2009 - Årets sista dag.
Vilket omtumlande år det har varit. Jag har känt både glädje och sorg detta år. Förlorat två fina människor i mitt liv, min farmor och min mormor. Adrian debuterade i sin Diabetes och livet har känts riktigt tungt vissa stunder. 

Men vi har också upplevt mycket fina stunder. Vi blev gravida i April och väntar nu med spänning på Januari 2010 och det lilla mirakel som ska komma till oss. Vi har gjort mycket roliga saker. Barnen växer och blir allt större med detta kommer det både glädje och en hel del trots. Man växer som förälder och utmanas maximalt. Och det är både roligt och jobbigt emellanåt, som det ska vara som förälder med andra ord. ;)  

Den största glädjen i livet är familjen..och snart blir vi 5. Den kärleken är enorm och den blir bara större och större.

Jag vill tacka alla vänner, nära och kära, familjen och alla ni som kikar in här och ger så varma och fina kommentarer! Tack för detta år och GOTT NYTT ÅR till er alla!

Nu ska jag göra mig lite fin här hemma..vi blir hemma bara familjen i år, det blir en massa mys och lite raketer på tolvslaget!





Publicerad: klockan 15:07:43.
Arkiverad under: Allmänt

Vecka 39
har vi nu gått in i här hemma...vi tog lite bilder på stormagen nu ikväll.

Jag har äntligen lyckats packa lite i BB-väskan men den är inte klar. Lade i en lista på saker som ska läggas i om jag nu inte skulle ha packat klart då det sätter igång.

Idag har vi haft en lika lugn dag som igår.. A var svår väckt imorse då han skulle och jobba. Men till slut kom han iväg, i tid. Jag och barnen tog det lugnt..softade länge i sängen. Tindra vaknade inte förrän 9.40 ungefär..sömntutan våran! ;)

Kvällen har jag tillbringat med att tvätta kläder och se Torsk på Tallinn med maken.. tro det eller ej men jag hade inte sett den.

Vi ringde och bjöd in svärmor över nyår också..får se om hon kommer, hon tänkte sitta ensam annars. Vi har inga speciella planer på nyår.

Nu ska jag ta blodsocker på Adrian och hoppas på att det inte ligger så förbenat högt, det gjorde det inatt och jag fick hämta insulin och ge honom då han sov..tur att han sover djupt och inte märkte det.


Magen i vecka 39 (38+1)

Publicerad: klockan 01:03:04.
Arkiverad under: Allmänt

Lugn och mysig dag.
Idag har jag och barnen haft en superlugn dag. Vilket är otroligt skönt såhär i slutet av graviditeten! Alex jobbar om dagarna men imorgon är sista dagen sedan är han ledig, onsdag - fredag..mycket skönt att få ha honom hemma med oss.

På onsdag är en gruvsam dag..på onsdag är det begravning för mormor. Älskade älskade mormor...jag visste att jag inte skulle få behålla min mormor för alltid men jag har verkligen gruvat mig för den dag hon inte skulle finnas här längre. Min mormor har stått mig så nära hela tiden, jag har kunnat berätta allt för henne, precis allt. Hon har stöttat och funnits där och lyssnat på mig och framför allt varit så glad för oss. Hon grät när Adrian blev sjuk, hon fanns där. Nu är det tomt, hon finns inte här längre, det är ett hål av tomhet inuti, men hon kommer alltid ha sin plats i mitt hjärta. ♥Jag älskar dig mormor, världens bästa mormor!♥

Just nu har jag smygit upp, barnen ligger i sina sängar och Alex sitter nere med en arbetskamrat och ser på hockey. Jag tänker inte störa och tar istället tillfället i akt och vilar mig..så skönt att ligga på sängen och slötitta på tvn. Kanske packar jag BB-väskan om jag orkar? Annars tar vi det en annan dag. Jag har hunnit göra naglarna fina och det är sällan jag har tid med det.



Publicerad: klockan 20:06:08.
Arkiverad under: Allmänt

27 December - Snön har vräkt ner!
Inatt snöade det otroligt mycket så imorse vaknade vi upp och det var vitt överallt. Jag mådde inte så bra igår, kroppen spökar en hel del nu på slutet. Jag blev illamående och A var gullig och tappade upp ett hett bad och hämtade min badkudde som jag fick i julklapp av svärmor. Sådär låg jag illamående och med jätteond mage.

Så vaknar Tindra och är ledsen..A satt hos henne lääänge innan jag klev upp och gick och hjälpte honom. Hon är så hostig och kunde inte somna om. Tindra fick feber på julaftonskvällen, men är piggare om man bortser från hostan.

Jag har mycket halsbränna just nu men trots det har jag hunnit med en hel del idag, vilket märks på mina onda fogar. Igår satte jag ihop spjälsängen och bäddade den med lite hjälp av min fina goa make.
Dagen har jag ägnat åt en hel del städning, sedan gick jag ut med soporna och såg att gubben inte hunnit skotta gården helt innan han började jobba imorse, så jag greppade snöskyffeln och körde järnet. Därav mina ömma fogar men det var skönt att få det gjort, gissar dock på att maken kommer vara tacksam men inte gilla att jag gjort det då jag har ont och är höggravid. :)

Så eftermiddagen spenderades i sängen, Adrian har lekt med Albin och Tindra har suttit och målat med mig.

Nu ska jag lägga mig och se lite tv med barnen och fortsätta vila.



Publicerad: klockan 17:05:13.
Arkiverad under: Allmänt

Vår Jul!
Jag har uppdaterat så dåligt nu under julafton och juldagen och så idag, annandagen. Dels har det varit full fart hela tiden och vi har haft främmande tills idag. Dels så har jag inte mått så bra, mina ben och fötter är enorma fortfarande, jag är så svullen och det gör så ont.

Vi hade en helt underbar och mysig julafton hemma, njöt av god mat och tomten kom såklart till barnens stora glädje! Igår på juldagen hade vi en lugn dag, åkte bort till min pappa och firade lite jul och åt mer god mat. När vi kom hem ringde Mattias, så han kom hit och blev här en stund och hälsade på. :)

Jag tog mig ett härligt fotbad på kvällen och försökta njuta av att sitta och ta det lugnt.

Idag har vi varit iväg på mellandagsrean..A klippte sig, och sedan hittade vi en tröja åt honom. Annars blev det kläder till barnen mestadels bebiskläder då vi stod nästan helt utan. Jag är så nöjd över allt vi hittat idag även om det mestadels blev kläder till ord. pris..hittade inte så mycket på rean. Och dessutom var det så mycket folk att jag undvek dom längsta köerna med mina fötter och ben.

Innan vi for hem gick vi in på IKEA och inhandlade en ny spjälsäng..så ikväll hoppas jag gubben är sugen på att sätta ihop den så jag får bädda den. :) Det är inte alls lång tid kvar och jag försöker njuta av det sista med magen nu. Och jag längtar efter vanliga kläder igen! Längtar efter att få hålla bebisen i min famn istället.

Det blev även lite glas, lakan, dörrmatta och en massa annat smått och gott på IKEA. Jag och A gick i lugn och ro medans barnen var inne i lekrummet..jag tror inte vi kunde vara mer nöjd hela familjen då vi gick därifrån. :)

Nu ska jag vila mig..!


Tindra på julafton!


Prinsen våran öppnar paket..


Vår tomte..


Publicerad: klockan 18:40:13.
Arkiverad under: Allmänt

Vi har hunnit med en del..
sen sist jag skrev..
Ut i garaget och såga av en bit av granen och sedan dragit in den..hehe..helt omöjligt att lyfta med foglossningen. :P Fick hjälp av barnen och vi klädde den..nu står det en STOR och FIN gran i vårt vardagsrum, bild kommer sen. Måste köpa lite glitter att ha i, vi hade tydligen inget. Fick till och med dit lamporna, wow! Dom brukar vara svåra. ;)

Sedan har jag stått i köket och rullat köttbullar som nu alldeles snart är klara. Goda köttbullar. :) Medans jag höll på med detta kom barnvagnen som vi ska ha till bebis. Så nu har jag även hunnit montera ihop den..kunde inte hålla mig! Så fin så. Fattar dock inte att det ska komma en liten bebis som ska ligga i den..känns overkligt fortfarande.

Så nu är det mest dammsugning och torkande av golv kvar..och inte att förglömma, shopping av julklappar och inslagning ikväll. Griljera skinkan ska jag också göra och i år gör jag egen mimosasallad. Så det är lite stök kvar men listan är mycket kortare nu än imorse. :)

Jag är mest glad att jag kommit så här långt utan hjälp trots min enorma foglossning. Skönt att birsta har rullstolar, får nog fundera på en sån, men tjurig som jag är så tror jag att jag kommer skippa den. Nu ska vi strax äta lite middag här och sedan dammsuga innan jag ställer mig i den efterlängtade duschen. Sedan hoppas jag att svärmor dyker upp och tar hand om barnen medans jag åker på Birsta och shoppar det sista. :)



Publicerad: klockan 16:29:52.
Arkiverad under: Allmänt

Dan-före-doppare-dan!
Såhär dagen innan julafton har man juh en hel del att stå..håller ni inte med?
Jag klev upp 7 imorse..väckte barnen så dom fick se julkalendern. När jag klädde mig så hände det nåt konstigt, jag måste ha vridit mig på något konstigt sätt för helt plötsligt slog foglossningen till med dunder och brak. Jag kan knappt gå.

Klockan 8 skjutsade vi Alex till jobbet och åkte på affären jag och barnen. Ett måste för att handla klart det som var kvar. Tindra satt i kundvagnen och jag trodde helt allvarligt att jag skulle gå sönder, eller ramla ihop i en hög på golvet gråtandes efter mamma. ;) Helt plötsligt inne på affären var Adrian borta?! Kände mig vid det laget gråtfärdig. Så hör jag ett barn som gråter, anade att det kunde vara min och mycket riktigt..där stod han. Han hade inte sett att vi stannade till och plockade varor och sedan var det juh en del människor så han såg inte mig. Stackarn! Sedan ville även han sitta i vagnen en stund.

Och min foglossning blev inte det minsta bättre av att köra en bångstyrig kundvagn med varor och barn i.

När vi kom hem satte jag igång att städa..så nu är övervåningen nästan klar, det ska dammtorkas lite, dammsugas och torkas golv. Men det är iaf städat. Nedervåningen är så gott som städad..det behövs bara en liten insats men idag känns det otroligt jobbigt pga smärtan.

Vi ska hämta in granen och klä den och sedan ska det rullas köttbullar och griljeras skinka.. fattar inte hur jag varken ska orka eller hinna?! Funderar på att ställa mig i en varm dusch nu och försöka lindra smärtan lite. Ikväll måste vi dessutom shoppa sista julklapparna. Hur nu det ska gå till, har helt allvarligt suttit och funderat om det inte finns rullstol att låna någonstans? Skulle behövas. ;)

Nu en varm och lång dusch!

Publicerad: klockan 12:11:43.
Arkiverad under: Allmänt

22 December - Tisdag!
Idag är barnens första lediga dag ifrån dagis..nu är det JULLOV! Härligt!

Så vad har vi gjort denna första lediga dag? Barnen lekte ute medans jag tog itu med en del ärenden inne. Adrian kom inrusandes och ville att jag skulle komma ut och hjälpa till, Tindra hade fastnat i snön med foten..men det gick bra då mamma kom och lyfte upp henne. ;) Dock kände hon att hon var färdiglekt och ville in. Så vi gick in allesammans.

Igår kväll var mina ben och fötter så svullna att jag till slut blev lite blå om dom.. hjälp så läskigt det såg ut! Har aldrig svullit sådär tidigare då jag varit gravid heller så det blev en liten chock. Men imorse var det bättre, dock inte bra såklart och kommer inte vara det heller förrän liten kommit ut..men vi biter ihop, det är på sluttampen nu. ;)

Idag har vårdbidraget kommit in..äntligen har vi fått beslut och allt är fixat. Så skönt. Alex fick en del uppdrag att fixa idag också, han köpte gran som nu står och "vänjer" sig ute i garaget innan den får komma in i värmen. Dessutom hämtade han ut nya bromsar, besiktade bilen och ikväll efter jobbet har han fått världens längsta shoppinglista som han ska iväg och fixa innan han kommer hemåt. Gulligaste gubben som finns!! Det var hans egna initativ..så jag har inte tvingat honom till det. :) Bara för att jag skulle slippa åka runt och bli mer svullen än nödvändigt.

Nu lagas här middag..kyckling idag! Gott..



Publicerad: klockan 16:13:51.
Arkiverad under: Allmänt

Vi var iväg förut..
och skulle försöka hinna besikta bilen som gubben tyvärr kom hem med försent, vi hann inte..särskilt inte med det kaos som är på vägarna just nu. Att komma åt en bensinstation tog en väldans tid. Vi fastnade i all trafik och åkte istället och lämnade tillbaka bromsarna som blev felköpt. På vägen stod det en buss och en lastbil och blockerade trafiken. Vi tog då en bakväg efter att ha stått i ungefär 20 minuter och rört oss ungefär 100 meter framåt. Där stod det 3 lastbilar som fastnat i all snökaos. Stackars buss och lastbilschaufförer!!

När vi kom hem var vi rätt trötta, förutom Tindra som sov sig igenom den tid det tog att åka genom Birsta. Jag är snart klar med tvätten och måste säga att jag känner mig nöjd trots att jag inte fått mycket annat gjort än att tvätta och varit iväg en sväng och fixat lite ärenden.

Just ja spjälsängen är nu grundmålad.. :) Så nu ska den målas en omgång till innan den är färdig att sättas ihop och sedan bäddas.


Bilden är lånad ifrån ST

Publicerad: klockan 18:14:08.
Arkiverad under: Allmänt

Jag har nog aldrig..
...varit såhär seg med att fixa inför jul. Men det beror väl på att man har 2 barn att lägga tiden på, en hårt arbetande make och sedan så är man juh höggravid. Helgen har varit väldigt tung, jag har gått på Birsta mer eller mindre hela helgen. Försökt hitta julklappar och hittat en del men vi är långt ifrån klara. Jag har enorm foglossning just nu och svullna vader och fötter..så jag har en hel del krämpor så här i slutet men vi ska nog få jul även vi. ;)


Att göra inför jul.

* Tvätta
* Städa
* Handla klart julmaten
* Handla klart alla julklappar
* Slå in julklappar
* Köpa Gran och Klä den tillsammans med barnen
* Koka knäck? Rulla köttbullar och Griljera julskinka.

En hel del återstår alltså att fixa. Dessutom jobbar gubben 10-21 nu idag och imorgon. På onsdag slutar han 18 och då ska vi iväg och handla sista julklapparna och julmaten...känns lite stressigt men det blir nog jul även här iaf. ;)

Tindra söt stumpan har städat rummet nu på förmiddagen och meddelar mig noga varje framsteg, Nu har jag lagt alla böcker i hyllan, Nu har jag bäddat sängen osv.. Duktiga stora tjejen våran! :)

Adrian har haft en lite jobbig morgon, han har varit ledsen och grinig..antagligen är han en väldigt trött pojke idag. Så jag överraskade honom med frukost på sängen och gissa om han blev glad!? Så nu verkar han piggare efter att ha fått vila lite extra.

Just nu är båda barnen utanför dörren och leker ute i snön..! Det vräker ner snö här och vi är GLADA över att vi får en vit jul i år igen.

Dags att jobba vidare här nu..




Publicerad: klockan 11:10:26.
Arkiverad under: Allmänt

Julklappsshopping pågår.
Och därför har jag inte hunnit med att uppdatera som jag skulle vilja här i bloggen! :)
Igår for vi iväg vid 13-tiden och kom hem 20 på kvällen..helt slut i kropp, fötter och fogarna värkte!

Idag måste jag iväg en stund igen och försöka få lite mer gjort. Usch vad jag gruvar mig! Jag känner av lite förvärkar också. Men annars flyter allt på som det ska. :)

Har köpt nya bromsar till bilen idag och lampor..hoppas bara att det blev rätt nu då! :P
Förstår inte hur vi ska hinna med oss här hemma?

Det ska städas klart, köpas julgran, rullas köttbullar + annan mat, tomten måste vi oxå fixa, mat ska inhandlas och resten utav julklapparna. Plus att vi ska besikta bilen imorgon. Åh vad det är mycket just nu och på detta så jobbar gubben 10-21 både måndag och tisdag! :/ Gissa om man kommer vara trött till jul.. ;)

Nej nu ska jag äta något innan vi ger oss av igen.
Hur går det förresten för alla andra? Är ni klara inför jul? Vad har ni kvar att göra?

Publicerad: klockan 11:57:30.
Arkiverad under: Allmänt

18 December - Pappa fyller år!
Idag fyller min far år så jag ska snart ringa och Gratta honom på hans dag! GRATTIS PAPPA!!!
Imorgon tänkte jag ta med mig barnen och försöka hinna bort dit en stund, A jobbar hela helgen. Vi åker inte dit idag då jag vet att dom ska iväg och har andra planer. :)

Var iväg en sväng förut och handlade 2 julklappar till Tindra och 1 till Adrian..sakta men säkert går det framåt. När A slutar ska vi handla lite mat, jag orkar inte åka iväg och handla och dra dom där kundvagnarna själv, knappt så jag klarar av leksaksaffärerna med denna foglossning.

Julgran ska också införskaffas..får se när vi hinner med det?!

Idag påbörjade jag också målandet utav spjälsängen som ska bli vit istället för träfärgad..jag hoppas jag hinner klart idag. Ska sätta fart med det en stund nu igen innan vi ska hämta hem A.

Adrians förskola ringde förut idag och berättade att Adrian fått en känning..det kändes väldigt skönt att dom hörde av sig och sa det, sedan hjälptes vi åt med vad dom skulle ge honom för att få upp det igen. Och när vi lagt på gick jag bort eftersom det var i samband med att han skulle ha sin spruta.
Skönt att dom också fått se skillnaden mellan ett frisk Adrian och en Adrian med känning..det är en enorm skillnad kan jag säga..och dom höll med. Han var blek, trött och hängig..han berättade sedan för mig att han även blivit yr. Lillgubben!! ♥

Nej dags att måla igen..ikväll kommer Peter hit och ska övernatta hos oss. Imorgon dyker svärmor och svåger med flickvän upp för att övernatta och handla julklappar.

Publicerad: klockan 16:46:38.
Arkiverad under: Allmänt

Ikea.
Jag bara måste älska IKEA. När jag hämtat barnen på dagis så bestämde vi oss för att åka på ikea och handla lite bebisprylar. Täcke och kudde till sängen och sedan blev det lite smått till skötbordet, skötbäddsöverdrag och tvättlappar.

För det första när vi kommer in får barnen syn på IKEAs lekavdelning, ni vet där man kan lämna barnen så dom får leka medans föräldrarna handlar. Dom blev superglada och ville genast in och leka..och som höggravid med foglossning kan man inte bli så mycket gladare som förälder heller. ;)

På en halvtimme hade jag avklarat den lilla shoppingen och var nöjd. Barnen var inte riktigt lika nöjda då dom inte ville gå hem men när vi väl kom därifrån så var båda hungriga, vilket jag anat och förutsett så vi åkte hemåt och barnen fick äta.

Nu sitter man med världens foglossning, men jag är så nöjd att jag fick lite gjort och känner mig redan lite lugnare än förut då vi hade en massa småsaker att handla till bebis, nu är vi en bra bit på väg. Vi har juh redan alla dom stora sakerna som säng, vagn och babysitter. Bara småsaker kvar och imorgon ska jag iväg och handla mat tänkte jag så då åker det nog ner lite blöjor i bebisstorlek också. :P






Publicerad: klockan 17:53:01.
Arkiverad under: Allmänt

Vilken tid..
det tog idag på sjukhuset. Det tog oss ungefär 2½ timme däruppe..vi var helt slut hela högen efteråt. Alla var hungriga och maken hann inte ens äta. När vi kom hem skulle vi ta ett blodsocker på Adrian och då hade jag själv ett rejält blodsockerfall, har börjat fått det nu i slutet av graviditeten. Testade med Adrians mätare och såg att jag låg på 3,3...jag skakade som aldrig förr och var så hungrig.

Men nu har vi fått i oss lite mellanmål här så nu känns det bättre. Vi är alla lite gladare igen. :)
Efter jobbet idag ska A eventuellt iväg och med hjälp av min morbror fixa bilen så vi kan besikta om den. Skönt om vi får det fixat nu. Isf kanske jag kan åka och besikta den på fredag.

På sjukhuset gick vi igenom lite hur det går för oss... vi pratade om förskolan och det alternativ som finns är att söka personlig assistent åt Adrian om det inte börjar funka på förskolan. Vilket vi fick veta inte någon i hela Sundsvall fått, känns nästan lite hopplöst.

Sedan kollade vi blodsocker och ska skicka in ett nytt prov (HB1AC) till dom för att kolla hur han ligger nu efter att ha legat så högt den sista tiden. Så lite beroende på hur det ser ut så får vi se om det blir justering utav insulindoserna.



Publicerad: klockan 15:36:30.
Arkiverad under: Allmänt

Det finns mirakel...
och för mig är det faktiskt mina barn och min make.
Idag har jag varit på MVC, sista gången innan jul. Det gick bra, hade 7,5 i blodsocker sist hade jag 8,5 och dom vill egentligen att jag ska göra en ny glukosbelastning men det fanns ingen tid till veckan och nästa tid var samma datum som mormors begravning så då tackade jag nej.

Bebis sparkar på och verkar må så bra därinne, hjärtljuden ligger på 128-130. SF måttet är nu 34 cm, och har växt 1 cm på 2 veckor. Bebis är fixerad! :)

Känner mig trött och slut och smärtan sitter kvar i rygg och mage. Så BM tyckte jag skulle åka upp om igen, får se om jag står ut lite till eller om jag måste upp?! Vi får se hur det går.

Nu ska jag strax hämta barnen och åka upp på sjukhuset då Adrian ska till sin Diabetesläkare på återbesök. Alex har tagit ledigt från jobbet så han ska också följa med. Det kan bli intressant, får se vad han säger om blodsockret som legat högt mycket denna period sen sist vi var där. Sedan ska vi diskutera lite annat med honom också.


Jag och barnen pysslade lite med detta för ett tag sedan..det luktar så gott!!

Publicerad: klockan 11:55:46.
Arkiverad under: Graviditet

Hemma från Förlossningen.
Jag fick ringa upp i eftermiddag då jag sedan inatt haft ont i magen och bakåt ryggen. Jag har legat hela dagen och inte alls mått bra, det har smärtat och inte hjälpt med alvedon. Dock har det inte känts som värkar men en hel del förvärkar har det varit.

När vi kom upp så kollade dom CTG-kurvan...vi fick ligga med den länge då bebis hade lite väl låga hjärtljud emellanåt. Helst ska dom ligga mellan 110-150 men våran låg rätt ofta under 110. Sedan blev det ultraljud för att kolla hur bebis mådde, det visade sig vara bra därinne. Däremot kunde dom inte se njuren då livmodern är för stor.

Jag hade blodkroppar i urinen så dom ville kolla lever och lite andra prover. Blev liggande i några timmar och dom visade sig vara bra. Nästa steg var att gå igenom urinvägarna men jag var helt slut efter denna dag och sa att jag hellre åker hem nu då smärtan i magen lagt sig och den i ryggen var uthärdlig men det gör fortfarande ont.

Så får jag ont igen så ska vi upp en gång till för då måste dom kolla njuren. Så nu hoppas jag att vi slipper det och att njuren orkar i 4 veckor utan att göra ont. :)



Publicerad: klockan 22:48:56.
Arkiverad under: Allmänt

Lucia.
Idag är det Lucia och därmed 11 dagar till julafton. Det börjar kännas nära nu. Och stressigt. För vi har inte hunnit handla nästan några julklappar än och vi kommer inte kunna handla förrän i slutet av veckan.

Idag ska vi iväg på avslutning för Tindra på Bamsegympan. Hon har hunnit gå ca 2 ggr denna termin då det varit så otroligt mycket annat hela tiden, såsom Adrian som blev sjuk, en gravid mamma med grava minnessvårigheter (just nu som gravid iaf) och en massa annat. Men hon blir nog väldigt glad över att få gå på avslutningen iaf.

Imorse vaknade jag vid 7.45 av att Adrian kom in och väckte mig, vi slog på tvn och myste medans det var luciatåg som sjöng. Alex gick upp med dom små och jag sov en liten stund till.

Jag fick lite energi förut och tog itu med att städa lite nere i vardagsrummet..är inte klar men det är en klar förbättring och lite julpyssel har jag fått fram där. Satte igång med en riktig storstädning och tänkte fortsätta lite senare igen. Jag längtar efter julen och är glad att det idag kommer lite snö på marken, det får gärna fortsätta och ligga kvar sedan. :)

Nu ska vi göra oss klara för att åka. Får se om Adrian följer med Albin hem en stund istället, han verkar inte så sugen på att hänga med lillasyster på bamsegympa avslutning.



Publicerad: klockan 14:26:44.
Arkiverad under: Allmänt

Tack!
Tack för alla era värmande kommentarer.

I januari blir det begravning så håll era tummar för att jag inte kommer att föda barn eller att jag redan fått då det är dags för den. Jag vill gärna kunna vara med och ta farväl då.

Annars går allt inte sådär jättebra...strul igen med dagis. Jag vet inte ens vad jag ska säga, faktiskt! Känner mig både besviken och ledsen över detta. Ska man inte få vara på dagis som normala barn bara för att man har Diabetes?? Jag vet varken ut eller in numera.

Igår var vi ute i mormors lägenhet en stund...mamma gjorde pannkakor åt mig och barnen, lyx att bli serverad mat! ;) Sedan for vi hemåt runt 19-tiden.

Jag har inte sån jätteinspiration till att blogga just nu, men det kommer igång igen ska ni se..just nu tillåter jag mig själv att sörja, vara höggravid och försöka få till allting på sidan av såsom att ha ett barn med Diabetes som inte verkar ha någon rätt alls på dagis?!

Publicerad: klockan 17:30:25.
Arkiverad under: Allmänt

Tyvärr...
Jag hann inte upp till mormor något mer..klockan 16.30 somnade min mormor in.

 Älskade mormor! ♥♥♥ Vila i frid!

Jag uppdaterar en annan dag då jag mår lite bättre.



Publicerad: klockan 18:05:53.
Arkiverad under: Allmänt

2009 - Inte riktigt mitt år.
Vi har konstaterat att detta inte är mitt år. Förutom bebis i magen så har det varit ett jobbigt år. Jag påbörjade min Graviditet med att begrava min farmor, jag kommer att avsluta graviditeten med att begrava min mormor. Det är tungt! Jag har varit lite bortskämd ska tilläggas..jag har haft alla mina far och morföräldrar kvar i livet tills nu. Men jag tycker gott och väl att jag kunde fått behålla dom lite till. Det är otroligt jobbigt att förlora människor som står en nära. Jag är inte bitter, men jag sörjer.

Jag är dessutom väldigt tankspridd..imorse till exempel var barnen hungriga till frukost så jag gjorde gröt och sedan blev det smörgås till..för mina barn tar detta en stund att få i sig. Dom sitter och pratar och filosoferar och det är nästan så man får räkna med att det tar dom 1 timme och en kvart innan dom är klar. Så vi blev såklart sen till dagis. När vi kommer ut så möter vi dagis som är på väg till skogen, jag har helt glömt bort, tror inte ens jag läst detta någonstans att dom skulle till skogen idag klockan 9.30.

Jag skämdes även om det gick bra och jag fick åka till dagis, klä barnen och sedan åka tillbaka till skogen med dom. Men samtidigt så kan jag inte klandra mig själv heller, jag har mycket i huvudet nu, dessutom är jag gravid, jag glömmer saker hela tiden nu känns det som.

Idag har jag suttit hos mormor..pratat med mina morbröder. Jag har en känsla av att mormor endast väntar på mamma nu. Hon är på väg upp ifrån Örebro och är nog framme om en timma eller så. ♥ Min lilla kära mormor! ♥

Nu ska vi laga middagen klart här och så ska jag umgås med mina fina barn, jag åker nog upp ikväll igen kanske. Om jag hinner...



Publicerad: klockan 16:44:14.
Arkiverad under: Allmänt

Trött, sliten och ledsen..
mama är jag just nu. Jag har inte hunnit uppdatera idag då halva natten inatt och nästan hela dagen gått åt till att sitta på sjukhuset. Min mormor är väldigt sjuk nu och det går åt det håll man inte vill att det ska gå åt. Hon kommer nog inte klara sig så länge till, cancern har tagit över.

Idag har jag suttit vid hennes säng och pratat med henne, berättat om allt möjligt och hoppats att hon ändå kan höra mig.

Detta är så oerhört jobbigt och mormor har alltid varit en stor del i mitt liv, hon har alltid funnits för mig när jag har behövt henne. Hon har varit ett stort stöd för mig. Mormor är en viktig del i mitt liv och har alltid varit.

Jag förlorade Farmor i Mars i år och nu ligger alltså mormor på sjukhus. Det är ett tungt år i år.

Nu ska jag lägga mig på soffan och vila rygg och kropp..A ska få massera mina svullna ben så dom sväller av...

Kramar och ta hand om era kära och nära lite extra! ♥

Publicerad: klockan 20:26:39.
Arkiverad under: Allmänt

Glöm inte att...
kolla in Familjebloggarna imorgon då jag kommer Gästblogga den kommande veckan!! :)

Publicerad: klockan 19:20:50.
Arkiverad under: Allmänt

Två frågor..
Här kommer svaren på två frågor jag fått... :)

Postat av: Nicklas

Hur gamla är du och Alex? Jag har fått en känsla av att ni är ganska unga föräldrar? :)

Svar: Vi är ganska unga. Jag är 26 år och fyller 27 i slutet av Januari. Alex är 1 år yngre än mig och fyller alltså 26 år. Vi var 19 och 20 då Adrian kom till världen men fyllde 20 och 21 samma år. :)

Postat av: dess

Hur träffades du och gubben din? Hur länge har ni varit tillsammans?

Svar: Vi träffades ute på krogen jag bodde på den tiden i Stockholm och var hemma i Sundsvall på en liten visit. Något klyshigt men sant är att jag lade märke till honom så fort han kom innanför dörrarna, våra blickar möttes. Sedan var jag mer eller mindre fast. Det tog oss dock ett halvår innan vi blev tillsammans, men man kan säga att samma dag som jag flyttade hem till Sundsvall så bodde vi tillsammans.

3 månader senare var jag GRAVID och Adrian låg i magen.

Vi har i februari varit tillsammans i 7 år!




Publicerad: klockan 19:18:34.
Arkiverad under: Allmänt

Söndag 2:a Advent
Det var en trött och mycket seg mamma som släpade sig ur sängen denna morgon. Vi gillar julkalendern i år här hemma..Superhjältejul..så den såg vi. Det tändes ljus och gjordes frukost. A sov gott i sängen, trött efter gårdagens julfest.

Idag har Adrian varit hos Albin, det är andra gången som han är hemma hos någon kompis ensam sedan han fick Diabetes. Det hade såklart gått superbra och vi hade mobilerna tillgängliga och skickade med frukt som han kunde äta om han blev trött. Pratade med föräldrarna också så dom visste vad dom skulle göra om han kände sig trött och slut.

Jag, Alex och Tindra stack iväg på hockey medans..Julian (barnens farbror) spelade på vår hemmaplan, så då passade vi på. Han är så duktig! Och vi hade en mysig stund. Såklart nojjar man sig lite över att man inte har Adrian under uppsikt..att han är hos en kompis, men samtidigt vet jag att skulle det bli något så skulle vi kunna vara där snabbt. Och han måste ju få vara med sina kompisar också, man kan inte stoppa sådant, han måste få leva som han gjort innan..iaf i största möjliga mån. :)

När vi kom hem så fick jag sova lite, vaknade upp med förvärkar och hoppade ner i badet för att få lindring, Tindra ville såklart vara med så vi badade tills middagen var färdig. Nu ska jag göra kvällsfika och sedan lägga mig på soffan och bara slappa hela kvällen lång, ska se om maken vill massera lite. ;)

Det har blivit dåligt med bilder på sistone i bloggen..iaf nya bilder, det beror på att jag inte hittar igen laddaren till kameran..men jag letar vidare. ;)

Publicerad: klockan 19:08:55.
Arkiverad under: Allmänt

Lördagkväll..
Nu börjar vår lördagskväll med en massa mys och lugn och ro. Vi har städat hela dagen och det är sååå skönt att vara klar. Har fortfarande lite julpynt att få fram men nu när städningen är klar så kan man pyssla med det lite då och då.

Vi har hunnit varit iväg och hälsat på A:s farfar på sjukhuset också, han blev så överraskad och glad. Han såg riktigt pigg ut så nu hoppas jag att operationen på måndag går bra så han blir ännu piggare och får komma hem.

Vi har ätit middag och barnen sitter och äter sitt lördagsgodis..ni kanske tycker vi är tidiga? Saken är den att vi äter 16.30 och har man Diabetes så är det bra om man äter godiset direkt efter middagen då man får hjälp av både fibren i maten och insulinet att få ett jämnare blodsocker. Så därför blir det godis nu! :)

A är och hämtar två arbetskompisar som ska komma hit innan dom åker vidare på julfest..! Jag skulle gärna åka på julfest jag med nån dag..god mat och underhållning! Men idag nöjer jag mig med att ligga hemma på soffan och ta det lugnt, jag är både trött och har ont i fogarna. Ingen härlig kombo..men vet ni, det är ca 37 dagar kvar innan det försvinner. ;)


Jag måste köpa hyacinter hem!!  Dom är såå fina.. :)

Publicerad: klockan 17:37:28.
Arkiverad under: Allmänt

Vi är igång..
Denna lördag dagen före 2:a advent.. och vi är igång här hemma. Jag städar och försöker få julfint, A har gett barnen lunch och Tindra sitter nu på sitt rum och leker. Adrian däremot tar det lugnt nere framför tvn, vi är jätteförkylda allihopa så en lugn lördag känns väldigt skönt.

Jag har hunnit gjort en liten manikyr på mig själv..jag älskar att hålla på med naglar och att göra nagelförlängningar, det är ett intresse jag har, skulle absolut vilja utbilda mig till nagelterapeut och kunna syssla med detta på fritiden. :)

Julmusiken är på och jag tycker det är så mysigt att det kommit lite snö här hos oss.
Nu ska jag fortsätta städandet lite, senare kommer några kompisar till A hit och sedan ska jag skjutsa iväg dom för dom ska på Julfest med jobbet ikväll. Så vi är hemma ensamma ikväll jag och barnen, och då blir det myskväll. Så till dess hoppas jag att jag är klar med städandet så vi kan sitta och njuta riktigt.

Måste ta ett hett bad snart också och se om det hjälper foglossningen något?
Bälte funkar inte alls då det gör ondast framtill, BM trodde att det beror på att bebis kommit ner med huvudet mycket längre nu, så vi får nog stå ut med detta tills det är dags.

Igår kväll satt jag och A och pratade om hur nära det faktiskt är nu
och vi har en del att fixa som vi skjutit fram då vi tyckt vi har så lång tid kvar men nu inser vi att med 37 dagar kvar så är det nog dags att börja pyssla på med lite bebissaker.

Nu återgår jag till städandet!



En gammal bild på mig och Adrian!

Publicerad: klockan 12:24:42.
Arkiverad under: Allmänt

Frågestund.



Passa på att fråga på om ni har några frågor!? :)



Publicerad: klockan 22:27:37.
Arkiverad under: Allmänt

Idol.
Vad tror ni, vilka hamnar i finalen?? Jag tror det blir Erik och Tove. Men jag håller på Erik, det är min absoluta favorit! :) Jag gillar Calle också, det är 3 riktigt bra idoler med nu på slutet, och det är svårt att välja.

Jag hann nästan klart i köket idag, det är så rent och fint och jag känner mig nöjd med insatsen. :)

Nu är det dags att kolla klart på IDOL.. sedan God Natt. ;)

Publicerad: klockan 22:26:13.
Arkiverad under: Allmänt

Tagit itu med...
köket har jag gjort nu idag. Jag sitter och gör rent i alla köksskåp och lådor samt utanpå. Nu ska det bli fint i köket. ;) Sedan ska jag julpynta därinne lite mer också.
Så skönt när man får rent överallt. Då kan man sitta och slappa sedan, fast jag får se om jag lyckas ta hela köket med tanke på fogarna. Mycket vila blir det emellan varven.

Barnen kom nyss hem, A skjutsade hem dom på lunchen så jag slapp gå en gång till. Jag trodde jag skulle ramla ihop förut då jag gick, vanka som en anka, snygg gångstil?! ;) Men det var det enda sättet att ta sig någonstans idag.

Huvudet värker också, antagligen den dåliga sömnen som gör sig påmind här. Eller så är det förkylningen som hela familjen lyckats dragit på sig?! Så i helgen ska vi mysa, kurera oss och vila.

Nej nu ska vi äta lite mellanmål här.



Publicerad: klockan 13:50:10.
Arkiverad under: Allmänt

Fredag och helg igen.
Mycket härligt. Det känns otroligt skönt.

Natten har inte varit den bästa. Inte på någon front. Jag mådde illa igår kväll och gick och lade mig strax före midnatt, Alex kom upp och masserade mig lite på ryggen och till slut fick jag be honom sluta för jag mådde så illa. :/ Ni vet väl hur skönt det är med massage? Det tog emot att säga att han inte fick massera mer. :)

Somnade till slut och vaknar efter en stund, upp och kissa, det var inte lätt för när jag skulle ur sängen inser jag vilken kraftig foglossning jag har fått nu. Det gör väldigt ont. Kommer tillbaka och Adrian kommer in och kryper ner hos oss, med världens hosta. Han hostar och hostar och till slut sätter han sig upp och säger att han inte kan sova. Så vi gick ner, hämtade hostmedicin, gick upp och lade oss och sedan låg jag och strykte honom på ryggen i väntan på att han skulle få somna om. Jag hinner inte sova länge förrän jag hör Tindra, hon hostar och ropar.

Går in och ser att det hänt en liten olycka, bara att byta sängkläder och tvätta stumpan innan hon också får en dos hostmedicin. Tindra fryser och får pyjamas på sig, jag tar tempen för att kolla så hon inte fått feber. Sedan kryper jag ner i hennes lilla säng och väntar på att hon ska somna. Det tar en halvtimme så sover hon djupt igen. Kliver upp, kissar...lägger mig i sängen med en kudde mellan knäna och två kuddar under huvudet. Somnar om och sover en timme innan klockan ringer.

Nu kanske ni undrar varför maken inte hjälpte till inatt?! Jo för jag tänkte att jag skulle vara snäll och låta honom sova eftersom jag får sova på morgonen. Men så hade jag missat att han började klockan 9 denna morgon så det var bara att masa sig upp ur sängen och gå med barnen på dagis.

Härlig natt va?! ;)




Publicerad: klockan 11:50:41.
Arkiverad under: Allmänt

What a night.
Jag har försökt vila mitt foglossnande bäcken här hemma genom att sitta i soffan så mycket som möjligt.
Hade lite tråkigt och kollade lite på Hemnet, inte för att vi ska eller tänker flytta, blev lite sugen bara på att kika. Och hittade ett helt underbart hus, jag medger, jag blev lite kär i det! Till och med Alex som var "tvungen" att kolla pga mig tyckte det var hur fint som helst. Så skulle jag vilja ha det hemma.

Vi har fått lite dåliga nyheter här på kvällen, A:s farfar har fått en hjärtinfarkt och ligger på intensiven..inte alls roligt. Så på lördag ska vi upp och hälsa på honom. Jag hoppas han snart mår bra igen.

Nu tror jag det får räcka för idag..trots dåligt med inlägg. Känner mig trött och ni skulle se ringarna under ögonen!? Man skulle kunna tro att vi redan fått bebis för det ser ut som att jag är vaken hela nätterna. Mycket konstigt för dom 2 senaste dagarna har jag fått sovit mer än på säkert flera år.. :)

Så då säger jag God Natt och sen går jag och knaprar i mig sånna där GODA Gaviscon emot halsbränna, urk! Måste nog köpa hem dom med mintsmak istället..!



Publicerad: klockan 23:39:29.
Arkiverad under: Allmänt

Dagarna går fort.
Jag har mycket ond foglossning nu, den är näst intill outhärdlig, känns som om jag ska gå av. MEN jag är glad att den kommit först nu. Det är trots allt inte så lång tid kvar. Man får glädjas åt det lilla. ;)

Vilken dag vi haft..idag tog dagis för första gången insulinsprutan..! Jag var med och kollade såklart men det är ett stort framsteg och mycket tack vare sköterskan våran. Jag känner mig en aning lättad och hoppas detta håller i sig nu att det inte blir något mer förändring på denna front.

Annars har jag hunnit varit iväg på affären en sväng och handlat. Sedan åkte vi och skickade tillbaka ett paket med skor ifrån Brandos. Vi hade köpt vinterskor därifrån men dom passade inte så bra som vi hoppats så vi får söka vidare. När vi kom hem blev det pepparkaksbakning. Jag hade tänkte knäppa bilder och titta medans barnen bakade, assistera dom lite om det behövdes och bara haft en mysig lugn stund.

I samma veva som vi började baka så ringde min mamma och hon hörde hur hela bakstunden var. Tindra grät över det mesta och till slut börjar hon blöda näsblod som aldrig förr..det rann hur mycket som helst. Hela tröjan var full i blod. Mitt i vårt bakande. Så det var en ledsen och trött tjej som skulle försöka baka. Adrian bakade på och var superduktig, inte åt dom så mycket deg heller, nej full koncentration på bakningen.

Efteråt fick Tindra lägga sig på soffan och vila medans jag lagade maten och plockade undan i köket. Det gick inte lång stund innan hon sov djupt! Inte så bra..men efter lite slit fick jag henne att vakna och äta lite grann. Så nu har vi precis fikat lite pepparkaka och lussebulle. Jag tror jag fått ett riktigt blodsockerfall och kan ana hur en känning känns, jag tror inte man är i närheten men usch vad dåligt jag mådde, hungrig så jag skakade. Så nu vilar jag min onda rygg på soffan och väntar på att jag ska må bättre efter middagen.



Publicerad: klockan 17:48:42.
Arkiverad under: Allmänt

Vår mysiga kväll!
Vi började med att varva ner framför julkalendern jag och barnen, väntandes på pappan. Han kom hem med varsin adventskalender till barnen som blev överlyckliga. :)

Sedan fikade vi allihopa tillsammans innan barnen duschades och tog på pyjamaser. Det borstades tänder och sedan kröp vi ner allihopa i vår säng och där låg vi och kollade på ICE AGE 3. Populärt för både barnen och oss föräldrar..riktigt rolig film! :)

Så vi har haft en helmysig kväll!!


Nu har jag kikat på Greys här och ska nog strax gå och lägga mig..känner mig trött.

Publicerad: klockan 22:37:38.
Arkiverad under: Allmänt

Hämta hem våra kiddo´s!
Nu ska jag gå ut i det kalla och mycket hala vädret och hämta hem barnen..! Skönt att få hem dom.
Det har inte blivit mycket bloggande nu idag då jag har ont i njuren och är supertrött efter en jobbig dag igår då jag var mycket ledsen.

Tycker det är konstigt att människor tar så lätt på Diabetes, många förstår inte allvaret om man inte sköter sin diabetes. Många tror att det är enkelt och går näst intill smärfritt förbi, men dom skulle bara veta vilken kamp som ligger bakom, både för barnet och föräldrarna. Många säger också, "man kan leva ett bra liv med diabetes idag!", det tror jag säkert MEN har ni som säger detta själva diabetes? Vet ni hur det är att ta sprutor varje dag och ändå ligga för högt? Eller vet ni hur man mår då man får en känning? Jag vet inte, och då har mitt barn denna sjukdom.

Jag vet, det finns en massa andra "hemskare" sjukdomar än just diabetes, men det finns också en hel del botemedel. Men Diabetesen är hemsk på sitt sätt..du kan inte bota den, inte ännu iaf. Det är många barn och ungdomar som insjuknar. Det är mycket sorg i denna sjukdom.

Jag vet att Adrian kommer att leva ett bra liv trots sin Diabetes, men att ens måsta kämpa för detta som egentligen är så självklart, som Anne i kommentaren i inlägget nedan skrev, det är jobbigt. Det är tungt att se sitt barn särbehandlas när man inte behöver göra detta. Att människor i vissa fall gör en stor grejj av sjukdomen och istället när han bör behandlas annorlunda så behandlar man honom som vilken annan som helst. Dvs vid känning och han är hungrig så kanske man inte bör säga till barn med diabetes: "Du klarar dig tills det blir lunch nu!"

Det är en kamp, och då vi snart ska få en till liten så är det en enorm stressfaktor då vissa saker som är självklara för oss, inte funkar med andras åsikter. Vi vill känna en trygghet med att vi vet att våra barn är trygga och det gör vi inte nu.



Publicerad: klockan 14:50:06.
Arkiverad under: Diabetes

Onsdag idag och jag har Torsdag.
Gick och funderade då jag gick emot dagis för att ge Adrian insulin varför ingen dragit ut soptunnan? Jag fattade inte.. men på hemvägen insåg jag att det "bara" är onsdag idag inte Torsdag.

Igår kväll avbokade Alex min Glukosbelastning på MVC, jag var rödgråten och hade ont i njuren. Ledsen pga att det inte funkar som vi vill med Adrian och dagis. Och inte blir det bättre av att jag har så ont i ryggen och måste gå bort till dagis varje dag för att ge insulin, dessutom har jag fått foglossning nu. Det gör verkligen ont!
Förmodligen eftersom bebis nu nästan är fixerad. :)

Så här sitter jag trött, höggravid och vill bara somna en stund igen..trots att jag sovit rätt bra inatt.

Jag vill ha mer julkänsla här hemma. Men jag orkar inte ta itu med det just nu. Det får vänta lite till.
Igår såg jag och barnen Superhjältejul, jag tror barnen uppskattade den. :)

Nu ska jag laga lite lunch här till Alex och mig..han kommer hem och äter idag.


Publicerad: klockan 12:35:01.
Arkiverad under: Allmänt

Ensam hemma.

Nu är jag hemma igen efter att ha varit till barnmorskan och sedan direkt på dagis för att ge Adrian insulin.
Jag känner i magen hur bebis hickar, tidigare har jag inte känt detta med varken Tindra eller Adrian i magen. Men nu med nummer tre så händer det ofta att den lille får hicka! :)

Hos BM gick det bra, hon ska skicka en urinodling och kolla hur det ser ut, kanske har jag fått en ny urinvägsinfektion eller så är det bara väldigt trångt i magen, så bebis trycker på njuren och det är det som gör ont och smärtar. Blir det värre så måste jag åka upp så dom får kolla. Jag är mest nervös för att dom ska besluta att dom måste avlasta och sätta in en slang. Men hon kände också att bebis ligger med ungefär halva kroppen emot just den njuren jag har ont i.

Annars såg det mesta bra ut, lite högt blodsocker så imorgon ska jag iväg på en ny Glukosbelastning. Urk! ;)
Nu närmar det sig BF, det märks både på kropp och krämpor..man får lite mer foglossning och lite annat smått och gott, men det är värt allt i slutändan. När bebis anländer så glömmer man allt det jobbiga och förstår varför man gör detta om och om igen. ;)

♥Barn är den största gåvan i livet!♥



Publicerad: klockan 11:53:45.
Arkiverad under: Allmänt

Sugna att vara med på
50-länk listan hos familjebloggarna?? Gå in HÄR och anmäl er..lite Gratis reklam för bloggen! :)



Publicerad: klockan 10:18:42.
Arkiverad under: Allmänt

Ny bebisvecka.
Idag byter vi ännu en gång vecka. Vecka 35 går vi in i nu. Och min njure värker som aldrig förr, får se vad BM säger om detta idag, jag ska dit klockan 10.30. Njuren har gjort ont sedan igår förmiddag..inte bra!

Idag är det halt ute, bilen var helt frostig och det känns som att det om det kommer lite snö kan bli vinter. ;) Nu vill vi ha snö, jag älskar när det är vitt ute, det är så vackert. :)

Såg precis något otroligt häftigt på tv..och lägger in detta klipp..ni måste hålla med om att en sån här sak är bra häftig! :) Jag blir så glad i kroppen när jag ser sånt här!



Publicerad: klockan 10:12:07.
Arkiverad under: Allmänt

Kontakta mig



Sök i bloggen
Statistik
  • Besökare just nu:
  • Besökare idag:
  • Senaste veckan:
  • Senaste månaden:
  • Besökare totalt:

bloglovin



BaraBlogg - De bästa föräldrabloggarna

Joinat
Allmänt
Blogglista.se Top Personligt bloggar
Lägg till Blogg
Blogglistan Blogvertiser
bloggar SvenskaSajter.com - Den ständigt växande länkkatalogen
BloggRegistret.se bloggstarts Topplista

Reklam
RSS 2.0