Smått Kaos på Söndagskvällen!
Vi har juh problem nu med Adrians blodsocker, börjar fundera på om han har en svårinställd Diabetes för det här är knepigt. Vi har inte ändrat någonting i kosten, han har ingen feber eller liknande men ändå ligger han alltså väldigt högt. Vi diskuterade med Diabetessköterskan i fredags och höjde den långtidsverkande dosen men det har inte synts någon skillnad. Bestämde även med henne att vi nu skulle ta blodsockertester innan måltiderna samt 2 timmar efter.

Så igår kväll skulle vi ta, 2 timmar efter kvällsfikat. Blodsockermätarens utslag gav endast ifrån sig "HI"..vilket betyder att det är riktigt högt. Vi har aldrig tidigare fått så och det var bara till att ringa upp på sjukhuset.  En läkare ringde upp och tyckte vi skulle ge 2E extra insulin på en gång, det var några svettiga minuter, man är så rädd för att det ska bli syraförgiftning eller att han ska hamna i Diabeteskoma. Särskilt då han legat så här högt en tid nu.

Klockan 2.30 inatt togs ett nytt test som visade att det sjunkit men är fortfarande på tok för högt, 17,9. Sov faktiskt lite oroligt om natten och känner mig rätt trött idag. Idag inväntar vi samtal ifrån Diabetessköterskan och hoppas på att få lite mer råd och tips på varför det är såhär nu?!

Nu ska jag väcka Alex innan han ska till jobbet..Han kommer bli så glad över att jag strykit hans jobbkläder, så nu får han en lugn morgon.Publicerad: klockan 09:55:30.
Arkiverad under: Diabetes

Kommentarer
Postad: klockan 10:13:23.
Postat av: Cissi
Hua vad jobbigt det måste vara - och vad oroliga ni måste vara. Hoppas att ni får bra råd idag och att det hjälper. Kramar Cissi
Postad: klockan 11:10:52.
Postat av: Emily
Åh nej.. fy vad jobbigt för både er som föräldrar och för lille adrian! Kan inte allss vara lätt.. Förstår verkligen att du sover dåligt.. Hoppas ni får positiva svar idag och att det inte är värre än vad ni befarat..kramar!
Postad: klockan 11:13:55.
Postat av: Pippi
Jobbigt med blodsockret som inte "stämmer" hoppas ni får lugnande besked sedan.SV: jag är inte heller så "hemma" på kamerans inställningar, sedan har jag oftast inte tid att stå och ställa in en massa när jag ska till och fotografera. Speciellt inte ögonblicksfoton på ungarna.
Postad: klockan 12:42:49.
Postat av: Jossan
Nej vad jobbigt =/

Som om ni inte hade nog med allt som det är ändå!Hoppas att det går till sig, snarast...
Postad: klockan 13:13:23.
Postat av: Maria
Fy vad jobbigt, både för Adrian & för er!!

Hoppas att ni får bra tips & råd i dag.Kram Kram
Postad: klockan 13:20:37.
Postat av: £lli£
Stackars ni!! växte ju upp med diabetes, min pappa, farfar och farbröderna har detta i olika form o grad. Vissa har sprutor, andra har "lättare" och kan styra det med mat o motion mm. Hoppas det lägger sig på en vettig nivå snart! vet hur otroligt jobbigt och oroligt det är att leva med.

Allt känns upp o ned ett tag. Massa styrke kramar till er just nu<3<3<3
Postad: klockan 15:18:10.
Postat av: Nicklas
Hej! Det låter väldigt jobbigt det där! Hoppas ni får ordning på sockret snart! Jag vill absolut inte lägga mig i på något sätt, men jag tyckte doktorn som ville att ni skulle ge 2E extra var lite väl försiktig om det bara sjönk till 17. Men visst, bättre att vara försiktig än att dosera helt fel. Sen ska du inte oro dig för att Adrian ska hamna i insulinkoma när han för högt socker, det är bara när man har alldeles för lågt det kan hända. Men syraförgiftning, det kan man få vid för högt som du skriver. Återigen, förlåt om jag lägger mig i!MVH

Nicklas
Postad: klockan 15:18:32.
Postat av: Jossan
Sv: Ja men visst och speciellt då det var bakhuvudet som tog smällen =/

Men direkt efter var hon ju som sagt där igen och det har varit full fart, så det var nog ingen fara =)
Postad: klockan 15:40:33.
Postat av: gina
sv: ojj sorry visste inte det ;) såg ut som en kille men hon är lika söt ändå ;) ha de fint fint kram
Postad: klockan 16:36:27.
Postat av: Nicklas
SV: Du har så klart helt rätt med diabeteskoman! Det var jag som både tänkte och läste lite fel bara. :) Jo, dagen har gått bra. Ska försöka skriva ett inlägg om det lite senare ikväll.
Postad: klockan 16:42:16.
Postat av: Jossan
Haha, vilken hårding!Ja dom säger ju att barnen klarar sig bättre ifrån biverkningar än de flesta vuxna så vi får hoppas att dom inte märker av något =)

Just nu är det då full fart och dom verkar inte ens vara ömma...Har köpt hem massa alvedon ifall att =)
Postad: klockan 19:13:26.
Postat av: Tove
Hej! Ville bara säga ang högt socker, att vi har märkt på ettåriga Sigge att sockret blir så där högt flera dagar innan en infektion bryter ut. Han kan alltså verka helt frisk, men vi märker på sockret att en förkylning är på intågande. Hoppas i vilket fall att ni fått hjälp idag! mvh Tove
Kommentera
:Namn :Kom ihåg mig?
:E-postadress (publiceras ej)
:URL/Bloggadress


Kontakta migSök i bloggen
Statistik
  • Besökare just nu:
  • Besökare idag:
  • Senaste veckan:
  • Senaste månaden:
  • Besökare totalt:

bloglovinBaraBlogg - De bästa föräldrabloggarna

Joinat
Allmänt
Blogglista.se Top Personligt bloggar
Lägg till Blogg
Blogglistan Blogvertiser
bloggar SvenskaSajter.com - Den ständigt växande länkkatalogen
BloggRegistret.se bloggstarts Topplista

Reklam
RSS 2.0