Vi har myskväll härhemma hela familjen. Vi...

imag0483 (MMS)

Vi har myskväll härhemma hela familjen. Vi hoppade över majbrasan i år, barnen är trötta och vi likaså. Istället sitter vi inne i värmen och ser på filmen "UPP" inte alls så tokigt.:))



Publicerad: klockan 18:40:38.
Arkiverad under: Allmänt

Dags för middag..!
Hujeda mig vad dagarna går fort här. Imorse var jag på utvecklingssamtal på förskolan för både Tindra och Adrian. Det gick så bra och allt var positivt. Diskuterade lite med fröken om att dom inte är så "öppna" på skolan om Adrians diabetes, jag har redan nu en knut i magen. Dom tycker att dom redan kan det där för en som jobbar där har en gubbe som har det och en annan har ett barn som har Diabetes. Men diabetes är så olika från person till person.. det som funkar för en del kanske inte nödvändigtvis funkar för Adrian. Och jag kan inte fullt ut lita på att Adrian känner då han får en känning och förstår vad det är som händer då han mår dåligt, barn är barn och med hans sjukdom behöver han lite extra tillsyn och hjälp ibland. Jag hoppas dom ändrar inställning, för annars kommer det inte alls att bli bra.

Full oreda på alla plan här hemma, behöver städa igenom huset ordentligt och försöka hinna med mig lite bättre. Idag var jag och handlade lite mat så nu klarar vi oss förhoppningsvis i 1-2 veckor.
När jag hämtade barnen på dagis ville Adrian att Albin skulle följa med hem så med frökens hjälp så lyckades vi få tag i hans pappa och han fick följa med oss. Pojkarna har så roligt tillsammans.

Nu blir det middag här, funderar på att tillaga hemmagjorda hamburgare.



Publicerad: klockan 16:46:20.
Arkiverad under: Allmänt

Lillgubben ligger och tittar på sina saker...

imag0482 (MMS)

Lillgubben ligger och tittar på sina saker, allt ska smakas och det är ganska svårt ibland att få händerna att göra det man vill...:) Jag ska sätta igång att städa medans barnen är på dagis och sedan kommer Lina en sväng, det ska pysslas lite med naglarna.:))



Publicerad: klockan 09:13:56.
Arkiverad under: Allmänt

Puh ah puh...
Alltså jag har inte glömt att jag har en blogg, men ibland hinner man inte med sig här.

I Söndags hade vi främmande här igen..det blev Grillat till middag och både Pär och Maria och Per och Marie var här och joinade oss..!! Söndagen var också den dag Adrian var på kalas hos en kompis, den dag jag var tvungen att åka därfirån för Tindra petat in en sten i näsan. EN STEN! När jag frågade henne varför hon stoppat den i näsan fick jag till svar : "Men jag ville titta närmare på den!" Ja vad säger man...finurliga små barn! ;)

På söndagsnatten drog jag och min fina vän Marie iväg med bilen, vi satt och pratade och bara körde. Mysigt! :) Kommer sakna henne förbaskat mycket då hon flyttar hemåt...fy! :/

Det blev en sen natt innan vi kom i säng.

Igår hade vi mysdag, la familia..vi grillade och på kvällen fick man lite blommor, godis och så såg vi Sherlock Holmes (jag gillade den).

Upp med tuppen imorse, närmare bestämt 6 och skjutsade Alex till flygplatsen, han är i Sthlm på utbildning och kommer hem vid 21 ikväll. Själv tillbringade jag och barnen dagen på sjukhuset då Adrian fick ketoner och mådde jättedåligt, han kräktes igår och idag har han haft ont i magen och mått illa. 5 timmar senare var ketonerna borta och vi blev hemskickade..skönt. 

Så nu blir det tidig kväll för mina trötta kids! 
Ciao..

Sötnos!
 

Publicerad: klockan 18:05:27.
Arkiverad under: Allmänt

Gubben var iväg och klippte sig och kom he...

imag0481 (MMS)

Gubben var iväg och klippte sig och kom hem med blommor och polkachoklad åt mig. Min man är världens bästa. Jag älskar dig hjärtat! :)



Publicerad: klockan 20:47:40.
Arkiverad under: Allmänt

Vinnaren!!
Och vinnaren av ett plagg från Ping Pong Barnkläder har Adrian dragit och det blev: Amanda, Creylas blogg.

Stort Grattis till dig!!!! :)

Mejla mig din adress så kommer din vinst på posten.


Publicerad: klockan 11:00:16.
Arkiverad under: Allmänt

Vi sitter och väntar på doktorn hos distri...

imag0476 (MMS)

Vi sitter och väntar på doktorn hos distriktsläkarjouren..Tindra har en sten i näsan.



Publicerad: klockan 19:08:26.
Arkiverad under: Allmänt

Prinsessan lånade pappas pilotbågar. Idag ...

imag0464 (MMS)

Prinsessan lånade pappas pilotbågar. Idag har vi hunnit en hel del, hela familjen lastade sig i bilen och for på birsta för köpa nagelstuff och bodys åt Oliwer, vi kom därifrån med det och lite annat småkraffs.:) Hann inte mer än hem så kom Lina..så mys att ses, jag gjorde nya naglar på henne och på slutet blev det tight med tid. Sen blev det myskväll med godis och en massa musik. Nu måste jag sova, är så trött. Natti



Publicerad: klockan 01:13:14.
Arkiverad under: Allmänt

Fredagsmys och RÖSTA!
Just nu är det fredagsmys i vårt hem, vi delar alltid upp helgerna med en fredagsmys och en lördagsmys..mestadels för diabetesen. Så på fredagar äter vi typ lite Chips och Popcorn oftast och sedan på lördagar endast godis. :)

Idag har barnen lekt massor ute, Tindra har verkligen funnit Linnea och har så kul med henne och Adrian lekte lite med Grannpojken. Så roligt! Och mamman kunde passa på att städa och dammsuga, Oliwer sitter så gärna och kollar..än så länge. ;)

Ikväll kommer min fina vän Marie hit och det blir nog en del tjejprat, snart flyttar hon neröver mot sina hemtrakter..huvva! :/

Och imorgon kommer Lina och vi ska kolla lite nagelgrejjor inför bröllopet..spännande..hoppas verkligen att vi får till det! :)

Nej nu är det dags för fredagsmys igen..!!

P.S In och rösta med er på Oliwer HÄR!

Publicerad: klockan 20:01:50.
Arkiverad under: Allmänt

Tindra är jätteglad för hon har fått en sp...

imag0475 (MMS)

Tindra är jätteglad för hon har fått en sparkcykel av sin kompis Linnea. Hon är snäll med mig, hon vill vara kompis med mig så hon flera gånger på vägen hem.:) Tack snälla söta ni!



Publicerad: klockan 19:01:22.
Arkiverad under: Allmänt

Sötpruppen vill inte ligga längre, helst s...

imag0471 (MMS)

Sötpruppen vill inte ligga längre, helst skulle han vilja lära sig sitta själv, helst igår. Han har så bråttom..kan vara storasyskonen som intresserar. ;) Nu frukost, jag somnade i tid igår, så idag är jag pigg igen.:)



Publicerad: klockan 09:30:24.
Arkiverad under: Allmänt

Ehrm...
den där halvmilen var nog egentligen bara en sisådär 2 km...!! Hahaha..tror ni jag blev besviken då jag insåg det igår. Ja ja..ute och gick var vi och det tog sin lilla stund med dom små liven. ;)

Idag har vi varit på mamma/bebis fika...jättetrevlig stund och många var vi, hann inte ens prata med alla! :) På väg till fikat slutade bromsarna på bilen att fungera, tror ni jag blev lite rädd eller?! Så jag har nu fyllt på bromsvätska och den fungerar som den ska igen, men jag tror det är dags att byta bil nu. ;) En kombi vill jag ha igen. Så mycket mer plats.

Efter middagen gick Tindra iväg till Linnea och Adrian gick ut för att cykla, så jag funderar på att gå ut och ta itu med bilen som behöver städas. Rätt skönt att få det gjort, men jag är så trött idag. Var vaken mellan 4-5.30 imorse och sedan klev vi upp 8. Zzzznark...

Nej nu ska jag göra någon nytta medans jag kan och barnen är sysselsatta.

Publicerad: klockan 16:33:09.
Arkiverad under: Allmänt

Vi gick ungefär en halv mil jag och barnen...

imag0340 (MMS)

Vi gick ungefär en halv mil jag och barnen förut..tror jag har världens duktigaste barn.:) Sen var vi på uppträdande på biblioteket...Adrians dagisgrupp var så duktiga, och känslig som hans mamma är så får man tårar i ögonen...stolt som en tupp. Till kvällen färgade jag håret, ångrar det i efterhand nu ser jag konstig ut i huvudet och imorgon ska jag och Oliwer på fika med andra bebisar och mammor..lyckat?! ;) jaja..den bjuder vi på.



Publicerad: klockan 22:54:48.
Arkiverad under: Allmänt

Gissa vem som skiner ikapp med solen idag?...

imag0452 (MMS)

Gissa vem som skiner ikapp med solen idag?;) Kvällen igår var jobbig..Tindra vaknade flera ggr och grät av att hon hade ont nere i magen. Så ikväll blir det sjukhusrådgivningen, hon har haft såhär länge nu och läkarna vi träffat undersöker henne inte ordentligt. Jag tror hon fått urinvägsinfektion.



Publicerad: klockan 09:35:22.
Arkiverad under: Allmänt

Oliwer försöker få tag på mammas mobil.. t...

imag0442 (MMS)

Oliwer försöker få tag på mammas mobil.. tiden går så fort. Nu ska jag se klart halv åtta hos mig.:)



Publicerad: klockan 19:47:26.
Arkiverad under: Allmänt

Jag är förbannad nu.

Och om ni vill veta varför ska ni gå in på RIX MORGONZOO klicka på Rix morgonzoo mappen till höger, gå sedan in på Hissa/Dissa och bläddra tills du kommer till "Ola har fått nog av diabetessprutor" 10/3.

Vilken idiot..hur fasiken kan han ens sitta och uttala sig så dumt till hela sverige? Han är trots allt en offentlig person och det sista jag behöver är att min son ska bli retad i skolan för att han måste ta sprutor. Att ens jämföra diabetiker med knarkare visar juh på en enormt liten hjärna.

Jag är så arg, så arg att jag kokar ända in i hjärtat. Om han har sprutfobi så kan väl han sluta stirra då?

Jag blir arg över hur en människa som uppenbarligen inte vet mycket om Diabetes och diabetiker kan gå ut i radion och säga sådana saker som han säger.

Så jag dissar, Jag dissar dig Ola för att du sitter och dömer ut människor som inte födds till samma förutsättningar som dig, patetiskt att du dissar människor som är sjuka. Gå till en terapeut så du blir av med din sprutfobi eller lär dig leva med den för det får Diabetiker göra, lära sig leva med sina sprutor och sin sjukdom!

Vi försöker alltid göra alla sprutmoment så vanligt som möjligt för Adrian och att han inte ska behöva känna att han är annorlunda och måste gå undan, det är dom tips vi fått ifrån vårt Diabetesteam. Han skulle bli väldigt ledsen om han måste gå undan så fort han ska ta ett stick..och det förstår jag.

Vad tyckte ni om detta uttalande?



Publicerad: klockan 16:11:18.
Arkiverad under: Diabetes

Nu är bullarna klara. Barnen leker ute och...

imag0438 (MMS)

Nu är bullarna klara. Barnen leker ute och deras farfar kommer nog snart. Snart middagsdags.



Publicerad: klockan 16:09:58.
Arkiverad under: Allmänt

Full rulle!
Idag blir det fullt upp...Jag har precis skjutsat Alex på jobbet och Adrian till Albin. Sedan in på affären och handla lite småsaker för nu ska jag baka lite bullar tänkte jag. Barnens farfar och Ingrid kommer på besök för att fira att Tindra fyllt 4 år.

Så bakning och städning står på schemat innan jag ska hämta hem Adrian och Alex igen. ;)

Publicerad: klockan 12:40:43.
Arkiverad under: Allmänt

Lördag och Högt blodsocker.
Idag är det ännu en lördag, det känns inte som helg här hemma. Alex jobbar denna helg och då känns det inte riktigt som helg. Vi var iväg till lekparken förut..Adrian och Albin lekter vid en liten liten bäck och till slut stampade Adrian i med hela foten. Var bara att gå hem och byta kläder. Precis då vi går in så börjar det regna och det var rejält dessutom.

Vi åt Tacos idag och sedan passade jag på att plocka undan i köket, och nyss har jag gått en sväng med dammsugaren, det behövdes kan jag lova. Så skönt att få det gjort och så kan man sitta och njuta av lördagen sen ikväll. :)

När vi tog blodsocker inför middagen så låg den på HI..jättehögt..igen. Blodsockermätaren tänkte i en evighet innan den till slut visade HI..jag undrar jag hur högt det egentligen betyder att han har? Vår mätare visar upp till 27,3 har jag för mig så han ligger över det. Känns inge bra särskilt då det är lördag och med lördag också GODIS. Den enda dagen på hela veckan som är godisdag här. Det blev lite högre doser med insulin så får vi se hur detta går framåt kvällen.

Nu ska jag dammsuga klart här så vi kan torka golv och sedan slappa.
TREVLIG HELG ALLIHOPA!



Publicerad: klockan 17:36:13.
Arkiverad under: Allmänt

Vi är i lekparken...det snöade stora snöfl...

imag0436 (MMS)

Vi är i lekparken...det snöade stora snöflingor förut, tur att det slutade snabbt och att det försvann från marken. Tindra gungar, Oliwer sover och Adrian leker med Albin. Jag njuter av friskluften.:)



Publicerad: klockan 13:43:08.
Arkiverad under: Allmänt

Äntligen fick jag sätta mig och ta det lug...

imag0435 (MMS)

Äntligen fick jag sätta mig och ta det lugnt en stund. Barnen har varit kaotiska ikväll. Min mage värker, funderar på om jag åkt på magkatarr?! Nu ser vi talang och njuter av att sitta, Oliwer somnar när som helst skulle jag tro.:)



Publicerad: klockan 21:01:20.
Arkiverad under: Allmänt

Pengar pengar..
Har precis suttit och gjort några utav månadens alla räkningar. Som vanligt inte särskilt roligt men det måste juh trots allt göras. ;)

Vi ska försöka ta en promenad till affären alldeles strax, hur det nu ska gå. Adrian ser lite hängig ut emellanåt. Kanske blir bättre av lite frisk luft?




Publicerad: klockan 14:48:37.
Arkiverad under: Allmänt

Härliga FREDAG!
Vi är vaken sedan strax före 8 denna morgon. Barnen har ätit frukost och såklart har jag slarvat och inte fått i mig något ännu. Ofta tar jag mig inte tid att sätta mig och äta något själv, serverar frukost åt barnen och sedan gör jag klar Oliwer. Ingen lugn och ro med 3 små busar här inte! ;)

Har precis suttit och funderat på vad vi ska göra i sommar..kommer inte fram till så mycket mer än att det vore roligt att åka iväg en sväng. Men det finns juh så mycket man skulle vilja göra.

Nu ska jag gå ner och stoppa något i magen och slöa medans Oliwer sover. Sedan ska jag kolla lite nagelprylar som måste köpas, ska eventuellt göra naglar på en vän då hon gifter sig. Men vi får väl se om vi lyckas?!



Publicerad: klockan 10:47:50.
Arkiverad under: Allmänt

Grattis lilla prinsen våran...idag har du ...

imag0425 (MMS)

Grattis lilla prinsen våran...idag har du namnsdag! Vi sitter och ser på lyxfällan..Oliwer är trött och behöver sova, men lycka till att förklara det för lilla herrn.;) Mystajm!



Publicerad: klockan 21:35:32.
Arkiverad under: Allmänt

Lika barn?
Vi har fått höra från flera olika håll att våra barn är så lika varandra, dagisfröknar, bekanta, föräldrar osv. Ibland så får vi frågan av människor vi inte känner om dom är lika varandra och jag brukar svara att dom är kopior av varandra!

Vad tycker ni? Är våra barn lika varandra?? Syns det att dom är syskon? ;)



Publicerad: klockan 14:52:42.
Arkiverad under: Allmänt

Tiden går..

tänk vad fort det går... dessa videos känns inte så gamla! Men det är redan 5 och 2 år sedan.. Gullhöna och Lillprinsen våran! :)



Publicerad: klockan 13:08:31.
Arkiverad under: Allmänt

Vi är på väg till dagis med stövlar åt Adr...

imag0428 (MMS)

Vi är på väg till dagis med stövlar åt Adrian. Varje morgon glömmer pappan och barnen saker. ;) Vilket härligt väder vi har!



Publicerad: klockan 09:41:22.
Arkiverad under: Allmänt

BLOGG Oliwer behöver sova..men han ser int...

imag0421 (MMS)

BLOGG Oliwer behöver sova..men han ser inte ut att hålla med.;) Nu ser vi Greys! :)



Publicerad: klockan 21:08:50.
Arkiverad under: Allmänt

Mitt i veckan.
Redan onsdag idag och veckorna rusar förbi. Vi har haft en lugn dag, riktigt soft inomhus dag, har gått omkring i mjukisbyxor och hästsvans hela dagen lång, och det har varit fruktansvärt skönt. Särskilt nu då jag har smärtor i magen av spiralen som sattes in för nästan en vecka sedan.

Det närmar sig sommar och det slog mig idag att Adrian snart inte går på dagis längre. Jag vet juh knappt hur man gör detta, söka fritids och säga upp dagisplats och allt?! Vad ska man komma ihåg? Vad är bra att tänka på? Bara inskolningen med Diabetes och allt som kommer till hösten gör mig lite smått stressad. Vi har knappt hunnit kommit in i allt på dagis och så blir allt nytt...igen.



Publicerad: klockan 16:49:45.
Arkiverad under: Allmänt

Det funkar juh inte alls!
Någon annan som inte heller lyckas mobilblogga? Jag har skickat iväg 3 st som inte kommit fram...trist.

Imorse smög jag upp före A och gjorde klar barnen, när dom var helt klara gick jag upp och väckte honom och meddelade att barnen är helt klara för dagis så han behövde bara göra sig själv klar innan dom stack. Sedan kröp jag och Oliwer ner under täcket och somnade om. Latmaskarna?? ;) Vi vaknade upp 10.30 ungefär, då blev det en massa mys tills liten blev trött och somnade om.

A var hem på lunch..jag uppskattar verkligen sällskapet då han kommer hem. Vi har inte varit iväg så mycket på sista tiden då Oliwer varit sjuk men nu är han äntligen bra så nu ska vi iväg till veckan och fika!! Det ska bli helt underbart att få träffa vuxet folk igen. :)

Nu ska jag göra Oliwer klar och lägga honom i vagnen så ska vi traska iväg och hämta hem barnen. Blev alltså ingen promenad idag heller, så blir det när man prioriterar sömnen. ;)



Publicerad: klockan 13:08:19.
Arkiverad under: Allmänt

Tävling!!
Nu är det dags  för en ny tävling och denna gång i samarbete med Ping Pong Barnkläder! 

Det enda du behöver göra är att skriva vilken av produkterna i bilden nedan som du skulle vilja ha, samt länka till min blogg om du har en egen blogg, annars får du gärna tipsa andra kompisar om tävlingen! Posta länkningen i kommentaren. :)

LYCKA TILL!! Tävlingen avslutas den 25/4 och glöm inte att lämna mailadress så jag kan kontakta dig om det är just du som vinner. :)


Använd gärna bilden ovan i din länkning..


Publicerad: klockan 14:23:47.
Arkiverad under: Tävling

Mobilbloggen försvann..
Jag har mobilbloggat men det verkar inte ha dykt upp på bloggen. Ja ja.. nu är vi hemma igen, vi åkte hemåt igår kväll efter att ha varit hos svärmor. Har försökt hjälpa henne nu när vi varit där, lagat mat, diskat och städat lite grann, hon har opererat benet och hoppar nu på kryckor. Så då kan man behöva få lite hjälp och bara få vila själv. Passade även på att klippa henne och färga + slinga håret, jag tycker det är så kul att få fixa och det blev superfint. :)

Har precis fått i oss lunch jag och Alex, potatis med korv och stekt ägg blev det...riktigt gott. :)
Nu ska jag strax skjutsa tillbaka Alex på jobbet, han ska iväg på utbildning ikväll efter jobbet. Sedan ska jag och Oliwer om vi hinner gå en promenad innan vi hämtar hem barnen från dagis.

Senare idag blir det en ny tävling! Så håll utkik.. ;)




Publicerad: klockan 12:58:09.
Arkiverad under: Allmänt

God morgon.
0-450f41b7998ed94c7ce5e01a0a1e2477.png

Kolla varifrån!

God morgon. Vi somnade sent igår och gick upp tidigt imorse. Barnens farmor har opererat benet och fått order om att inte gå på det. Så jag passade på att diska förut.:) Nu kan oliwer rulla från mage till rygg. Duktig liten kille.:)



Publicerad: klockan 10:53:41.
Arkiverad under: Allmänt

Vi är...
73a81a0ac82e6fc8cc7e706faa8d13a1.png

Kolla varifrån!

Vi är på väg till svärmor nu. Skönt att komma hemifrån lite.:)



Publicerad: klockan 17:45:01.
Arkiverad under: Allmänt

Adrians insjuknande.

Jag kommer så väl ihåg den där dagen då vi åkte upp till sjukhuset. Det var en torsdag, den 1 Oktober och en ny höstmånad tog sin början. Adrian var på dagis denna dag och jag hade ringt till vårdcentralen på morgonen då jag oroade mig för honom. Sköterskan försökte vifta bort min oro över kisseriet med ett: "Men det är vanligt fram till 6 års ålder.." Men känslan inombords sa mig att det var något som inte stämde. Jag ville ha en läkartid, och kolla en urinsticka för att se om han fått urinvägsinfektion. Det gick såklart inte att få, det jag kunde göra var att åka till distriktsläkarjouren.

Fyra nätter i rad hade det hänt en olycka i sängen. Och det konstigaste av allt var att han inte märkte det själv. Han kunde komma och krypa ner bredvid oss i sängen alldeles blöt. Han hade varit torr sedan 2½ års ålder. Fjärde natten efter att ha bytt sängkläder och duschat pojken så kände jag den där gnagande oron extremt i magtrakten. Jag satte mig framför datorn, mitt i natten och googlade..läste om urinvägsinfektioner och hoppas att det skulle vara något så enkelt. Blev inte mycket klokare så till sist kröp jag ner och försökte sova.

Jag hämtade hem barnen från dagis och dagen fortsatte i sina vanliga rutiner. Vi hade bestämt oss för att åka upp med honom till läkaren den där kvällen och jag inväntade bara Alex som fortfarande var på jobbet, så vi skulle kunna åka ensamma, jag och Adrian.

När vi kom upp blev vi väl omhändertagna och Adrian fick lämna ett kissprov. Vi fick sätta oss i väntrummet igen, det gick inte många minuter innan sköterska kom och sa att vi skulle komma med för nu ville hon ha ett blodprov. Här började min mage göra uppror, för urinvägsinfektion behöver man inte ta blodprov, jag anade att det var något annat fel.

Vi gick tillbaka till väntrummet och satte oss och bara minuter efter kom läkaren. Aldrig tidigare hade det gått såhär snabbt, det vred sig i magen på mig. Vi kom in och Doktorn började prata om Diabetes, normala blodsocker och Adrians blodsocker på 22.1. Jag fattade ingenting, det var som ett töcken i huvudet, vad menar han? Han skickade oss omedelbart till barnakuten.

Jag kommer ihåg att jag ringde hem i bilen på väg upp till akuten. Alex som är lugnet själv svarade och jag hasplade ur mig.."Dom tror han har Diabetes..." tårarna forsade upp i ögonen, men jag blinkade snabbt bort dom. Jag ville inte att Adrian skulle bli rädd. Alex blev nog lika chockad som mig och jag hörde hur ledsen han var.

När vi kom fram till sjukhuset så satte dom Emla plåster och kollade sockret som nu var upp på 23.6, trots att han inte ätit. Vi blev inlagda och när vi gick upp till avdelningen så förklarade läkaren att vi kommer bli kvar i ungefär 3 veckor. Jag tror inte jag förstod mycket av det som hände eller sades den kvällen och natten..jag var för chockad.

Där började resan in på en helt ny väg, en väg som var helt okänd för oss..och det har nu gått precis ett halvår sedan vi fick diagnosen.

DIABETES TYP 1

Diabetes typ 1 är en autoimmun sjukdom. Vilket vid Diabetes innebär att ens egna antikroppar angriper dom egna insulinproducerande cellerna i bukspottkörteln tills man slutligen inte har någon egen produktion alls. När man insjuknar brukar man ha ca 10% av den egna produktionen kvar och den brukar kunna vara kvar 6-12 månader innan den helt försvinner. Den så kallade smekmånaden.
Ett bra blodsocker ska ligga mellan 4-6 mml/l.

Insulinkänning – lågt blodsocker, under 3,5 millimol
Vid insulinkänning kan den sjuke bli blek, darrig, kallsvettig, förvirrad och är ofta omtöcknad. Försäkra dig om att han eller hon kan svälja. Ge då något sött att dricka eller äta. Rent druvsocker höjer blodsockret snabbt, men om det inte finns ta vad som finns som är sött.

Syraförgiftning – högt blodsocker
Vid syraförgiftning har den sjuke en för hög blodsockernivå och riskerar att bli uttorkad och medvetslös på grund av kroppens insulinbrist. Tecken på detta är illamående, kräkningar och ofta magont. Personen har också i de flesta fall en acetondoft vid utandning.


Publicerad: klockan 15:59:12.
Arkiverad under: Diabetes

Känning..
Denna dag har Adrian fått en rejäl känning..jag fick bära honom ner och lägga honom på soffan, "Mamma, det känns som att jag vill somna"...det vrider sig i hjärtat på mig, ett sting av oro ilar genom kroppen. Jag rusar och hämtar ett glas mjölk och en smörgås, sedan fixar jag lunch medans han äter smörgåsen. Jag hör hur han höjs i sockret på hans sätt att vara, jag hör när sockret stiger och han istället blir hög. Det märks på hela hans person.

Nu kommer det bli en rekyleffekt istället och blodsockret kommer vara helt åt skogen resten av dagen. Men enligt doktorn ska vi låta kroppen få det och inte ta ner det igen. För då finns det risk att han får ännu en.

Diabetes är svårt. Verkligen svårt. Den där smala balansgången man ska gå på, den har inte vi lyckats med sedan flera månader. Och det är väl kanske så om hela produktionen av insulin lagt ner nu. Jag kan inte låta bli att känna en känsla av orättvisa..så snålt att han inte fick behålla den ett tag till. Jävla antikroppar att förstöra alla insulincellerna..jävlar! Man måste få bli förbannad. Så låt mig.

Nu tar vi nya tag och kör järnet! Nya dagar kommer med nya möjligheter.





Publicerad: klockan 15:11:05.
Arkiverad under: Diabetes

Mina händer...
13385f010f0385a5ca0c4c566e03e2c6.png

Kolla varifrån!

Mina händer är så goda! ;) Igår blev jag 3 månader och fick mina första vaccinationer en spruta i varje ben, det gillade jag inte. Mamma ligger här bredvid mig och har ett gallanfall..jätteont verkar det göra.



Publicerad: klockan 21:22:43.
Arkiverad under: Allmänt

carinasvirkning.blogg.se
Min mamma har skapat en superfin blogg som jag tycker ni ska ta en titt på!! Hon har skickat en massa gulliga saker till oss..bland annat en liten Elefant som nu heter Lisa, söta små skor åt Oliwer, torgvantar och en massa påskpyssel och annat fint!! :)

Klicka HÄR!



Publicerad: klockan 19:35:11.
Arkiverad under: Allmänt

Vilken kväll vi haft.

Hela eftermiddagen/kvällen har barnen lekt med varandra och dom hade så roligt. Helt underbart att se vilken glädje dom har av varandra. Då passade jag på att ta itu med vardagsrummet och köket så det var rent då gubben kom hem. Sedan har jag haft en sån där fantastisk tisdagskväll framför tvn.. först det pinsamma "Dating in the Dark", tätt följt av Desperate Housewives, lite Cougar town på det och sist men inte minst Christine...kanal 5 är överlägsna på tisdagar. ;)

Här kommer lite kärlek från vårt köksbord... ;)
Nu - sova...imorgon kommer en länk till en helt fantastisk sida. :)



Publicerad: klockan 23:30:09.
Arkiverad under: Allmänt

Mycket uträttat..

Idag har jag hunnit med en del kan jag säga. Upp tidigt imorse med resten av familjen, jag och Oliwer drog iväg för att fixa lite ärenden.

Vi har nu handlat lite grann (ska handla lite till sen ikväll eller imorgon då Oliwer inte tyckte det var så jättekul) :) Sedan postade vi lite paket (bättre sent än aldrig?). Har varit på Biltema och letat någon bildel åt Alex morbror. AP-O-teket blev nästa stopp, jag hämtade ut en spiral..världens största förpackning och jag känner mig nu nästan lite rädd, naken och exposed för det som komma skall. På Torsdag lyckades jag klämma in mig på en tid för efterkontroll..kniper på som bara den för att inte få bannor. ;)

Imorgon blir det BVC för vaccination..eller vi får se om han får sprutan eller inte med tanke på att han fortfarande är väldigt förkyld. Vägas ska han iaf och så ska jag be dom lyssna på han så det låter bra fortfarande. En liten besiktning av pojken med andra ord! ;)



Publicerad: klockan 17:21:00.
Arkiverad under: Allmänt

Sista röda..
påskdagen idag då och jag tycker det ska bli rätt skönt med vardag igen. :)

Vi har haft en lugn påsk, lite påskmiddag hos min far i fredags och sedan mest varit hemma. Spelat spel och umgåtts hela familjen..en riktig vilohelg. Oliwer har fortfarande haft jobbigt med sin förkylning, det låter som att det börjar gå åt rätt håll igen så vi hoppas på det.

Jag hämtade in påskris och vi har påskpysslat med lite pyssel som mormor gjort.. så jag kommer lägga ut bilder på det sedan, fina påskliljor och små kycklingar. :)

Nu ska jag laga lite middag..det blir pannkaka idag, kanske inte det mest optimala för en diabetiker men vi ändrar lite ingredienser och vips så blev det lite bättre iaf. ;) 

Over and out. 



P.s Ni kanske tycker att det är mycket bilder på Oliwer nu, det beror på att mina stora barn inte alltid vill vara med på bild och är lite mer "svårfångade" och "svårflörtade"...än lillemannen ovan! ;)

Publicerad: klockan 16:12:04.
Arkiverad under: Allmänt

Påskafton..
och vi tar det lugnt idag. Så det blir rätt lugnt här med. Inom några dagar kommer det komma upp en ny design på bloggen så håll ögon och öron öppna. ;)

GLAD PÅSK! Nu ska jag ta liten som har magknip.. :/



Publicerad: klockan 20:10:56.
Arkiverad under: Allmänt

Det är...
74a2ace4811f6f6d3d85b31811672c47.png

Kolla varifrån!

Det är spännande att sitta bredvid sin storasyster som spelar på datorn.:)



Publicerad: klockan 12:24:05.
Arkiverad under: Allmänt

Sjuka sjuka människa.
Jag tycker att han ska erkänna nu...hur länge ska han ljuga och försöka hitta på saker?? Blir så sjukt äcklad av att titta på reportage om denna man.

Tror ni att han mördat Linda Chen eller tror ni att han är oskyldig?

Publicerad: klockan 18:22:41.
Arkiverad under: Allmänt

Ibland går...
794d522b6b4571b9ea26cdacd80fc984.png

Kolla varifrån!

Ibland går det fort...Tindra har målat hela ansiktet med läppstift..kan bli en utmaning att få bort den du.:P



Publicerad: klockan 17:41:10.
Arkiverad under: Allmänt

Häxan Surtant.
Vi har problem här. Häxan surtant har varit på mig igen, hon skäller om katterna.
När jag kommer och går hemifrån dagis med mina 3 barn så står hon och väntar in mig, jag kände på mig att det var dags så fort jag såg henne i ögonvrån. När jag hörde ett sarkastiskt "Hej Johanna" var det ett faktum, hon skulle fightas..igen.

Hon står där och skriker på mig. Katterna skiter hos henne och bla bla bla..Ta mig inte fel nu, jag förstår att det kan vara störande men måste man skälla på personen i fråga? Jag har försökt lösa det genom att ha kattlåda inomhus (som dom för övrigt använder). Men hon tycker jag ska ta in dom och aldrig låta dom gå ut igen. Vilket inte kommer gå, en gång utekatt - alltid utekatt..tyvärr är det nog så.

För första gången rann bägaren över för mig, jag som aldrig vågar säga ett ord annars..jag skällde helt sonika tillbaka. Frågade henne varför hon måste skälla på mig varje gång jag har barnen med? Dom blir juh rädda för henne så som hon går fram.

Striden är inte över...vi lämnade varandra och hon vänder sig och muttrar då hon går in. Jag måste nog omplacera mina katter. :( Det roliga är att vi är inte dom enda som har katter i området ute, det finns minst 2 andra katter som är här och springer. Dessutom när jag öppnar dörren så kommer min fina Bisset springande, det var alltså inte han.



Publicerad: klockan 14:36:07.
Arkiverad under: Allmänt

Skärtorsdag.
Dagen rusar fram i vanlig ordning. ;)
Hinner knappt med mig här hemma.

Det blev sen kväll igår och tidig morgon imorse.. var uppe klockan 8 för att klä ut och sminka våra söta barn! Dom blev så fin som påskgubbe och påskgumma..bild kommer senare. ;)

Jag sitter och slappar i soffan..skönnnnnt...njuter av att inte göra någonting!

Ska strax klä på Oliwer och hämta hem barnen från dagis. Oliwer verkar satsa på att sova bort febern och förkylningen, jag hoppas det funkar. :)

Dags att hämta posten och sedan barnen.. Time to go!

Publicerad: klockan 12:58:44.
Arkiverad under: Allmänt

Dove Visibleclear..
Jag har testat Dove Visibleclear i ungefär 2-3 veckor och tycker den är superbra. Den känns lyxig, luktar gott och gör verkligen huden mjukare. Jag är så glad att jag fått möjligheten att testa denna produkt. Ni som har möjlighet, testa den!!

Nu ska jag göra lite paket och skicka några priser.. ;)


Jag är så GLAD att jag får testa en massa bra produkter som Buzzador.. gå med ni också. :)

Publicerad: klockan 10:02:12.
Arkiverad under: Allmänt

Det går i 150 knyck här..

och jag hinner knappt med.. Oliwer mår inte bra. Han har feber och hostar tills han kräks. Adrians blodsocker skenar åt olika håll, häromkvällen låg han på 23,1 för att sedan rasa ner på 4,0...vilket ledde till en rejäl känning.

Han grät och var så ledsen...

Idag har jag tagit hand om lilleman som kräks och mår dåligt och när Adrian kommit hem så ska det fixas måltider och hållas koll på diabetesen som är knäpp rent ut sagt just nu. Så man bär runt en liten på ena armen och fixar allt annat med andra.. ungefär. Det går men jag hinner inte med bloggen på samma sätt och så får det vara tills han är piggare. ;)

Men jag kikar in och läser en massa peppande kommentarer och blir lika glad för dom varje gång.

Påskkramar i massor!!



Publicerad: klockan 00:13:24.
Arkiverad under: Allmänt

Kontakta mig



Sök i bloggen
Statistik
  • Besökare just nu:
  • Besökare idag:
  • Senaste veckan:
  • Senaste månaden:
  • Besökare totalt:

bloglovin



BaraBlogg - De bästa föräldrabloggarna

Joinat
Allmänt
Blogglista.se Top Personligt bloggar
Lägg till Blogg
Blogglistan Blogvertiser
bloggar SvenskaSajter.com - Den ständigt växande länkkatalogen
BloggRegistret.se bloggstarts Topplista

Reklam
RSS 2.0