Sjörövarslaget och blodsocker-race.
Denna dag har varit en jobbig dag. Jag har varit sjukt trött. Gubben har bjudit hem andra gubbar för en spelkväll och hemmet såg ut som ett rent sjörövarslag. När jag äntligen kom igång med städningen, för sent som alltid, så fick jag stressa som en gnu för att hinna få klart innan dom dök in genom dörren hela högen. Maken jobbade dessutom till 18. Jag gick runt här hemma och förbannade honom lite över att han bjudit hem folk då det ser rent ut sagt för jävligt ut här hemma. Tills jag kom på att det spelar ingen roll, jag skulle ändå behövt städa! Det var på tiden så att säga. Oliwer var mycket snäll under städandet, sov sig igenom hela dagen i princip, så inte fick man en anledning till att sluta heller. ;)

Sedan kom kvällen, vi åt och skulle gå upp och lägga barnen då jag känner att Adrian luktar Aceton ur munnen. Ja det luktar så om man har ketoner i kroppen..så jag tog ett urinprov som bekräftade vad jag egentligen redan visste. Nervös och orolig då han aldrig haft det tidigare. Ringde upp och fick tag på en sköterska, hon skulle kontakta doktorn som skulle ringa upp och besluta om vi måste åka in eller inte. Det tog nog 40 minuter innan telefonen äntligen ringde. Hon hjälpte mig att justera doserna på insulinet och sa att vi skulle ringa igen om det var något.

Förmodligen har hans egna insulinproduktion lagt av helt nu..och ja på något konstigt vis så känner jag en viss sorg. Vi visste att det skulle bli så, men jag hade hoppats på att han skulle få behålla lite av sin egna produktion ett tag till. Det var väl inte för mycket begärt..eller var det det??

Nu ska jag lägga mig på sängen, äta lite godis och slappa framför tvn...äntligen sover alla barnen. Lugnet är här och klockan är skitmycket. Men jag tänker iaf äta godis. :P

Publicerad: klockan 23:44:52.
Arkiverad under: Allmänt

Mina fina...
09dc38d76b5fb31faaabb2bf446f1823.png

Kolla varifrån!

Mina fina glada prinsar är på väg i säng nu. Prinsessan sover redan hon. Hon somnade helt utslagen på vår säng klockan 18.



Publicerad: klockan 19:16:29.
Arkiverad under: Allmänt

Vi är...
582e9133277699589e2279e653b7c0a5.png

Kolla varifrån!

Vi är trötta idag....Zzzzzz... vi skulle ha gått på fika idag med en massa andra mammor och bebisar men vi avbokade. Så vi fortsätter mysa istället.;)



Publicerad: klockan 10:12:16.
Arkiverad under: Allmänt

Jaaa...ännu en...
0-64998acac1bc524e5c0150645092eab7.png

Kolla varifrån!

Jaaa...ännu en medalj, en guld dessutom, till Sverige! Dom är grymma. :)



Publicerad: klockan 22:15:00.
Arkiverad under: Allmänt

Dagens middag: Indonesisk Kycklinggratäng

Idag gjorde jag ett recept som jag fått för några år sedan av en vän. Det går snabbt att tillaga och är fantastiskt gott...Indonesisk Kycklinggratäng.

Ingredienser

1 grillad kyckling
1 stor röd paprika
2 dl mellangrädde
1 krossad vitlöksklyfta
1-2 tsk curry
1 tsk sambal oelek
1 dl mango chutney 

Beskrivning

Sätt ugnen på 225 grader. Dela kycklingen i bitar. Kärna ur och strimla paprikan. Lägg kycklingbitarna och paprikan i en ugnssäker form. Vispa grädden till ett löst skum. Rör i vitlök, curry, sambal oelek och mangochutney. Häll i grädden över kycklingen. Grädda i ca 20 minuter tills rätten fått fin färg. Servera med pasta eller ris och grönsallad. Vi valde idag potatisklyftor och det var jättegott till.
Smaklig måltid!


Publicerad: klockan 18:24:19.
Arkiverad under: RECEPT

Sitter och...
0-762c7264e2c0487b8b89fe3514ea0c45.png

Kolla varifrån!

Sitter och läser nyaste MAMA tidningen i lugn och ro. Olli sover och dom stora barnen är på bio med sin pappa. :)



Publicerad: klockan 15:22:33.
Arkiverad under: Allmänt

Vi har...
6f3d2e8108e65eec2342c126f0c7fd81.png

Kolla varifrån!

Vi har sovit gott inatt igen.. vilket lyx! ;) Nu ska vi kliva upp och göra oss redo. Klockan 13 är det drop in på dagis så då går vi dit och hälsar på.



Publicerad: klockan 10:30:42.
Arkiverad under: Allmänt

Ris och Korvstroganoff..
Idag blev det Ris och Korvstroganoff till middag och jag hittade ett riktigt fint recept till detta. Gott gott gott!! :)



Ingredienser

300-400 g falukorv
2 gula lökar
1 tsk paprikapulver
½ dl tomatpuré
1 msk senap
1 buljongtärning
2 dl vatten
Salt
Peppar
1 dl gräddfil
Lite grädde

Beskrivning

Strimla korven, hacka löken och bryn detta i en stekgryta. Tillsätt paprikapulvret och tomatpurén och låt fräsa med.
Tillsätt senap, buljongtärning och vatten.
Låt detta puttra en liten stund och smaka sedan av grytan om det behövs med lite salt och peppar
Strax före servering rör man ner gräddfilen.
Servera med kokt ris och sallad.



Publicerad: klockan 20:08:27.
Arkiverad under: RECEPT

En skum typ.
Igår efter att jag duschat Tindra så fick Oliwer bada i sin badbalja. Hela familjen satt och tittade på och han njöt av badet. Så plötsligt ser Tindra all "skum" som blivit av babytvålen jag hällt i. 

Och så utbrister hon..

T : Oh, Wow, titta vad han är skum!

Hahaha...vi fick oss ett gott skratt.. Oliwer är en skummis. ;)



Publicerad: klockan 15:17:01.
Arkiverad under: Allmänt

God morgon.
7861c91aeba3e7b51ce1f2dacce4792b.png

Kolla varifrån!

God morgon. Vi ligger och funderar på vad vi ska hitta på idag?! Det snöar idag igen, inte det minsta roligt om ni frågar mig. Jag längtar efter värme och vår!



Publicerad: klockan 08:57:31.
Arkiverad under: Allmänt

Måndag.

Imorse fick jag och Oliwer sovmorgon, otroligt skönt. Men jag känner mig rätt trött fortfarande.
När jag klev upp så satte jag igång med lunchen, Frasvåfflor. Det blev en dunderhit här hemma, då jag för första gången gjorde smeten själv istället för att köpa färdiga halvfabrikat som man bara tillsätter vatten i.

Dom var så mycket godare och Alex tyckte jag hade gjort alldeles för lite, han hade gärna ätit fler. :) Barnen åt och var nöjda. Jag gjorde dom lite nyttigare då det inte är någon kanonlunch för diabetiker, men vi bytte ut lite av det vanliga vetemjölet till Grahamsmjöl och gjorde det så nyttigt som möjligt. :)

Så nu leker Adrian med Albin, Alex ligger på soffan och halvslumrar, Tindra spelar spel och försöker väcka sin pappa hela tiden och Oliwer sover..så då parkerade jag mig här en stund. Ska gå igenom lite räkningar och betala en del.

Receptet på våfflorna kommer sen. :)



Publicerad: klockan 15:45:45.
Arkiverad under: Allmänt

Njut av Söndagen.
Vi sitter inne i värmen, det är otroligt skönt, särskilt då man ser alla grannar som står ute och skottar med snön blåsandes rakt i ansiktet och -16 grader. Brr..
Varför kan vi inte få lite plusgrader och sol nu i vinter?! ;)

Oliwer sover och barnen har suttit och spelat spel. Jag satt bredvid och kollade på reprisen av OS, Herrarna åker skidor och vilket lopp dom gör Hellner och Ohlsson. Jag är imponerad av det svenska landslaget och känner ett sting av stolthet bak i ryggmärgen. Suger på segerns sötma! ;)

Ska tillbringa dagen med att försöka få lite gjort här hemma. Tindra kan dagen till ära äntligen äta igen utan att gråta av smärta. Gårdagen var inte alls kul, det blev sugrör och småbitar av allt då hon grät när hon försökte tugga med framtänderna. Men idag är det som sagt bättre.

Vad har ni andra för planer för dagen?



Publicerad: klockan 13:21:39.
Arkiverad under: Allmänt

God Morgon...
3d4e27d43c42b09468f2aca42fca8e00.png

Kolla varifrån!

God Morgon Söndag! Nu är vi vakna och redo för en ny dag.:) Sovit gott har vi också gjort allihopa.



Publicerad: klockan 09:08:49.
Arkiverad under: Allmänt

Vi är...
74e112d3d0d81fd41cd9794cd0e13a43.png

Kolla varifrån!

Vi är på distriktsläkarjouren, Tindra ramlade och slog munnen i golvet. Så nu är en tand lös och hon har spräckt hela "flärpen" på insidan läppen. Hon har en enorm fläskläpp.:( Lillstumpan.



Publicerad: klockan 19:59:26.
Arkiverad under: Allmänt

Besök och fredag.
Jag är så trött idag..just nu håller ögonen på att falla ihop. Men inte kan man sova..idag är juh barnen hemma och lediga. Så det blir en riktigt lugn dag, jag hade tänkte åka till min pappa och hälsa på men jag tror vi tar det imorgon istället.

Det plingade på dörren förut och både jag och Alex tittar frågande på varandra. Gick och öppnade och det var grannarna som kom förbi, dom hade med sig det nyaste tillskottet och vilken skillnad det var trots att det bara skiljer 1 månad på honom och Oliwer. :) Hon berättade att det även kommer komma en till barnfamilj på gatan som har en liten och väntar sitt andra barn. Så nu börjar det bli lite barn här, otroligt roligt att det blir fler barn på gatan.

Det är ett hus till som är till salu här på gatan..vore kul om det kom ytterligare en familj med barn dit! :)

Ikväll har jag lovat barnen att vi ska ha fredagsmys. Lite snacks och mys. :)


Publicerad: klockan 15:15:44.
Arkiverad under: Allmänt

Min duktiga stora kille!
Idag till middagen började Adrian fråga mig när han ska få sticka sig själv med insulinpennorna, jag svarade att han kan få testa om han vill? Vilket han ville. Så till kvällen då det bara var en spruta fick han sticka sig själv, tror vi var lika nervösa båda två. ;)

Han satt en bra stund och till slut frågade han mig..NU?..Ja sa jag..och så stack han sig och det gick helt fantastiskt bra!! Han är så enormt duktig. Vi pratade lite om att vi ändå måste sitta med när han gör det, när han vill göra det så att säga.

Nu ska jag ta min lille pojke som har magknip ikväll igen. Stackars liten. Och jag har rannsakat vad jag ätit och kan inte hitta något där som det kanske skulle kunna vara. Till det ser vi halvåtta hos mig. ;)



Publicerad: klockan 19:35:37.
Arkiverad under: Diabetes

Dom växer som ogräs.
Barnen alltså. Dom fick nya overaller förra året ifrån Helly Hansen, tyckte jag tog i med storlekarna och nog var dom lite stor på barnen. Tindras fick vikas upp längst ner. Tänkte att det blir nog bra då kan dom ha den nästa år också. Tji fick jag, Adrian har dragit iväg rejält och kan absolut inte ha sin längre. Tindras sitter tight. Så Adrian använder istället sina täckbyxor. Och idag kom jag på att Tindra kan ha Adrians overall. Visst kunde hon det! Allt blev genast mycket bättre. Och dom dyra overallerna kommer bli använda trots allt. ;)

Idag ska dom åka skridskor på dagis. Jag sitter här och funderar på hur det ska gå för Tindra? Hon brukar inte ha sådär jättebra tålamod så jag håller tummarna.

Jag är rätt trött idag men måste försöka hinna iväg och handla mat med Oliwer (Rolli polli olli som han kallas ibland här hemma) innan barnen slutar. Och innan jag åker någonstans skulle jag behöva ta mig en varm och skön dusch.

Here we come, here we go!


Och den gula på bilden är just rolli polli olli.. Adrian såg ofta på det då han var liten. :)


Publicerad: klockan 10:50:39.
Arkiverad under: Allmänt

Det är...
24a9b5c0d86080b1a1f19943ab42cbed.png

Kolla varifrån!

Det är så roligt att väcka mamma på natten och surra en stund! ;)



Publicerad: klockan 04:37:07.
Arkiverad under: Allmänt

Nu sover...
0-68125a1d521e417de1be87b4f5819c0d.png

Kolla varifrån!

Nu sover Oliwer i mammas famn efter 2 timmars magknip. Fotot är taget igår då han testade sin nya gunga. Tindra sover också. Snart sover nog Adrian också hoppas jag, så han är pigg och glad imorgon igen. Sedan ska jag ha en slö kväll i soffan med maken bredvid mig. :)



Publicerad: klockan 20:49:07.
Arkiverad under: Allmänt

Whatcha you say?

Jag satte mig precis här för en liten paus. Jag poppar musik och en låt som spelas på Spotify är Jason Derula - Whatcha you say, jag älskar musik och blir alltid glad då jag spelar musik, jag får en massa energi av musiken.

Natten var sisådär..Oliwer vaknade och hade världens magknip, han spände sig och grät om vartannat. Det gör så ont i hjärtat då man inte kan göra något annat än att trösta. Till slut, cirka 1½ timme senare sov han gott igen och en trött mama fick somna om.

Imorse kom vi upp lite sent 8.20 och barnen börjar kl 8.45, så vi var sen till dagis men det gjorde inte så mycket. Jag är juh mammaledig.. ;) Sedan har dagen flytit på och vi har haft en bra dag.

Något bra då? Jag har äntligen skärpt till mig och blivit mer nogrann med måltiderna, jag som varit dålig att äta ordentligt. Förut åt jag ett mål om dagen och nu äter jag regelbundet. Alex är ganska glad också för han får lagad mat till lunch istället för att köpa snabbmat jämt och ständigt. :)

Nu ska jag sätta igång att försöka jobba bort dom överflödiga kilona som bitit sig fast på min kropp. Jag tror och gissar att det blir en hård kamp denna gång. ;) Men jag ska banne mig få bort dom. :)




Publicerad: klockan 12:56:27.
Arkiverad under: Allmänt

Fettisdag..

och jag fick baka semlor här hemma. Ibland lär dom ut bra dumma saker på förskolan, som att berätta för barnen att det är fettisdag, dagen då man äter semlor. Vart är semlorna undrar barnen frågande då dom kommer hem från förskolan? Andra dumheten var när dom berättade att det skulle bli semlor till mellanmålet där idag. Jaha, och barnen som går hem innan? Tack ska ni ha, det gjorde ni bra. :P

Ja det blev iaf så att jag slängde ihop några semlor då. Och barnen blev nöjda. Jag smakade mig en jag också, gott men jag är inte särskilt förtjust i semlor.

Såhär stod det på Wikipedia om fettisdagen... Fettisdagen (ordet är bildat av 'fet' och 'tisdag'[1]) kallas i Sverige tisdagen efter fastlagssöndagen och den sista dagen före den kristna fastan.

Nu ska jag lägga mig och sova tror jag för ikväll är jag trött och slut, ikväll har jag funderat över just ordet karma. Två stora bråkiga barn slåss och grinar om vartannat, väldigt trötta med andra ord. En liten pojke med rejäl magknip, vaggandes i famnen och skrikandes. Under tiden har jag lagat middag, städat undan i köket, bakat semlor, lagt barn, bråkat på barn, osv.. Zzzzz... love hurts eller? ;)

Oavsett hur dagen varit så kommer jag att le åt det imorgon..ny dag, nya möjligheter! Klämkäckt. ;)

Såhär såg det ut med semlor hos oss förra året..kika HÄR! :D






P.s Prinsen ler supermycket nu..så härligt när man sitter och pratar och får världens största leende! :)



Publicerad: klockan 21:22:08.
Arkiverad under: Allmänt

Stora killen.
Idag är Adrian glad, idag händer det något stort. ;)

Alla 5-åringar på dagis ska gå till skolan för första gången och hälsa på. Dom ska få se vart dom ska börja till hösten, spännande. Tindra tycker inte det är lika roligt och grät när jag berättade för Adrian att dom skulle dit, "När ska jag få börja skolan då? ORÄTTVIST" skrek hon.

Han börjar tappa tänder nu stora prinsen våran. Första tappade han på självaste nyårsafton hemma i soffan ätandes ostkrokar och den 4 februari lossnade den andra framtanden på dagis.


Fotot är ifrån i somras hemma hos farmor.

Publicerad: klockan 10:03:55.
Arkiverad under: Allmänt

Problem med blogg.se och konstigt blodsocker..
Igår hade jag problem hela eftermiddagen/kvällen med att logga in på bloggen, jag kom inte in. Så jag gav upp.

Vi har haft en tidig morgon här, upp klockan 6.20 då Tindra vaknade och var lite ledsen. Lade mig i vår säng och ammade Oliwer och Tindra ville ligga i sin och se en film. En soft och lugn morgon med andra ord. Sedan kom Adrian upp strax efter 7, han klädde sig och gick ner. Och så var hela familjen igång.

Oliwer skulle vara på BVC klockan 8.30 och Adrian skulle vara på Dagis 8.30, tur att vi är två..svårt att dela på sig. ;) Tiden på BVC var den enda läkartiden som fanns så vi kunde inte flytta den heller och Adrian skulle gå med 5-åringarna till skolan.

Blodsockret var knepigt imorse..fattar ingenting just nu..för första gången på MORGONEN hade Adrian "HI" =High på blodsockermätaren, alltså innan han ätit något överhuvudtaget!? Han brukar ligga bäst på morgonen för att sedan gå lite uppför under dagen. Snacka om att hans blodsocker är skitknepigt nu.. och som förälder blir man otroligt orolig. Min fina lilla prins, jag är juh så rädd om er!

Igår hade vi besök också. Min kusin Helen och hennes söta Wilmer var här. Barnen stojjade på som vanligt. :) Alltid lika kul att se dom leka. Fina presenter fick vi också, Tack snälla söta! Vi blev så glada. Adrian fick ha sin nya tröja på dagis idag. ;)

Ska försöka hinna knäppa lite bilder på en del presenter som Oliwer fått och lägga in här. :)

Publicerad: klockan 09:54:28.
Arkiverad under: Allmänt

En glad...
0-59db851c170f20e96450633cc2c6ff83.png

Kolla varifrån!

En glad kille på morgonen... nu ska vi göra oss klar för BVC. :)



Publicerad: klockan 07:43:39.
Arkiverad under: Allmänt

Mor &...
0-1e9ce3f0bf2219e2cc064254d25bbbd8.png

Kolla varifrån!

Mor & Son ligger och pratar för fullt. Resten av familjen sover gott! :)



Publicerad: klockan 07:11:41.
Arkiverad under: Allmänt

♥ Alla hjärtans dag ♥
Idag är det Alla hjärtans dag. Vi är inte sådana som firar denna dag särskilt mycket, jag håller med många andra om att man ska visa kärlek varje dag. Men ändå kan jag inte låta bli att tycka denna dag är lite extra mysig.

För 7 år sedan blev jag och maken tillsammans. Jag hade mött honom ute på en krogrunda med tjejkompisarna. I samma veva som han klev innanför dörrarna möttes våra blickar och jag var fast. Klyschigt jag vet, men det var faktiskt så. Jag flörtade med honom den kvällen och dagen efter for jag till stockholm dit jag precis flyttat med en tjejkompis. Den gången kändes det konstigt att lämna Sundsvall, jag hoppades på något konstigt sätt att han skulle komma springande till bussen och stoppa mig ifrån att åka. Det gjorde han inte, såklart. ;) Däremot ringde han mig flera ggr och några månader senare var jag hemma igen. Jag har bott ihop med honom sedan den dagen jag kom tillbaka till Sundsvall.

I början firade vi att vi var tillsammans varje dag genom att göra tårta. Vi blev lite less efter ett tag. Och skulle förmodligen fått en hel del extrakilon om detta fortsatt. Efter 2 månader blev jag gravid, och trots att vi båda var lite chockade så var det aldrig tal om att inte behålla den lille. Idag är vi fem i familjen.

Vi har mött en del hinder och svåra prövningar på vägen, men för varje gång vi tar oss över dom så växer vi starkare tillsammans. Alex är helt fantastisk och jag är så glad över att han är far till mina barn, jag kunde inte ha funnit en bättre man och pappa.

Jag älskar dig mitt fina hjärta! Tack för rosorna...
Jag älskar er mina tre fina barn! Tack för dom fina alla hjärtans dag korten som ni gjort åt oss på dagis.

Tack för alla dagar jag får med er min älskade familj!



Publicerad: klockan 21:16:03.
Arkiverad under: Allmänt

Tindra busar...
651494c738bf4c4234970e7077c001f4.png

Kolla varifrån!

Tindra busar med pappa! ADRIAN har Albin här och dom leker för fullt! :)



Publicerad: klockan 14:33:09.
Arkiverad under: Allmänt

Oliwer har...
6552b73a92f857b76cca050477d73f61.png

Kolla varifrån!

Oliwer har somnat hos mamma. Myspojke..imorse log han jättemycket då vi pratade. Kärlek!



Publicerad: klockan 14:24:01.
Arkiverad under: Allmänt

Blev inte som jag tänkt mig.

Efter lunchen så skulle vi gå ut var det tänkt. Barnen var inte alls sugna, Alex fastnade framför något program på tvn och jag satt och vaggade Oliwer som inte kom till ro. Till slut sov vi, jag och Oliwer.

Vaknade av att Adrian drog mig i tröjan, han sa själv att han trodde att han har lågt Blodsocker. Ledsen och grinig som han blir så orkar han inte gå in i köket först. Alex stack honom i fingret och mycket riktigt, han var låg. Så det blev mellis och sedan hade vi en glad kille här igen.

Jag låg på soffan en stund och funderade hur det kommer sig att blodsockret svänger så snabbt? Han hade 7 innan han åt lunch och då har han endast 0,5 enhet insulin, väldigt lite med andra ord. Han åt bra, han hade sysslat med lugna aktiviteter och ändå så sjönk hans socker. Ibland så förstår jag inte denna sjukdom?!

Sedan var jag uppe på benen snabbt, slängde ihop kycklingen och den bakade potatisen och in med den i ugnen. Fixade salladen och snodde ihop lite vitlökssmör. Så nu sitter jag i lugnan ro och inväntar middagen. Pappan spelar Fia med knuff tillsammans med barnen. :)

Härliga Lördag!





Publicerad: klockan 17:18:13.
Arkiverad under: Allmänt

En försmak på våren!
Det är så fantastiskt underbart när solen skiner ute. Vilken energi man får av att bara se solen kika fram! :)

Idag ska vi gå ut en stund..eller jag funderar på om jag ska skicka ut hela familjen och satsa på att städa eller om jag ska gå ut jag också...tanken är lockande. ;) Men man borde passa på att städa då man känner sig sugen. Dont you think? ;)





Nu är det snart dags för lunch och sedan får vi se om vi går ut eller om det blir städning.

Publicerad: klockan 11:55:22.
Arkiverad under: Allmänt

GLAD MAMA!
Jag är så glad att det verkar som att magsjukan blåst över för Adrian. Han verkar ha fått någon lindrig magsjuka och efter att ha kräkts 4-5 ggr så var det klart. Vi lyckades, trots att han inte ville ha nånting, hålla blodsockret bra. Men vi har varit uppe och stuckit honom inatt för att hålla koll.

Nu har vi klarat av Adrians första magsjuka som diabetiker! Jag är så glad att det är över och att det gick så pass bra. :)

Publicerad: klockan 11:09:07.
Arkiverad under: Diabetes

Magsjuka.
Jag är så orolig nu..

Anade oråd förut då Adrian skulle gå och lägga sig.. han hade ont i magen och mådde illa. Vi förberedde med hink vid hans säng och jag lyckades inte få i honom något kvällsfika. Där redan förstod jag nästan att det var på G.

Han somnade och vaknade för en stund sedan och kräktes.. nu hoppas jag att vi får i honom socker och att han får behålla det så vi slipper ringa ambulans och åka in.



Publicerad: klockan 21:35:46.
Arkiverad under: Allmänt

Sitter och fixar
med en massa papper..betalade lite fler tråkiga räkningar. Jag har tagit itu med alla papper som kommit den sista tiden, jag hade inte ens hunnit öppna hälften på slutet och lagt allt i en hög. Så nu har jag öppnat dom och sorterat upp i pärmar och kastat en del. Skönt att få det gjort. ;)

Fick tips här i bloggen av en annan trebarnsmamma, Cissi, att investera i en babygunga till Oliwer. Och det har jag gjort alldeles nyss. Jag köpte en från Barabus. Tror att lillprinsen kommer bli mycket nöjd, perfekt att ha då man har tre små som kräver sitt, en make med dåliga arbetstider, mat på bestämda tider och en del sprutor som ska tas. :)


En sådan blev det...

Nu ska jag mata lillen igen och sedan laga mat till oss andra, Spagetti och Köttfärssås blir det idag.

Publicerad: klockan 16:17:32.
Arkiverad under: Allmänt

Med vagnen...
0-2e68afd1621f6c15b26da7dce7b5d303.png

Kolla varifrån!

Med vagnen i ena handen och snowracern i den andra är vi nu på väg hem från dagis.:)



Publicerad: klockan 13:59:03.
Arkiverad under: Allmänt

Mys och en massa gos!
Jag och Oliwer ligger och myser på våran säng..han somnade för en stund sedan. Så mysigt nu då han börjar flina upp sig när man pratar med honom! Han blir helt vild och sprattlar på med både armar och ben, till sist får han fram ett ljud och ser så nöjd ut!

Det har snöat idag igen och nu börjar jag tycka att det räcker med snö va?! ;) Jag vill ha värme och vår. Gå promenader, leka med barnen i lekparken och slippa dra på en massa kläder innan man går ut.

Igår var vi på koll med Adrian hos vår diabetesläkare och sköterska. Sköterskan kollar hans ben, för att se så man sticker på olika ställen och att han inte håller på att få några "fettknölar" (som kommer om man sticker på samma ställe). Han var fin på benen. Skönt att höra! Sedan pratar hon med Adrian, frågar honom hur han tycker det går på dagis osv. Vi fick vänta 1 timme igår då han skulle ta prover för att kolla så han inte är glutenintolerant eller att han fått fel på sköldkörteln. Dessa tester tas sedan 1 gång per år då man löper lite större risk att få det då man är diabetiker typ 1. 

Sedan var det dags att träffa doktorn.. Vi ökade på en del insulindoser så vi ska se hur det går och höra av oss om 2-3 veckor. Diskuterade lite angående insulinpump med honom så vi får se framöver när det blir dags för en sådan. Vi har hört en del positivt om att ha pump, särskilt på yngre barn så det vill vi absolut testa.

Nu ska jag mysa lite till här hemma innan vi ska hämta hem barnen.

Publicerad: klockan 12:25:34.
Arkiverad under: Allmänt

Nöjd och...
0-2e5b7ebdc5c1cb157f497434f9d4abc3.png

Kolla varifrån!

Nöjd och trött efter att ha bajsat och kissat ner mamma och pappas säng. Nu kan jag sova igen! ;)



Publicerad: klockan 09:41:01.
Arkiverad under: Allmänt

Vi är...
13f8175cc571f2b3b4f106ff6d7923e3.png

Kolla varifrån!

Vi är på sjukhuset och tar prover och träffar diabetesläkaren. Adrian har emla plåster på inför proverna.



Publicerad: klockan 14:55:11.
Arkiverad under: Allmänt

vi är...
2b8eb85916bc9164e010a35de7f39d83.png

Kolla varifrån!

vi är och kollar på hockey, Alex lillebror spelar...5-1 till Kramfors! Heja!



Publicerad: klockan 20:46:37.
Arkiverad under: Allmänt

När magen...
6da41473711bf5af13283cd80044465f.png

Kolla varifrån!

När magen kniper om natten..söta skatten



Publicerad: klockan 14:45:32.
Arkiverad under: Allmänt

3 barn och renovering..
När man har 3 barn och påbörjar ett renoveringsprojekt så tar det verkligen sin tid och en massa kraft och energi. Även om det inte är jag som gjort något på trappen denna gång så har min man och en kompis till honom fixat här hemma, vilket inneburit att all min tid gått åt till att göra allt annat i hushållet samt ta hand om våra tre barn.

Gubben kom och lade sig klockan 3.30 inatt då han lackat trappan och jag somnade vi 2-tiden. Oliwer vaknade en stund inatt och hade världens magknip, tyckte så synd om honom så där låg vi mitt i natten jag och Oliwer, jag försökte massera, mata och göra allt för att trösta..till slut somnade vi om som två slagna hjältar. Vid 7.30 var det dags igen, magknip, dock lindrigare än tidigare. Väckte Alex och klev upp och hjälpte honom få klar barnen när dom får iväg somnade vi om igen. Vaknade vid strax efter 10.

Så vår dag försvann snabbt förbi. Strax efter 13 var vi redo och gick iväg för att hämta hem Adde & Tindra. Så vi är trött idag. Trappen är dock väldigt snygg, och det kommer att komma bilder på den så småningom. Den ska få bli helt klar först. Några lager lack till med andra ord. :)

Igår var Per här och hjälpte Alex med trappen och Marie höll mig sällskap, vi hade en härlig kväll, med trevligt sällskap.

Nu äts det mellanmål här..och jag ska snart ta itu med tvätt som ska vikas..högen är enorm.

Publicerad: klockan 14:31:49.
Arkiverad under: Allmänt

1 månad..
Idag är Oliwer 1 månad gammal...tiden går fort när man har roligt. ;)

Vi har haft fullt upp sista dagarna, i Onsdags kom Per & David hit och Alex fick hjälp med trappen, så nu är den återigen nedslipad och på måndag ska dom betsa den och lacka den. Marie kom och hälsade på mig, sedan kom även svärmor. Vi hade en supermysig Onsdag och vi åt god Pizza till middag.

Torsdagen ägnades mycket åt att göra rent efter slipningen, och det dammar såklart fortfarande. Jag är glad att svärmor var här och hjälpte mig annars hade jag aldrig hunnit ta överallt på nedervåningen. För Oliwer lyckades hela tiden vakna när man höll på som mest..men det är så det ska vara. ;)

Fredagen var vi iväg och fyndade lite lätt på Fyndlagret..jag hittade en superfin ram som ska bli vit och lite annat småkraffs som jag ska pyssla med framöver. På kvällen hade vi fredagsmys och fastnade framför nya serien på Tv4, Solsidan.

Igår Lördag åkte svärmor hem vid 16-tiden. Vi hade en lugn och skön dag, gjorde inte många knop alls här hemma. Adrian lekte med Hannes ute i snön. Och på kvällen kom Per hit ett tag.

Vi var juh upp till sjukhuset i Onsdags också med Tindra, det gick väl helt okej. Det verkar inte vara något större fel på lillstumpan, Tack och lov. Men jag ska be dom ta en del tester så är jag nöjd sedan. Det var riktigt läskigt när hon var sådär på morgonen. Men jag hoppas det var en tillfällighet.

Nu är Adrian och leker hos Albin, Oliwer håller på att vakna och Tindra sitter med mamma och målar..Time to Go!

Publicerad: klockan 12:29:29.
Arkiverad under: Allmänt

Oroad.
Denna morgon har varit minst sagt oroande.

Vaknade imorse med mina 2 glada söner. Min prinsessa verkade trött så jag gick in för att väcka henne, hon verkar supertrött. Börjar klä henne i väntan på att hon ska vakna till och "NEJ mamma jag kan själv" som hon alltid annars gör men hon sover sig igenom hela påklädningen. När jag väl får henne att vakna till gnäller hon över ont i magen och onda knän.
Jag tänkte att det förmodligen är så att hon är hungrig och har växtvärk? Fick henne att gå till trappen där hon börjar gråta över det onda i knäna. Bar henne ner till köksbordet och satte henne där så hon fick lite frukost.

Går och byter blöja på Oliwer och när jag kommer tillbaka in i köket så sitter Tindra lutad emot bordet och har somnat. Då blir jag riktigt orolig. Hon har aldrig varit såhär, hur trött hon än varit. Så jag bar upp henne och lade henne på sängen bredvid sin pappa, hon somnade om på en gång. Jag tog tempen som visar 35,4..tänkte att den måste visa fel så jag tog en till gång..35,5..

Så nu tror jag vi måste ringa och rådfråga någon för hon verkar ha väldigt ont i magen. Dock inte så ont att hon inte kan sova men iaf. I bakhuvudet går tankarna, Ska hon också bli sjuk? Ska hon också få Diabetes nu? Usch så orolig man blivit.

Nej nu måste jag kolla till henne igen.

Publicerad: klockan 10:10:42.
Arkiverad under: Tindra 4 år

Grodan och Prinsessan!
Igår på förmiddagen fick vi ett glädjande och roligt samtal. Det var Birgitta ifrån lekterapin på sjukhuset som ringde och ville bjuda in oss till Filmstaden och få gå och se nya Disney filmen Grodan och Prinsessan.

Barnen blev såklart superglada, så den 24 Februari ska barnen dit med sin pappa förhoppningsvis, han skulle försöka ta ut komp ifrån jobbet så han kan gå med dom. Då kan jag och Oliwer vara hemma och mysa, känns som att det är svårt att ta med en så liten på bio.

För övrigt så är blodsockret helt Wacko nu...Adrian svänger rejält och jag fattar ingenting emellanåt. 2 ggr i helgen har det dragit iväg nattetid och legat på HI enligt mätaren. Inte bra.
Vi ska till läkaren den 10/2 och då tänkte vi diskutera insulinpump med honom, det verkar lättare att hålla blodsockret på en bra nivå med en sådan.

Hittade ett recept på Kornbröd som ska vara superbra för blodsockret och hjälpa det att hållas stadigare. Värt att testa men det där med bröd är rätt svårt tycker jag, han är ett barn och barn är inte jätteförtjust i mörka bröd med massa fullkorn och frön i. Fast jag måste säga att han är duktig att äta sådana bröd även om han ibland ledsnar. Så det är absolut värt att testa.


Våra tre älsklingar igår!!

Publicerad: klockan 12:52:04.
Arkiverad under: Diabetes

Hinna med sig?
Dålig uppdatering just nu i bloggen men ibland blir det så med tre små gulliga barn och helt olika viljor. ;)
Vi har haft en supersoft dag, jag tror att jag eventuellt åkt på en öroninflammation för GOSH vad ont jag har i öronen. Natten som var sov jag enormt dåligt, fick sitta och halvsova. Satt och kikade på klockan som tickade otroligt sakta framåt, tänkte bara hon blir 8 så man kan ringa vårdcentralen och kanske få komma dit och kolla. Men såklart somnade jag till slut ungefär 6.45 och vaknade för sent.

Får se hur det går inatt annars får jag ringa imorgon istället. Hoppas på en bättre natt, nässpray, alvedon, ipren och tryckutjämning så hoppas vi på lindring och sömn. ;)

Dagen har gått fort förbi trots att vi inte alls fått mycket gjort. Vår lilla Oliwer har haft en jobbig dag med en massa magknip, antar att jag ätit något som gjorde det besvärligt för lillmagen. Så med magknip har han bara velat somna på mig och bredvid mig, han vaknar så fort jag lägger ner honom. Därav den softa dagen.. ;)

Han är till och med vaken nu. Jag har försökt söva honom en stund nu, sedan 22 närmare bestämt, så nu sitter han hos sin pappa en stund. Jag har plockat undan i köket och skulle verkligen behöva få duscha innan jag kryper ner i sängen..så det ska jag göra nu, ta en snabb dusch och sedan ta lillprinsen våran och gå upp och sova.

Imorgon blir det tidig morgon igen. Och jag hoppas på att jag ska hinna få en del gjort imorgon.
Sov Gott och STORT TACK för alla GRATULATIONERNA! :D

Publicerad: klockan 00:31:23.
Arkiverad under: Allmänt

Kontakta mig



Sök i bloggen
Statistik
  • Besökare just nu:
  • Besökare idag:
  • Senaste veckan:
  • Senaste månaden:
  • Besökare totalt:

bloglovin



BaraBlogg - De bästa föräldrabloggarna

Joinat
Allmänt
Blogglista.se Top Personligt bloggar
Lägg till Blogg
Blogglistan Blogvertiser
bloggar SvenskaSajter.com - Den ständigt växande länkkatalogen
BloggRegistret.se bloggstarts Topplista

Reklam
RSS 2.0