Dålig update..
Vi har fortsatt slita hela dagen med Tindras rum. Igår kväll gick vi och lade oss sent, alltför sent! Alex skadade sig i renoveringsarbetet och slog bort halva tummen så det sprutade blod över halva rummet. Fick in honom på toaletten och där satt han kritvit i ansiktet och spolade tummen under vattnet..sedan lyckades vi få lite tryck på såret så det skulle sluta blöda. Tjurig som han är så ville han inte på sjukhuset. Det blev till att plåstra om ordentligt och sedan lägga oss och sova.

Så idag har jag sedan jag klev upp i morse, fortsatt fixa med Tindras rum. Har hunnit måla hennes säng vit och ska försöka få in lite möbler dit strax, just nu vilar jag ryggen då den värker som aldrig förr. Alex sitter nere och vilar sig...

Adrian blev sugen att gå ut och "Trick or Treata" men efter lite övertalning så anordnade vi istället en skattjakt här hemma åt dom två..en liten leksak och lite godis (TILL EFTER MATEN SÅKLART) var skatten. Dom fick varsin karta och leta sig fram själva. Medans lagade föräldrarna middag. Slit, och lite mer slit. ;)

Tog Blodsocker som alltid på Adde innan middagen, han låg på 18,3...inte bra med andra ord. Man ska juh helst ligga mellan 4-6. Så nu funderar vi för fullt på vad som kan ha gjort honom så hög?! Smörgåsbrödet? Att han åt mycet mellamål? Ja det är en del att finulura i.. och helst ska man inte ge extra insulin nu heller för då får han förmodligen en dipp sen istället. Is i magen var det ja...

Nej dags att jobba vidare.. ;) Förhoppningsvis kommer bilder senare. :)


Publicerad: klockan 18:24:23.
Arkiverad under: Allmänt

Under renoveringen..
Alex håller på att sätta upp taklister i Tindras rum nu, jag målar golvlister och dörrkarmarna. Medans jag målar sitter jag och roar mig med att lyssna till Tindra som leker fint på golvet.

Nyss till exempel när hon lekte med sina Barbie dockor...
- Åh vänta på mig jag vill också följa med...vänta jag hinner, åh jag glömde mitt huvud, det kan jag behöva!

Hahaha...härliga underbara barn!

Nu ska jag måla vidare men först fika åt barnen.

P.s Det plingade nyss på dörren och kom lite utklädda halloween barn och bus eller godisa oss, det är väl imorgon man ska gå egentligen?! Vi hade inte så mycket godis idag så dom fick varsin klubba och såg väldigt förvånade ut! Hahaha..tyckte nog att vi var väldigt snåla, men vad tusan ska man göra då?! ;)

Publicerad: klockan 19:33:33.
Arkiverad under: Allmänt

Investerat.
I samband med att vi blev utskrivna ifrån sjukhuset så beställde jag böcker ifrån Adlibris om just mat och Diabetes. Kände att jag behövde få mer kött på benen och idag har jag hämtat ut dom. Jag har suttit och läst i en timme nu och känner att det var väl investerade pengar, alla tips om bakning, godis, kalas osv...WOW!

Dessa böcker var guld värda, jag känner mig genast lite säkrare på mig själv och vårt omdöme av olika situationer.

Till helgen ska Adrian på 2 kalas och jag ska inte ge något extra insulin som det ser ut nu, han kommer förmodligen vara i full fart och då kan han istället få en känning så jag ska istället ha is i magen och testa sockret innan han äter och sedan 2 timmar efter så får vi se hur vi kommer göra med kalasandet i framtiden sedan.

Så vi fortsätter och testa oss fram och ser vad han reagerar mest på och vad som kanske går hur bra som helst?! Det är juh så olika från barn till barn.

Nu vill Adrian spela spel med mig så vi ska ägna oss åt det medans Alex och Tindra är på affären. :)

Här är böckerna iaf..





Publicerad: klockan 16:39:09.
Arkiverad under: Diabetes

Farmors goda köttbullar.
Idag har jag rullat köttbullar som aldrig förr! Jag hade köttfärs i kylskåpet som det var dags att laga något utav så direkt då barnen fått sin lunch fortsatte jag med matlagningen och gjorde köttbullarna. Det blev en del! Och dom är så GODA! Så här kommer receptet till er på världens mest perfekta köttbulle! ;)


Ingredienser

500 g köttfärs
1 ägg
1,5 dl grädde
2 mindre kokta rivna potatisar
Salt
Peppar
1/2 riven normalstor lök 


Beskrivning

Blanda ägget, löken, grädden, potatisen och kryddorna innan färsen tillsätts. Smeten skall vara rätt saftig (nästan svåra att rulla) annars späd på med mer grädde och smaka av så det är lagom med salt och peppar. Stek i smör.


Testa, ni kommer inte att ångra er.. :P



Publicerad: klockan 14:07:17.
Arkiverad under: Allmänt

Förvärkar..?!

Alex tapetserar för fullt och klockan är halv 1 på natten.. jag sitter i soffan och har förvärkar, har tagit två alvedon nu för att se om det ger med sig lite. Vill lägga mig och sova nu känner jag. Jag är inne i en riktig gravid-trotthets-fas. Skulle kunna sova mig igenom varje dag nu om jag kunde!

Alla lister som ska vara på Tindras rum har jag målat klart också..så lite hjälp erbjuder jag allt trots min stora mage och foglossning. ;) Tur att gubben är förstående till hur man mår. Han är GULD värd!

Har läst lite MAMA i soffan och tagit det lugnt sedan barnen somnade. Adrian var ledsen ikväll, alltifrån Diabetes och sprutor till att ingen-tycker-om-honom känslor. Så jag lade mig ner bredvid honom, kramades och pussade lite på honom och försäkrade honom om hur ÄLSKAD han är! Denna fas är otroligt jobbig, jag kom ihåg att jag också var så som liten, och för inte så många år sedan var även Alex lillasyster så. En jobbig fas att gå igenom, ofta brukar även rädslan för att mamma och pappa ska dö också komma.

Nej nu ska vi se om det lugnar ner sig i magen så man får somna och sova gott inatt.
God Natt...!!



Publicerad: klockan 00:42:08.
Arkiverad under: Allmänt

Onsdag den 28 Oktober.
Jag är otroligt dagvill, vill ha det till att det är Torsdag idag men icke, det är "bara" onsdag. Vilken otrolig lugn och skön kväll det blev igår, åtminstone då barnen somnat i sina sängar. Jag somnade rätt fort efter dem. Låg i soffan hela kvällen och bara myste med maken. Han fick känna av en hel del REJÄLA sparkar från busen i magen. Hela magen rör sig när bebis rör sig.

Jag sov rätt länge imorse också, så skönt att få sova. När jag vaknat låg jag kvar en stund i sängen och kollade på tv. Adrian och Alex åkte iväg till Tandläkaren, som tyckte att Adrian hade superfina tänder och allt såg bra ut. Direkt då dom kom hem blev det en lite försenad lunch.

Jag håller på att förvandlas till ett hormonmonster, alla kläder sitter åt och det räcker för att jag ska bli halvt tokig och lite smågrinig. Och lika snabbt vänder det sedan igen. Som nyss, Tindra kommer upp och skiner som en sol,
- Mamma, jag har en överraskning åt dig..
Och så vänder man sig om och ser ett gulligt litet armband som hon gjort åt mig alldeles själv. Hon har suttit i en halvtimma nere i köket och pysslat med detta. Sötnos!

Nu ska jag strax ta mig en sval och skön dusch, är varm som en kamin då jag är gravid..! Sedan får vi se vad vi hittar på idag, blir nog en lugn och skön dag. Snart börjar verkligheten igen. Till veckan är Alex tillbaka i jobb igen och hela veckan är fullbokad med saker att göra. Jag kan inte förstå hur vi ska lyckas med allt..?! :)



Publicerad: klockan 13:34:39.
Arkiverad under: Allmänt

Soft framför tvn.
Äntligen sitter jag ner på rumpan i den sköna soffan, benen har jag lagt upp och barnen ligger i sängarna och ska sova. Ikväll ska jag försöka vara en riktig soffpotatis med undantag för en dusch.

Klockan 15 drog Alex och Tindra iväg och handlade, jag och Adrian var hemma och myste. Sedan satte jag igång med middagen. När andra halvan av familjen kom innanför dörren så var middagen precis klar, det blev kyckling idag. Efter middagen satte jag igång och tvätta, hängde tvätt och packade ur lite väskor som stått sedan vi kom hem från svärmor. Alex tog itu med målandet av Tindras rum och barnen badade. Jag bäddade rent i deras sängar och sedan gick vi ner och gjorde kvällsfika.

Det har alltså varit fullt pådrag här sedan klockan 15 idag, jag har inte suttit mer än ungefär en halvtimma då jag åt middag. Behöver jag säga att jag är sjukt trött i kroppen nu efter denna morgon. Och inte har jag hunnit vila heller! Har haft så mycket för mig...

Så nu blir det slött i soffan framför tvn..Ugly Betty och sedan Desperate Housewives. Alex målar nu taket och jag hoppas han snart kommer ner och sätter sig med oss... målningen är i princip klar, tack vare honom! Ett lager till på taket bara så är det dags för tapetseringen. :)

Natti natt!!



Publicerad: klockan 20:14:36.
Arkiverad under: Allmänt

Snyggt mamma mode.
Tuni  Knit Tunic SEK 499, Mama-licious - NELLY.COM
Fin tröja ifrån Nelly. 499 kr.

Penelope Woven Dress SEK 549, Mama-licious - NELLY.COM
Denna snygging såg jag även i butik och den är otroligt fin på!
Finns i svart och Gammelrosa. 549 kr.


Heal Strap Top SEK 149, Mama-licious - NELLY.COM
Ett snyggt linne. Finns i flera olika storlekar. 149 kr.

Fanti Dress SEK 399, Mama-licious - NELLY.COM
Denna klänning gillar jag också. 399 kr.


Alltihopa ifrån Nelly...!

Publicerad: klockan 13:48:05.
Arkiverad under: Allmänt

Vilket Dream Team!

Jag och Alex är ett otroligt bra team tillsammans..vi kämpar på och har börjat skapa rätt bra rutiner här hemma. Med mat på bra tider, och vi är fortfarande lite sena ibland med mattiderna men det är en väldigt skillnad mot förut. Dessutom hjälper vi varandra med allt, vi turas om med sovmornar, nu när jag städade i köket och körde igång en tvättmaskin så dammsög han hela huset. Vilket innebär att det nu är rent och snyggt här hemma och det krävdes en liten insats för att få det så.

Jag har fortfarande supermycket jag skulle vilja hinna med så snart som möjligt. En riktig storstädning tex! Göra höstfint och höja mysfaktorn här hemma..så man kan tända ljus på kvällarna och bara njuta av kvällen.

Vi har gjort våra första EGNA justeringar av insulinet då vi upptäckt att Adrian legat högt till middag varje dag, så vi höjde det långtidsverkande med en halv enhet. Så nu återstår att se hur det ser ut denna vecka?! Idag ringde också vår sköterska och meddelade att vi fått återbesökstid den 2/11, på måndag alltså. Så då ska vi till sjukhuset igen.

Det är mycket nu om veckorna, och till veckan skulle jag tro att Alex går tillbaka till jobb igen, känns lite skrämmande men det ska vi väl klara, jag och barnen?! :)

Vi väntar på post ifrån försäkringsbolaget och försäkringskassan, vilket går väldigt segt, men det blir juh så då man går och väntar på något. Måste öppna ett Sparkonto åt barnen också.

Nu ska jag vila, jag är trött och slut nu efter en tidig morgon här.. Kanske jag och Tindra ska se Kajsa Kavat?! Den filmen är mysig. :)



Publicerad: klockan 13:38:59.
Arkiverad under: Allmänt

27 Oktober - Tisdag
God Morgon! Här var vi verkligen uppe med tuppen, Tindra vaknade klockan 6 och mådde inge bra i magen. Jag är så orolig att hon fått någon typ magsjuka eller liknande, lilltrollet. Men efter en stund lade vi oss i våran säng och Tindra låg och gosade med mamsen och till slut somnade hon om igen. Jag hade desto svårare att somna om då jag var lite orolig för henne, hon var ledsen och inte alls bra i magen.

Vid 8 kom Adrian in och vi gick ner och tog lite stick i finger och ben, då vaknade Tindra och kom ner även hon. Så dom har ätit frukost och sitter och tittar på film just nu.

Jag ska måla en sista gång på väggen i Tindras rum idag, och sedan ska taket målas. Alex fick hjälpa mig att måla igår då jag inte riktigt orkar lika mycket som tidigare. Min bästa äkta hälft! :) Så det tänkte jag försöka hinna med nu under morgonen då det är lugnt här hemma. Tror jag måste sova en timme sedan då Alex klivit upp då jag är trött efter denna långa morgon.

Men Tindras rum går alltså framåt, vi kanske kan sätta igång med tapetseringen ikväll om jag ser till att måla klart idag. Det vore finemang! :)

Kommer lite bilder senare på projektet. ;)

Publicerad: klockan 09:20:30.
Arkiverad under: Allmänt

Måndag och en ny vecka är här.
Jag gillar måndagar starkt numera, det är en ny dag på en ny fräsch vecka med nya möjligheter och erfarenheter. Jag ser inte längre måndag som en jobbig dag då helgen är slut och det är långt till nästa, man måste tänka positivt. ;)

Denna morgon har jag sovit, Alex klev upp och tog barnen imorse och strax innan 10 vaknade jag, pigg och utvilad för en gångs skull. Låg och drog mig en stund och lyssnade på familjen, Adrian spelade tv-spel, Tindra såg film i sitt rum och alla hennes gosedjur skulle tvunget prata med Tindras pappa. :) Mysig och lugn morgon här med andra ord.

Jag fikade frukost och gjorde sedan lunch åt barnen så dom sitter nu och äter i köket. Det gick rätt bra med sprutorna till lunchen, och det är en skön känsla när det går bra och han inte är ledsen. Men jag vet att det kan vända lika snabbt igen. Han är en otroligt duktig kille och det är imponerande att barn är så förstående som dom faktiskt är.

Nu ska jag försöka se om jag ska sätta igång med Tindras rum här, började måla igår men insåg att vi behövde grundfärg då det sken igenom så mycket, så det blev en paus, iväg och handla färg och sedan kom jag inte igång någe mer igår. Så nu måste jag försöka få det gjort så Alex slipper slita ut sig helt själv. ;)

Publicerad: klockan 11:33:16.
Arkiverad under: Allmänt

To Do...





Har lite grann som vi behöver göra, tror inte vi hinner med allt idag men lite iaf. ;)


Publicerad: klockan 11:48:41.
Arkiverad under: Allmänt

Home sweet home..
Igår kväll kom vi hem igen, rätt sent men det var ganska skönt också för båda barnen somnade i bilen och somnade tidigare än dom gjort på över 1 månad! 21.30 sov alltså båda två, annars brukar Adrian vara vaken till 23 ungefär, antar att det är all omställning som gör det också.

Så vi bar upp dom i sina sängar, slog oss ner i soffan (skönt att vi städade innan vi for) och slötittade på tvn, njöt av magen och bara myste. Alex är så himla mysig, han smeker magen ofta och är så otroligt go och omtänksam!

Jag har fortfarande en foglossning utan dess like, antar att jag eller vi får dras med den till slutet nu, och det ska väl gå? ;) Jag är så tacksam att den kom såhär sent, med Adrian hade jag stora problem, fick gå på vattengympa och till slut funkade inte det heller utan förvärrade allt och jag fick sluta. På slutet med Adrian så kunde jag knappt gå och ena benet låste sig hela tiden. Men denna gång sitter den annorlunda, det gör GRISIGT ont...men jag kan gå, små små pyttesteg...känns som en blödande smärta.

Idag ska vi inte göra så himla mycket tror jag, det blir nog till att sätta igång och måla Tindras rum så det blir klart någon gång. Ska även försöka se om vi kan åka en sväng hela familjen och kolla på lister till hennes rum och sedan storhandla, det kommer jag inte klara själv längre.

Nu måste jag sätta igång med lunchen så vi kommer tillbaka i bra rutiner med allt igen. Ni glömde väl inte att ställa om klockan inatt???? :)


Tindra i den fina Ponchon som mormor gjort! Hon tog fram den imorse och skulle ha den på sig.. :D

Publicerad: klockan 10:32:25.
Arkiverad under: Allmänt

Ensam hemma

hos svärmor sitter jag nu. Alex, Svärmor, Fredrika och barnen for iväg till en lekpark och skulle leka av sig lite.. ;) Men jag klarar det bara inte nu, jag har grym foglossning och ont i halsen så jag har legat och vilat en stund här på dagen.

Idag ska vi hemåt igen, ska bli rätt skönt att komma hem till sin egna säng och allt som man kan göra hemma med renovering och allt som är igång. Vi har haft det superbra här hos svärmor, Alex har fixat bilen inför vintern, dvs bytt till vinterdäck, bytt kylarvätska, fyllt på spolarvätska osv. Han har även bytt däck åt sin mor. Jag måste medge att jag egentligen hatar då han byter däck, det är det värsta momentet han kan hålla på med då det gäller bilen. Detta då han för ett par år sedan fick hela bilen över handen pga den dåliga domkraften. Han var ensam hemma och fick ropa på hjälp så 3 grannar kom och var tvungen att lyfta upp bilen. Han har stora ärr på fingrarna.. jag ryser av bara tanken.

Nu ska jag återgå till vilandet här hemma...så hörs vi kanske igen då vi kommit hem igen.



Publicerad: klockan 13:00:30.
Arkiverad under: Allmänt

Dumma sjukdom!
Jag måste få ventilera ut lite nu känner jag. Min son är hur duktig som helst och han är den modigaste killen jag vet men ibland blir det för mycket även för han. Nu till morgonen då vi skulle ta blodsocker och insulin så skulle farmor göra, det tog 1 TIMME innan det var klart, vilket innebär försenad frukost osv. Han tycker att det är otroligt jobbigt just nu med sprutorna.

Till lunch var det samma visa...till slut ville han att jag skulle ta, men det gick inte mycket bättre. Han försökte förbereda sig, men till slut så blir han ledsen, säger att han inte vågar osv. Och det gör ont, att inte kunna hjälpa utan att måsta förklara att vi måste göra det här.

Det gör ont i hjärtat att sitta och hålla honom i famnen och höra hans gråt, hans tysta ord i mitt öra om att han är en fegis, att han inte vill ha Diabetes osv.. Det spelar ingen roll hur många gånger vi berättar för honom om hur modig vi tycker han är och att han inte alls är någon fegis. Det är svårt att hålla tillbaka sina egna tårar när hans stora tårar rullar ner för kinden, att det enda man kan göra är att krama om honom, trösta och säga att det är okej att vara ledsen för att man har Diabetes. Det gör mig ont, jag skulle mer än gärna, liksom hans pappa, "ta över" diabetesen åt honom så han slapp.

Och ja jag förstår att det kommer säkert bli bättre, det kommer säkert bli en vana, han kommer bli van alla nålar..men allt detta prat hjälper inte oss just nu, för vi förstår också det. Men när ens barn är ledset, hur glad är man själv i hjärtat då? Man vet att det blir bättre men vi lever idag och känslorna är här och nu.

Framtiden tar vi en annan gång.... Nu ska jag kika till Tindra som verkar fått feber! Lillgumman!!

Till våra älskade barn: Vi älskar er så högt!




Publicerad: klockan 13:05:21.
Arkiverad under: Diabetes

Ishockey och Tidig hemgång.
Vi har varit iväg på hockey, en snabbis jag och Adrian. Dom andra är fortfarande där. Vi var tvungen att åka hem efter andra perioden då Adrian gnydde och till sist gav upp pga ont i magen. Jag frågade honom innan när han sa att han hade ont om vi skulle åka hem, men det ville han inte. MEN nu hade han ont...i bilen på väg till Väja grät han av det onda. Då var jag en OROLIG mamma kan jag säga... usch så jobbigt!

Nu ligger han framför tvn och kollar på tecknat, det verkar lite bättre i magen och han ska få en smörgås då han säger att han är hungrig. Blir det värre får vi nog ringa och höra oss för med sjukvården, men jag håller tummarna för att det blir bättre och bättre nu då han verkar ha mindre ont.

Alex ringde och var orolig för en stund sedan..men jag tyckte att han skulle stanna och se klart matchen då det är så sällan vi är här och kollar på Julian. Dessutom kan jag juh ringa om det skulle vara något. Tindra ville stanna med pappa en stund. Så jag skulle tro att dom snart kommer hem.

Nu ska jag och min onda och elaka FOGLOSSNING gå och göra en smörgås åt Prinsen...jag säger bara J*klar vad ont jag har nu i fogarna...Arghh arghh arghhh...


Bild struntar vi i då blogg.se verkar segt nu...;)

Publicerad: klockan 21:06:17.
Arkiverad under: Allmänt

SlöTorsdag?
Idag har jag en riktig trött och slö dag...inte har jag gjort många knop. Igår kväll åkte vi upp till svärmor och vi åker hem imorgon igen. Kändes rätt skönt att åka hemifrån och komma iväg lite. Farmor håller dessutom på att lär sig ta sprutorna på Adrian nu så han kan komma och hälsa på henne ibland som förut, utan oss föräldrar. Dessutom får vi se om hon kommer vara barnvakt då det blir dags för förlossningen, vi tänkte försöka ha henne hos oss några dagar nära inpå BF och sedan om bebis inte kommit får barnen följa med henne hem några dagar. Och så hoppas vi att bebis väljer att komma ut under någon av dessa dagar. ;) Annars får vi helt enkelt fixa annan barnvakt. :)

Just nu lockar Tindra håret, eller Farmor gör det på henne och hon njuter ser det ut som. Hon tycker att hon är sååå söt! :D Adrian och Alex spelar Tv-spel..slöfockar! ;) Och själv sitter jag här och hänger.

Ikväll blir det däremot Hockey, Julian ska spela och det var alltför länge sen sist vi såg honom nu. Så det ska bli roligt. Det blir en hel del planering att tänka på numera då man ska göra saker, särskilt då det krockar med mattiderna, matsäck kanske? ;) Det går alltid att lösa man får bara planera bättre.

Ska försöka dra med mig Alex på Dollarstore också..hehe...han är inte jätteoptimistisk..men det ska nog gå vägen.

Psst...Köttbullarna var dom godaste EVER! Jag bara älskade dom!!! Och maken likaså, barnen åt en del oxå. :)

Publicerad: klockan 13:20:37.
Arkiverad under: Allmänt

Shoppat?!
Nu är man hemma igen efter 2!! långa timmar på Birsta, jag var tvungen att handla lite nödvändiga saker. Så det blev 6 par strumpor åt Alex, En fleecejacka var åt barnen a 75 kr, Handskar åt Adrian samt strumpor med Star Wars och Trosor åt Tindra.

På apoteket hittade jag det jag skulle ha till mig, vitaminer och järntabletter. Och på Coop handlade jag middagen, som kommer bestå av kokt potatis, hemmagjorda köttbullar, brunsås och lingonsylt. Har hittat ett recept på köttbullar som tydligen ska vara "Den PERFEKTA köttbullen", så vi testar och så meddelar jag er om den var god. ;)

Sedan var jag less..varje steg kändes i fogarna och jag tror helt allvarligt att jag snart, inom en snar framtid kommer spricka mitt itu. Men nu ska här först lagas middag och sedan ska jag sätta igång att måla på Tindras rum..härligt att få hjälpa till lite med renoverandet. :) Inte mycket som ska göras nu egentligen, vi ska måla upptill och sedan tapetsera. Så inom en snar framtid hoppas jag få lägga ut bilderna på rummet.


                            

Publicerad: klockan 15:48:12.
Arkiverad under: Allmänt

Barnmorskebesök..Avklarat.
Nu är vi hemma igen, jag och magen. ;) Allt såg bra ut, bra blodtryck, bra järnvärde och bra blodsocker. Men då jag gått ner en del i järnvärde så kunde jag ändå börja med järntabletter nu så kommer jag bli piggare igen. Angående mitt betongsug så är det juh något som saknas, så jag ska även köpa multivitaminer och börja äta och se om det går till sig igen.

Vi mätte magen och lyssnade på hjärtljuden, jag tycker det är lika häftigt varje gång man är där och dom hittar små fötterna, huvudet etc genom att klämma utanpå min mage! Hon lyssnade på hjärtljuden som låg på 130. Sedan pratades det förlossning och jag måste medge att det känns konstigt att prata om förlossningen, det känns så overkligt än, så långt borta men ändå så nära. Det skickades remiss till Aurora för att vi ska få prata igenom föregående förlossning och planera den kommande. Alex är juh supernervös och jag är mest orolig för att inte hinna med smärtlindring eller föda ett jättestort barn.. så hon tyckte det kunde vara bra för Alex också om vi fick prata igenom det ordentligt båda två och ha en riktig plan.

Vi diskuterade vaccinationen och jag tror vi kommer vaccinera oss hela familjen..inte säkra ännu men jag tror det lutar åt det iaf!? Jag har en helt fantastiskt bra barnmorska och det är jag glad över. Magen var inte alls så stor heller om man jämför med kurvan, den låg under mellankurvan men skulle den börja växa över och bli väldigt stor så kan vi få ett extra Ultraljud och kolla tillväxten så att man inte behöver gå över för länge om det är ett stort barn. Vilken lättnad..det är viktigt att dom är förstående.

Vi kommer också att behöva antibiotika vid förlossningen då det fortfarande finns GBS bakterier i urinen. Och om 2 veckor blir det Glukosbelastning för mig. Dom har en väldans koll. :)

Nu ska jag iväg och handla vitaminer och järntabletter...! Ett måste så jag kan börja redan ikväll.


En suddig bild ifrån Juli 2009...har nästan inga nya bilder på denna dator. :)

Publicerad: klockan 12:25:10.
Arkiverad under: Allmänt

En trött Mama!
Ikväll är jag en riktigt trött mamma, med foglossning, dåligt tålamod och ond rygg. Ikväll är det monster VS Aliens, på riktigt.. Så känns det just nu..Jag håller på att bli tokig på mig själv!

Alex slipar och står i på Tindras rum och nyss när han kikade ut så var han i princip HELT vit. Han är snygg vithårig också, bra att veta på ålderns höst! ;) Under tiden medans han helt ovetande slipar så bråkar Tindra med sin mor. Efter en stund blir det duschdags för Stumpan och allt flyter på för en stund. Så kommer vi ner, jag gör iordning kvällsfika, tar Blodsocker på Adrian och sedan insulinsprutan. Efter insulinet så får han ett utfall av kink och gråt..undrar om mina barn är lika trötta som sin mor?

Nu ska dom iaf sova och drömma mysiga och fina drömmar! Mamman ska slå sig ner på rumpan och se på tv..förhoppningsvis är det något bra på tvn att se?! Äter lite frukt och njuter av stillheten så mycket jag bara kan. Ikväll ska jag somna tidigt. Det behövs.

Vi har förresten haft främmande idag av Helen & Wilmer..Tindra och Wilmer hade superroligt, sprang runt och busade och kramades. Dom är så mysiga!! :) Adrian & Alex for iväg en stund då och uträttade en massa ärenden, skönt att vi fått det gjort också. ;) Barnen fick varsin present också för att dom varit så duktiga, så himla gulligt, TACK snälla!! :)

Peace out..

Publicerad: klockan 20:23:22.
Arkiverad under: Allmänt

Sitter och blir nostalgisk..
tittar på bilder ifrån December förra året och tänker på vilken skillnad det var på tillvaron. Så lite man visste som man vet idag. Tänk om man hade vetat allt redan? Till exempel..



Vi visste inte att jag skulle bära på vårt tredje barn.


Vi hade ingen aning om att Adrian då han blev sjuk i vanliga infektioner som denna
ögoninfektion gick emot en kronisk sjukdom som Diabetes typ 1.


Vi hade ingen aning om att min käraste farmor skulle gå bort, att det skulle komma kattungar till oss, att tvättmaskinen skulle braka samman, att jag skulle bli arbetslös, att världen skulle snurra så fort! Ja tänk om jag hade vetat allt som skulle hända innan det hände, skulle jag då kunnat förhindra något? Skulle jag velat förhindra något? Vissa saker är mer väsentliga än andra..men ni förstår säkert vart jag ville komma. Vägarna i livet är så svåra att förutse..

Jag skulle idag inte ändra på en enda sak..Jo såklart, inte ville jag väl att Farmor skulle försvinna ifrån oss och kunde jag ha förhindrat att Adrian skulle få Diabetes så skulle det vara det då. Men det kunde jag inte..ingen kunde. Jag har haft så mycket glädje 2009 och så mycket sorg. Vilket år det varit. Lite tidigt dock att göra någon års-sammanfattning redan nu då det är några månader kvar och det fortfarande är 2009.
Mycket kan hända ännu.

Ta hand om era nära och kära!




Publicerad: klockan 10:18:41.
Arkiverad under: Allmänt

Tisdag är en toppendag!
Det gäller att vara positiv. ;)
Jag är uppe tidigt även denna morgon, det var så svårt att få "liv" i maken att jag kände att jag lika gärna kunde kliva upp då jag var rätt pigg. Men vilken jobbig morgon vi haft.

Började med att ta blodsocker på Adrian, vi stack 4 ggr och jag tycker mätaren kräver mycket mer blod än tidigare, förut reagerade den på rätt lite men nu hjälpte inte ens 4 stick! Jag höll på att bli tokig och till slut så gav vi upp.. tog en urinsticka på honom eftersom läkaren sagt att vi kan börja göra det istället för att sticka på morgonen då han legat så bra på morgonen. Men egentligen ska vi sticka tills vi känner oss rätt lugna och säkra på ungefär vad sockret kan ligga på. Iaf så visade stickan på en del socker i urinen. Vilket innebär att han har legat högt inatt!? Och det känns juh inge bra! Nu ångrar jag juh genast att jag inte kollade både inatt och imorse med sticken..men samtidigt hur många stick ska han behöva ta då? Man blir så kluven.

Hela morgonrutinen blev en timme försenat då det blev många stick och han behövde få tid att förbereda sig inför varje stick. Sedan var det insulinsprutorna på det oxå, och idag funkade det inte bra att byta nål. Förmodligen kom jag åt en öm punkt i benet för han tyckte det gjorde superont. Så det blev två stick istället.

Nu leker han och lillasyster med varandra iaf..och allt är lugnt och skönt här. Har pratat med dagis och trevlig som dom är så sa dom att vi inte behöver ringa varje morgon och meddela om Tindra kommer eller inte, dyker vi upp så gör vi, annars vet dom att hon är hemma med oss. Och sedan sa vi till att Adrian inte får komma förrän dom varit på utbildningen..så det är bara till att vänta och se hur lång tid det tar innan dom ska dit?!

Imorgon ska vi till Barnmorskan och lyssna på hjärtljud och prata lite..mäta magen och bara njuta av lite bebismysprat. :)


Bild ifrån när vi var i Thailand..nästa gång vi åker iväg ska barnen få
följa med och uppleva allt det underbara..!!


Publicerad: klockan 09:58:09.
Arkiverad under: Allmänt

Det går bra nu.
Det gick bra hos Diabetesdoktorn, blir återbesök om ca 2 veckor..huh, nu står vi verkligen på egna ben! Fast vi kan juh ringa om det skulle vara något. :)

Det går framåt i Tindras rum oxå...Alex har nästan spacklat färdigt och sedan ska det nog slipas där, hoppas vi hinner ikväll!? Eller vi och vi, jag pyser iväg vid 18-tiden och ska på Medialcirkel ikväll. Det var länge sen sist nu. Så jag lämnar Alex ensam med ett rum i behov av renovering och två små barn som kommer göra det minst sagt svårt för honom att hålla på med renoveringen.

Nu är det dags att laga middag här... men först ska jag iväg en snabbis på affären. Jag har en riktig tröttperiod nu!! Stormagen gör sitt, I guess. Imorse kände jag förresten en liten fot eller hand i magen som pressade ut en del av magen, mys!! 

Publicerad: klockan 15:26:00.
Arkiverad under: Allmänt

GRATTIS MAMMA!
Idag fyller min mor år, barnens mormor och maken svärmor! Hipp hipp hurra önskar vi!



Publicerad: klockan 13:51:51.
Arkiverad under: Allmänt

Hej Måndag!
Imorse var vi uppe tidigt..strax före 8 som varje annan morgon. Tog en stund att förbereda Adrian imorse för sprutorna, han var inge sugen alls. Men ungefär en halvtimme senare var allt klart och sonen nöjd. Så vi har ätit frukost och tar det nu rätt lugnt. Barnen leker stilla på golvet och ser ut att njuta av morgonen.

Jag har hunnit fylla diskmaskin och slagit igång den. Sitter och funderar på vad vi ska göra för kul idag?! Tror det blir en del fortsatt renovering på Tindras rum, och en del annat småpyssel. Alex blir hemma denna vecka också och sedan får vi se om han sätter igång att jobba igen? Lite läskigt känns det nog..att bli ensam hemma med allt att hålla koll på. Men det kommer nog gå fint det med, en vecka till så har man lyckats få in lite mer rutiner och vana.

Tycker synd om Alex då jag såg igår hur föregående ägare tapetserat! I hörnen satt juh inte ens tapeten fast..jag tyckte han skulle kolla om han kanske fäst tapeten med häftstift längst upp. ;) Det blev en hel del spacklande. Men jag tror hennes rum kommer bli sååå FINT! Om min bild i huvudet stämmer överens med verkligheten vill säga..?

Vi ska juh till sjukhuset idag igen oxå, möte med Adrian diabetesläkare. Och igår ringde vår Diabetessköterska, hon är verkligen supergullig. Så då hann jag med en del frågor som jag grubblat på.


Denna morgon blev den en gammal bild på vår lilla Tiger!



Publicerad: klockan 09:25:39.
Arkiverad under: Allmänt

Augusts Vilja.
Hittade en bok om en Pojke som heter August som får Diabetes, jag funderar på att köpa den, till Adrian.
Den är nog värd varenda krona!

Här kan ni läsa lite ur boken...

Jag måste erkänna att jag fällde en tår då jag läste smakprovet.


Bilden är lånad ifrån Google...

Publicerad: klockan 22:47:22.
Arkiverad under: Diabetes

Renovering pågår.
Äntligen kom vi igång med Tindras rum. Vi har hunnit få ut alla hennes saker och hon bor nu tillfälligt med Adrian i hans rum. Vi har fått bort bården som satt på mitten av väggen, Alex har tagit bort alla saker som element, lister och dörrkarmar. Nu sitter han därinne och spacklar, sedan får det torka över natten innan vi kör slipning imorgon.

Sedan ska det målas lite grann och tapetseras. Vi ska köpa nya lister och funderar även på ny dörr och dörrkarm. Vi har juh haft allt hemma ett tag nu, färg och tapeter och sådant..men det har varit så segt att sätta igång. Jag ska ta bilder under renoveringens gång så ska ni få se, det kommer bli fint. Hoppas jag.  ;)





Publicerad: klockan 20:20:52.
Arkiverad under: Allmänt

Bamsegympa och full rulle!
Jag har en riktig slöardag idag kan jag erkänna. Ingen ork. Alex tog med sig Tindra och for till hennes barngympa idag, så kul för henne att få springa av sig lite. Det behöver hon. Adrian leker med Albin här hemma och jag fick sätta mig i lugn och ro framför datorn en stund. Vi har problem med internet idag, det slutade funka helt och hållet för en stund sedan. Men som ni kan se så verkar det återigen funka. :)

Jag funderar över vad vi ska laga för mat idag också..? Ingen aning faktiskt.

Jag har sådan lust att sätta igång med Tindras rum, börja hennes rumsrenovering men det känns så segt. Jag skulle vilja gå ut och kratta och göra "måsten" ute innan vintern är här.

Jag har sovit denna morgon, och jag tror det var länge sedan jag var såhär trött. Jag sover uselt om nätterna, vaknar många gånger. Men det var så skönt att få sovmorgon och sova ut ordentligt.

Peter och Helena var förbi förut och hade med sig 4 lådor med kläder till Adrian, en massa saker som Helenas son växt ur. Så han ska nog få prova en del sedan så får vi se om det är saker han kan ha redan nu. :) Har hunnit prata med mormor en sväng också, tur att hon ringde och frågade om barnens storlek på fötterna för jag hade glömt att jag skulle mäta dem. Jag har så mycket i skallen att hälften ramlar ur.

Nepp..nu ska jag göra något bra här hemma...innan det är dags för middag.

Publicerad: klockan 15:32:49.
Arkiverad under: Allmänt

UPP..mysigt värre.
Filmen "UPP" var faktiskt en rätt mysig och rätt rolig film. Barnen blev glada då dom insåg att vi skulle på bio! Så skönt att sitta där i mörkret hela familjen och bara mysa och njuta. Dock kan jag inte påstå att jag på något sätt tycker det är bekvämt att gå på bio längre, man är stor och tjock och att sitta upprätt gör ont i revbenen.

Vi stannade till på vägen hem och handlade med oss lite till middagen, Alex sprang in på Apoteket och hämtade nya kanylburkar då dom vi fick tidigare var alldeles för små, dom blev fylld på en vecka!! Vet inte hur dom tänkte där riktigt? Medans sprang jag in på affären, jag trodde jag skulle gå av mitt itu därinne på affären för hela kroppen gjorde uppror, antar att sittandet på bion blev lite för jobbigt även för fogarna. Det är inte alltid lätt att vara en heffaklump! ;) 

Trött är jag oxå, som aldrig förr...funderar på att sova en stund men det känns dumt..bättre att somna i tid ikväll istället. Men lägga omkull mig på soffan ska jag iaf göra, Tack och lov att maken är hemma och hjälper mig med middagen.



Publicerad: klockan 15:50:26.
Arkiverad under: Allmänt

Överraskning.
Igår kväll bestämde jag och Alex oss för att överraska barnen idag. Vi tycker att dom båda varit så duktiga under den jobbiga tid som varit. Så idag ska vi ta med dom på BIO. Men det ska fortfarande få bli en överraskning så dom får inte veta något förrän vi är där. Det blir filmen "UPP"... och jag tror dom båda kommer bli superglada.

Så nu ska vi fundera ut ett bra mellanmål att ta med då filmen slutar ungefär samtidigt som vi äter mellanmål. Det är juh bra om han får i sig något bra efter filmen. Till filmen blir det nog lite popcorn då det är det han kan äta i stora mängder som inte påverkar sockret. Lite spänd blir man juh iaf för att göra sånna här nya saker just nu, men det är bra för hela familjen om det så fort som möjligt blir så normalt det bara kan bli.

Inatt var jag orolig för Prinsen våran.. men både blodsocker och kissprov såg bra ut, kanske är hans förkylning som spökan till det? Kunde inte somna förrän klockan 03 inatt och imorse när man skulle upp klockan 7.45 var man trött och seg. Så jag skulle tro att jag kanske behöver en powernap efter bion.

Idag tänkte vi göra Porterstek till middag och till lunch blir det väldigt enkelt, Potatis och fiskbullar, det gillar barnen. :) Kostcirkeln sitter ständigt i huvudet och man försöker få med fem av bitarna till Lunch och middag. Så för att få till det så blir det även en hårdbrödsmörgås, sallad och ett glas mjölk till.


Det kommer bli roligt..i think! ;)

Publicerad: klockan 09:09:37.
Arkiverad under: Allmänt

Birsta City.
Idag var jag iväg en snabbis, till Birsta City och handlade ett par Tights med MAGE. Jag blir tokig på mina byxor då jag inte har några bra mammabyxor alls, inge kul att jämt gå runt i mysbyxor heller. Är juh trots allt 13 veckor kvar. ;) Tindra följde med mig och vi kikade även in på Åhlens, Tindra kollade in alla Hello Kitty och Pippi Långstrump kläder..sötnos! När vi gick därifrån inhandlade Stumpan en Hello Kitty bok.

Sedan for vi på Ica och handlade lite mat och godsaker till helgen.. det är supersvårt att hitta något bra till Adrian, än så länge iaf. Man har inte lärt sig allt. Däremot så tycker dietist och sköterskor på sjkhuset att det är bättre han får vanligt godis än sockerfritt..så vi måste lära oss senare hur mycket extra insulin han kan behöva en sån gång. Men för tillfället tar vi det lugnt på den fronten, det blir popcorn istället och lite chips.

Alex for iväg och handlade det jag glömde nyss...klantig? Jag? ;) Tankspridd kanske... Vi håller på med middagen här hemma nu. Det blir kött idag och potatisklyftor med sallad till.

Måste fortsätta med det nu så det nästan är klart då Alex dyker upp..

Publicerad: klockan 16:19:58.
Arkiverad under: Allmänt

God Morgon Fredag.
Ikväll har vi varit hemma i en veckas tid ifrån sjukhuset, om man bortser från dom möten man åker dit för att gå på information om olika saker. Det har gått rätt bra, men hans blodsocker svänger häftigt emellanåt. Ibland åt det högre hållet och ibland får han rejäla känningar. När han får en känning så syns det på något sätt i hans ögon, han ser trött och sliten ut. Han orkar oftast inte gå ett enda steg till och blir väldigt låg och nere. Det är hemskt att se sitt barn så, även om man vet att det beror på blodsockret och att han kommer må bättre så fort han får i sig något. Men ibland blir man rädd och orolig för att inte få i honom något, om han vägrar, eller går så långt ner i insulinkänningen att han helt enkelt inte hör oss. Eller det värsta av allt, om han hamnar i koma och man måste ta fram den där hemska sprutan.

Han är en tapper kille våran Adrian. Och jag är så stolt över honom och att han är våran son. Vår fina duktiga kille.

Vissa dagar bränner tårarna bakom ögonlocken på mig, det gör ont att se alla sticken, i benen, på armarna och i fingrarna. Jag vet att det måste göras, han måste få insulin, men att veta vad som måste göras och vad man vill göra är två helt skilda saker. Ibland gör man saker man måste men inte vill. Att sticka sitt barn är nog en sådan sak.

Jag fick sovmorgon denna morgon..och Alex värmde lunchen åt barnen så jag har fått en väldigt lugn morgon och förmiddag. Det enda jag gjort är att tvätta och plocka ur diskmaskinen. Adrian blev lite låg nu vid lunchen oxå, ville att jag skulle komma och han är alldeles kallsvettig, jag hoppas han inte håller på att bli sjuk.

Tindra gumman är en riktig liten gullunge, hon klappar händerna åt brorsan då han tar sprutor och hejjar på hela tiden. Hon vill bara pussas och kramas med honom och det är helt fantastiskt att se hennes kärlek till honom.

87 dagar kvar till BF..och det känns som att det var någon månad sedan jag berättade här i bloggen att vi skulle få ett till litet pyre. Jag längtar, kärleken till ens barn är underbar! Att man kan älska någon så otroligt och intensivt från första stund, det är en underbart.



Publicerad: klockan 11:58:37.
Arkiverad under: Allmänt

Sötaste mormor.
Jag är helt sjukt trött och ska lägga mig nu och sova. Det ska bli skönt. Dagen har till viss del varit hektisk, vart lite stress med middagen då vi var lite sena med den. Så imorgon blir det nya tag.

Ikväll har vi suttit i soffan jag och maken och kollat på Mammas Pojkar och Lyxfällan. Skönt att inte göra mer än att titta på tvn..jo okej det har blivit en del spring till barnen oxå.

Imorgon ska jag komma ihåg att skicka sms till min mormor med storlek på barnens fötter då hon stickar tjockstrumpor åt dom. :) Tack sötaste mormor!! Jag ska genast mäta dom imorgon.

Kram och God Natt!

Publicerad: klockan 22:49:55.
Arkiverad under: Allmänt

Toys ´R´ Us
Snart öppnar Toys `R`us i Sundsvall. Den 22 Oktober närmare bestämt och jag kan lova att vi ska dit och kika. Jag börjar redan fundera på julklappar till barnen då jag kommer vara extremt höggravid lagomt till jul så tänkte jag vara ute i GOD tid i år. Så man slipper springa runt mitt i all julstress med en stormage. ;) Jag ska njuta av att gå i affärer och kolla på julklappar.

Här hemma håller vi på för fullt, jag har redan hunnit lägga in en del räkningar för denna månad. Skickat iväg mer papper, fått post idag från Barndiabetesföreningen som vi ska gå med i, ska även gå med i den lokala föreningen. Sedan har jag rensat bland alla papper som legat här överallt. Man får en hel del papper med sig om Diabetes från sjukhuset, så jag ska göra iordning en pärm och sätta in dom i. Alltid bra att ha.

Alex lagar middag just nu och jag ska snart gå ner och hjälpa honom att tillaga hemmagjord potatismos, till det blir det kokt korv och sallad. Gottigt!

En hel del räkningar blev det denna månad då man legat på sjukhuset i 2 veckors tid. Sjukt vad mycket pengar som gått åt.. huvudsaken är att Adrian mår bra nu iaf! :)

Nej middag som sagt... ;)


Publicerad: klockan 17:21:49.
Arkiverad under: Allmänt

Lunchen är avklarad.
Klockan 11 äter vi lunch här hemma numera. Det blev idag köttsoppa och sedan pannkaka till det (i pannkakssmeten byter man ut lite av vanliga mjölet till Grahamsmjöl och lite av mjölken till vatten, Vichy vatten ger krispigare pannkakor). Till serveras vatten eftersom det är mjölk i maten. Det är lite annorlunda tankesätt med andra ord.

Fibrer håller blodsockret på en jämnare nivå istället för att det ska bli stora toppar när man ätit. Det är en halv vetenskap detta, det kan jag lova, och att komma in i tänket kommer nog ta lite mer tid. Även om man tänker väldigt mycket nu på vad man gör då man lagar maten, vilka ingredienser osv.

Jag sitter och kollar på en massa heminredningssidor nu. Och kikar på julsaker..jag längtar efter julen och allt mys som är runt den. Jag älskar JULEN, det är min absoluta favorithögtid! Julpynta, fira advent, se julkalendern tillsammans med barnen..hela stämningen kring julen. Den är fantastisk!! Jag blir inte påverkad av julstressen, det tillåter jag mig inte. Varje gång jag varit gravid runt jul har jag dessutom extra mycket julkänslor. Förr tyckte jag att man förlorat julkänslan, ni vet det där förväntansfulla och spännande som lyser i barnens ögon, deras glädje.. men sedan vi fick barn så kan jag njuta av julen igen!

 




Publicerad: klockan 12:09:12.
Arkiverad under: Allmänt

Graviditetens och nattens första..
sendrag i vaden. Jag har för första gången under denna graviditet haft sendrag i vaden under natten, AJ! Det gjorde lika ont som jag mindes det. Man vaknar av att det drar ihop sig och har inte en chans att komma undan smärtan. Jag får vara nöjd att det kommer så sent som nu, jag är trots allt i vecka 28 och har inte känt en enda tidigare.

Denna morgon fick maken sova ut, han såg trött ut. Jag klev upp, tog Adrians blodsocker som låg på 6,6 denna morgon. Sedan klädde barnen på sig och jag gick ner och fixade frukost. Det har blivit nyttigare här hemma, mörkt bröd, ost och skinka på smörgåsen, tomater och gurka och Ett glas osötad Juice till. Så är det smörgås han vill ha så ser det ut så. Matrutinerna är viktiga nu och annorlunda. Men också är det bra, det är skönt med rutiner. Insulinsprutorna gick rätt bra idag, vi stack i benet en gång och sedan bytte vi insulinpennan medans nålen var kvar i benet, för att försöka bespara han ett stick. Det är lite pillergöra och ibland funkar det och andra gånger funkar det inte alls, då får man helt enkelt sticka två ggr. 

Tindra är så gullig hela tiden, hon vill ha kramar av Adrian och pussa honom, han är inte lika med på det. Men jag tror hon varit orolig för storebror. Imorse ville hon återigen att vi skulle sticka henne också i armen. Knasfia! Och igår när vi satt vi matbordet sa hon "Nu är den här stora flickan mätt i magen!" Jag och farmor fick oss ett gott skratt.

Nu ska jag börja fundera på lunchen här hemma som är klockan 11. Så man kan förbereda lite grann iaf.



Publicerad: klockan 09:34:54.
Arkiverad under: Allmänt

Hösten.
Vilken dag jag haft idag. Klev upp tidigt imorse, 7.30, väckte barnen och gjorde klart för frukost, blodsockerprovtagning och insulin. Imorse var Adrian lite nervös för insulinsprutorna..han fick sitta en stund och förbereda sig mentalt, vi vill inte stressa honom så vi tar det i hans takt. Lite stressad var jag dock då jag skulle iväg och klippa mig 8.30.

När jag väl kom ut till bilen var den helt igen frostad..bara till att skrapa. Kallt som tusan var det ute oxå. När jag sedan satt mig i bilen och kommit iväg så var jag tvungen att stanna och tanka en liten slurp. Jag blev såklart lite sen, men som tur var så gjorde det inget för Carro. Puh! Så från klockan 9 till klockan 13 satt jag och försökte njuta av att bara sitta och bli ompysslad. Dessutom blev jag tvungen att gå mitt i toningen och fylla på med bensinpengar i parkeringsautomaten, vi trodde inte det skulle ta så lång tid så jag traskade genom halva stan med huvudet fullt av folieslingor, snyggt! ;) Så idag har man gett en hel del människor ett leende på läpparna.

Så nu är man lite mörkare i håret med lite guldiga slingor i..skönt med lite höstigt. ;)

Jag kom hem strax efter 13 och kastade i mig lite lunch. Adrian kom in efter att ha varit med farmor och Tindra i lekparken och hade världens känning, så han var superlåg. Men så fort han fått upp blodsockret lite igen så var han sig själv. Det är en otrolig skillnad på honom då han får en känning, han blir verkligen en helt annan pojke. Man blir orolig som förälder då han blir sådär.

Direkt efter lunchen åkte jag och Alex upp till sjukhuset för möte med vår Diabetesläkare. När vi sitter och väntar så ser jag att det redan kommit in ett barn till med Diabetes sen vi åkte hem i fredags. Hemskt att det trots allt är så vanligt som det är. Mötet gick bra och läkaren är verkligen super! Dietisten kom förbi igen och hörde om vi haft några frågor sedan gårdagens möte.

Sedan bar det av hemåt..jag har den sjukaste graviditetsgrejjen någonsin..jag älskar lukten i garaget på sjukhuset, jag skulle vilja slicka på en av betongstolparna. Måste vara så att järnvärdet är lite lågt nu? Och Nej jag har inte slickat på stolparna trots att det lockar. ;) Vi åkte förbi dagis, fixade med tillfällig föräldrapenningspapperen och sedan har vi hunnit ringa försäkringsbolaget. En massa papper som ska in överallt.

Nu måste jag laga käk här..!! :)

Publicerad: klockan 16:34:06.
Arkiverad under: Allmänt

Orolig mamma..
Ikväll ropade Adrian upp mig och säger med gråten i halsen att han mår jättedåligt. Han har ont i huvudet, magen och mår illa. Jag blev såklart supernervös över detta då han inte brukar klaga över sådant och ännu mindre vara på väg att börja gråta över att ha ont någonstans. Ringde såklart upp på en gång och fick prata med en sköterska, blodsockret såg bra ut, hon tyckte vi skulle avvakta och ringa igen om han börjar kräkas eller så.

Så vi avvaktar och pojken sover nu. Ska nog snart lägga mig jag oxå för imorgon klockan 8,30 ska jag iväg till frissan och fixa håret och gråfärgen. :)

Så håll tummarna för att han inte blir sjuk inatt eller så!? Vi vill inte bli inlagda med dropp och grejjor nu när vi äntligen kommit hem igen, nu vill vi att han ska få må bra. Vara en frisk och kry kille!!

Kramar

Publicerad: klockan 22:49:17.
Arkiverad under: Allmänt

Tisdag redan?
Vi är helt "dagvill" här hemma, ingen kolla på vilken dag det är!?

Vi åkte upp till sjukhuset till 13.15 för mötet med Dietisten.
Vi hann med att träffa en läkare en kort stund. Sedan kom dietisten och direkt efter blev det möte med kuratorn. Allt snurrade på och helt plötsligt var klockan 15.05, vi som skulle hämta Tindra klockan 15! Fick ringa till dagis och förklara läget, dom förstod, som tur var. ;)

Nu återstår att se om vi blir utskrivna redan imorgon? Vi vet ingenting, det sista vi hörde var att vi blir utskrivna på Torsdag eller Fredag men idag lät det som att det kan bli redan imorgon?! Får se vad Doktorn säger.

Jag sitter och försöker just nu få ihop allt som ska ringas på och skickas in så fort vi blir utskrivna. Svärmor är här för någon dag, hon var lite sugen att ta med Tindra hem och pyssla om henne lite. Lilla damen som vill bli stucken liksom Adrian, hon har tagit allt väldigt bra än så länge, men ibland tror jag att det är jobbigt för henne med all uppmärksamhet som helt plötsligt blivit runt Adrian.

Men vi är medvetna om det och försöker hela tiden balansera upp det så hon inte ska känna så. Pratade med Kuratorn om detta också, vilket känns bra.

Nu ska här läggas barn och sedan ska jag sätta mig i soffan och bara vila den onda ryggen!




Publicerad: klockan 20:03:00.
Arkiverad under: Allmänt

En dröm.
Jag har haft sovmorgon denna morgon, otroligt skönt. Vaknade vid 10-tiden och började genast fundera på vad jag ska laga för lunch till prinsen våran. Måste sätta oss och göra en matlista så man slipper fundera varje gång, men vi har inte riktigt haft tid nu då det varit så mycket annat hela tiden. Han åt till slut pyttipanna med stekt ägg, en hårdbrödmacka med mycket fibrer och rivna morötter.

Idag var det en jobbig lunch insulinspruta..han var nära till gråten och tyckte det gjorde ont. Kanske kom jag åt ett ömt ställe i benet? Det är hemskt, jag börjar nästan gråta jag oxå, alla dessa hormon svallningar som man har som gravid gör det inte bättre heller. Det är jobbigt att se alla stickmärken i hans fingrar och ben. Det är så många. En bit av mammahjärtat går sönder varje gång jag ser alla stick. Men en bit av hjärtat blir helt igen varje gång jag ser hur tapper och modig han är vår son. Jag är så stolt över dig min fina stora prins!

Imorse när jag somnat om drömde jag om vår bebis..det var en liten pojke..Alex hade klätt den i Rosa och Lila för att "lura" mig att det var en flicka. Men jag såg i ansiktet att det var en liten pojke, så då erkände han. Det var så vackert att få hålla den lille, att få krama om den. Det var nästan jobbigt att vakna och se att det inte hänt än. Det finns ingen bebis hos oss ännu, den ligger fortfarande och växer i magen. Och det vill vi att den fortsätter med ett tag till. ;) Men den lille är enormt efterlängtad av oss alla.

Tindra är för första dagen sedan vi fick veta att Adrian är sjuk, på dagis...lite separationsångest måste jag erkänna att jag har. Hon ville först inte gå men vi tror hon får roligt med sina kompisar. Lilla stumpan våran!

Idag är det 27 fulla veckor och jag går nu in i vecka 28. Vi är i den sista trimestern. Det är 90 dagar kvar och jag vill försöka njuta av det så mycket som jag bara kan, trots en ond rygg och en kaotisk tillvaro just nu.



Se där då mamma vad GRAVID jag är!! ;)


Publicerad: klockan 12:10:11.
Arkiverad under: Allmänt

Puh, vilken kväll.
Vi åt Potatis med fiskpinnar, sås och rivna morötter. Helt okej såhär en måndagseftermiddag. Sedan satte jag igång utan att jag tänkte på det, jag tog undan disken och diskade och städade upp i köket. Sedan hamnade jag i tvättstugan och hängde tvätten och kastade in en ny maskin. Alex drog ut gamla tvättmaskin som vi haft stående i vardagsrummet i en veckas tid, det såg jättebra ut, lovar. ;)

Medans han greppade dammsugaren så tog jag itu med toaletten...sedan torkades golven nere. Så nu är här rent och fint. Otroligt skönt, för vi har inte hunnit med detta nu sen Adrian blev inlagd. Man har liksom inte haft ork eller tid till att städa, det har mest bara blivit en massa småplock här och där.

Funderar på vart man ska förvara alla nålar och sånt till alla sprutor? Hela köket är fullt med "sjukhus" grejjor.. nålar, sprittussar (som man inte behöver egentligen enligt personalen men vi tyckte det var mycket enklare än tvål och vatten), Blodsockerstickor, Kanylburkar osv. Ska juh gärna vara lätt tillgängligt för oss och svårt för dom mindre.. ;) Kanske får ta och köpa en låda till enbart detta?

Klockan 19 är det kvällsfika här i huset som gäller innan det är läggdags. Blodprovsstick och en insulinspruta. Sedan får vi se om man kanske orka ta tag i alla köksbänkarna som är belamrad med saker just nu. Och vika tvätt.. men måste se om kroppen orkar oxå!? Ryggen tog slut nu efter städningen.


 

Publicerad: klockan 18:58:06.
Arkiverad under: Allmänt

Hemma igen.
Eftersom helgen gått så bra hemma så tyckte dom att vi kunde åka hem igen efter en kort visit på sjukhuset idag. Adrian åt lunch endast och sedan fick vi åka igen. Dom höjde hans långtidsverkande insulin en aning på morgonen då han legat lite väl högt på eftermiddagarna. Men annars tyckte dom att det såg bra ut. Kändes rätt onödigt att åka dit för att vända och åka hem igen, men men. Imorgon ska vi dit för då är det möte med Dietisten och på onsdag är det möte med doktorn igen. Dom trodde att vi blir utskrivna till på Torsdag/Fredag.. Det kommer bli skönt. Att kämpa sig tillbaka till vardagen igen. Sedan ska juh vi vara med en del på dagis oxå då personalen måste få åka på info på sjukhuset och sedan få vänja sig vid sprutor och sådant.

Var förbi dagis idag och kikade in. Pratade med Adrian och Tindras fröken och det känns som att det kommer gå bra. Vi kommer nog ta sprutorna på dagis första veckan och sedan får fröknarna ta veckan efter.

På hemvägen åkte vi förbi Mediamarkt, och denna gång fick vi se Pablo Francisco.. Hallelujah moment! ;) Han är för rolig karln. Var inte alls många där och han uppmärksammade Tindra en del, tex sa han att hon var söt och att han var lika söt då han var en liten flicka. Han tyckte även hon var lik Ellen Degeneres..haha...det vette tusan, men jag gillar juh Ellen så det var juh absolut en komplimang om ni frågar mig. ;) Det blev sedan signering, och korttagning och sedan pratade han in ett röstmeddelande på makens mobil.

Men nu är det dags att få iordning middagen här så barnen får mat i tid. Sedan ska jag klura lite på vad vi ska komplettera vårdbidragsansökan med angående Adrians diabetes. Det är mycket papper som ska skickas och skrivas.




Tindra? Nja..Neee..det tycker jag nog inte. ;)

Publicerad: klockan 16:16:19.
Arkiverad under: Allmänt

Grötfrukost.
God Morgon...här börjar vi dagen med Havregrynsgröt. Försöker få liv i Alex också så han kan kliva upp och käka lite innan den är alldeles för kall. Imorse var vi trötta, hela högen. Drog oss en stund och sedan var det bara att kliva upp och sticka i fingret, som såg rätt bra ut. Ta insulin och sedan frukost på detta.

Vi ska göra oss redo nu för att åka upp på sjukhuset igen. Tindra skulle juh ha varit hos läkaren idag men det blev för stressigt, vi hinner inte med allt på en halvtimme, vi skulle vara där 8.30 och 8 är det frukost och insulin och sådant här hemma. Så dem får skicka hem en ny tid istället.

Jag fastnade framför en film igår kväll på tvn, så det blev en sen kväll. Dumt men så blev det iaf. ;)

Känner mig otroligt trött i huvudet, jag skulle behöva vara pigg och alert nu inför alla nya utbildningar på sjukhuset om Diabetes. Men så är det inte, inte idag. Idag är det trögt, segt och framför allt Måndag.

Jag hoppas på att få tag på Carro oxå och se om vi kan göra något åt mitt gråa hår?! Det ser otroligt hemskt ut. 26 år och redan Gråhårig, visserligen färgade jag mig till den färgen, så jag är inte gråhårig på riktigt iaf. :P Jäkla Graviditetshormoner att spöka sådär!

Nej som sagt, dags att sätta fart.



Ps Idag blir det lite sämre med updates igen då...vet juh inte om vi sover hemma eller på sjukhuset heller.


Publicerad: klockan 09:23:01.
Arkiverad under: Allmänt

Pablo Francisco..!
Idag gästar Pablo Sundsvall..och vi tänkte gå, såhär i efterhand är jag glad över att vi inte lyckades få bra biljetter. Att vi inte hann köpa några, samtidigt som jag mer än gärna skulle velat gå och se honom, han är en fantastisk komiker och det skulle vara skönt att sitta och skratta en kväll i sällskap utav maken. Men hur tusan skulle det ha gått till? Nej jag är glad att vi inte fick tag på biljetter, för idag vet vi att vi inte hade kunnat gå. Vet inte vem vi skulle kunnat lämnat prinsen våran med då. Men det där löser sig framöver.

Iallafall så for vi upp på Mediamarkt idag. Han skulle nämligen dit och signera sin DVD..där stod vi ett bra tag och det visade sig att det skulle floppa tyvärr. Han kunde inte dyka upp i tid, och skulle eventuellt komma dit imorgon istället men då är vi tillbaka i sjukhusbyggnaden igen. Så det blev ingen Pablo för oss.. Vi hoppas på en nästa gång helt enkelt.

Känner att jag snart måste sova, imorgon ska jag upp tidigt, barnen ska duscha och äta frukost. Klockan 8.30 har vi tid åt Tindra på barnkliniken, en tid vi väntat länge på. Och eftersom vi ändå ska till sjukhuset så kanske vi ska slå två flugor i en smäll??

Idag har blodsockret legat bättre iaf, igår var det högt mest hela dagen. Så skönt för en orolig mamma som mig. ;) Ska slå en signal till min lillebror och höra om jag fick tid att klippa mig imorgon oxå?! Och så har jag missat en kär väns samtal ikväll, lite sent att ringa nu. ;)

Så nu säger jag Good Night...sleep tight!



Publicerad: klockan 22:13:41.
Arkiverad under: Allmänt

Att skämmas?!
Jag måste erkänna att jag idag skäms lite grann, jag skäms över min totala okunnighet angående Diabetes. Sockersjuka som det även kallas i folkmun, det stämmer inte riktigt, verkligheten och det man hört. Det vet jag idag. Jag har fått exempel framkastade som att "Varför ger man socker till sockersjuka det är som att ge nötter till nötallegiker" riktigt så funkar det inte.. Det är inte så att man inte tål socker, Diabetes beror på att kroppen inte producerar insulin. Det är stor skillnad..

Detta innebär inte att Adrian aldrig får äta socker men man måste begränsa mängderna och lära sig tyda allt som har med blodsocker att göra. Såklart ska han inte äta en massa onödigt socker, och det är det man får försöka begränsa i vardagen. Visste ni till exempel att det är 3 sockerbitar i ett glas MJÖLK?! Jag skulle kunna sitta och gå igenom mängder av alternativ i bloggen men hur spännande skulle den läsningen vara? Jag lusläser ingredienserna i alla produkter jag tar och vet fortfarande inte vad som är okej och inte?! Vi har inte lärt oss allt ännu och frågan är om man ens kan bli fullärd? Jag tror man kommer lära sig mycket efter vägen.

Nu är det dags att fixa middagen..regelbundna måltider är viktigt och det är den första rutinen vi försöker införa. Har ni inte redan det, kanske ni tänker nu?! Men vi har tagit dagarna lite som dom kommer förr, ibland äter vi middag 16 och ibland 17.30 och allt därimellan.. Nu ska det vara middag helst till 16.30. Det är mycket nytt att få in i vardagen och visst känner jag ibland stressen över att få in rutinerna innan vi får en till liten i familjen.

Tack för era fina kommentarer som värmer otroligt!!


Bilden är tagen i April-09


Publicerad: klockan 16:17:54.
Arkiverad under: Allmänt

Kvällens bravader?
Ja vad ska jag säga...jag brukar gå till frisör och fixa håret, jag har i princip slutat färgat det hemma men så hittade jag en bra färg som har funkat super nu flera ggr. Tänkte att det borde juh i så fall även funka med en annan färg..så skulle jag inte ha tänkt. För nu sitter jag här med GRÅTT hår. Jag ser juh inte klok ut...förhoppningsvis blir det fixat på Måndag. Tur att Svägerskan utbildar sig till Frisör kan jag säga. För det är inte precis så att ekonomin tillåter mig att åka till frissan just nu, och att gå så här till i slutet av månaden känns inge vidare. Antar att graviditeten gick in och spökade lite med håret nu. :) För jag har inte köpt GRÅ hårfärg. ;)

Alex slocknade i soffan förut, helt slut.. och jag ska strax göra detsamma. Tänkte ta ett blodsocker på Adrian först innan jag somnar och se så han ligger bra inför natten och inte behöver nåt extra i magen. Han har legat högt hela dagen så jag hoppas det ser bra ut nu..! *håll tummarna*

Jag skojjade med Alex förut och sa att det inte kommer se bra ut att åka ifrån sjukhuset blond och gå på permis och komma tillbaka gråhårig.. dom kommer juh aldrig släppa hem oss.

Nej som sagt dags att sticka och sedan sova.. Natti natti!




Publicerad: klockan 01:36:21.
Arkiverad under: Allmänt

Lördag..
inatt klockan 02 tog vi blodsocker på Adrian som såg bra ut. Imorse klockan 07.30 var jag uppe med tuppen och tog blodsocker och stack honom i benet med insulinsprutorna. Måste erkänna att det kändes rätt jobbigt imorse när jag skulle sticka. Kommer man någonsin att "vänja" sig vid att sticka sitt barn? Det känns inte som så, mer som en sak man bara får acceptera.

Många verkar förväxla denna Diabetes Typ 1 med Diabetes Typ 2 och dom är faktiskt väldigt olika. Vi har fått många "pepptalk" från nära som inte alls känts bra. Man säger saker som att det kunde ha varit "värre"..men om man tänker efter, och sätter sig in i vår situation så kan man lätt se att för oss kunde det inte vara så mycket värre. För vi har precis fått veta att vår son har en kronisk sjukdom. En sjukdom som man inte kan bli frisk ifrån, hans kropp tillverkar inte insulin och det behöver man för att leva. Det är en otrolig koll som krävs av oss som föräldrar, vi ska kunna läsa blodsocker, "se" insulinkänningar, ge glukagonspruta om han svimmar, vi ska kunna i princip allt om diabetes.

När läkaren säger att ett mål för att förebygga senkomplikationer som dom har är att ingen ska behöva bli blind för att dom har Diabetes, det är ett rimligt mål. Så sitter man som på spikar som förälder. Det är inget rimligt mål, för oss är det ett självklart mål. Då vill jag ändå påpeka att vi har en superbra läkare, han är ärlig rakt igenom och otroligt pedagogisk. 

Jag tror att det är svårt för en del att förstå hur svår Diabetes egentligen är, det är en ständig balansgång. Läste förut att vid 1mmol/l svimmar man, Adrian har varit nere på 1,5 mmol/l...bara en sådan sak skrämmer mig. Om han blir sjuk, får feber eller magsjuka kan det bli så allvarligt att man måste läggas in på sjukhus då kroppen kräver med insulin vid infektion. Man får INTE hålla på att dutta på med insulindoserna och ändra hela tiden utan försöka ha is i magen vid en del höga blodsockervärden, annars kan han få en rejäl dipp senare. 

Ja, nu spyr jag ut lite galla i bloggen..jag behöver få ur mig lite tankar och berätta för andra om hur det fungerar till viss del för oss nu..bara för att Diabetes är en "vanlig" sjukdom betyder det inte att den är enkel på något sätt. Inte alls, den är nämligen skitsvår! Nu måste jag laga middag så vi äter i tid här hemma.. 

 

En nyfödd Adrian...


En liten Tindra...



Publicerad: klockan 15:44:39.
Arkiverad under: Allmänt

Gissa vilka som är hemma..
Jo..hela familjen.. vi bestämde oss vid 18-tiden idag för att gå hem på permission redan idag. Så det första vi gjorde var att åka på affären och handla med oss lite behövliga saker. Så där stod vi och läste på innehållsförteckningar. Men det gick rätt bra, jag är glad att Alex är så otroligt lugn och att han var med på affären, annars hade det nog slutat med att jag suttit i ett hörn och rivit mig i håret!

Vi kom hem strax före 19 och då blev det stick i fingret och stick i benet..det gick bra. Adrian var så glad över att vara hemma. Han gosade med katterna och ligger nu i sängen och ser en film. Vi ska snart sticka en gång till i fingret innan han somnar.

Tindra däremot..hon somnade på ungefär 5 minuter..underbara lilla skrutta! Hon måste ha varit så otroligt trött men också så otroligt glad över att brorsan var hemma igen.

Nu ska vi fortsätta se IDOL...

Det är otroligt skönt att vara hemma HELA familjen! Vi njuter här hemma just nu, även om mamman i familjen är lite mer orolig än pappan. ;)



Publicerad: klockan 20:58:50.
Arkiverad under: Allmänt

Upp på sjukhuset igen.
Nu ska jag och Tindra sätta i oss lite Brunch här då vi mest slöat hela morgonen. Men det behöver man oxå. Vaknade imorse klockan 5 av en ledsen Tindra, hon blödde enormt mycket näsblod..vilket hon aldrig gjort förr. Behöver nog inte säga hur skakis man faktiskt är nu efter att Adrian blev sjuk, man är orolig för sina barn mest hela tiden. Hon hade blod överallt, fulla armarna, ansiktet, sängen osv.. och i huvudet på mamman malde "Hur mycket kan man blöda då man är så här liten?"

Men vi fick till slut stopp på det och jag kunde lugna ner mig igen. Och idag är hon piggare.

Nej som sagt dags att äta och sedan far vi igen.

Men innan vi sticker..lite bebisinfo... ;)

Uträkning utgår från dagens datum: Fre 9 okt 2009.
Din graviditet startade Tis 7 apr 2009.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Tis 21 apr 2009 (ägglossningen).
 
Du är på dag 186 av 280. (66,4%).
Du är i vecka 27.
Du har gått 26 fulla veckor och 3 fulla dagar (v26+3).
Du är i 6:e kalendermånaden.
Du är i 7:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Mån 11 jan 2010
Du har 94 dagar kvar till beräknad förlossning.

Kram till er alla och tack för alla goa och fina kommentarer..dom värmer enormt mycket!!!



Publicerad: klockan 10:57:38.
Arkiverad under: Allmänt

I was born to loving you..

Dags för ännu en natt hemma. Imorse klev jag upp 7,30. Förbereder Adrian på att vi ska sticka en gång i fingret och två i benet. Han behöver tiden för att förbereda sig mentalt. Han ser tv, trött och nyvaken..jag springer runt i sjukhusrummet och klär mig och fixar med övriga morgonbestyr. Sedan är det dags, jag gör iordning alla sprutor, Adrian kan fixa det men vill inte idag, vi sticker i fingret, blodsockret ser rätt bra ut denna morgon. Går ut och meddelar personalen om resultatet och frågar vad insulindoserna ska vara på, kan juh hända att dom ändrat sedan igår?! Sedan sticker vi i benet och jag hämtar frukost åt Adrian så han får sätta igång att äta på en gång så han får i sig tillräckligt med tanke på insulinet.

Natten som var, var rätt jobbig..klockan 2 klev jag upp och tog blodsocker, det låg på 18,8..högt. Man ska helst ligga mellan 4-8. Personalen kontaktar läkare som vill att vi tar ett nytt klockan 4. Det ser bättre ut, men huvva vad trött jag var klockan 7.30 imorse.

Vi har haft en massa möten, först vår första träff med vår Diabetesläkare Björn. Mycket trevlig och duktig läkare som förklarade så man förstod allt väldigt bra. Klockan 12 möte med Anita, vår Diabetessköterska, också duktig och otroligt bra och pedagogisk. Diskuterade en massa saker bla att Adrian måste kollas extra mycket av personalen på dagis, dom måste veta var han är hela tiden. Klockan 15 kom Kuratorn in och satt och pratade med oss..

Behöver jag säga att jag är trött, jag är sååå gravid..ont i ryggen och trött i kroppen. Men trots att man mitt i allt inte hinner njuta så mycket av att vara gravid just nu, så stannar jag upp ibland och tillåter mig njuta av alla sparkar och känna hur bebis blir starkare för varje dag.

Jag njuter av min son, som är duktig och modig i allt detta, jag njuter om kvällarna då vi ligger nära varandra och ser film och myser. Jag njuter av min dotter som vi försöker mysa till det lite extra med om kvällarna så hon inte ska bli försummad mitt i allt. Jag njuter av min man, suger in hans dofter och försöker att bara insluka honom så jag klarar mig tills vi är hela familjen igen.

I helgen åker vi förhoppningsvis hem på permission..om det blir över dagen eller om vi vågar oss på att sova hemma får vi se framöver.. vi funderar och försöker planera. Nu ska jag lägga mig på soffan och njuta av att vila ryggen, imorgon är vi på sjukhuset igen och går igenom en massa med Doktorn.

Kram



Publicerad: klockan 22:58:42.
Arkiverad under: Allmänt

Cry me a river.
Så kändes dagen igår kan jag säga.. Jag grät och grät och grät lite till, kunde knappt prata med någon för tårarna brände ständigt under ögonlocken. Jag antar att det "äntligen" fick komma ut, allt det man burit på sedan man fick veta att han har Diabetes. Dessutom var måndagen otroligt jobbig, Adrian var ledsen och tyckte alla stick i fingret var skit! Vilket jag kan förstå, han har gått från att vara en vad vi trodde helt "frisk" pojke till att nu bli stucken flertalet ggr varje dag.

Jag räknade sticken en dag, 10 blodsockerprover kom jag upp i..och på det blir det 6 insulinsprutor. Vi sticker honom alltså ungefär 16 ggr per dag! Usch, behöver nog inte ens förklara hur ont bara det gör i hjärtat. Men jag måste säga att han är helt otrolig, vilken stjärna killen är! Han är så duktig och att han ibland är ledsen är nog bara "bra", att även han får lätta på trycket och känna att det är okej att känna sig ledsen.

Jag och Tindra håller på att göra oss iordning, vi ska fika lite gröt och sedan bär det av upp till sjukhuset. Vi frågade Tindra om hon hellre ville till dagis idag och få leka med kompisarna men hennes svar blev "Jag väljer Adrian". Sötpruppen våran!

Slitigt är det oxå att som familj inte "hinna" ses..visst vi är upp i varandra hela dagarna, men det är en massa info, provtagningar, nya saker att lära sig och full fart för att aktivera barnen hela dagen. På kvällen splittras vi och Tindra åker hem med en förälder. Det är jobbigt, all vuxentid som man haft finns inte alls längre, nu när man behöver varandra som mest. Men det är bara att försöka tanka på och köra tills det blir permission. Vilket vi hoppas blir till helgen. Det viktigaste just nu är att vi får allt att funka och hjälper varandra att må bra.

Nu ska jag och Tindra slänga i oss lite gröt..vi ska vara på sjukhuset klockan 10 för diabetes utbildning. Barnen ska få leka på lekterapin. Jag måste säga att personalen däruppe är fantastiska! Vi har mestadels varit nöjd under hela tiden.



Det blev en bild på söt tussen! Adrian sa att han saknade alla katterna så, och speciellt våra storkissar!


Publicerad: klockan 09:08:24.
Arkiverad under: Allmänt

Min kväll hemma..

Vi turas om att sova med Adrian på sjukhuset, dels för att vi båda vill vara med Adrian och Tindra så mycket som möjligt när situationen är som den är. Trots att det är otroligt jobbigt att åka därifrån så är det bra för mig och magen, ryggen tar snart ihjäl mig och sömnen existerar knappt.

Inatt låg jag på sjukhuset och vaknade av att Adrian snyftade i sömnen..drömde förmodligen någonting jobbigt. Kramade om honom och smekte hans kind tills han slutade och jag kunde lägga mig igen med tårar i ögonen. Det är så otroligt tärande att se sitt barn så glad och livfull för att i nästa sekund ha nära till gråten då man "förbjuder" ett glas juice till eller som när vi förklarade för honom om den här sjukdomen. Sedan tar han på sig en "mask" och ser glad ut men vi ser alla att bakom fasaden är det kaos. Jag önskar så att jag kunde fått det istället.

Igår började vi med sprutorna i benet..han är duktig, stark och modig. Och ikväll fick Alex ge första sprutan, jag ville inte, inte för att jag tror att jag inte kommer klara det utan för att det är min son. Att sticka honom är som att sticka sitt barn i hjärtat..det känns grymt. Men det var en skön känsla att se Alex klara av det. Han hjälper mig att finna styrka och vara stark i allt. Vad skulle jag väl göra utan min fina man!?

Imorgon är det dags för mig..då ska vi både sticka i benet och ta blodsocker på vår lilla prins! Detta är bara början, vi ska träffa vår diabetesläkare, få en till diabetessköterska, träffa dietist, kurator, psykolog och Adrian kommer få gå på lekterapi för att få gå igenom allt som hänt på ett bra sätt. Säkert någon till vi ska träffa under kommande veckor.

Så en liten update mitt i allt.. vi vet att det kommer bli bra framöver..men nu får ni stå ut med att vi är ledsna och allt jobbigt som det kommer blir skrivet i bloggen ett tag. Detta är ett sätt för mig att få ventilera allt.
Vi får även förstärkning av barnens farmor imorgon för något dygn iaf.. skönt med lite hjälp.

Ps. Vi har nu gått ner på 2-siffrigt... 99 dagar tills bebis kommer..


Adrian 8 månader här.. :)



Publicerad: klockan 21:00:18.
Arkiverad under: Allmänt

Det är med sorg i hjärtat..
som jag idag skriver detta. Igår kväll blev vi inskriven på sjukhuset för 2 veckor framåt. Vår son har fått diabetes typ 1. Han har en massa dropp och sådant nu och är pigg. Men att få veta att ens son är sjuk är ingen lätt upplevelse, att det dessutom inte går att bota gör saken tyngre.

Det kan bli lite dåligt med uppdateringar här ett tag då vi kommer vara på sjukhuset så mycket vi kan för att lära oss om allting.

Det är otroligt jobbigt, man känner att man "borde" vara glad över att det inte är värre..men som maken sa, det kunde varit bättre också. Man känner en stor sorg då man får veta att ens barn är sjukt. Så är det bara.. Så måste det få vara.

Vi älskar dig vår fina duktiga kille!! Vad som än händer kommer jag och pappa stå på varsin sida och stötta dig i allt!!

Publicerad: klockan 21:24:52.
Arkiverad under: Allmänt

NY TVÄTTMASKIN..
Jippi..Hurra..Grattis och allt vad man kan säga! Idag kommer en ny tvättmaskin hem till oss, maken slutar jobbet och skulle ta med den hem. :) Gissa om man är glad nu! ;) Har saknat tvättmaskin, det är inge kul att vara utan. Så ikväll kommer det nog tvättas en del.

Ska göra mig klar för ikväll är det jag och Adrian som åker till Distriktsläkarjouren och kollar upp honom. Ringde såklart vårdcentralen imorse klockan 8, och fick till svar att det inte fanns tid varken idag eller imorgon..jag måste säga att jag blir lite less på det där med att man aldrig får en tid. Får väl sitta där hela kvällen då, men nu ska dom kolla pojken oxå.

Jag har inte kunnat sova och vila nåt idag heller..förstår inte varför jag inte bara kan sova när jag vill?! Har funkat så bra förut och nu helt plötsligt kan jag inte sova alls..!? Jag är trött. Det är väl för tusan bara att sova?! ;)

Nej som sagt dags att göra sig redo.
Kram!


Min fina kille!!

Publicerad: klockan 18:56:24.
Arkiverad under: Allmänt

God Morgon 1 Oktober!
Vad fort tiden går, känns helt sjukt att det REDAN är Oktober tycker jag. Det har gått så fort, denna månad fyller både mamma och lillasyster år. :)

Natten som varit har inte varit det minsta bra måste jag erkänna. Jag har sovit i ca 2 timmar, det har varit en hel del spring till barnen, och jag har haft kraftiga sammandragningar som gjort så otroligt ONT. Jag kunde inte ens sova, det blev alvedon och maken sa att vi måste ta och köpa en vetekudde som jag kan ha när jag får så ont. Sant. Jag måste nog investera i en sådan nu. Så jag har haft en ledsen natt inatt..måste ringa MVC idag och prata med dom då jag tror att det kan vara så att det är en ny UVI eller något som gör dessa sammandragningar.

Iaf åter till morgonen...väntar på att vårdcentralen ska ringa angående Adrian. Får se om vi kan få en tid dit idag?! Vi har fått i oss Risgrynsgröten nu och det är dags att gå iväg till dagis. Vi har lite brådis, Adrian ska med femårsgruppen till skogen idag.

Vi har fått klä oss ordentligt då det är riktigt kallt idag, frost ute. :)
Dags att gå!
Tjingeling!

Publicerad: klockan 08:55:46.
Arkiverad under: Allmänt

Kontakta mig



Sök i bloggen
Statistik
  • Besökare just nu:
  • Besökare idag:
  • Senaste veckan:
  • Senaste månaden:
  • Besökare totalt:

bloglovin



BaraBlogg - De bästa föräldrabloggarna

Joinat
Allmänt
Blogglista.se Top Personligt bloggar
Lägg till Blogg
Blogglistan Blogvertiser
bloggar SvenskaSajter.com - Den ständigt växande länkkatalogen
BloggRegistret.se bloggstarts Topplista

Reklam
RSS 2.0