip som gör detta skulle jag tro, för han spänner sig som en fiolsträng. Och det sprakar bak och rapas en del denna tid.

Igår blev lilleman 3 veckor gammal! Snart är han redan 1 månad..det går så fort och samtidigt så känns det konstigt, det känns som om han ALLTID varit hos oss. ♥


Stark i nacken är man också!



Publicerad: klockan 12:49:37.
Arkiverad under: Oliwer 0-3 månader

Award...
Jag har fått en jättefin Award av SaraCarina och Cissi, TACK snälla ni! Jag blir såå GLAD! :)






A: Kopiera Awarden på Er blogg
B: Länka till personen/erna som gett dig Awarden
C: Berätta 7 intressanta saker om dig själv
D: Välj 7 andra bloggar du vill ge Awarden till
E: Länka till deras bloggar!
F: Lägg en kommentar i deras blogg att du gett dem denna Award

Så här kommer då 7 intressanta saker om mig

Så ska jag berätta 7 intressanta saker om mig..hmm.. here goes nothing. ;)

1. Jag brukar sitta och prata en massa strunt/göra tokigheter för mig själv vilket till slut leder till att min man brukar få sig ett och annat skratt.
2. Ibland "gömmer" jag mig inne på toaletten extra länge då jag gör mina behov bara för att få vara ifred i 5 minuter.
3. Jag har mycket humor och har lätt till skratt, vilket gör att jag ibland skrattar då jag är riktigt rädd.  
4. Jag är usel på att vika tvätten som kan bli liggande i rena högar i tvättstugan lääänge innan jag till slut tar itu med det.
5. Jag har som maken kallar det "dödsryckningar" när jag ska somna..när jag rycker till blir han dessutom otroligt rädd.
6. Jag sover väldigt ytligt och har gjort det sedan vi fick barn.
7. Jag sjunger och dansar för mig själv och med barnen mycket här hemma då jag älskar musik och är en riktig allätare! Jag bryr mig inte ens om att det låter falskt! :P


Jag vill skicka den Award vidare till:

Nicklas - En kille som fick Diabetes samma dag som vår Adrian..han är bara några år äldre.

Emily - En härlig blogg om en modellande mamma och dotter.

Amanda - En kär vän vars blogg jag läser och finner väldigt intressant. Fina bilder!

Emma-Lisa - En inspirerande sprudlande glad blogg!

Ellie - En annan GRAVID mamma som väntar sitt andra barn.

Lina - En till kär vän som planerar för sitt bröllop i sommar..

Helena - En superfin blogg med mycket inredning som jag bara älskar.


Publicerad: klockan 21:20:31.
Arkiverad under: Allmänt

Empire State Of Mind
Denna gillar jag...!! Särskilt refrängen.



In New York,
Concrete jungle where dreams are made of,
Theres nothing you can’t do,
Now you’re in New York,
these streets will make you feel brand new,
the lights will inspire you,
lets hear it for New York, New York, New York



Jag är lycklig just nu..mycket lycklig. Jag är motiverad till tusen, har en massa idéer i huvudet över vad jag vill göra i framtiden. Inspirerad till en massa saker. 2010 ska och kommer bli ett mycket bra år.

Nu ska barn i säng och det ska kvällsfikas och borstas tänder.


Publicerad: klockan 19:11:51.
Arkiverad under: Allmänt

Snöoväder?
Är det bara jag som längtar till våren nu?
Bar backe, mindre kläder, blommor som börjar titta fram i diken, värme, vårkänslor, behöver jag fortsätta? ;)

Här öser snön ned..vi kan inte ens gå ut nu. Jag och Oliwer skulle hämta hem barnen förut, det tog 10 minuter att komma ungefär 10 meter. En granne gick förbi och konstaterade detsamma som mig.."Det där kommer aldrig att gå!" sa hon..och jag hade insett samma sak. Vagnen såg ut som en snöplog, hela underredet fullt av snö!
Varför plogar dom inte?

Jag fick ringa Alex på jobbet och be honom hämta hem barnen. Sedan ringa till dagis och be dom säga åt barnen att klä sig för pappa hämtar hem dom. Omständigt..det är vad det är.

Mindre snö Tack..mer vår.



Publicerad: klockan 18:06:40.
Arkiverad under: Allmänt

Ingen större skillnad på 2 till 3 barn?
Många har sagt oss att det är stor skillnad att gå ifrån 1 barn till 2 medans det nästan inte är någon skillnad alls att gå från 2 till 3 barn. Men jodå visst är det skillnad, iaf i början innan man fått till rutiner och allt. Särskilt då man har ett barn med en sjukdom som ska skötas..jag känner en enorm stress att hinna med mig just nu men jag vet också att det kommer bli bättre och lättare så småningom.

Just nu är hemmet ett mindre kaos..stökigt lite överallt, jag tänker varje dag att jag ska ta itu med det men jag hinner aldrig dit. Lite mitt eget fel men just nu njuter jag av att mysa med Oliwer när vi är ensamma och sedan kommer Adrian och Tindra hem och då är det verkligen full fart! Men jag älskar det, även om jag emellanåt mest vill kasta ut dom två större i snön så dom kyler ner sig när dom bråkar och slåss. ;) Vilket dom gör mycket nu och i nästa sekund är dom vänner igen.

Livet är fantastiskt! Våra barn är underbara små individer. All kärlek och lycka önskar jag dom!

Publicerad: klockan 17:54:19.
Arkiverad under: Familjeliv

Adrian och sockret.

Adrians blodsocker vill sig inte alls just nu. Det pendlar mellan känningar och alltför höga BS-värden. Ikväll då han skulle sova låg han på 27 i sockret. Inte roligt alls. Man känner sig värdelös emellanåt, trots att jag vet varför han ligger så högt, jag förstår vad det beror på. Det finns anledningar och det behöver inte bero på att vi slarvat med maten, snarare på att han haft en liten känning, kommer hem från dagis, äter som en liten häst då han behöver fylla på eftersom han legat lågt. När han ätit klart sticker sockret åt andra hållet.

Det var inget dåligt bröd. Ingen dålig mat. Bara en hungrig liten kille med svängande blodsocker.

Jag tänker ofta att "OM" jag kunde så skulle jag ta över detta från dig min son. Jag skulle om jag kunde ta din Diabetes så att du fick vara frisk! Men i nästa stund så förundras jag och imponeras utav dig, ibland när jag sticker dig och jag ser nålen som ska in i ditt ben så funderar jag på hur många dagar jag skulle orka? Jag gissar på att det inte skulle vara särskilt många. Du är så stark, så klok och otroligt mogen för att vara 6 år gammal. 

Som på dagis där en fröken fortfarande håller på att lära sig ta insulinsprutan. Hon är jätteskakig, förmodligen rädd för att göra dig illa och du sitter där, klok som du är, och säger till din fröken att hon ska ta det lugnt. Att hon ska vänta tills hon känner sig redo. Att du är redo och hon får ta när hon känner sig redo. Hon rispar dig med nålen då hon skakar så otroligt mycket och trots detta så låter du henne försöka igen. Inte ett ord säger du när hon gör det, trots att det gör förbaskat ont, det vet vi att du tycker för det har hänt förr och du har blivit så ledsen. 

Vi älskar dig så vår stora fina prins! Du gör oss så stolta. Alltid.



P.s Från och med i Torsdags tar dagis insulinsprutorna själva. En otroligt lättnad att känna att dom klarar av det.



Publicerad: klockan 23:44:07.
Arkiverad under: Diabetes

Första dagen, bara vi två.
idag 19 dagar gammal har Oliwer tillbringat första dagen ensam med sin mamma. Barnen var på dagis mellan 9-14 och vi har haft en riktig soft dag! Vaknade upp klockan 9.30..ammade och sedan låg vi kvar och myste. Klockan 11.30 var det dags att pallra sig upp.

Vi pratade, kramades och myste vidare tills klockan blev 13 då somnar lillen om och mamman tar en dusch och gör sig klar för att hämta hem dom två större älsklingarna. Vi tog vagnen och gick iväg, Oliwer sov gott i vagnen.

Så mysigt att få hem dom andra två gullungarna också!! Vi åt lite mellis och njöt av lugnet. Oliwer sov till klockan 16 då vaknade han och åt..tog en liten powernap innan han vaknade igen och denna gång gjorde magen lite ont. Så han somnade inte förrän strax efter 22.

Han är iaf bra i ögat igen..så skönt. Och nu är han mest bara lite snuvig, vilket kan vara väldigt jobbigt då man är så liten. ;)

Tindra och Adrian är helt underbara med sitt syskon. Dom verkligen älskar honom. Vill hålla och pussa på honom hela tiden. När han är vaken sitter dom gärna och pratar med honom, och det är fantastiskt att se hans reaktion när han hör att dom kommer, han blir alldeles LUGN. ♥Syskonkärlek!♥

Jag älskar mina småtroll!!!




Publicerad: klockan 23:20:47.
Arkiverad under: Oliwer 0-3 månader

Ett under att min dotter inte ätit GUL SNÖ!
Idag då vi gick hem ifrån dagis så satte sig Tindra väldigt nära en gul fläck i snön..som mamma kände jag att jag ville varna henne för den gula snön.

Jag: -Tindra, vet du varför snön är GUL?
Tindra: - Ja det är BANAN..

Hahaha..jag kunde bara inte hålla mig för skratt..sötunge! :)

När hon fått veta att det var hund och katt kiss tyckte hon det var rätt äckligt och jag kan känna mig trygg med att hon inte kommer leka i GUL snö och ännu mindre stoppa den i munnen. :)



Publicerad: klockan 16:30:31.
Arkiverad under: Allmänt

Sitter och väntar.
Sitter just nu och väntar på att dom ska ringa upp oss från Sjukhusrådgivningen. Oliwer är förkyld och täppt i näsan och nu har han fått en rejäl ögoninflammation..stackars lillen våran!! Ögonen är helt igenklistrad av var! Tvättar och tvättar.. så nu hoppas vi att vi får bra råd. ;)

Publicerad: klockan 17:17:26.
Arkiverad under: Allmänt

Sköna Fredag!
Inatt var vi vaken en stund, Oliwer hade lite magknip. Och så fort man byter på Lilleman så passar han på att kissa.. och medans han gör det har han världens härligaste ansiktsuttryck, han ser nämligen jätteförvånad ut. :)

Dom stora barnen var duktiga och sov i sina sängar. Vaknar på morgonen utav min man som ynkligt frågade om jag kunde kliva upp?! Han har blivit jätteförkyld under natten, och när en kille är förkyld.. ;) Så jag fixade frukost åt våra två fina stora barn. Hann klart med det lagomt till att lilleman vaknade och ville ha mat, så jag lade mig på sängen och kollade på nyhetsmorgon.

Vid 12 skulle Alex iväg på jobbet, och jag skulle iväg och besikta bilen. Väl i bilen ser jag att vi måste boka en ny tid. Och såklart fanns inga tider idag, så imorgon bär det av till Härnösand för en besiktning. Håll tummarna för att bilen går igenom nu. ;)

Så vi åkte hemåt jag och barnen..köpte med oss glass ifrån McDonalds. Jag har tillbringat resten utav dagen med att rensa bland en massa papper, tvättat och anmält föräldrapenning. Ska sätta igång med middagen nu, känner mig riktigt trött idag.

Ikväll har jag lovat att barnen ska få mysa med lite film och popcorn som snacks. Popcorn är ett bra snacks för Diabetiker..inget som ska påverka blodsockret. Som för övrigt inte alls vill ligga bra nu, han dimper ner rejält för att sedan bli superhög och så tvärtom då. Gaah..ibland kan denna sjukdom driva en till vansinne!

Vi saknar pappan här hemma... ♥



Publicerad: klockan 16:26:00.
Arkiverad under: Allmänt

2 Veckor.
Idag blir Oliwer 2 veckor gammal..tiden har gått otroligt fort!! :)



♥♥♥Älskar mina 3 små stjärnor!!♥♥

Publicerad: klockan 22:32:19.
Arkiverad under: Allmänt

Oh Happy Day!
Torsdag idag och vi har haft en rätt bra dag. Jag klev upp med barnen, vi gjorde oss klara för sista dagen på dagis för denna vecka och precis när vi ska gå så vaknar Oliwer. Hade tänkt att han skulle få stanna hemma och sova med pappan i huset innan han börjar jobba imorgon igen, men det blev lite ändrade planer. Så jag hämtade Lillen och klädde honom så han fick följa med i vagnen. Han somnade om på stört! :)

Lämnade barnen och idag gick vi inte dit vid 11-tiden för insulinsprutan. IDAG tog dagis sprutan helt själva. Vilken lättnad att kunna känna att den pressen har släppt. Så fort vi kom innanför dörren vaknade Oliwer igen, vi ammade och myste lite och sedan ville han gärna somna om men magen gjorde så ont. Jag försökte med det mesta, greppade dammsugaren och då sov han en liten stund, tills den blev tyst. :)

Jag gjorde mig klar för att åka på Birsta, Jag och Oliwer skulle träffa Amanda och luncha. Därefter tänkte jag gå i lugn och ro och kolla med Liten i vagnen. Men där sprack också hela planen, för Alex blev tvungen att åka och fixa bilen då min morbror ringde och sa att han hade tid nu. Så jag blev helt enkelt strandsatt på Birsta. Som tur var kom lillebror till undsättning och hämtade hem mig och Oliwer. Lite sen till dagis blev jag dock men så glad att jag kom hem och kunde hämta mina småtroll!! Tack Amanda för en trevlig lunch!! ;)



Publicerad: klockan 22:26:53.
Arkiverad under: Allmänt

Förlossningen.

Onsdagen den 6/1 blev jag inlagd på BB då jag haft flera nätter utan sömn på grund av smärtan i njurarna. Vi hade fått varit på Röntgen några dagar tidigare och där konstaterade man att bebis tryckte emot njuren så att flödet mellan njuren och blåsan avstannade och det var därifrån smärtan kom. Så jag blev inlagd för att få en sovdos (morfin och alvedon) för att få en god natts sömn. Så där var man på BB bland alla nyblivna mammor, väntandes på sin egen lilla bebis. Fick min sovdos och trots att jag blev smärtlindrad några timmar lyckades jag inte somna. På morgonkvisten somnade jag mellan 4-7.30.. sedan blev det mer smärtlindring och men man kunde inte längre ge morfin då man inte ville riskera att bebis blir slö innan en förlossning.

Torsdagen den 7/1 kommer min läkare in och berättar att dom beslutat för att sätta igång mig, jag är fullgången i graviditeten och ska inte längre behöva lida av smärta, dessutom är dom oroliga för hur jag ska orka en förlossning om jag går fler dygn utan att få sova. Jag ringer hem till Alex som förbereder allt med barnen och åker iväg med dom till min pappa. Hinner nog ringa honom ett 10-tal gånger då jag är så nervös att han inte ska hinna komma innan dom sätter igång, det enda som vi väntade på inför igångsättningen var att någon utav dom 2 kvinnor som låg och födde skulle bli klara. Han for hem, matade kissarna, handlade med sig lite godsaker och kom sedan upp. Och han hann med råge. ;)

Där låg vi och läste och väntade...läkaren som varit in på morgonen hade gjort en undersökning och vi hoppades på att den skulle göra någon nytta. Till slut bad jag om lite mer smärtlindring, och då jag fått denna kom nya läkare in för undersökning igen och överflyttning till förlossningen. Denna läkare berättade att det nog hänt lite sedan imorse och att dom kunde ta hål på fosterhinnorna nu. Så klockan 15 kommer vi in på förlossningsavdelningen. Spända och förväntansfulla inför det som komma skall.

Vi får vänta en stund då vi kommer mitt i skiftbytet. En stund senare kommer en otroligt gullig BM och hennes BM-studerande in. Jättetrevliga! Och efter lite bök så får dom hål på hinnorna och vattnet går. Nu är bollen i rullning! ;) Dock utan värkar..jag går upp och försöker röra på mig med alla sladdar kopplade på mig. Det händer inte mycket..vi väntar och tycker att allt känns väldigt konstigt då vi ALDRIG tidigare väntat såhär. Jag har haft snabba, intensiva förlossningar. Vi har knappt hunnit med oss tidigare och nu satt vi här väntandes på att det skulle starta.

Vid 17-tiden kommer dom in och sätter in värkstimulerande dropp..och vid 17.27 så är värkarna regelbundna. Dom skickar nu efter narkosen som ska komma och lägga Epiduralen. En halvtimme dröjjde det och jag är glad att dom ringde honom då dom gjorde för när han kom gjorde dom riktigt ont. Och från ett ögonblick till ett annat så är allt på plats och smärtan känns mer som ett dovt tryck neråt. Vi jobbar vidare, BM och hennes studerande kommer för att kolla hur mycket öppen jag är, båda ska känna. Jag är här öppen en 4 cm.

En stund senare, då jag är öppen 6-7 cm så kommer jag på lustgasen..frågar Alex varför jag inte får någon lustgas..!? Haha..vi hade både glömt den och vid det här laget hade jag väldigt ont. Så vi testar och lika underbart som alltid känns det då jag sätter masken emot munnen och känner den sköna känslan, det dunkar i öronen som om jag vore på ett Rave party och jag känner mig full. Långt bort i bakgrunden hör jag Alex diskutera med våran Bm-student. Jag hör dom skrattar åt något jag säger..men jag är inte riktigt klar med vad jag pratar om?! Alex och jag samarbetar bra..han kollar när värken börjar gå upp och jag andas in i masken och får full effekt av lustgasen.

Helt plötsligt så känner jag krystvärkarna börja komma lite smått..Alex frågar om han ska ringa efter dom, vilket jag trodde han gjort redan. Hahaha...tydligen hade jag endast i tanken bett honom ringa efter dom redan förra värken. Dom kommer in och det är ännu en gång precis mitt i skiftbytet. Vår BM-studerande vill stanna om hon får, vilket hon absolut får göra. Dom känner efter och medans dom sitter där och pratar så skriker jag till slut :
"Men nu måste jag få trycka!"
Då blir det fart..vi har nya lika trevlig personal på plats och jag krystar för kung och fosterland. Till slut hör jag någon säga : "Nu ser vi huvudet!"
Jag blir bestört...VA?! Ser huvudet..trodde jag lyckats krysta ut halva iaf! ;) (Maken meddelade mig i efterhand att jag kanske krystat i ungefär 1 minut här, för mig kändes det mer som 20!)

Efter 9 minuters krystande så kommer han äntligen...21.15..vår lilla Oliwer. ♥Kärlek!♥


Vi tar ett bad på hemmafronten..



Publicerad: klockan 19:04:46.
Arkiverad under: Allmänt

Helgen är över..
och vardagen börjar igen. Eller? Känns egentligen inte riktigt som vardag då Alex fortfarande är hemma och ledig. Det är riktigt skönt!

Idag är barnen på dagis en stund igen..dom ska fira att Adrian fyllt 6 år där idag. Så imorse kan ni juh tänka er vilken glad och stor kille som skulle dit. :) Och på Söndag är det kalas på drakborgen! Vi skulle egentligen haft kalaset i helgen tänkte vi men så sköt vi på det till nu på söndag istället. Det blir nog bättre..så har vi hunnit vila upp oss lite. ;)

I helgen har vi haft full rulle...kalas och massa besök. Presenter i mångfald och jag bakade bullar för första gången på väldigt länge. Vilket alla gäster fick höra ca 1000 ggr av lillstumpan som var väldigt nöjd. :) Tårta blev det också.

Har nyss bokat klipptid åt mig och Tindra..får se vad damen säger om det då? ;) Vi behöver verkligen klippa oss båda två. Särskilt jag som har gått NÄSTAN hela graviditeten utan att jag klippt mig, fattar inte vart tiden tagit vägen!? Men det är så mysigt att ha Oliwer hos oss. Lilleman är väldigt snäll, sover hela natten förutom då han vaknar och vill ha mat. Vi har haft någon enstaka vakentid på nätterna då magen gjort lite ont..No problemas! :)

Magen har gått tillbaka rätt bra också..imponerande att se hur kroppen sakta men säkert återgår till sitt normala jag igen. Men jag gissar på att dom 9 överskottskilona som sitter kvar blir en liten kamp att få bort. ;) Men det tar vi tag i om några veckor. :P Jag gick upp ganska precis 20 kg även denna graviditet.

Nu ska vi strax hämta hem barnen och sedan blir det Birsta City för mig och stumpan..får se om grabbarna följer med eller om dom blir hemma?! :)


Publicerad: klockan 13:31:05.
Arkiverad under: Allmänt

Hipp hipp hurra på din födelsedag!
Idag fyller vår fina STORA prins 6 år! Tänk vad tiden gått fort..hela 6 år sedan han kom till världen. Mitt fina ♥hjärta♥, så älskad från första stund.

Jag har bakat bullar idag, både vanliga och sånna med mindre socker i. Adrian godkände dom! Tummen upp då han fått smaka en. :) Gullunge! Det blev lite tårta och kakor till och normalt sett så äter han samma som oss andra men då det var så mycket annat med socker i så gjorde vi bullar som var lite bättre. ;)

Vi har haft främmande..först utav gammelmorfar och Sylwia, sedan kom morfar med familj och farmor med familj är fortfarande här hos oss. Imorgon kommer även farfar och Ingrid och besöker oss. Alla passar på att få hålla Oliwer för första gången också.

Så nu ska mamman gå och sätta sig och slappa en stund innan det är dags att mata lillprinsen igen.

Publicerad: klockan 22:13:28.
Arkiverad under: Allmänt

Hemma igen.
Vi tog vår första tur med barnvagnen idag, jag och Oliwer. Den gick till dagis där Adrian skulle få sin insulinspruta. Jag var några minuter sen och pga det så försökte personalen få mig att ta sprutan. Men vad tror dom själv? Jag kan inte anpassa Oliwers mattider med dagis. Det funkar inte så. Och på denna tid som dom haft på sig så borde dom faktiskt börjat ta själva. Ska man behöva påpeka att det finns en skollag som säger att det är deras ansvar då han är på dagis, tycker inte man ska behöva gå så långt.

Oliwer sov lugnt och skönt i vagnen och sover ännu..så den verkar vara en favorit. :) Igår var vi in på Birsta City för att handla lite strumpor åt Oliwer, när vi gick därifrån så hade alla barnen 5 par nya strumpor var.

På lördag fyller vår äldsta son år...6 ÅR! Förstår ni hur stort det känns? Igår fick vi hem brev om att han ska börja i skolan till hösten. Shit! Vart tog åren vägen? :) Stora duktiga killen våran.

Nästa helg blir det iaf kalas, och vi ska försöka ha det på Drakborgen..Alex har tagit ledigt och Adrian längtar.

Förkylda är vi här också, både jag och Alex känner oss sämre för varje dag..jag hoppas det vänder nu. Vill inte bli dåliga.

Alex är iväg och fixar vår bil med hjälp av min morbror. TACK Ted! Och jag hoppas han kommer hem snart för vi tänkte hinna åka iväg och handla födelsedagspresenter till Adrian innan dom slutar idag. Känns lite stressigt. ;)

Nu ska jag iaf göra mig klar så att vi kan åka på en gång då han kommer innanför dörren.


En trött men MYCKET HAPPY MAMA direkt efter förlossningen!

Publicerad: klockan 12:08:30.
Arkiverad under: Allmänt

Dags för en uppdatering!
Igår kom vi äntligen hem igen! Vi blev kvar på sjukhuset i 4 dygn då jag hade GBS infektion och fick antibiotika under förlossningen, men för att man ska få komma hem samma dag så måste man ha fått antibiotikan i 2 timmar innan bebis kommer, vi hann bara få i 1½ timme. Så därför blev vi kvar i ett par dagar.
Men det känns otroligt skönt att dom kollade honom så mycket som dom gjorde.

Så vi njuter av att äntligen vara hemma. :) Adrians blodsocker är väldigt svajjigt nu igen och är ofta på tok för högt. Men vi diskuterade detta med läkaren sist vi var där och ska ta ett nytt HB1C prov för att se hur han ligger.

Nej nu vaknar lilleman igen så nu ska jag springa och ta hand om honom.. :)
TACK FÖR ALLA ERA GRATULATIONER!








Publicerad: klockan 21:58:01.
Arkiverad under: Graviditet

Igår kl...
-78152adbf215287613750e7bc5231c1.png

Kolla varifrån!

Igår kl 21:15 kom våran lilla Oliwer



Publicerad: klockan 22:12:35.
Arkiverad under: Allmänt

Jag uppdaterar dåligt nu..
och det beror inte på att vi fått bebis. Det beror på att jag inte orkar då jag har så ont i njurarna. Jag är mer eller mindre sängliggande nu, det värker otroligt därbak och eventuellt måste jag ringa upp till förlossningen och prata med dom om detta för nu orkar jag inte mer.

Vi var till BM i Måndags och jag berättade om problemen jag fått sen sist..hur mycket ondare det gör. Så hon ringde förlossningen som ville att jag kom upp. Väl däruppe fick vi ligga i CTG ganska länge innan dom kände sig nöjda över kurvan. Sedan kom en supergullig läkare och berättade att jag skulle få smärtlindring och åka på röntgen. Men det beslutades till slut att röntgen skulle bli dagen efter. Så efter att jag fått en spruta med smärtlindring i benet så gick vi nöjt hemåt.

Jag kände mig helt borta, smärta kändes knappt längre och Alex fick höra ett och annat roligt..Barnmorskan skrattade gott då jag gick därifrån. :) Jag njöt av att ha haft det bästa besöket på förlossningen hitills. Vi hämtade barnen och begav oss hem. Väl hemma gick Alex och lade barnen och jag fick lägga mig på toaletten för att kräkas lite. Starka mediciner. Men jag var sååå glad över att slippa det onda.

Var helt trött och slut i kroppen efter att inte fått sova på 2 nätter..trots detta kunde jag inte somna. Lagomt tills kvällen och natten hade medicinen slutat att verka och jag hade ont igen. :/

Igår Tisdag var det dags för Röntgen..som gick bra och visade att bebis klämmer av flödet mellan njuren och urinblåsan och det är därför det gör ont. Gick upp till förlossningen för att få mer smärtlindring och fick ett recept med mig hem. Läkaren försökte göra en hinnsvepning som inte gick någe bra. For hem och låg och hade ont tills barnen lagt sig, då fick jag äntligen ta medicinen jag fått utskriven (fick bara ta EN till natten)...kan ni förstå vilken besvikelse då den inte hjälpte?! Jag har haft en natt fylld av smärta och svårt att sova.

Så idag igen måste jag ringa och prata med dom...det funkar inte att ha såhär ont, det funkar inte att gå runt och inte göra något. Har man dessutom ett barn med Diabetes så innebär det att man har vissa rutiner och en massa matlagningstider att följa, detta funkar inte alls nu. Idag är Alex hemma från jobbet då jag inte kan ta hand om barnen själv. Hemskt, jag gillar inte alls att känna mig såhär, att inte orka göra saker jag egentligen "måste" göra.
Så där har ni hela orsaken till dålig update här i bloggen..jag hoppas att jag snart är bättre och orkar blogga på som vanligt igen. Nu ska här letas numret till förlossningen och sedan ska jag ringa upp.

Kramar till er alla!! Jag läser alla kommentarer som ni skriver varje dag och blir så glad för varenda en av dom. :)


Min julklapp som jag fick ifrån barnen och gubben!! :)

Publicerad: klockan 12:40:49.
Arkiverad under: Allmänt

Trötter uppdaterar.

Idag är jag trött, inte så konstigt i för sig om man somnar klockan 4 på morgonen och sedan går upp och kissar fler ggr tills man vaknar klockan 9.20.

Adrian hade ont i örat igår kväll och var därför väldigt ledsen och lyckades inte komma till ro förrän klockan var 00.40... stackarn.. vi körde med nässpray, alvedon, hostmedicin (emot hostan), högt med kuddar under huvudet osv..inget hjälpte.

Jag sover dåligt om nätterna nu..är supertrött och slut. Försöker vända tillbaka dygnet för både oss vuxna och barn. Vilket är lättare sagt än gjort.

På bebisfronten då? Där är det rätt lugnt.. förvärkar som gör ont men förhoppningsvis så hjälper dom lite också. Vi har bara 8 dagar till BF och det känns spännande och nervöst. Får se om vi får innan eller efter? ;) På själva BF-dagen är det juh väldigt få som lyckas få. :) Njurarna värker och även blåsan..det gör riktigt ont nu. Får se om vi får åka upp och prata med förlossningen eller om det lättar igen?! Alvedon funkar inte alls..tänkte försöka stå ut till imorgon då vi ska till BM på besök igen, så får vi se vad hon säger. Bebis kommer då den är redo, men vi kan väl hoppas att det blir snart. Längtan är olidlig! ;)

Idag kör vi enkel middag, Kyckling i ugnen och till det potatisklyftor..skönt att slippa stå vid spisen. Ska packa klart BB-väskan ikväll också tänkte jag. Det är så spännande och jag längtar till första mötet, då bebis kommer upp på bröstet och den lycka man känner! Det är det största i livet.


Bilder från vår Nyårsafton... Adrian avslutade året med att tappa sin FÖRSTA tand... Gissa om han kände sig stor! :D Pappan lagade god middag, potatisgratäng med oxfilé och pepparsås..hur gott som helst! :)



Publicerad: klockan 16:10:09.
Arkiverad under: Allmänt

Kontakta mig



Sök i bloggen
Statistik
  • Besökare just nu:
  • Besökare idag:
  • Senaste veckan:
  • Senaste månaden:
  • Besökare totalt:

bloglovin



BaraBlogg - De bästa föräldrabloggarna

Joinat
Allmänt
Blogglista.se Top Personligt bloggar
Lägg till Blogg
Blogglistan Blogvertiser
bloggar SvenskaSajter.com - Den ständigt växande länkkatalogen
BloggRegistret.se bloggstarts Topplista

Reklam
RSS 2.0