Vår dag på Norra Berget..
lovade att det skulle komma lite bilder efter många dagar utan några alls.. så här kommer vår härliga dag på Norra Berget i bilder.


Uppe i utkikstornet... (Alex håller självklart i Adrian..). ;-)



Hela familjen...



Söta kossorna.. Ena tjejen började joddla så kom kossorna gående..


Full fart...


Klättra är oxå roligt...


Härliga miljö!!



Sista bilderna..här var vi på väg hemåt...Tindra med sin hand i vädret då hon gjorde illa fingret i lekparken.
Adrian tycker att kanonerna var häftig... =)


Publicerad: klockan 21:18:08.
Arkiverad under: Allmänt

Svininfluensan..
Som ni förmodligen inte undgått härjar Svininfluensan fritt i Europa nu. Det finns en del i Sverige som insjuknat, främst dom som varit ute och rest och lagom till hösten så sägs det att den ska vara här och härja fritt i vårt avlånga land.

Som Gravid kan jag inte påstå att jag känner mig lugn över detta, som mor till två barn känner jag mig ytterligare lite orolig. För tänk om det är så att ens barn har någon sjukdom man faktiskt inte känner till i detta läget, och man inte vaccinerar dom, då kan man juh riskera deras liv. Jag skriver KAN, för jag vet inte hur illa denna sjukdom beter sig. Inte mer än att man inte ska jämföra den med en vanlig influensa. Så jag vill att barnen ska få vaccineras emot detta, just to be on the safe side.

Dock är väl inte vaccinet godkänt för barn ännu?! Vad jag förstått iaf.

Och sedan var det med att vänta barn. Att vara gravid. Tydligen inte alls safe, när smittan anländer. Var tredje gravid kvinna har hamnat i respirator, väldigt väldigt illa om man frågar mig?! Man är dessutom mer känslig som Gravid för infektioner och detta gör väl inte saken bättre?! Så nu funderar jag på vaccinet, jag vill inte få denna hemska smitta eftersom det är risk både för mig och barnet, men vilka är riskerna med vaccinet? Det är juh nämligen inte heller godkänt för Gravida ännu!!

Åhh jag hoppas att det blir godkänt innan det börjar härja fritt i vårt land... isf ska vi vaccinera oss hela högen! ;-)

Publicerad: klockan 21:23:45.
Arkiverad under: Allmänt

Ny bebisvecka
och idag rusar vi in i vecka 18 (17+0)..känns helt otroligt skönt att snart ha nått halvtid. Om 12 dagar ska vi på ultraljud och det är både nervöst och spännande. Jag hoppas att allt kommer se bra ut med lillen och att vi kan pusta ut. ;-)

Jag blev av med internet i början av veckan men igår kväll fick vi nya modemet och gubben satt i telefon med våran operatör ett bra tag innan dom fick till det då även det nya modemet krånglade lite i början. Men nu fungerar det och allt är tillbaka till det normala. ;-)

Idag har vi varit hela långa dagen uppe på Norra Berget, helt underbart mysigt däruppe bland alla gamla hus och små caféer och butiker. Mötte en gammal vän oxå och hennes lilla bebis, en söt liten tjej.

Jag har en massa fina bilder från dagen som kommer, jag lovar men just nu är jag på tok för trött för att fixa med detta. Och som gravid blir man juh tröttare i perioder, särskilt då man varit ute i solen och lekt med barnen hela dagen, vilken energi dom har dom små trollen!! Helt fantastiskt att se..

Nu efter att ha lagat middag, satt igång lite tvätt, vikit tvätt och jag och maken hjälpts åt att plocka undan i köket så ska här bara slappas!! Hoppas barnen somnar snabbt ikväll, vi behöver lite vuxentid, se en film och mysa på tu man hand. Barnen behöver bra med sömn. ;-)

Kramar

Publicerad: klockan 19:49:19.
Arkiverad under: Allmänt

Barnens farfar
är här på besök så nu ska jag gå ner och vara social. Hela morgonen har gubben städat hela huset, gissa om jag är glad över att han är min man. Själv har jag bara behövt laga lunch och jag har njutit av att slippa alla måsten.

Det är full fart nere på barnen... =)

Publicerad: klockan 13:19:28.
Arkiverad under: Allmänt

Ren bil.

Jag kom nyss in, satte mig framför datorn och surfar. Jag är så trött och slut just nu, Alex gick ut förut och klippte gräset, sedan har han krattat och legat i. Så jag tänkte försöka ta itu med lite småprojekt jag oxå, först tog jag tog jag itu med tvätten, sedan städade jag lite i skrubben. Efteråt gick jag och Tindra ut och målade på hennes skåp som ska upp, förhoppningsvis kommer det upp på hennes vägg under morgondagen för nu är det färdigmålat och nya handtag på det. Sedan kom jag på att sist vi var på biltema så handlade vi lite grejjer till bilen då man ska städa den, så jag gick ut och kom nyss in och hela bilen är helt nystädad och fin. Ja jag lämnade i för sig bagageluckan... men nu luktar det gott i den och den är finare än nånsin invändigt. Ja vi köpte den juh inte helt ny, utan den har ett par år på nacken.

Apropå bilar så kan jag emellanåt sakna vår fina Saab 9-5...den var så otroligt fin och man satt så bekvämt i den. Men det tråkiga var att den gick sönder HELA TIDEN. Vi hade den till och med stående 1 år innan vi lyckades lösa en tvist med försäkringsbolaget och dom betalade för allt som var sönder. Det var mycket och dyra saker..till slut gav vi upp och sålde den och köpte vår nuvarande pärla. Lite mindre bil men det gör oss inte så mycket.

Ett helt inlägg om bilar?? Jag är inte ens så intresserad av bilar...men ibland så flyter tankarna på..då skriver man bara. ;-)



Publicerad: klockan 20:48:20.
Arkiverad under: Allmänt

Mammabloggarna!
Jag antar att ni liksom jag hittat in på mammabloggarna.se?? Om inte annat så måste ni juh kika in dit, jag tycker sidan är otroligt bra. Deras vision är att marknadsföra föräldrabloggar och göra det lite lättare för oss att hitta andra mammor och pappor i detta avlånga land. Man kan knyta kontakter med andra och få nya vänner. Det finns dessutom en massa tips och tricks till oss som bloggar, tävlingar, bloggskola osv...

Nu söker dom dessutom nya bloggerskor, så om ni känner sugna, ge det ett försök. Det tänker jag göra.

Tanken bakom min blogg var ibörjan inte att jag skulle försöka bli känd som storbloggerska på något sätt. Det var mer ett ställe att skriva mina tankar och funderingar på. Ett ställe att lätta hjärtat på. Som många andra, lite utav en dagbok. Som tvåbarnsmamma har jag skrivit mycket om livet i stort och litet, och det kommer jag fortsätta göra med den tredje på väg. Det är så roligt att kunna gå tillbaka och läsa om det som varit, både bra och dåliga minnen. Jag är nu alltså 26 år gammal och får äran att bära vårt tredje barn som är beräknad till den 5 januari. Det är spännande och otroligt roligt, och med en pojke på 5 år och en flicka på 3 år så händer det dessutom en hel del annat bus på dagarna. Jag har även en depression som jag rehabliteras för och ibland så skriver jag även om detta, alla tankar och ångest som det kan medföra. Jag skriver om mitt liv, mina intressen och allt det härliga som man går igenom under livets gång.

Jag tror att mammabloggarna är rätt ställe att vara på när man är mamma. Det ska kännas som hemma och vara lite familjärt. 

Nu ska jag axla mammarollen igen, dags att laga middag... Power to the people... ;-)


Publicerad: klockan 16:17:38.
Arkiverad under: Allmänt

Lätt till gråt..
Jag har otroligt lätt till att gråta, det kan vara rätt skönt att få gråta ut ibland. Men just nu har jag extremt nära till gråt, har precis suttit och kikat på Mtvs serie 16 and pregnant. Och tårarna har näst intill sprutat...fy vilken hemsk känsla att adoptera bort sitt barn. Två otroligt starka tonåringar och otroligt kärleksfulla som klarar av att tänka på sitt barns bästa i den situationen. Dock så tror jag att det finns mammor i den åldern som klarar det alldeles galant att bli mamma i tidig ålder, det är inte det jag menar. Men deras beslut var väldigt moget och genomtänkt för deras egna del och jag beundrar dom för den styrkan.

 


Så titta och gråt en skvätt du med?! ;)

Publicerad: klockan 15:02:28.
Arkiverad under: Allmänt

Internet strul..
Vi har varit utan internet i 3 dagar nu, modemet har förmodligen gått sönder och ett nytt är på väg hem. Men så igår kväll fick maken till det ändå och idag funkar det igen. Förmodligen bara tillfälligt men i början på veckan kommer det nya iaf. Vi har därför ingen hemtelefon nu heller, vi kör internettelefoni och det har funkat utan några som helst problem, det är första gången vi får ett problem med detta nu. Vi vet inte om det är så att blixten slagit ut den.

Iaf nu vet ni varför jag inte svarat på kommentarer eller uppdaterat bloggen. ;)
Vi har ännu inte fått i oss frukost trots att vi varit vaken nästan 2 timmar, så det är dags att sätta fart med det nu. Sedan låter det som att vi ska ta och storstäda lite här hemma hela familjen.

Lägger in en bild på magen som växer på rätt bra nu.. =)



Publicerad: klockan 10:41:56.
Arkiverad under: Allmänt

Update: Torsdag.

Jag har uppdaterat dåligt de senaste dagarna men det beror mest på att jag haft ont. Och svärmor har varit här så vi har haft fullt upp härhemma. Jo det onda är av urinvägarna, jag äter nu den 3dje pencillinkuren, läkaren har dessutom gett mig ett pencillin som inte är bra att äta då man är gravid. Så gissa om man är orolig, men man måste väl lita på att läkarna vet vad dom gör?!

Idag har jag haft onda sammandragningar och då blev jag väldigt nervös, vi var på Erikshjälpen, jag och svärmor och så får jag otroligt ont...men nu är det lugnare igen, kommer det tillbaka får vi nog ta och ringa upp och prata med kvinnokliniken eller nåt.

Vi har som sagt varit på Erikshjälpen och fyndat..jag har köpt ett skåp som ska stå på Tindras rum, 135 kr kostade det och jag ska nu bygga ett litet kök åt henne på hennes rum. Det målas just nu vitt och så ska det dit nya knoppar innan det är klart men jag tror det blir super! Så jag har lite småprojekt för mig medans vi har semester här hemma. Bilder kommer såklart att komma...

Nu ska jag lägga mig och vila en stund, infektionen i kroppen tar verkligen musten ur mig emellanåt. Och just det, vi går nu in i v.17 (16+0)..härligt, snart halva tiden, hoppas allt är bra inne i magen hos den lill*!!

Kram



Publicerad: klockan 20:37:19.
Arkiverad under: Allmänt

Idag är ingen vanlig dag..
för idag är det makens födelsedag, HURRA HURRA HURRA! =)

Ska strax göra frukost på sängen åt honom.. och sedan ska jag och barnen sjunga.

Vi kom hem igår på eftermiddagen och har haft en superhärlig helg i Hörsång. Vi blev bjuden på en massa god mat, och hade det väldigt trevligt och avslappnat! Fick mest sitta och bli serverade..det var så skönt och behövligt. Igår hann jag inte uppdatera då barnen var helt trötta och sluta, jag likaså.
Igårkväll drog jag och Adrian iväg och hyrde lite film, en var åt barnen och 2 åt oss. Jag slocknade tyvärr till andra filmen då jag var så sjukt trött. Men det var så mysigt att få en slapparkväll i soffan med älsklingen och bara mysa.

Jag kan lägga ut någon bild från helgen senare, just nu måste jag göra frukost innan maken vaknar. Tyvärr har jag inte många bilder från helgen då jag glömde kameran hela tiden. Vi hade soligt och fint väder iaf, förutom igår då det blev mulet men det kändes rätt skönt då vi ändå skulle hemåt då.

Nepp dags att sätta fart här.


Publicerad: klockan 10:22:48.
Arkiverad under: Allmänt

TorsDAGEN..

Idag har jag hunnit varit iväg ut till Lina och Alva och umgåtts! Det var så himla trevligt att träffas och umgås. Alva är dessutom världens charmigaste lilla tös! Lina har gjort fina namnsmycken till maken och svärmor i födelsedagspresenter...jag blev så nöjd!

När jag for hemåt svängde jag förbi hos pappa och gick in och surrade lite med honom. Sedan begav jag mig hemåt, och sedan dess har jag flygit och farit runt i hela huset. Vikit tvätt, klippt barnens naglar, städat deras rum, avlusat Tindra igen (man ska juh göra det efter 9-10 dagar igen), städat hallen uppe och burit tvätt till garderoberna. Så nu sitter man här med ond rygg och är supertrött, och inte kan jag gå och lägga mig än heller. Vi måste packa innan och fixa klart med lite tvätt, tvättar alla Tindras gosedjur och hon vill nog ha med sig nån av dom imorgon...

Nej nu ska vi fika...
Får se hur uppdateringen blir i helgen..vet inte om vi kan uppdatera där.
Det ska bli härligt att tillbringa helgen i Höga Kusten.



Publicerad: klockan 23:40:59.
Arkiverad under: Allmänt

Galopperande hästar??
Jag måste juh bara skriva ner detta för denna natt har varit helt otrolig. Inatt vaknade jag till runt 4 tiden då Alex kom och kröp ner bredvid mig i sängen, han hade suttit och spelat med Julian hela natten. Iaf så hade jag svårt att somna om, vi har fönstret öppet i vårt sovrum då det är så varmt. Så ligger man och försöker somna och så hör jag att det låter som att det kommer hästar och går emot asfalten utanför. Jag trodde jag skulle bli tokig, och sa till Alex : Men nu får folk ta och ge sig, man kan väl inte rida igenom ett bostadsområde klockan 4 på morgonen!?

Alex kikar ut genom fönstret och ropar : "Johanna, det går 2 helt fria hästar härute"
Hahaha...trodde knappt det var sant. Det var en bil som åkte sakta efter dom och vi antog att det kanske var ägarna som försökte fånga in dom. Alex gick ut och drog ut soptunnan då det skulle vara tömning idag.

Då hör vi dom ropa, "Vad fan ska vi göra, det är hästar här!"
Det var alltså några grannar från längre ner på gatan.. Jag klädde mig och gick ut, då var Alex redan borta och pratade med dom andra. Och medans jag går bort emot dom så kommer hästarna springandes emot dom, killarna (förutom Alex) sprang som tok! Jag kunde knappt hålla mig.. Men det syndes att hästarna var nervösa. Och jag ville inte gå fram ifall dom skulle bli rädda.

Ena hästen ställde sig och sket i grannarnas trädgård, och då hade jag svårt att hålla mig för skratt. För alla sov juh och tänk nästa gång dom ska klippa gräset, "Vem fan har lagt hästskit i vår trädgård?" Hahaha...det skulle jag vilja se.

Vi ringde såklart polisen som inget kunde göra, trots att hästarna var rädda och galopperade i vårt bostadsområde.. en stund senare galopperade dom iväg och vi såg dom försvinna, utan att kunna gjort något. Lite jobbig känsla då.



Publicerad: klockan 23:31:36.
Arkiverad under: Allmänt

Happy day..
Vilken dag vi haft! Full rulle i princip hela dagen, börjat rensa lite i klädkammaren, tvätthögen är snart ett minne blott. Alex fixade tvättmaskinen så den funkar igen, jag bakade lite tekakor, vi lagade middag och satt och åt tillsammans hela familjen och bara njöt en liten stund innan vi satte fart igen här hemma.

Imorgon är det samma visa, fast då ska det dessutom packas en del på kvällen. Panik...kattvakt har jag ännu inte lyckats ordna, måste ringa om det imorgon. Förhoppningsvis har jag 2 bröder och en liten syster som kan ställa upp.. ;-)

Nej nu ska jag fika lite kvällsfika och sedan lägga mig, har varit mycket sena kvällar på sistone.



Adrian var mycket imponerad över att jag kunde baka smörgåsar! Och att dom dessutom var världens godaste..Tindra höll med, pappan oxå... tsss..jag tror dom smörar för mamman!  Men se det funkar juh.. ;-) <3

Publicerad: klockan 23:32:56.
Arkiverad under: Allmänt

Full fart..
Kom nyss hem igen efter att ha varit och skjutsat Adrian till sin kompis, Robin. Men innan vi for dit fick jag hjälp av min stora pojke med att tömma sopor på sopsorteringen. Min duktige kille!!

Ska sätta fart med städandet igen oxå, Tindra sitter ute på vår altan och målar jättefina gubbar...hon har inte ritat gubbar tidigare utan då var det mest "virvelvindar", så ni kan juh gissa hur stolt man blir när man ser dem första gubbarna. =) Nu är jag en stor tjej, påpekar hon oxå. ;-)

Här kommer bilder på kisseungarna... Håll tillgodo med dom små sötnosarna.. =)






Publicerad: klockan 14:16:15.
Arkiverad under: Allmänt

Doktorn och städtanten.
Idag, imorse klev vi upp 9, tidigaste morgonen denna semester. Det var bara att hoppa in i duschen och göra sig klar för klockan 10 skulle jag och magen till Doktorn. Vi skulle lägga upp en plan över hur vi ska gå tillväga med mina ständiga urinvägsinfektioner. Det blev ingen plan, istället lämnade jag ett nytt kissprov då jag nyss ätit klar pencillinkuren och så ska vi se om UVI:n fortfarande är kvar. Vilket jag tror för jag känner av det än. Så dom skulle skicka en odling och höra av sig. Väldigt onödigt besök egentligen då vi inte diskuterade hur vi ska gå tillväga utan bara i princip lämnade ett kissprov. Onödig resa, kan jag tycka. Hela mötet tog en kvart.

Så nu sitter man återigen och väntar på att dom ska höra av sig och bekräfta vad jag redan vet. ;-)

Idag klipper Alex gräset, och det behövdes idag. Själv ska jag sätta igång att städa övervåningen och fortsätta tvätta. Vi måste göra klart inför fredagen då vi sticker på liten minisemester. Ska fråga någon av min söta småsyskon om dom kan vara kattvakter i helgen. Det är en del vi ska hinna med.

Tvätten måste bli klar oxå så vi har lite kläder att packa..så nu poppar vi musik och kör igång med städandet.
Ska även hinna hämta Alex present, han fyller år på måndag.

Bilder på katterna ska jag försöka lägga ut här senare idag då jag inte haft lust att sitta så mycket vid datorn pga att jag har haft så ont.

Ses senare..

Publicerad: klockan 12:05:40.
Arkiverad under: Allmänt

Lite bloggning idag.
Jag orkar helt enkelt inte blogga som jag skulle vilja. Jag har ont av Uvi:n och känner mig hängig och sjuk, antagligen pga infektionen i kroppen. Så idag ska jag försöka vila, ringa till MVC och se om jag måste stå ut till på onsdag innan jag träffar läkaren. Jag äter pencillin och imorgon är sista dagen på kuren, men den verkar inte hjälpt det minsta. Jag har ondare nu än tidigare.

Dessutom vill man inte klaga alltför mycket, jag har trots allt längtat enormt efter denna tid, den tid då man får chansen att bära ännu ett mirakel under sitt hjärta. Jag är så glad över lill*n i magen, men just nu har jag ont och är orolig för den lilla dessutom.


Publicerad: klockan 14:28:31.
Arkiverad under: Allmänt

Slöa slöa söndag..
Inatt var Alex upp och såg UFC. Så han fick sovmorgon imorse..
Jag och Adrian cyklade iväg så Adde fick vara med Robin. Och sedan hade vi världens lugnaste dag. Var iväg på affären och handlade lite, in på apoteket och hämtade ut mer medicin emot Urinvägsinfektionen. Och sedan hem och laga middag, som blev rester från gårdagen..men det var riktigt gott! Gjorde lite ny sallad och strips till bara.

Tindra sjöng " Sappeli Sappeli" för mig..man skulle kunna tro att det är typ någon finsk sång men då ska jag berätta för er att det är "Satelit" med Ted Gärdestad. :-) Det är Faster Fredrika som lärt henne den..

Jag är trött idag och nu ska jag gå ner och hjälpa familjen att spela Rock Band..dom hojtar åt mig här. Sedan är det sovdags för dom små.

Publicerad: klockan 18:30:37.
Arkiverad under: Familjeliv

Vad kan man göra när solen inte skiner?
Tänkte att eftersom solen inte skiner så kan vi dela med oss av våra bästa tricks på vad man kan göra dessa regniga sommardagar?!

* Baka
* Spela spel
* Läsa böcker
* Pyssla
* Dansa
* Måla
* Kramas och Mysa lite extra
* Se en film
* Trolldega
* Kurragömma
* LEK

Lägg till några tips ni oxå...det är alltid roligt att ha mer valmöjligheter.. ;-)




Publicerad: klockan 18:12:54.
Arkiverad under: Tips & Tricks

Avslutar kvällen med dessa.


Publicerad: klockan 00:59:23.
Arkiverad under: Allmänt

Sovmorgon hela familjen.
Imorse  att vaknade vi klockan 10 av att telefonen ringde. Har ingen aning om vem det var för vi struntade i att svara. Låg och drog oss länge istället. Upptäckte att vi glömt ta på Tindra en blöja, men vad gjorde väl det? För stora tjejen våran var så duktig och det hade inte kommit något kiss. Så nu är det nog slut på att använda blöjor överhuvudtaget. Stora barn vi har helt plötsligt!

Idag har vi uppehåll i vädret och vi funderar på vad vi ska hitta på idag?! Funderade ett tag på minigolf, men vi får se om vi kommer iväg på något sådant eller om vi bara tar en sväng till lekparken.

Adrian har denna morgon bett Alex att träna honom!? Så han lärde sig göra situps och armhävningar och nu tjatar han om att han vill träna mera igen!? Vet inte vad som flugit i pojken. 

Igår hade vi svärfar och Ingrid här, vi hade trevligt. Dom bjöd på chokladtårta och vi på kaffe. Sedan spelade Adrian och farfar kort, finns i sjön, Adrian vann. Och sedan spelade vi vuxna lite kort innan dom var tvungna att åka hemåt igen. Efter en stund ringer telefonen och dom hade fått fel på bilen strax utanför Härnösand, så gubben fick sätta sig i bilen och åka bort och försöka hjälpa dom. Det slutade med att dom fick ringa bärgare, vi hoppas det inte är något större fel på bilen.

Nej nu ska vi se vad vi lyckas hitta på idag, just nu brottas Adrian och Tindra med far sin. =)



Nu är det bestämt, vi ska gå Björnstigen idag. =)


Publicerad: klockan 13:17:09.
Arkiverad under: Allmänt

Nu ska jag..
och min vackra make gå ner och sätta oss i soffan, duka fram lite gott och äta och sedan ska vi spela kort. Mysigt att umgås med varandra!

Ta hand om varandra!!



Publicerad: klockan 23:49:37.
Arkiverad under: Allmänt

Livet har sina med och motgångar.
Det är en sak som är sant. Om livet vore lätt alltid så skulle man kanske inte uppskatta allt det fina man har?! Eller?
Jag har varit med om ett och annat i mitt liv, jag har inte velat lämna ut vissa saker i bloggen och tänker väl inte gå in alltför djupt på saker och ting nu heller. Men jag är och har under en del år haft depression med panikångestattacker. Jag skar mig själv förut, på armarna, i ren desperation över att må dåligt, för att få ångesten att släppa så tog jag en kniv och skar mig tills jag blödde. Inte bra, inte alls... jag gör inte det längre. Jag mår bättre än jag gjorde för 7 år sedan.

Jag har varit utsatt för sexuella övergrepp när jag var yngre, nu ska ni inte tro att det var min närmsta familj eller så, för det var det inte. Men jag berättade aldrig för någon om detta, förrän nästan 10 år senare. Då allt bröt ut, jag träffade Alex och han lättade mitt hjärta. Han lyfte mig och bar mig över det värsta kaoset som var inom mig, han fick mig att berätta för andra. Han fick mig att känna att det inte var jag som bar skulden, att jag inte gjort något fel.

Men så har vår kärlek inte varit spikrakt uppåt, det tänker jag inte påstå, vi har haft en riktig tuff period för några år sedan. Jag stod då på egna ben med två barn, vi bodde ensamma i en månad jag och barnen, innan det äntligen blev vi igen. Och jag var så lycklig över detta, lycklig över att vi fick fortsätta vår resa tillsammans. Att han ville vara med mig, och samtidigt var jag arg för allt jag behövt gå igenom. Vi har fått kämpa oss igenom detta och idag är allt verkligen underbart.

Med detta sagt, vet ni nu lite mer om bakgrunden till min depression men det jag främst vill ha sagt är att det ibland skrämmer mig, livet. Livets väg som man inte kan råda över, den makten som inte ligger i ens händer. Man kan inte alltid förutse vad som kommer i ens väg, hur ska man då kunna förutspå sina barns livsvägar?! Jag kommer göra allt i min makt för att skydda er, Adrian, Tindra och "3an"...för jag vill att ni ska få ut allt det bästa utav livet.

Mamma älskar er...idag, imorgon och för evigt!



Publicerad: klockan 22:11:00.
Arkiverad under: Allmänt

Fredag och semester..
idag börjar hela familjens semester..jag väckte Alex med orden, "Detta kommer du få göra i 4 veckor till"...Gissa om han sken upp! ;-)

Jag drömmer konstiga drömmar om natten och inatt födde vi barn, som jag lämnade på dagis medans mina större barn var hemma med mig. Bebisen klarade sig utan att amma mellan 11-16...så det var juh inga problem..? Wacko! Sedan hade vi 10 kattungar som sprang ut och gömde sig i buskarna, svåra att hitta var dom och jag tror vi hittade ungefär fyra till utöver dom andra 10. När vi fått in kissarna var det bråttom att hämta bebisen som var på dagis och tänk om dagis skulle upptäcka att han inte var 1 år än. Sjuka drömmar nu! Det är juh så att man bli mörkrädd för sina egna drömmar. ;-)

Nu håller maken på att dammsuga, händig som han är, skönt att ha honom hemma. Men jag ska nog vara en snäll fru och hjälpa honom lite, för snart kommer Addes kompis Albin och senare ikväll kommer Svärfar och Ingrid på besök.

Dessutom är det livat mellan barnen idag, bara bråk...

Publicerad: klockan 12:32:39.
Arkiverad under: Allmänt

Detta tyckte jag var häftigt!


Det verkar som om Perez Hilton håller med. ;-)

Publicerad: klockan 15:25:59.
Arkiverad under: Allmänt

Torsdag och semestern är här.
Idag är Alex sista dag innan semestern och jag kan inte med ord beskriva hur underbart det känns. Från och med imorgon får han vara hemma med oss och bara njuta! Hela familjen får vara samlad.

Natten var hemsk och likaså dagen idag, men endast pga att mina njurar får ta sån stryk nu, det har värkt hela natten och dagen..hoppas pencillinet tar snart så man slipper ha ont.

Jag och Tindra har precis kommit hem, vi skjutsade Adrian till Albin, Alex tillbaka till jobbet och sedan åkte vi till banken och fixade en räkning. Så nu njuter vi lite av lugnet här hemma innan vi ska hämta hem Adde.

Lite besvikna är vi dock, vi tänkte åka och låna lite böcker på biblioteket åt Tindra, och så har dom sommarstängt. Så det kändes lite trist.

Nej nu ska jag vila mig på soffan en stund bredvid Tindra...

Kram till er alla i regnet...

Publicerad: klockan 15:11:03.
Arkiverad under: Allmänt

Äntligen...
tittade nyss till de små kisseungarna och deras ögon börjar nu spricka upp..det dröjer nog några dagar till innan dom fått upp dem helt och alla fått upp dem. Men sedan kommer det nya bilder på dom små gullisarna! Dom är så mysiga..

Mamman är superduktig och jag är stolt matte..hon måste ha haft sig en fin karl för kissarna är så söta! ;-) En har redan nu eventuellt ett nytt hem. Kanske tar vi en..vi får se längre fram.

Nu ska jag tillaga lite lasagne till middag här!! Gott.
Ses senare..


       
Bilderna är från sommaren -08 då vi var en tripp till Stockholm...

Publicerad: klockan 16:45:12.
Arkiverad under: Allmänt

Gravid i 100 dagar..
imorgon har jag varit gravid i 100 dagar...1/3 av graviditeten har gått och när jag tänker tillbaka så har det gått rätt fort trots allt.

Denna morgon vaknade jag av att BM ringde och bekräftade vad jag egentligen redan visste. Ännu en urinvägsinfektion. Dom skulle se till att fixa ett recept på medicin..och idag känner jag av den rejält..ont i magen och bakåt njurarna. Jag tror mina njurar tagit rejält med stryk under alla uvi:er. Men jag är så glad att dom tar det på allvar och ska försöka hjälpa mig förebygga det ännu bättre denna gång. Vi får hoppas att det funkar denna gång.

Barnen leker ihop idag oxå, helt underbart när dom kan leka så bra ihop. Det är dessutom härligt att sitta och kika på dom i smyg. Tänk när livet var så enkelt...

Jag och maken såg på Michael Jackssons minnescermoni igår och jag måste erkänna att då Marlon pratade då var tårarna nära, när den andra brodern Jeremy sjöng, då var tårarna nära men då Michaels dotter Paris pratade då sprutade tårarna, stackars barn som förlorat sin pappa. Det var många fina tal och många fina låtar, jag var inget Michael Jacksson Fan men jag har alltid älskat hans musik.

Nej nu ska jag kika på dessa underbara barn och bara njuta av livet. Njuta av allt det fina livet har att erbjuda...av all lycka jag just nu får uppleva, tillsammans med min familj.

Publicerad: klockan 13:58:11.
Arkiverad under: Allmänt

God Morgon!
Idag är vi på strålande humör, trots att jag igår fick avlusa Tindra som fått löss. Usch vad äckliga små kryp det där är, sedan fick jag och Alex kolla efter löss på varandra och idag måste jag kika Adrians hår. Och även Tindras en sväng till och se om vi fick bort allt?! 

Barnen leker för fullt inne på Tindras rum. Härliga dag! Idag har vi även fullbordat 14 fulla veckor av graviditeten och går nu in i vecka 15. Härligt!!

Kattungarna är idag 10 dagar gamla och jag väntar på att dom ska öppna sina små gulliga ögon..dom är på väg, men ännu är dom stängda.. sötnosarna!

Tänkte lägga in lite bilder från Gatufesten. Bilder från när vi såg Lena och Orup, bilderna är från i fredags! Vi hade en otroligt rolig kväll och jag har minst lika roligt som alla andra även fast jag håller mig nykter! ;-) Det hände en del knäppa saker som en kille som stötte på svärmor och frågade om min man var hennes karl?! Hon skrattade länge åt det och berättade att det är hennes son, då blev karln sur och gick! Gissa om vi fick oss ett gott skratt. ;-) Det var en roligt gatufest trots att jag fortfarande tycker att det är sämre än förr...


Lena och Orup bjöd på SHOW... Båda två är otroligt underhållande på scenen!!

     
Dom körde alla gamla godingar och vi, liksom resten av torget sjöng med!! =)


Min Älskling och jag...







Publicerad: klockan 12:50:51.
Arkiverad under: Allmänt

Inskrivning på MVC.
Idag har jag varit på inskrivning på MVC, hela familjen följde med då vi egentligen skulle haft barnvakt men det blev inte så. Julian åkte hem redan igår och med så kort varsel kändes det dumt att försöka få tag på någon som kunde. Det gick iaf väldigt bra, jag träffade en supertrevlig barnmorska och det kändes så bra att komma dit. Mitt första delmål är avklarat. ;) Jag frågade om vi fick lyssna på hjärtat då jag varit så orolig till och från över lillen därinne, lite nojjig är man allt. Det visade sig att dom hade gjort om, dom hade fått höra att när man lyssnar på bebisen så kan den lille få en värmeökning och därför brukar dom vänta med detta. Jag fick veta att jag skulle få vänta minst 5 veckor till innan jag fick veta hur det var därinne, så hon gjorde en snabb koll på hjärtat och klämde på livmodern i alla fall. Och gissa om vi var lyckliga då vi hörde dom små hjärtslagen därinne!! Adrian och Tindra tyckte oxå det var häftigt. =) 

Lämnade även Urinprov och har redan fått en tid till läkare, vi ska se om jag kanske måste börja äta mediciner i förebyggande syfte redan nu. Så vi får väl se vad dom har för planer för att underlätta denna gång. Det är så spännande att allt äntligen kommit igång, för nu är det 1 månad lite drygt till UL. Längtas!! =) 

Annars blir det nog en lugn dag, hela familjen är trötta och slut efter helgen och veckan som varit. Alex går på semester om 3 dagar! Weeii... Och helgen v.29 åker vi på vår minisemester. Så jag hoppas denna sommar går fort! Nu vill man ha lite större mage så det syns att det är en bebis däri. 

Nej dags att kolla till kisseungarna söta och små...och sedan en sväng på affären. 
Ta hand om er!  

Publicerad: klockan 13:56:45.
Arkiverad under: Allmänt

Dålig uppdatering och en trött mama!
Jag har inte orkat uppdatera så mycket denna helg, det har varit sena nätter, tidiga mornar och en massa gatufestande. Igår hade vi lite att stå i, och jag och Anna ställde in Gatufesten då vi behövde vara hemma och ta hand om annat. Jag vill inte skriva så mycket mer med hänsyn till dom som behövde oss, men nu vet ni varför det varit dåligt med uppdaterande.

Nu ska jag lägga mig i vår säng med Tindra och kolla på filmen, Tingeling och bara mysa innan vi somnar. Vi somnar nog tidigt ikväll skulle jag tro. ;)

Mer updates imorgon! =)
Ha en toppenkväll..nu ska mamman vila, imorgon är det inskrivning på MVC. Weeii!



Publicerad: klockan 19:06:07.
Arkiverad under: Allmänt

Agnes och Gatufesten.
Vi var igår på Gatufesten och såg Agnes. Det var mycket folk och vi kom en bra bit fram, Adrian stod på en bänk. Och jag lyfte Tindra, barnen tyckte det var roligt och likaså jag. Agnes var snygg och bra! ;-) Vi hade hörlurar på dom små och det funkade super! Sedan gick vi iväg till ett tält där dom fick lite i magen innan vi for hemåt, en kille blev puttad och hela hans öl for ut över mig och Alex kollega, samt lite på stumpan våran. Men allt gick bra.

Nu ska vi snart skjutsa in Alex för han ska jobba igen.. Ikväll ska vi in och kika på EMD. Adrian tycker dom är coola. ;-)






Jag och Adrian är redo...


Ursäkta den suddiga bilden, men här ser ni lite utav magen iaf. ;-)



Publicerad: klockan 09:31:31.
Arkiverad under: Allmänt

Less på värmen..
jag trodde inte jag skulle skriva detta men just nu är jag less på värmen, endast för att vi inte kan kyla av oss på ett bra sätt idag. Vi kan inte åka iväg och bada så då ligger man och svettas som aldrig förr, vilket är jobbigt. Jag har lyckats få rent golven här på nedervåningen, torkat golv och dammsugat. Skönt att få det gjort men jag kan säga att jag trodde värmen skulle ta livet av mig efteråt.

Ska strax göra mig iordning för vi ska in en sväng till Gatufesten, jag och barnen och kika på Agnes som uppträder ikväll. Ikväll är enda kvällen som är Gratis och vi ska passa på att kika lite då.

Vi har fått i oss middag, Makaroner och Köttfärssås, den blev inte så god som den brukar idag men vi är mätta. Iaf jag och Adrian, Tindra den lilla skruttan vägrade äta, hon vägrar smaka köttfärs, sedan lägger hon sig och somnar på soffan! Vilket icke är bra för vi vill inte att hon ska vara vaken hela kvällen. Får försöka väcka henne om en liten liten stund, hon får en powernap.

Nu ska jag visa Adrian vem Agnes är så han vet vem vi ska kolla på... Grabben är superfin, han hade varit på toaletten och fixat håret och använt pappas deo. =) Sötnos!

Publicerad: klockan 17:44:03.
Arkiverad under: Allmänt

Lite nytta..
gör jag här hemma iaf. Nu har jag nyss lagt ut lite annonser på Blocket på en del saker som står i Garaget och väntar på att bli såld. Otroligt skönt att ta itu med detta, jag har tänkt göra det i X antal månader men liksom inte kommit mig för. Men nu så.

Nu ska jag dessutom ta och dammsuga och torka golven här och städa undan lite. Imorgon kommer Svärmor, Fredrika, Julian och Natalie. Kommer bli skojj.

Ska försöka mig på att baka något gott bröd oxå. Om jag hinner det idag vill säga. Sedan skulle jag behöva sälja lite grejjer på Tradera, jag har hela skrubben full med kläder som är urvuxna.

Där har ni min dag.. ;)

Publicerad: klockan 13:04:59.
Arkiverad under: Allmänt

Onsdag.
Idag ska här städas, usch för jag har verkligen ingen lust men imorgon kommer Julian och Natalie hit och det ser ut som om en bomb slagit ner här hemma just nu.

Natten var otroligt jobbig, Tindra kunde inte somna igår och fick ligga hos oss. Det var varmt och klibbigt i alla rum trots att fönstren var öppna och vi försökte få korsdrag. Strax efter vaknade Adrian och kom in och han var dessutom jätteledsen. Jag vaknade till vid 3 inatt, gick upp på toaletten och sedan tog jag ett täcke och la på golvet och så sov jag på täcket på golvet under vårt fönster för att få lite luft. Golvet är inte så skönt. Kunde ha lagt mig i Addes säng, men det är så varmt därinne oxå.

Imorse klev vi upp, åt frukost och sedan skjutsade vi barnen som går sista dagen på dagis idag, sedan är det semester. Alex släppte jag av i stan på Gatufesten.

Publicerad: klockan 11:13:47.
Arkiverad under: Allmänt

Kontakta mig



Sök i bloggen
Statistik
  • Besökare just nu:
  • Besökare idag:
  • Senaste veckan:
  • Senaste månaden:
  • Besökare totalt:

bloglovin



BaraBlogg - De bästa föräldrabloggarna

Joinat
Allmänt
Blogglista.se Top Personligt bloggar
Lägg till Blogg
Blogglistan Blogvertiser
bloggar SvenskaSajter.com - Den ständigt växande länkkatalogen
BloggRegistret.se bloggstarts Topplista

Reklam
RSS 2.0