Förlossningen..
igår blev jag tvungen att fara upp till förlossningen för en undersökning av magen och bebis. Jag fick en blödning och eftersom jag aldrig tidgare haft det så ringde jag och pratade med förlossningen. Jag kände mig först väldigt orolig men då det inte kom något mer blod så kände jag mig rätt lugn.

Efter att ha pratat med förlossningen så ville dom ändå att vi skulle komma upp så dom fick kolla mig. Jag är juh rätt sent i graviditeten och har haft kraftiga förvärkar.

Allt såg bra ut med bebis och mage och allt...så jag fick efter ca 3 timmar åka hemåt igen..mycket skönt! Men jag kände mig rätt lugn redan innan. Men det är bra att dom är noga och kollar, bättre en gång för mycket än för lite, right?! ;)

Jag gillar personalen på förlossningen, hitills har jag bara träffat trevlig personal! Mycket bra bemötande. Jag hoppas det blir så då man kommer upp med värkar också så man inte möter på någon otrevlig då..? Jag har mött 1 enda otrevlig människa på förlossningen och då är detta tredje graviditeten och jag har varit in några ggr under alla ggr som gravid. ;) Bra odds med andra ord! :)

Igår bytte vi vecka också...nu är vi i vecka 32. 


Bebisen

I vecka 32 väger din bebis närmare 1.8 kg och är c:a 44 cm från topp till tå.

Under den här perioden rör bebisen sig mer och kraftfullare än någonsin. Kommande veckor bli utrymmet att röra sig allt mindre, och den så kallade fosterställningen blir den enda möjliga. Håll reda på fosterrörelserna och kontakta MVC om de plötsligt skulle minska i frekvens och/eller intensitet.

Tillväxttakten avtar nu något och utgörs främst av ökat underhudsfett som också gör att bebisen ser rundare och mindre skrynklig ut. Amningsreflexen är utvecklad och vid beröring av kinden vänder bebisen på huvudet för att söka efter bröstet, och beröring av underläpp gör att den öppnar munnen. Den klarar också att suga och svälja på ett koordinerat sätt.

Du

Din livmoders översta del finns nu c:a 13 cm ovanför naveln. Nu när bebisen vuxit sig så stor och livmodern är högre i buken kan du märka av en ny upplevelse: när bebisen ligger uppochner i mage kan den sparka uppåt och träffa dina revben. Trycket kan göra att det känns ömt, särskilt om bebisen fastnar med en fot mellan revbenen. Du kan delvis förhindra detta genom att sitta upp så mycket som möjligt.

Då bebisens behov av vitaminer och mineraler är större än någonsin nu så bör du fortsätta att äta ditt vitamintillskott ända fram till förlossningen. Om du inte redan har gjort det så kan det vara ide att skriva ett förlossningsbrev där du bland annat berättar om hur du ser din förlossning och vad du vill undvika.Publicerad: klockan 13:21:34.
Arkiverad under: Graviditet

Kommentarer
Postad: klockan 13:37:57.
Postat av: Maria
Usch, lite otäckt med blödningar under graviditeten.

Kom de fram till varför du fick en blödning?

Jag hade en del blödningar när jag väntade Saga, in & ut på förlossningen med jämna mellanrum.Kram KramPostad: klockan 20:51:25.
Postat av: unique
Va bra att det var lugnt med er båda. Så du har redan förvärkar? Jag känner ännu inget. Lite sammandragningar bara =)
Kommentera
:Namn :Kom ihåg mig?
:E-postadress (publiceras ej)
:URL/Bloggadress


Kontakta migSök i bloggen
Statistik
  • Besökare just nu:
  • Besökare idag:
  • Senaste veckan:
  • Senaste månaden:
  • Besökare totalt:

bloglovinBaraBlogg - De bästa föräldrabloggarna

Joinat
Allmänt
Blogglista.se Top Personligt bloggar
Lägg till Blogg
Blogglistan Blogvertiser
bloggar SvenskaSajter.com - Den ständigt växande länkkatalogen
BloggRegistret.se bloggstarts Topplista

Reklam
RSS 2.0