Nu kan ni återigen se...
hur bebis växt till sig upp i höger hörnet. Det är juh ta mig tusan en bebis nu! ;-)
Idag tycker jag magen putar lite mer och det är jobbigt med denna värme just nu, skulle vara bättre om man låg vid vattnet och fick svalka. Men idag håller vi oss hemma.

Alex slutar tidigare idag, kanske runt 16-tiden trodde han och jag och barnen kom hem för en liten stund sedan. Tindra hade ramlat på dagis idag, lilla stackarn. Men nu när vi kom hem åkte plåstret av och inte ville hon ha ett nytt. Jag hade nyss en ledsen Tindra och en arg Adrian, antar att värmen tar på dom små oxå...vi svalkar oss med en glass och iskallt vatten!!!

Glöm inte att dricka massor utav vatten nu i värmen...jag är alldeles för dålig och måste bättre mig på detta. Snart dags att laga middag, idag blir det Lasagne och god sallad till.

2 av mina 3 älsklingar...eller borde man kanske skriva 4. ;-)


Publicerad: klockan 15:23:34.
Arkiverad under: Allmänt

Dagen har börjat rätt bra.
Lite illamående såhär på morgonen. Men annars mår jag bra.
Imorse traskade vi iväg till dagis, sista dagarna innan det är sommarlov för oss. Tindra var blöjlös och mycket stolt, Adrian fick berätta om kattungarna och jag fick sitta ner med fröken och prata om dom små. Utvecklingssamtal. Det gick bra, Adrian funkar superbra på dagis och Tindra likaså, dom är glada och påhittiga och det fanns inga problem. Så skönt att höra. Mina duktiga skatter. <3

Idag blir den en rätt lugn dag, ska tvätta, hänga tvätt och vika tvätt. Förhoppningsvis infinner sig min städlust när jag fått litegrann i magen och då blir det kanske rent hus. Eller så hamnar jag på balkongen i solen njutandes av en glass och en bok. Det återstår att se?!

Nej nu ska jag få något i magen..

Publicerad: klockan 11:15:13.
Arkiverad under: Allmänt

Asos Maternity..
Det finns mycket fina kläder på ASOS. Och sen dom började med mammakläder så gillar jag dom såklart ännu mera. Tycker det är svårt att hitta snygga mammakläder i övrigt och ofta köper jag vanliga kläder i större storlekar istället men på ASOS hittar jag en hel del som jag skulle vilja klicka hem.

Här kommer några smakprov...


Denna Boyfriendkofta gillar jag starkt...                         


Baby on Board....                                                                   Snygga skinny Jeans...


Leggings..                                                                              Rätt gulliga solglasögon till..

Publicerad: klockan 11:02:01.
Arkiverad under: Allmänt

Gatufestvecka..
Denna vecka är Gatufest vecka i Sundsvall. Tyvärr blir Gatufesten sämre och sämre för varje år, sämre artister osv. Eller är det jag som blir äldre? Nåja, i år hoppas jag på att kunna gå åtminstone en dag då jag har fått biljett av min fina make. Han jobbar där hela veckan och jag påpekade hur fuskigt det är att bara han får gå och se alla kändisar och jag ska sitta hemma som en gravid säl. Vips så fick jag biljett i min hand..jag måste ha blivit berikad med den bästa mannen! Han fattade trots att jag körde kvinnoprat, dvs inte säga rakt ut vad man vill. ;-)

Igår badade vi hela dagen...fine...jag låg på stranden och nöjde mig med att bada fötterna. Kallt i havet! Men jag hade det bra där på filten under parasollet. Läsandes Aftonbladet, varje sida sög jag in.

Idag då, jo idag åkte Alex iväg på förmiddagen med siktet inställt på Tandläkaren, stackarn skulle äntligen dra ut sin tand som han gått och gruva sig för. Han kom hem 1 timme och 40 minuter senare, ont ont ont...tyckte synd om honom och sa åt honom att försöka vila. Tandläkaren ville egentligen att han skulle vara hemma från jobbet imorgon, men det gick icke att få karln till det. Jag har vägt små kissarna som går stadigt upp i vikt, bra dom får tillräckligt med mat. Söta som små bär är dom oxå... Oh My! Mys mys mys. Kommer fler bilder då dom är lite större.

Jag då, jag växer..ser mest småtjock ut nu tycker jag själv. Det syns liksom inte riktigt att man är Gravid men alla tröjor är helt plötsligt så otroligt tight och svår att få att räcka över magpartiet. Lånade Alex tröja en dag då jag inte hittade en enda ren tröja som täckte magen (den är inte så stor som det låter) och då ropar barnen för full hals inför halva dagis, "Men mamma varför har du pappas tröja?" Så nu vet alla det.

Dagens roligaste idag måste ha varit då jag hör Glassbilen på gatan..tänkte att jag skulle ut och köpa lite glass, kanske kan lindra Alex mun oxå. Min son är hos en kompis på gatan och leker men helt plötsligt så jagar han GLASSBILEN och skriker desperat " MAMMA MAMMA, VI MÅSTE STOPPA DEN.." Inte bara en utan ca 10 ggr. Försökte hyscha åt honom så alla andra som oxå skulle köpa glass inte trodde att den faktiskt skulle åka ifrån oss. ;-) Det var några som fick sig ett gott skratt inklusive GLASSBILSFÖRAREN som skrattande klev ur och frågade om han jagar Glassbilen ofta?!

Glass fick vi med oss in och sedan var dom nöjd.
Nu ska jag strax lägga mig..är trötter! Sov sött...






Publicerad: klockan 23:23:30.
Arkiverad under: Allmänt

Vilken fantastisk dag det varit!!
Morgonen började lite tröttsamt men jag märkte att min gravida kissemiss var extra sugen att vara i närheten. Men hon ledsnade lite då hon låg hos mig på soffan och jag inte kunde ligga stilla. ;-) Så hon gick och lade sig på golvet bredvid mig, Alex sov och fick lite sovmorgon. Så hör jag helt plötsligt, piiip ppiip pip... fattade på en gång vad det var och så hittade jag henne under Tindras säng. Sötaste kissan och tre små kattungar...efter en stund kom den ännu en och några minuter senare kom det ytterligare en. Vi har nu 7 katter! Söta är dom små oxå..

När förlossningen var klar och smulan tvättat dom små lite så bäddade jag längst ner i vår garderob, så dit in fick hela familjen flytta. Smulan är trött men nöjd och kurrar högt hela tiden.

Jag gjorde iordning lite matsäck med Kycklingsallad och en massa annat gott och sedan drog vi iväg till stranden. Måste säga att det är rätt jobbigt med all sand som hamnar överallt. Men vi hade det mysigt! Och trots att jag är en riktig badkruka så doppade jag mig före Alex, svinkallt och jag kan nu säga att jag känner av min UVI trots att jag inte klev i en endaste gång till efter doppet. =) Vi kom hem för en halvtimma sedan så nu sitter vi och äter lite gotta på kvällskvisten innan det är dags för kvällen!!

Här kommer lite bilder på kisseungarna...dessa tog jag då mamman gick iväg och åt en sväng, dom sov så sött alla 5.  Magbilder på mig kommer så småningom. ;-)

Först två sötnosar...


Två sötnosar till...


Denna lille sönos kom ut sist... men inte minst! =)


Sista magbilden på katten igår.. ;-) Hon var sprickfärdig!!




P.s Jag har även fått en BloggAward!! Jag blev så glad när jag såg detta. Denna fick jag av sötaste Ellie. Tack vännen!! =)



Jag ska länka till några andra bloggar som jag vill ge den till senare...just nu får jag inte till det. Det är lite segt! =)



Publicerad: klockan 18:56:02.
Arkiverad under: Allmänt

Sol och Bad..
Imorse vaknar jag av att Tindra ropar 7.40, jag gick upp och tog bort tjockkatten som alltid! Tjurskallig är han.  ;-)  Men sedan tyckte jag att det kändes otroligt onödigt och gå och lägga sig i 20 minuter till så istället gick jag ner, tog fram barnens kläder. Hjälpte dom trötta små på med kläderna och sedan gick jag och gjorde iordning Mannagrynsgröt åt hela familjen. God gröt! 

Vi var klar i bra tid imorse och när jag lämnat av barnen och maken så åkte jag till min kusin. Vi hade bestämt träff och vi drog senare iväg till badet, kubenbadet. Myste med lille kusinbarnet Wilmer som var helt tossig och överlycklig! Så mysig kille! Sedan låg vi och stekte, saknade såklart barnen men det var skönt att ligga där och slippa göra så mycket. ;-) Brände mig på axlarna och insåg att jag nog inte ska ligga så mycket i solen så jag kröp in under parasollen och drog på mig en handduk, såg säkert roligt ut i värmen men jag vill inte ha pigmentfläckar heller...lagomt är kanske bäst? 

Nu har jag hämtat hem barnen och dom har ätit hemmagjord isglass...supergod! Hela 2 styckna var har vi alla tre tryckt i oss. Fick veta att jag inte kommer påbörja någon praktik i sommar utan jag får vänta till i höst. Kändes helt okej ändå, lite tråkigt att inte göra något men skönt att vara hemma i sommar. Så nu tror jag att barnen får gå några dagar nästa vecka sen får dom sommarledigt... =)

Vi pratade om att åka iväg och bada imorgon så jag tänkte förbereda lite här hemma, göra kycklingsallad och mackor och så, så vi kan picknicka hela familjen!

Igår kväll var jag iväg och handlade, fick inte med mig allt jag skulle ha men nästan..var helt slut då jag kom hem och foglossningen slog till med järnhand. Idag är det dock bra igen!! Skönt..

Dags att laga middag oxå... !! =)

Publicerad: klockan 15:50:46.
Arkiverad under: Allmänt

MICHAEL JACKSON
ÄR DÖD!

Läste det precis..
RIP Michael!!


Publicerad: klockan 00:50:06.
Arkiverad under: Allmänt

Varit och shoppat.
Tusan vad det är REA överallt... Jag var iväg och hälsade på mitt gamla jobb, tänkte kika efter Johanna men så står Kicki där. Underbart att träffa henne igen, det blev lite updates och jag måste säga att jag är lite avundsjuk för V.28 åker hon iväg till New York! Jag hoppas dom får det superbra. Så drog vi ut Lifebike cykeln och testade den, det var bland det roligaste jag gjort tror jag. Den gick superfort! Och vi cyklade runt där på parkeringen en stund, sedan kom det kunder som oxå ville testa och jag tror dom tyckte den var rolig dom oxå. Jag hoppas dom fick sälja den cykeln till kunderna! Den var verkligen rolig att cykla på!



Sedan åkte jag ner på Birsta, sprang in på H&M och köpte trosor åt Tindra, hittade även ett linne/klänning för 29.50 och en kofta åt henne för 49,50. Så dom fick följa med i påsen hem. Och tösen våran är juh så otroligt tacksam (Adrian likaså) men när Tindra såg alla kläder så tackade hon så hemskt mycket för alla fina grejjer, och hon tackade och tackade...haha..sötnosen! Så roligt att göra dom glada.

Jag gick förbi lekplaneten på väg till bilen och gick in för att se om det fanns någon billig pool, hittade ingen men jag hittade en gullig vattenspridare för 129 kr. Så den följde oxå med hem.
Sedan hämtade jag barnen på dagis och vi åkte hem och åt hemmagjord isglass ute på en filt, läste tidningar och barnen sprang runt i vattenspridaren. Lyckat!


Tindra ute i solen...Vi fikade goda bullar!


Adrian är på väg och ska springa i vattenspridaren...


Vattenspridaren...


Publicerad: klockan 16:16:59.
Arkiverad under: Allmänt

Tjoho!
Här kommer vi (jag och lillmagen)...

Mina planer för dagen är att ta en dusch, NU. Åka iväg och handla lite mat för denna månad.
Ska in en sväng på Birsta och shoppa lite trosor åt Tindra som börjar vara utan blöja mer och mer... Stora kickan nu!


I år ska vi gå på Gatufesten...någon dag iaf. Alex överraskade mig med biljett igår..får se hur många dagar det blir. =)

Nej nu måste jag snabba mig innan Alex kommer hem med bilen.




Publicerad: klockan 12:43:18.
Arkiverad under: Allmänt

11.01
slog jag upp mina 2 blå denna morgon. Jag har världens bästa make, han tar så bra hand om mig så jag kommer bli bortskämd nu. Sovmorgon 2 mornar i rad och igår var han så söt och masserade mina fötter, tror han tyckte lite synd om mig som återigen fick springa och kräkas igår kväll. Kvällarna är fortfarande jobbiga men jag är otroligt glad åt den lilla som växer i magen.

Ska strax sätta igång lite tvättmaskiner och ta en dusch här hemma innan det är dags att hämta hem barnen. Jag ska även kika om det kommit in pengar för iCurlen och isf ska den packas och skickas, jag fick den såld riktigt snabbt på Tradera och jag är glad över det.

Vet inte vad vi ska hitta på i eftermiddag, kanske barnen är sugna på att springa av sig i vattenspridaren..?!  Jag ska fortsätta med matlistan som går framåt...så alla tips på olika maträtter får gärna lämnas i en kommentar här nedan. ;-)

Nej dags att sätta lite fart härhemma...vi ska eventuellt på minisemester 17-19 Juli..bo i en liten stuga i Harsang, supermysigt ställe. :-) 



Publicerad: klockan 12:53:12.
Arkiverad under: Allmänt

Nära matte..
söta kissan våran är juh Gravid, liksom sin matte. Och så fort hon kan ligger hon i närheten av mig. Sötnosen! Så nu väntar jag med spänning på förlossningen av min numera tjocka kisse!

Vi sitter och kikar på U21...spännande..jag gillar att se fotboll, åtminstone när det är Sverige som spelar. Samma gäller Hockey fast då kikar vi juh även på elitserien. Nu blev det 3-1 till Sverige...Härligt!!

Annars har eftermiddagen varit rätt lugn, hämtade barnen och vi var på lekparken en liten stund, sedan blev det middag. Barnen gick och lekte med Linnea som bor längre bort på gatan och jag satte mig och försökte göra en matlista, surrade en stund med mamma i telefonen oxå. =)

Vid 19 var barnen hemma igen, då blev det en dusch och kvällsfika innan dom gick och la sig i sina sängar. Jag hoppas dom somnar sött snart...och samtidigt som jag skrev det så kom Adde ner.. ;-)

Nej nu ska jag vila på soffan!!
Natti...



Publicerad: klockan 21:21:31.
Arkiverad under: Allmänt

Jag upptäckte precis
att om man klickar på siffrorna uppe i babystologyrutan så får man även upp hur många veckor det är kvar att gå och hur många dagar man har gått, samt vilken vecka man är i! =) Tyckte det var lite roligt..

Publicerad: klockan 20:59:30.
Arkiverad under: Allmänt

Tisdag.
Och inatt har jag varit uppe 2 ggr, först vaknar vi 1 gång av dottern som vaknar och gråter i sin säng. Jag förstod på en gång varför, vi har nämligen en katt som ska ligga hos henne, han är så knasig. Han brer ut sig över hela hennes säng, täcker halva sängen och när hon sparkar honom så klöser han henne..jag blir halvt tokig på han! Så jag bar iväg honom och kräp ner bredvid lillstumpan och tröstade henne tills hon sov gott igen.

Imorse klockan 5 ropar hon igen, då har han gått och lagt sig i hennes säng igen och denna gång klöste han inte henne men hon får juh inte plats när han ligger över halva sängen. Så jag tog bort honom igen, sedan tog det en stund innan jag somnade om, tur att man fick sova imorse.

A tog barnen till dagis och jag vaknade och har tagit en riktigt lugn morgon. Njuter av att bara ta det lugnt och vara idag. Känner mig inte på topp då jag fortfarande är lite ledsen. Men jag har världens bästa stöd i min man, han är helt underbar och har varit med mig i detta tidigare. Han säger som många andra att dom inte är värd energin om dom inte är riktiga vänner och jag vet juh det..

Jag blir lite förvirrad över det här med bebisveckorna, på en del sidor byter jag vecka imorgon och på en del sidor byter jag vecka idag. Vilken ska man tro på? Jag går nu in i V.13 (12+0 fulla veckor).. och som ni kan se uppe i höger hörn så har bebis växt tills sig ännu mera nu. Den är juh väldigt liten men ändå stor.



Här var Adde en liten kille...

Publicerad: klockan 13:35:14.
Arkiverad under: Allmänt

Vänskap.
Jag är ofantligt trött på alla vänner som bara skiter i en. Dom som man smsar, ringer och försöker hålla kontakten med men som det känns som att det är bara en som försöker, det är bara jag som vill och försöker. Det är iaf bara jag som hör av mig. Och jag är less på det, jag är less på att känna som att jag tränger mig på, inte veta om jag kan lita på er eller om jag ännu en gång bara kommer bli ledsen över att kanske återigen bli sviken av någon jag tycker om!? Nej nu får det vara nog, jag ger upp.

Jag vet inte vad som gör det men gång på gång blir jag ensam och kompisar överger mig, jag vet aldrig vad som hänt, om jag gjort något fel?! Med alla dessa hormoner i kroppen så känner jag mig mest bara ledsen. Ledsen över dom jag förlorat. Ledsen över dem jag kommer sakna.

Jag har några nära vänner kvar, få men nära. En människa som står mig väldigt nära är min kusin och det är jag otroligt glad över.

Jag hade hoppats att jag denna gång som gravid skulle behålla mina vänner, att jag inte skulle ses som tråkig för att jag växer och inte kan dricka alkohol. Att jag skulle få ha mysiga hemmakvällar med kompisar, fikadejter och allt annat kul. Att folk skulle glädjas åt pyret som växer därinne. Inte bara vi och familjen, utan även vännerna.

Nu ska jag gå och sova, gråta en skvätt och hoppas att jag snart mår bättre. Imorgon är en ny dag med nya möjligheter, i hope!

Good Night...

Publicerad: klockan 23:32:00.
Arkiverad under: Allmänt

Vår midsommar..
bättre sent än aldrig va?! ;)

Jag har haft en underbar midsommarhelg, vi drog upp emot svärmor och firade midsommar där. Därav dålig blogguppdatering. ;-) Vi hade det super, på midsommar blev det gott grillat, lite jordgubbstårta på det med vitchokladfyllning, lite spel och en massa skratt. Det var vi 4 i familjen och svärmor och A:s lillasyster.

På midsommardagen åkte vi på Väjabadet (så fort regnet drog vidare och solen kikade fram), vi hade det otroligt bra. Julian och Natalie var oxå med oss andra denna dag och alla förutom svärmor och jag badade, det var kallt i vattnet om ni frågar mig. Dessutom vill man inte dra på sig med UVI:er än nödvändigt. ;-) Sedan spelades det kubb och fotboll innan vi for hemåt. Väl hemma blev det matlagning, vi hjälptes åt och gjorde hemmagjorda pizzor, det var riktigt smaskigt! Kvällen spenderades vid vattnet och det var fiskning som gällde, hur kul som helst! Känns som att det var en evighet sedan jag sist fiskade, storfiskaren denna kväll blev dock min käre son som drog upp hela 5 fiskar!! Gissa om han var stolt!? Julle drog upp 2 fiskar, Natalie 1, Alex 1 och jag och Fredrika fick inte en enda. =) När vi kom hem visade jag Adrian hur man rensar fisk...äckligt men han var riktigt duktig.

Sedan bakades det kladdkaka och chokladbollar innan vi la oss... Vi kom hem tidigt igår morse. Igår under dagen var vi iväg och firade min lillasyster som fyllde år!! Grattis SARA! =) Kvällen tillbringades i soffan och jag mådde pyton, jag har haft en riktig skitkväll och natt. Jag vaknade mitt i natten av min halsbränna och fick gå upp och kräkas! Sedan kunde jag inte somna förrän klockan 3.30-4.00...Gissa om man varit trött idag! Som tur var är juh A oxå ledig på måndagar.

Lägger in lite bilder från midsommarafton....


Lillhjärta och en massa gos med pappsen! :)


Prinsen höll låda... ;-)



Sov sött allihopa!! ;)

Publicerad: klockan 22:45:58.
Arkiverad under: Allmänt

Bra början på denna dag..
Jag har fått en superfin Award ifrån Maria.



Jag blev så glad när jag gick in på hennes sida och såg denna!! Tack söta Maria!! :-)

Jag vill ge den vidare till tre andra bloggar jag läser : Emma-Lisa & Emily  & sist men inte minst min fina vän Kristin

Publicerad: klockan 11:55:52.
Arkiverad under: Allmänt

GLAD MIDSOMMAR!!
Idag är det midsommarafton, och jag ska sätta igång att packa och städa lite här hemma så man slipper det då vi kommer hem igen. Måste försöka få in kissarna oxå innan vi åker. Alex slutar klockan 14 och till dess tänkte jag försöka vara klar med allt hemma så vi kan sätta oss i bilen och fara uppöver. Ska bli underbart att få se barnen igen! Älsklingarna!!

Igår kväll såg vi film jag och gubben och vi var vaken länge. Länge sedan jag orkade vara uppe på kvällarna, jag antar att det håller på att vända lite nu. Otroligt skönt. Vi såg svenska filmen, Vi hade iaf tur med vädret igen, och den var sevärd och lite rolig men kanske inte så mycket mer. Det blev en riktig myskväll!! Underbart att ta hand om varandra lite extra och bara vara vi för en stund.

Jag önskar er alla en underbar och Glad Midsommar!!!



Publicerad: klockan 11:45:55.
Arkiverad under: Allmänt

Nu väntar jag på ...
att maken ska komma hem. Jag har pratat med svärmor och barnen en sväng oxå. Sötaste Tindra grät och ropade efter mamma och pappa, jag fick prata med henne och då snyftar hon fram "Jag vill vara med dig mamma"...tårarna rann längs mina kinder, men såklart så visar man inte det, då blir det ännu värre för barnen. ;-) Så jag tröstade henne med att vi kommer synas imorgon.. saknar dom sååå!!

Just nu är det Unga mödrar på tvn...rätt roligt att se på.
Ikväll hoppas jag att vi kan kika på en film och mysa till det lite, Vi hade iaf tur med vädret, igen...ser det ut att bli.

Hoppas ni får en toppenkväll!!

Publicerad: klockan 20:19:58.
Arkiverad under: Allmänt

Torsdag : Ont i huvudet.
Idag har jag ont i huvudet, det beror endast på att jag grät igår tills jag trodde ögonen skulle ramla ur sina hålor. Det har inte med min man att göra, inte med mina barn utan detta rör någonting annat. Jag vill inte gärna "outa" det här i bloggen då det är något som inte gör mig stolt och därmed tycker jag att det är vår ensak. Så jag delar med mig till en viss del här. Det har inte heller med bebis i magen att göra, så ni behöver inte fundera på det. ;)

Idag ringde Adrian och ville att vi skulle komma idag, min lille prins! Han saknar mamma och pappa redan... och vi saknar dom båda två! Otroligt jobbigt att försöka förklara varför inte kan komma förrän imorgon, pappa jobbar, pappa måste jobba. Men varför kan inte pappa cykla till farmor? Hahah...ja det är juh "bara" 10 mil...så om vi ska få se honom medans det fortfarande är midsommar så känns det väl inte som ett sådär superbra alternativ.

Jag måste lämna in ett kissprov oxå, ska försöka få tag på MVC nu idag... jag hoppas dom kan skriva ut medicin mot UVI rätt snart.

Denna dag blir annars otroligt lugn, jag ska se lite tv och bara må här hemma i lugnan ro!

Kram på er alla!


En till liten bild på söta Lexy... inte vår hund utan några vänners...

Publicerad: klockan 12:13:28.
Arkiverad under: Allmänt

Nu har barnen åkt..
till sin farmor 10 mil härifrån och hormonerna spritter som vanligt i hela kroppen. Jag blev alldeles tårögd av att se dem fara iväg, det var dessutom länge sedan dom for iväg ensamma (utan mamma och pappa alltså). Dom åker bil upp med Peter (styvfarfar).
Så där stod jag helt plötsligt kunde jag göra vad jag ville, konstig känsla det där! Så jag gick in och åt min mat och sedan fastnade jag här. Saknar mina två redan men jag ska passa på att ta hand om mig själv dessa två dagar, passa på att vila och göra sånt man kanske inte prioriterar då man har två barn hemma.. sova när man vill, kanske se en film på bio eller något sånt.

Hur ska ni fira midsommar?? Jag tror vi åker upp till svärmor och barnen och tillbringar midsommar där med dom. =)


Publicerad: klockan 16:49:11.
Arkiverad under: Allmänt

Onsdag : Ny bebisvecka.
Idag går vi in i vecka 12, vilket innebär att jag gått 11+0 fulla veckor. En vecka kvar till första delmålet och förhoppningsvis så är risken minimerad att få missfall! Känns otroligt skönt.

I magen:

Fostrets ansikte börjar nu att synas allt tydligare. Det har fått en haka och en liten näsa. Små fingernaglar och tånaglar bildas. Eftersom blodmängden har ökat slår fostrets hjärta nu några slag snabbare per minut. Fostret urinerar för första gången och urinet hamnar i fostersäcken. Det kan också svälja och göra andningsrörelser. Risken för missfall minskar kraftigt efter vecka 12. Bebis väger ca 25 gram och är mellan 55-60 mm.


Mamma:

Illamåendet upphör för många. De flesta har ökat 1-4 kg i vikt. Om du har kräkts mycket kan det dock hända att du till och med har minskat i vikt men det är inget du behöver oroa dig för.

Har någon sagt att du "ser gravid ut"? Det beror inte bara på din inre lycka över att vara gravid utan också på att din hy ser bättre och slätare ut. Det är ett resultat av ökad blodmängd och hormonet hCG.  

Kanske har ni redan talat om för nära och kära att ni väntar barn men många brukar vänta med det till efter vecka tolv eftersom risken för missfall minskar kraftigt då.


Mödravården:

Nu bör du har varit på ditt första besök på mödravårdscentralen och även ha gjort en läkarundersökning om du är förstföderska.

Det är möjligt att du kan få lyssna på ditt fosters hjärtljud. Många tycker att det låter som ett ånglok. Klicka på länken nedan.

Mina egna anteckningar:
Jag tycker magen står i stort sett stilla. Illamåendet är borta förutom om kvällarna då det dyker upp, urinvägsinfektion igen oxå. Jag mår bra om dagarna och kvällarna ligger jag mest och har sådan tur att maken finns till hands och hjälper mig med allt. Nu väntar jag på vändningen, då man kan vara uppe även om kvällarna och slipper illamåendet. Jag är otroligt lycklig över den lilla räkan i magen!



Publicerad: klockan 16:16:58.
Arkiverad under: Allmänt

Tisdag : Utflyktsdag!
Imorse klev jag upp klockan 8 och tog mig en dusch för idag skulle jag följa med barnen på dagis. Det var utflykt på dagis och föräldrarna som kunde blev ditbjudna. Så strax efter 9 traskade jag och barnen bort, då kom en annan fröken ut och sa att dom hunnit gå redan men att vi nog hinner kapp dom om vi skyndar oss. Vi gick en bit och till slut fick vi syn på dom, tur var väl det för jag hade ingen aning om vart Gravkullarna låg. Så vi kom ifatt dom till slut. Barnen hade roligt och lekte, jag satt och pratade med några andra mammor. Sedan fick vi lunch och det var en otroligt mysig dag trots blåsten. Det blev lite varmare då solen kikade fram runt 11-tiden...


Sedan gick vi tillbaka till dagis och både jag och barnen är lite småtrötta nu. Vi gick hem och satte oss en stund och såg lite tv. Jag håller nu på med middagen, det blir någon ny maträtt som vi inte testat förut, kassler och ris i ugnen med lite god sås. Hittade receptet på internet då jag inte visste vad jag skulle hitta på. =) Så nu hoppas vi på att detta är gott.

Tindra är otroligt trött, inte så konstigt kanske med tanke på hur mycket hon har gått idag! Helt otroligt duktig, tänk vad dom där småbenen orkar trots allt. ;-)

Jag mår illa och har haft frossa här hemma, ingen rolig kombo, så nu vill jag äta och lägga mig på soffan en stund. Uff jag vill bara slippa illamåendet nu!!

Önskar er en fin eftermiddag! :)

Publicerad: klockan 16:25:13.
Arkiverad under: Allmänt

Lediga måndag.
Idag har vi ledigt hela familjen, alltid lediga på måndagar. Så otroligt skönt att vara hemma första dagen på veckorna då en ny lång vecka börjar.

I lördags fyllde min lillebror Emil 16 år, GRATTIS! Jag och Tindra åkte till min far och firade honom..där var det rätt mycket folk. Vi hade supertrevligt, Tindra åt 3 tårtbitar och såg mycket nöjd ut. Efter en stund ringde Adrian och hade ångrat sig, han hade lekt med Robin och ville nu följa med oss istället, så med lillebror som chaufför och Sara och Tindra i baksätet åkte vi och hämtade honom. Vid 18-tiden åkte vi hemåt och då hade Pär & Maria hunnit komma med sin nya lilla vovve. Hur söt hund som helst!! Vi hade en supertrevlig kväll, åt gott och satt sedan ute på altanen hela kvällen och spelade spel och myste.

Söndagen var lugn och skön. Så den var rätt händelselös...

Och idag har vi inte många planer för dagen, det är supertråkigt väder ute, regn och rusk och min tvätt ser inte ut att bli torr därute på sträcket. ;-)

Hoppas ni haft en superskön helg.. :)


Söta Lexy





Publicerad: klockan 12:09:51.
Arkiverad under: Allmänt

Sköna Fredag.
Trots att solen inte skiner så är det ändå mysigt ute, det är inte kallt utan snarare en rätt behaglig temp!
Jag har fått fint i vårt sovrum, men det är oxå det enda rum jag lyckats städa. Så jag får nog bita i det sura äpplet och sätta lite fart här hemma. Adrian är ute och leker med Robin och Tindra leker med Linnea, barnen är så glada!

Jag hämtade barnen på dagis strax innan 14 idag, tidig dag idag och dom blev så glada.Och desto gladare blev dom när dom hörde att jag burit cyklarna dit så dom kunde cykla hem... Så enkelt att göra barn lyckliga!
Och det borde man som vuxen dra lärdom av, att känna lycka för minsta lilla, att hela tiden se det positiva i saker.

Jag har alltid varit en positiv och glad människa men då jag blev deprimerad så tappade jag lite av den gnistan. Helt plötsligt var det så lätt att bara se det dåliga i saker och att hitta glädjeämnena var så mycket svårare. Det finns inget som gör mig så ledsen som när någon säger att jag är negativ, för det är inte jag. Och jag gillar inte att förknippas med det ordet.

Imorgon är det grillkväll, jag såg framför mig en trevlig kväll i goda vänners lag medans min man ser en festkväll framför sig, hur kommer det sig?? Kan det ha att göra med att jag är gravid och inte orkar så mycket? Kanske.

Nu ska jag se om jag ser till kidsen...innan jag fortsätter städa.
Önskar alla därute en härlig blåsdag! ;-)

Publicerad: klockan 15:03:28.
Arkiverad under: Allmänt

Utvilad..
för första gången på länge känner jag mig pigg och alert. Jag somnade nämligen strax efter 21 igår och kl 9 denna morgon vaknade jag och kände att jag fått tillräckligt med sömn. Så skönt att vakna av sig själv, eller ja lite hjälp ifrån familjen innan dom åkte iväg men det var bara mysigt.

Jag ska strax sätta igång att städa, ska eventuellt träffa Johanna på henne lunch.. och imorgon kommer det lite vänner hit och ska grilla med oss. Så ska jag hämta hem barnen lite tidigare idag, Adrian var inte sugen på dagis idag, så jag ska göra dom glad genom att hämta dom tidigt.

Men om jag ska hinna med mig är det nog bäst att jag sätter fart med stadandet...
Hoppas ni får en bra dag, trots regnet som faller... ;-)

Publicerad: klockan 10:02:13.
Arkiverad under: Allmänt

Nu säger kroppen ifrån..
jag har varit iväg sedan strax efter 12 idag. Först hämtade jag gubben så han fick äta lunch sedan hem och hämta Ica-kortet som jag glömt på köksbänken. Jag handlar helst med shop express nu sedan vi började med det, så mycket bekvämare, speciellt då man kommer till kassan. Väl hemma kom jag på att det är lika bra jag tar med allt som ska till återvinningsstationen. Så jag packade in allt i bilen och fixade det. Sedan in på ICA och handla mat för ett tag framöver, direkt efter åkte jag med snus till A som satt och väntade på jobbet, iväg till dagis och hämta hem barnen.

Bära in allt och packa upp... och nu sitter jag här och slöar. Kroppen känns helt slut! Jag skulle bara vilja sova en stund, tur att A slutar 18 idag så man får hjälp här hemma snart. =) Så det har jag sysslat med idag.

Gårdagskvällen var mysig, jag och A såg fotboll. Jag hann med min egentid, visserligen fick Tindra bada med mig men det var bara mysigt. Hon är så söt när hon sitter och leker med alla sina leksaker och sjunger för full hals! Så nu är håret nytonat, jag fick bada, benen är rakade och jag hann sitta och läsa en bok i badet och koppla av en stund. =)

Jag känner att det är så mycket att göra här varje dag och ofta får jag inte mycket gjort, men igår när A såg min lista på allt som jag kände att jag måste göra så var han så söt och sa "Du får inte ha så höga krav på dig själv". Prinsen min, det är som guld i öronen för en som knappt gör någonting om dagarna längre när kroppen knappt hänger med. Jag vet att UVI:n gör att jag blir trött och hängig och jag får feber till och från, sedan har vi den tröttheten som kommer då man är gravid och illamåendet om kvällarna då jag knappt kan kliva upp. Men jag vet oxå att det blir bättre, tröttheten ger med sig lite, illamåendet går över och förhoppningsvis klarar jag mig med mindre UVI:er denna gång.

Jag är iaf LYCKLIG...lycklig över allt som jag får uppleva, all den kärlek jag får och all den kärlek jag vill ge. Glöm aldrig att berätta för dom du älskar att du älskar dom...!!

Publicerad: klockan 15:58:18.
Arkiverad under: Allmänt

Lågkonjukturen..

måste juh säga att det är bra påfrestande att vara hemma just nu. Mycket för det ekonomiska, vi får juh kämpa ihjäl oss. Mest för att min SGI sjönk i samband med att jag började jobba på Team och får alltså ut MYCKET mindre pengar nu än tidigare då jag jobbade eller var sjukskriven. Jag håller på att bli lite tokig på detta knåpande... vill tjäna pengar igen och känna mig nyttig här hemma.

Men det är bara att göra det bästa av situationen och försöka lösa allt på bästa sätt. Det ordnar sig alltid i slutändan eller hur?! =)

Fick en iCurl i morsdagspresent som jag nu ska sälja...det funkade inte alls bra till mitt hår, mest för att mitt hår är för kort. Det går inte att få till utan att man ser ut som en tant! Dvs lockarna tätt intill skallen. ;-) Nej igår blev jag så less då jag testade den och gav ganska omedelbart upp den där.

Vad händer för er idag/ ikväll??



Publicerad: klockan 10:01:24.
Arkiverad under: Allmänt

Vad ska jag göra idag?
Jag hade tänkt få en del gjort idag. Får se om man hinner, orkar och lyckas. Man får ta dagen som den kommer så här i början då man mest är trött, illamående och behöver fokusera på barnen i första hand.

Men detta vill jag hinna med:

* Städa
* Byta gardiner
* Byta sängkläder
* Tvätta
* Diska
* Gör klart ute på altanen

Ikväll tänkte jag försöka sköta om min kropp och ta lite egentid.
* Bada
* Raka benen
* Tona håret
* Noppa brynen
* Lägga ansiktsmask
* Läsa lite i 9½ månad med Annika Lantz.

Vi får väl se hur jag lyckas med allting!?

Publicerad: klockan 13:07:32.
Arkiverad under: Allmänt

Vecka 11

Din bebis väger nu ungefär 8 gram och är 4.4 till 6.1 cm från huvud till rumpa, ungefär motsvarande en stor lime! De tre kommande veckorna kommer längden att fördubblas. Huvudet är fortfarande oproportionerligt stort och utgör nästan halva fostrets längd.


Du närmar dig nu slutet av den första trimestern och din livmoder är nu så stor att den tar upp den största delen av ditt bäcken och kan hos en del kvinnor redan kännas i nedre delen av buken.

Det är ännu för tidigt att känna fostrets rörelser; vanligtvis är det gaser eller en felaktigt daterad graviditet.

Du kanske också märker förändringar i tillväxten hos ditt hår och dina naglar. Vissa upplever ökad hårväxt medan den minskar hos andra.

Du bränner kalorier snabbare nu än vad du gjorde innan du blev gravid, och på grund av den ökade mängden blod och ökad blodcirkulation så känner du dig varmare än vanligt.


Bebisen

Vecka 11 är den sista veckan innan din bebis lämnar embryostadiet och blir ett foster. Bebisens naglar bildas den här veckan, och de yttre könsorganen börjar att anläggas för att bli färdiga om tre veckor.

Antalet blodkärl i moderkakan ökar drastiskt för att kunna försörja bebisen med näring och syre som behövs för den fortsatta utvecklingen. Innuti bebisen uvecklas de intre organen och matsmältningssystemet.

Som en förberedelse för amningen kan din bebis redan svälja. Den kan också kissa ut det fostervatten som den sväljer. Fostervattnet förnyas kontinuerligt. Den lilla sparkar och rör sig, men är alldeles för liten ännu för att du ska kunna känna det.

Alla viktiga organ har anlagts vid det här laget och fungerar till största delen som de färdigutvecklade organen, men de behöver fortfarande öka i effektivitet och storlek.



Mina egna anteckningar :

Jag är fortfarande väldigt trött men känner att illamåendet blivit bättre. Jag mår illa om kvällarna och har då även halsbränna, vilket leder till att jag inte orkar vara uppe så länge. Min andra urinvägsinfektion är förmodligen igång och jag försöker dricka citronvatten och sådant för att lindra. Är täppt i näsan redan och blöder lätt näsblod. Magen står rätt stilla och svullnaden som tidigare var har lagt sig.



Publicerad: klockan 12:59:34.
Arkiverad under: Allmänt

Onsdag den 10 juni - Tiden går fort!

Idag är det onsdag, igen, veckorna ramlar förbi och jag hinner inte riktigt med mig längre. Men det är skönt att tiden går lite fortare. Maken kom hem strax före midnatt igår, skönt att få hem honom så man kan somna. Jag har otroligt svårt att sova utan honom bredvid mig för jag är så van att han alltid håller om mig. Det är väl både bra och dåligt kan jag tycka.

Dessutom har jag fortfarande en skräck i mig då han är ute, för ett antal år sedan så skulle jag hämta upp honom och en av hans kompisar efter deras krogrunda, jag var då gravid med Adrian och när jag svänger in på gatan jag skulle hämta dom på så är det slagsmål. Det står ett gäng killar i ring och ger sig på min man och hans kompis, dom sparkade honom i huvudet och jag är glad att det gick bra trots allt, men det blev en vända till sjukhuset innan vi kunde åka hemåt. Kompisen hade brutit näsbenet och blödde otroligt mycket. Maken hade ont i nacke och rygg efter alla sparkar men hade lyckats skydda sig ganska bra. Varför detta bråk då? Jo för att en tjej sprang till detta gäng med killar (hon kände dom) och påstod att A hade kallat henne "Hora"...vilket han inte gjort. Varför skulle han göra det till en okänd tjej? Killarna gav sig på dom på en gång, inte en chans där..känns som att dom mest var ute efter bråk.
Självklart polisanmälde vi detta, men utredningen lades ner.

Nog om det.. Idag har jag båda barnen hemma hos mig, Adrian ville vara ledig. Hans kompisar på dagis är inte där och igår pratade vi om att dom ska sluta, han förstod det och blev otroligt ledsen. Men imorgon är det nya tag, jag ska prata med fröknarna och berätta hur det är så får vi se vad vi kan göra för att få det så bra som möjligt för honom då han är på dagis.

Vi har haft en lugn morgon  med en massa bus och stojj i sängen innan vi klev upp...
Härliga dag!!



Publicerad: klockan 12:48:08.
Arkiverad under: Allmänt

I lugnan ro..
Adrian och jag ser på Scooby Doo.. Tindra sover sedan strax in 18, det gick inte att hålla henne vaken längre. Adrian har varit och lekt med Albin och som tur var så kunde dom skjutsa hem Adrian så han fick stanna lite längre.

Dagen har varit otroligt lugn, jag har vilat hela dagen då jag känt mig otroligt illamående idag igen. Jag längtar efter dagar med energi och att slippa må illa. Försöker njuta av allt men jag känner inte riktigt igen mig själv och blir väldigt självkritisk då jag inte orkar med allt som innan. Man glömmer fort hur det är att vara gravid! Men jag är otroligt lycklig och det är bara att vänta ut denna första period som är rätt jobbig.

Oj nu lät det som stumpan vaknade till... ska kika till henne!
Adrian tittar på tvn och säger : "Prova inte det här hemma"... haha..fråga mig inte vad han menar den lilla busen!

Skattepengarna dök in på kontot idag oxå, tyvärr ska vi lägga så gott som allt på räkningar...trist kanske ni tänker, jag tycker det känns helt okej. Ibland så får man göra tråkiga saker i livet. ;-)

Ha en toppenkväll så får vi se om vi hinner med fler uppdateringar ikväll eller om jag hinner somna..
Älskling...jag hoppas ni får en trevlig kväll..Love You!



Publicerad: klockan 19:39:57.
Arkiverad under: Allmänt

Ny vecka..
och jag tycker att veckorna går väldigt fort just nu.

Klev upp tidigt imorse och lämnade barnen på dagis innan jag skjutsade Alex och Mattias till utbildningen dom skulle på idag. Får se när man får hem karln ikväll då? Dom skulle äta middag och dricka lite öl efteråt.

Jag sitter och ser på tvn, just nu, våra bästa år. Är så otroligt trött och hungrig, så jag ska ta mig något att äta och sedan funderar jag på att sova en stund. :)


Publicerad: klockan 11:25:20.
Arkiverad under: Allmänt

Momma´s Boys?
Är det någon som ser det? Jag ser det om jag kommer ihåg att det är på tvn. Ikväll såg vi det, både jag och Alex..och vi har skrattat. Vilka hemska mammor det finns och vilka hemska tjejer en del är. Det är helt sjukt!

Idag har vi varit iväg på badhuset hela dagen, mycket mysig dag och hela familjen var mer än nöjda när vi kom hem igen. Vi stannade till och handlade hem en massa frukt och jordgubbar, jag var otroligt sugen!

Morgondagen ska jag försöka städa undan lite här hemma igen, jag vill få fint i vårt sovrum och på altanen innan helgen då vi ska ha hit lite vänner och grilla. Gott! Någon fler som känner sig sugen att komma?? ;-)
Ska skjutsa iväg Alex oxå som ska på någon ledarskapsutbildning, på kvällen ska dom äta middag och dricka öl så jag tar bilen.

Ikväll har jag ont i magen och ryggen, Uvin gör sig påmind och jag måste ringa imorgon igen och försöka få en tid till att lämna ett nytt kissprov.

Nepp nu ska jag njuta av kvällen och maken innan han åker iväg och hjälper sin kompis med en tv.. jag hinner säkert somna innan han är hemma igen. ;-) Men jag är otroligt sugen att se en bra film i lugn och ro och äta lite godsaker.. :P Det är inte ofta jag är sugen på något nu så man får passa på när känslan faller på.

Ha en toppenkväll!


Publicerad: klockan 21:15:28.
Arkiverad under: Allmänt

Ja Jag vill leva, jag vill dö i Norden!
Sveriges Nationaldag idag och som tack för det började maken en timme senare och slutar en timme tidigare, man får vara glad för det lilla! ;)

Vi firar inte dagen något speciellt mer än att jag tog tag i saker och ting och städade här hemma! Så nu är det ny dammsugit och ny torkade golv här, plus en nyskurad toalett. Lite allmänt plock kvar men det är rent och fräscht igen. Skönt att komma igång lite igen efter veckor av illamående och soffliggande.

Pratade med mamma min igår och berättade hur glad jag var över att äntligen må bättre, så hinner jag bara få i mig lite mat så får jag springa kräkas...uff vad jag inte gillar att kräkas (i know, vem gör det?). Det konstiga var att jag inte ens mådde illa. Nog pratat om det trevliga tillfället, men iaf så gjorde incidenten mig liggande resten av kvällen, man blir trött och slut.

Tindra somnade tidigt och vaknade 24 och sedan låg hon och vred och vände sig tills jag trodde jag skulle ramla isär av trötthet. Vi låg 4 i vår säng och till slut när tålamodet runnit ut så väckte jag Alex och sa att nu var jag less på alla killarnas sparkar, så han och Adrian gick in på Addes rum, Adrian vaknade till och blev lite ledsen så Alex lade sig bredvid honom och somnade. Så det blev jag och Tindra kvar i sängen, och då till sist somnade hon. Men imorse klockan 8 var hon igång igen. Jag var inte vaken med Tindra från 00-04, vi delade upp det och jag tog dom två sista timmarna. Tur att man har en bra gubbe. =)

Nu ska jag och Tindra äta lite nyponsoppa, fick ett samtal från min kusin förut då jag skurade toaletten, trevligt med sällskap då man städar. ;)



Publicerad: klockan 13:26:42.
Arkiverad under: Allmänt

Torsdag..snart helg.
Tyvärr är det jobbhelg för maken, vilket känns supertråkigt. Men nästa vecka är ljus igen, då slutar han tidigare och är ledig på helgen.

Idag är det trist väder här, riktigt "höst"väder vill jag påstå. Inte alls så roligt och barnen skulle på utflykt med dagis idag. Jag packade ner en tunn mössa och fingervantar åt dem...i JUNI! Kändes helt knäppt men hellre att dom har kläder så dom håller sig varma än för lite.

Morgonen gick superbra och vi hade det så lugnt och skönt. Alex skulle börja 8 då han skulle på utbildning så han var go och gav barnen frukost och klädde dem, så när jag klev upp en liten stund senare var dom så gott som klara och vi satt i lugn och ro framför tvn innan vi cyklade till dagis. Vi kom i bra tid.

Idag har jag slöat, jag hade tänkt få städat här hemma, men energin uteblir varje dag. Jag har i för sig varit uppe tidigt varje morgon denna vecka och med tanke på att jag är gravid och extremt trött såhär i början så är det inte konstigt att energin inte finns där. Imorgon ska jag få sova lite och då kanske det blir andra bullar under dagen. ;)

Nu kommer snart gubben hem och ska äta lite lunch...jag tror jag lägger mig på soffan innan jag hämtar barnen.

Åh just det, nu går det vattkoppor på vår avdelning på dagis...börjar bli lite orolig för det där med vattkoppor, har hört att juh mindre barnen är desto lindrigare blir det, nu börjar ju mina bli stora.

Publicerad: klockan 12:38:43.
Arkiverad under: Allmänt

Vecka 10
Vecka 10
 

Mamman:

Du känner dig antagligen allt mer gravid. Flera olika graviditetshormoner cirkulerar i ditt blodomlopp och de påverkar dig på olika sätt. Du är antagligen fortfarande både trött och illamående försök stå ut några veckor till då brukar det vara över för de allra flesta. Din midja håller sakta på att försvinna. Det kan vara bra att köpa en bra bh som stöder bysten. Byxor och trosor som inte sitter åt för hårt runt magen kan också vara bra att införskaffa.

Fostret: Nu är embryoperioden över. Moderkakan gör sig redo att ta över näringstillförseln. Det tar dock ett par veckor för moderkakan att mogna innan den kan överta gulkroppens funktion. Fingrar och tår är helt åtskilda och smaklökarna börjar bildas. Nu kan man skymta början till alla 20 mjölktänderna. Äggstockarna eller testiklarna är utvecklade. Rörelserna är kraftigare och fostret börjar kunna ändra läge i livmodern. Den lilla svansen har försvunnit och huvudet får alltmer mänskliga drag. Fostret har ett ansikte med spädbarns-profil. Hög rundad panna, liten uppnäsa och en mer markerad haka.





Denna dikt tyckte jag var så gullig...

Lilla Du därinne
jag undrar så vem Du är!

Att jag vet så lite om dig
fast Du redan är här.

Är det Dina tår jag känner?
Är det Ditt hjärta jag hör slå?
Är det sant att Du har ögon och naglar
och en mage att pussa på?

Jag vet så lite om Dig
fast Du redan är här
men jag älskar Dig som tokig
vem Du än är!

Av. Åsa Holmgren

Och denna dikt tillägnas min barn...

Kom till mig när du är ledsen
och jag ska trösta dig.
Kom till mig när du är ensam
och jag skall hålla dig sällskap.
Kom till mig när du behöver prata
och jag skall lyssna.
Kom till mig när du är rädd
och jag skall hålla om dig.
När du än behöver mig
ställer jag upp för dig.
Vad det än gäller, när det än är,
Finns jag här för dig....



Publicerad: klockan 10:01:07.
Arkiverad under: Allmänt

Slapp kväll...
och lite småvärk nere i magen...UVI igen förmodligen. Vänj er för ni kommer få läsa om många Urinvägsinfektioner här, jag får juh sådana hela tiden då jag är gravid och tyvärr verkar ingen läkare råda bot på detta. Inget citronvatten och inget tranbärsjuice i världen håller uvi borta. Mycket knepigt är det iaf.

Barnen ligger i sina sängar, jag har plockat undan lite härnere och dammsugit men skulle behöva en rejäl storstädning här hemma. Jag hoppas jag ska orka imorgon..

Jag ska ha en riktigt slappkväll nu ikväll och kika på Rent hus och sedan på Greys. Som jag älskar Greys, det serien är absolut bäst! Och när man är full av hormoner som jag just nu så brukar det komma lite tårar till det programet. Jag undrar hur det ska sluta denna säsong?!



Publicerad: klockan 20:47:31.
Arkiverad under: Allmänt

Laga middag.
Det ska jag göra nu. Drar mig lite för det idag! Känner att det vore på sin plats med en matlista så man slapp fundera på vad man ska äta varje dag.

Jag hann med det mesta idag, köpte toalettsits som ska sättas fast. Sedan blev det en liten present till Jessica som fyllde år igår, så jag åkte och träffade henne och vi gick runt på Birsta och kikade lite grann. Sedan drog jag direkt vidare till mormor som bjöd på bakelse och dricka. Mycket gott och trevligt att sitta i lugn och ro och prata en stund.

Jag har tänkt att jag ska ringa min kusin något så snart som möjligt då vi inte hörts på ett tag, och det verkar funka med tankeöverföring för när jag kikade på telefonen förut så hade hon ringt! Ringde upp men vi bestämde att vi skulle höras senare då jag skulle hämta barnen på dagis och hon hade främmande av vår andra kusin, Gabriel.

När jag kom på dagis så ser jag att Tindras utslag på kinderna blivit värre igen...hon fick utslag igår och fröknarna var orolig över att hon fått så mycket och undrade om hon kunde vara allergisk. Hon har inte varit det tidigare och det lugnade ner sig under natten men så nu när jag hämtade henne att det blivit mer igen. Ringde vårdcentralen men dom tycker vi ska avvakta så länge hon inte får jobbigt med andningen eller så?! Kände mig genast lite orolig... men jag får fortsätta hålla koll på det och be fröknarna hålla koll dom oxå.

Nu måste jag laga middag så barnen inte behöver bli alltför hungriga...





Publicerad: klockan 17:01:05.
Arkiverad under: Allmänt

Ny bebisvecka..
Jag byter vecka idag och går nu in i V.10. Vi är på god väg!! ;)

Morgonen var sådär imorse, jag och maken låg en stund och dividerade vem som skulle orka kliva upp och ta barnen till dagis, det slutade med att båda klev upp och hjälptes åt och sedan fick han lägga sig igen och jag tog med barnen på dagis. Dom cyklade denna morgon oxå och det gick ännu bättre för Tindra! Benen trampade på hela vägen.

Känner mig lite trötter och skulle helst vilja sova en stund men så tänkte jag hinna med lite saker idag innan barnen kommer hem. Jag ska och hälsa på mormor på sjukhuset, jag tänkte hinna in på IKEA och köpa toalettsits då jag inte hann med detta igår och sedan så kanske jag hinner vila en stund.

Men nu måste jag skaka liv i maken så han inte försover sig...han jobbar sen vecka denna vecka.
Ni får ha en toppendag! <3





Publicerad: klockan 10:44:01.
Arkiverad under: Allmänt

Räkan?!

Förut kunde ni se en mer räk-liknande bebis här på bloggen ( uppe i höger hörn) Men som ni nu kan se är den inte lik en räka längre, den ser ut som en bebis!! Glädjen var total idag när jag öppnade bloggen och såg detta...så stor du blivit räkan! ;-)

Vi har suttit och på skojj pratat lite namn...men makens förslag var väldigt oseriösa måste jag säga, dock kunde jag inte låta bli att skratta åt hans otroligt småtöntiga namnskämt som tex till namnet Liv. Då han sa "Kryp inte där under - LIV"
Detta lade vi lite tid på alltså innan han for till jobbet.

Jag har hämtat ut ett paket med lite böcker åt mig själv, På Smällen från A till Bebis, 9½ månad med Annika Lantz, Feng Shui rum för rum, Inred och Dekorera ljust och lantligt och sist men inte minst Konsten att arbeta med änglar.



Nu ska jag tillaga en omelett till lunch här innan klockan är så mycket att jag ska hämta hem mina fina barn!



Publicerad: klockan 13:48:56.
Arkiverad under: Allmänt

Härliga Tisdag.
Jag vaknade klockan 7.30 av en liten tjej som låg i sin säng och skrek "Hjälp mig, Hjälp"... När jag kom in så berättade hon att hon var rädd för spöket och att hon pratat med Byggare Bob inatt... Haha, härliga unge! Kröp ner hos henne och såg en stund på "Fiffi och Blomsterfröna". Lagomt till det var slut vaknade Adrian till liv och vi gick ner och åt lite frukost. Efter frukosten fick barnen varsin dusch. Sedan blev det lite problem, Lillstumpan våran klev på en leksak igår som låg på golvet och fick ett sår, UNDER foten. Så idag haltar hon lite lätt, men när hon har skor på går det bra.

Vi tog cyklarna till dagis denna morgon, Adrian är så duktig som alltid och Tindra var verkligen superduktig idag, hon trampade på och klarade det galant! Gissa om hon var stolt då vi kom fram till dagis?! ;-) Hon var överlycklig!

Så nu sitter man här och väntar på att några affärer ska öppna, jag har ett paket böcker att hämta ut och så måste jag smita iväg och köpa en liten sak åt en vän som fyller år. Plus att vi behöver en ny toalettsits, våran är lös och det är inte så roligt att sätta sig på den.

Här kommer lite bilder... Jag önskar er en toppendag!!





Publicerad: klockan 10:29:08.
Arkiverad under: Allmänt

OM ni skulle få det tråkigt..?
Så kan ni alltid läsa HÄR. Det är min första och gamla blogg där det står ett och annat spännande att läsa! Tindra var mycket mindre, även Adrian var liten. Och vi gifte oss, dock ligger det inga bilder från bröllopet där. Men det står att läsa om planeringen inför och den stora dagen.

Ja sådär..då har man gjort en liten uppdatering såhär på kvällskvisten..fler än jag som haft fler bloggar?

Kram på er! Ha en fin kväll...

Publicerad: klockan 23:35:05.
Arkiverad under: Allmänt

Tråkig blogg?
min blogg har varit tråkig den sista tiden då man mått illa och mest legat om kvällarna. Kvällarna är fortfarande absolut värst! Jag mår otroligt illa då. Men dagarna är desto bättre...

Idag hoppas jag att vi ska hinna storhandla lite,  nödvändigt ont. ;-) Vi är lediga hela familjen.. härligt! Vi ska ta till vara på denna dag innan veckan sätter fart imorgon igen.

Igår var vi ut och cyklade, eller barnen cyklade och vi försöka hjälpa Tindra vår stora tjej att cykla. Hon har inte varit intresserad men nu så har vi fått ordning på hennes cykel så nu är det träning som gäller. Adrian lärde sig cykla utan stödhjul då han var 3½ år gammal, och jag insåg att hon nästan är lika gammal och aldrig ens cyklat! Hon tyckte det var jätteroligt och så länge det är så, är det juh bara att köra på. 

Imorgon fyller min kära vän Jessica år och Linas dotter Linnea blir 5 år. Härligt!
Dessutom närmar det sig Sveriges Nationaldag, för att inte tala om midsommar som är på ingång, i år firar vi Pappersbröllop (2 år) som gifta.

Livet leker hörrni... ;-)

Publicerad: klockan 10:07:25.
Arkiverad under: Allmänt

Kontakta mig



Sök i bloggen
Statistik
  • Besökare just nu:
  • Besökare idag:
  • Senaste veckan:
  • Senaste månaden:
  • Besökare totalt:

bloglovin



BaraBlogg - De bästa föräldrabloggarna

Joinat
Allmänt
Blogglista.se Top Personligt bloggar
Lägg till Blogg
Blogglistan Blogvertiser
bloggar SvenskaSajter.com - Den ständigt växande länkkatalogen
BloggRegistret.se bloggstarts Topplista

Reklam
RSS 2.0